Şimdi Ara

Fenerbahçe Otobüsüne Bir Saldırı Daha! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

quote:

Orijinalden alıntı: megi21

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş

Yaşadığım ülkeden nefret ediyorum. Nerede o şerefli günlerimiz, nerede dünyaya hükmettiğimiz zamanlar..

Hangi şerefli günler onlar? Bir de ne zaman Dünya'ya hükmettik onu da belirtirsen sevinirim. Çok film izliyorsun sen herhalde.

Etmedik mi ? Dünyanın en büyük imparatorluğu kimdi ? Asil fazla film izleyen sensin.

Dünyanın en büyük imparatorluğu Roma İmparatorluğu, dünyanın en büyük medeniyeti Mısır'dır.

Ayrıca Osmanlı imparatorluk değil devlettir.

4 kıtaya hüküm sürmüş bir tane devlet söyle bana ?

kendinizi böyle küçük görmekten vazgeçin artık.

Yeni nesile bu işi öğretmeyi meslek edinmeseydim belki bende senin gibi bilgisizliğimi kullanarak üstüne birde objektifliğimi yitirerek cevaplar yazardım.

Birincisi klasik dönemde Osmanlı 3 kıtada toprak sahibidir.Yani daha 4.kıta bile keşfedilmemiştir.Daha bundan sonra cevap yazılmaz ama ben yinede madem senin yaşıtlarının yada senden birkaç yaş ufakların dersine giriyorum sanada öğreteyim.

Senin yanlışınla 4 doğrusuyla 3 kıtada hüküm süren 3 kıtanın topraklarına hakim olan demektir.Yani hüküm sürenin ismi faili hakimdir.Oysaki senin 3 kıtada küçük miktarlarda toprakların vardır orta ve güney afrika ora ve batı avrupa ve orta asyada toprak sahibi bile değildin bırak hüküm sürmeyi 3 coğrafyanın yüzde 80 lik bölümünde toprağın bile yoktu.

''4 kıtaya hüküm sürmüş bir tane devlet söyle bana ?'' Şu soruna gelecek olursak doğrusuyla 3 kıtada hüküm sürmüş tarihin tek imparatorluğu Roma'dır.

Kimse kendisini küçük görmüyor ecdadı yaptığı şeylerle büyük göstermeye çalışmak ancak tarihe ihanet ve soytarılıktır.

Ha birde dipnot vereyim Devlet-i Aliyye'nin bana göre en kapsamlı en büyük imparatoru Mehmed Han zamanında halk, eski aristokrat kadro ve askeri sınıflar kendisinin bir numaralı düşmanıydı.

Yine size göre en ihtişamlı padişah I.Süleyman Han ( Kanuni ) döneminde ise dünyanın en büyük isyanı ( Celali İsyanları ) başlamıştır.

Tarih nerden baktığın ve ne bildiğinle orantılı bir pozitif bilimdir.

ya bırak Allah aşkına. 50 satır yazı yazmışsın yarısından çoğu yazım hatamdan dolayı böbürlenmen ile geçmiş. biz de biliyoruz 3 kıta olduğunu heralde.

roma imparatorluğu 3 kıtada hükum sürmüş tek imparatorlukmuş. yabancı tarihcilerin kölesi olmuşsunuz. o zaman o toprakların çoğunda nüfus bile yaşamıyordu be. adamlar korku imparatorluğu kurmuş milleti sömürmüş korku üzerinden sen bunlara laf etmiyorsun osmanlının hükmüne laf ediyorsun.

osmanlı imparatorluğu ile roma imparatorluğunun en büyük topraklarına sahip olduğnda ki yüzölçümleri neredeyse eşittir. yabancı kaynaklarının kölesi olmayın. osmanlının yönetici tayin ettiği osmanlı toprağı olarak saymazlar ama romanın sömürdüğü tüm toprakları "büyük roma imparatorluğu" toprağı olaraka gösterirler. yersen... bilgin varsa bile boş bilgin var.

gerçi suç sende değil önceden beri tarih bilincimiz olmamasında bu yüzden aybancıların tarihinin esiri olmamızdan kaynaklanıyor bunlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş

Yaşadığım ülkeden nefret ediyorum. Nerede o şerefli günlerimiz, nerede dünyaya hükmettiğimiz zamanlar..

Hangi şerefli günler onlar? Bir de ne zaman Dünya'ya hükmettik onu da belirtirsen sevinirim. Çok film izliyorsun sen herhalde.

Etmedik mi ? Dünyanın en büyük imparatorluğu kimdi ? Asil fazla film izleyen sensin.

Dünyanın en büyük imparatorluğu Roma İmparatorluğu, dünyanın en büyük medeniyeti Mısır'dır.

Ayrıca Osmanlı imparatorluk değil devlettir.

4 kıtaya hüküm sürmüş bir tane devlet söyle bana ?

kendinizi böyle küçük görmekten vazgeçin artık.

Yeni nesile bu işi öğretmeyi meslek edinmeseydim belki bende senin gibi bilgisizliğimi kullanarak üstüne birde objektifliğimi yitirerek cevaplar yazardım.

Birincisi klasik dönemde Osmanlı 3 kıtada toprak sahibidir.Yani daha 4.kıta bile keşfedilmemiştir.Daha bundan sonra cevap yazılmaz ama ben yinede madem senin yaşıtlarının yada senden birkaç yaş ufakların dersine giriyorum sanada öğreteyim.

Senin yanlışınla 4 doğrusuyla 3 kıtada hüküm süren 3 kıtanın topraklarına hakim olan demektir.Yani hüküm sürenin ismi faili hakimdir.Oysaki senin 3 kıtada küçük miktarlarda toprakların vardır orta ve güney afrika ora ve batı avrupa ve orta asyada toprak sahibi bile değildin bırak hüküm sürmeyi 3 coğrafyanın yüzde 80 lik bölümünde toprağın bile yoktu.

''4 kıtaya hüküm sürmüş bir tane devlet söyle bana ?'' Şu soruna gelecek olursak doğrusuyla 3 kıtada hüküm sürmüş tarihin tek imparatorluğu Roma'dır.

Kimse kendisini küçük görmüyor ecdadı yaptığı şeylerle büyük göstermeye çalışmak ancak tarihe ihanet ve soytarılıktır.

Ha birde dipnot vereyim Devlet-i Aliyye'nin bana göre en kapsamlı en büyük imparatoru Mehmed Han zamanında halk, eski aristokrat kadro ve askeri sınıflar kendisinin bir numaralı düşmanıydı.

Yine size göre en ihtişamlı padişah I.Süleyman Han ( Kanuni ) döneminde ise dünyanın en büyük isyanı ( Celali İsyanları ) başlamıştır.

Tarih nerden baktığın ve ne bildiğinle orantılı bir pozitif bilimdir.

ya bırak Allah aşkına. 50 satır yazı yazmışsın yarısından çoğu yazım hatamdan dolayı böbürlenmen ile geçmiş. biz de biliyoruz 3 kıta olduğunu heralde.

roma imparatorluğu 3 kıtada hükum sürmüş tek imparatorlukmuş. yabancı tarihcilerin kölesi olmuşsunuz. o zaman o toprakların çoğunda nüfus bile yaşamıyordu be. adamlar korku imparatorluğu kurmuş milleti sömürmüş korku üzerinden sen bunlara laf etmiyorsun osmanlının hükmüne laf ediyorsun.

osmanlı imparatorluğu ile roma imparatorluğunun en büyük topraklarına sahip olduğnda ki yüzölçümleri neredeyse eşittir. yabancı kaynaklarının kölesi olmayın. osmanlının yönetici tayin ettiği osmanlı toprağı olarak saymazlar ama romanın sömürdüğü tüm toprakları "büyük roma imparatorluğu" toprağı olaraka gösterirler. yersen... bilgin varsa bile boş bilgin var.

gerçi suç sende değil önceden beri tarih bilincimiz olmamasında bu yüzden aybancıların tarihinin esiri olmamızdan kaynaklanıyor bunlar.

Evet hüküm sürmüş tek imparatorluk çatır çatırda nüfus yaşıyordu bugün avrupa ırklarının ataları asya ve afrika ırkları hepsi çatır çatırda yaşıyordu.Baz aldığın şey nüfussa yani senin mantıkla o zaman Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'dan büyüktür çünkü tebası daha kalabalık.

Korku imparatorluğu kurmuştu dediğin gibi zaten bunu inkar eden yok yalnız kurmuştu işte şeklini önemseyen var mı ? Osmanlı iskan ve istimalet yaptı da noldu hoş gördü de noldu düşman kazandı kendine anlayacağın deveye diken yaranıyor.Tarihin her çağında böyle.Yani Osmanlı'nın hükmünü yeren de yok romanın hükmünü övende.Yalnız ortada apaçık gerçekler var.

Roma mö 25

Nüfus: 57 milyon

Osmanlı 1919

Nüfus : 14,5 milyon

Dünya harbini dikkate alalım nüfus 14 değilde 24 olsun ütopik bir rakam olsa bile yani.

Ne yerli ne yabancı kaynakların kölesi oldum bugüne kadar, ne de Fatih ve Timur dışında bir lidere bir devlete bir devre hayran oldum.

Bize bu eğitim verilirken öğretilen ilk şey geçmişimizin olmadığını varsaymaktır objektiflik için.

Tarih bilince yalanla elde edilmez tarih bilinci okuyarak sana karşı savunulan teze antitez çıkarılarak elde edilir.

Ayrıca benim dolu dolu bilgime boş demen ancak cehaletin ve terbiye seviyendendir.

Sen tabiki birşeye hayran olabilirsin ama bizim meslek böyle doğrusuyla yanlışıyla.Yoksa ne Roma bağlar beni ne de Osmanlı.

• taraftar dediğin takımın renklerine gönül verir, takımın tarihine, simgesine gönül verir. taraftar dediğin takımını iyi günde kötü günde destekler, yenilene kadar değildir taraftarlık. takıma sevdalanmış adam takımı futbol oynamadığı zamanda eleştirir, lafını esirgemez. taraftar dediğin takımının haksız yanlarını görür, yeri geldiğinde bunu dile getirir. taraftar dediğin takımına haksızlık yapıldığında sesini çıkartır, karşı koyar ama edebini, haysiyetini, şerefini ayaklar altına almadan! taraftar dediğinde bir insandır, hata yapar ama hata yapanlarıda ölümüne savunmaz. benim taraftarlık tanımım budur, uç noktalarda takım destekleyen taraftar değil holigandır.

benim Fenerbahçe'ye karşı bir kinim nefretim yok, olamazda zaten. oda Galatasaray gibi Türk sporu adına farklı bir renktir. amaaaaaaa yöneticilerinden (işini yapmaya çalışanları ayrı tutuyorum) nefret ediyorum. başkanından nefret ediyorum, Emre'den ve Volkan'dan Türk sporu adına nefret ediyorum. ha ben bunlardan nefret ediyorum diyede kimseye saldırmaya, taşlamaya, küfretmeye hakkım yok. bunu yapan değil taraftar, insan bile olamaz.

• Boşuna kasma dostum duvara konuşuyorsun çünkü. Adam 4 kıta demiş zaten bunun üstüne bile cevap vermeye değmez..

Balkanlardaki güçsüz devletleri kolayca kontrol altına alıp karşısına çıkan ilk güçlü devlette (Avusturya) balonu patlayan bir devletin tüm Avrupa'ya hüküm sürdüğünü söylemek tabiri caizse cahilliktir. Fransa, Almanya, İspanya, Portekiz, İtalya, İngiltere başka kıtada zaten. Ya da Tunus'un Cezayir'in bir şehrini alınca bütün toprağına sahip oluyorsun sanırsın.

Bayılıyorum bu Osmanlı tarihçilerine.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.