Şimdi Ara

Fenine Güvenenler Gelsin Sağlam 2 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar YGS'den önce kafamı karıştırdı şu iki soru

5.soruda basınç artışı her türlü kaynama noktasını yükseltmez mi zaten , iç basınç dış basınca eşit olunca kaynama gerçekleşmiyor mu sonuçta ? 5.sorunun 2.şıkkında donma noktası yükselir demiş düşer demesi gerekmiyor muydu ?

26.soruda ise 1 i neden almamış orayı anlamadım.

Fenine Güvenenler Gelsin Sağlam 2 soru Fenine Güvenenler Gelsin Sağlam 2 soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuyanadam -- 8 Mart 2016; 16:19:13 >

• Hocam l ye buz dedik , simdi buz erirken hacmi azalan bir madde , basincin artmasida hacmin azalmasina yol acacagindan erime noktasi duser , k cismininde artar.
    basincin artmasi her turlu kaynama noktasini artirir diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdvanceXplore

Hocam l ye buz dedik , simdi buz erirken hacmi azalan bir madde , basincin artmasida hacmin azalmasina yol acacagindan erime noktasi duser , k cismininde artar.
    basincin artmasi her turlu kaynama noktasini artirir diye biliyorum.
    ben de olsam bende senin işaretlediğin şıkları işaretlerdim. N2 üçlü bağ var o kırılmış kimyasal değişim,çözünme kimyasal değişim değil bir de kclo kimyasal değişim. basınç artışı l nin donma sıcaklığını yükseltmezki düşürür.
  • İkisi de D bence

• quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

İkisi de D bence
    dostum ilk soruda n2 nin kimyası değişmiyo suyun donması gibi düşün ondan dolayı değil.2nci şık zaten çözünme çökelme.3ncü şıkta bileşikler kimyasal yöntemlerle ayrıştırılabilir o yüzden yalnız 3....öbür soruda ise basıncın artması kaynama noktasını düşürür basıncın azalmasıda kaynamayı zorlaştırır 1nci öncülümüz yanlış..2nci öncül güzel bi soru buz L katısının buz olduğunu düşünmüşsün.buzda ayrıcalık olarak basınç donma noktasını yükseltir(öbür katılarda düşürür) bu yüzden 2 de doğru , 3 ncü öncülde ise zaten özkütle sorusu gibi o da doğru...basıncın donma noktasını yükseltmesiyle ilgili şöylede bişey vardı aklında kalması acısından izleyebilirsin 3 dkhttp://www.eba.gov.tr/video/izle/41145046a33bc3579455c99dfb6bafda6ee0b2d09c001

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wantefx -- 8 Mart 2016; 17:09:07 >

• Kovalent bağ açılmış nasıl sadece hal değişimi la?

• Hocam dikkat edersen iyon yukleride sabit

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kovalent bağ açılmış nasıl sadece hal değişimi la?

Buzun basinci artarsa erime noktasi azalir artmaz , ebada da oyle diyor

• quote:

quote:

Kovalent bağ açılmış nasıl sadece hal değişimi la?

Buzun basinci artarsa erime noktasi azalir artmaz , ebada da oyle diyor

Alıntıları Göster
    hocam bu denemelerden oluyoruz biz de , cevap anahtarı temin edemedim , deneme numarasıyla birlikte cevap anahtarını yollayabilir misin rica etsem?
  • Iki soru da D bana bakarsan hatali bu cevap anahtari. N2 bag kopmus kimyasal bir degisim sozkonusu, yeni bi özellik gosterebilir madde. Diger soruda da 2.onculun tam tersi dogru olurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam dikkat edersen iyon yukleride sabit
    Sonuçta n2 'nin arasındaki bağlar kırılıyo hocam nasıl fiziksel olsun bu olay ? 5.soruya ben de d demiştim ama cevabın e olması cidden çok şaşırttı.Basınç artınca her türlü kaynama noktası artar.Acaba dış basınç sabitken dışarıdan başka bir basınç uygulanıyor gibi bi şey mi kastetmiş ?
  • Sorular hatalı geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: okuyanadam

Sonuçta n2 'nin arasındaki bağlar kırılıyo hocam nasıl fiziksel olsun bu olay ? 5.soruya ben de d demiştim ama cevabın e olması cidden çok şaşırttı.Basınç artınca her türlü kaynama noktası artar.Acaba dış basınç sabitken dışarıdan başka bir basınç uygulanıyor gibi bi şey mi kastetmiş ?

Hocam atomlarin yapisinda herhanhi bir degisim yada bozulma meydana gelmemis , iyon yukleri notr her durumda , tipki nacl deki gibi.

• okuyanadam O kullanıcısına yanıt
    yanlışın orda zaten basıncın artması kaynamayı kolaylaştırır yani bunu şöyle düşün basıncın artması kaynama noktasını düşürür ve daha kolay kaynar
  • quote:

Orijinalden alıntı: peykk

yanlışın orda zaten basıncın artması kaynamayı kolaylaştırır yani bunu şöyle düşün basıncın artması kaynama noktasını düşürür ve daha kolay kaynar

Basinc maddenin atomlarini sikistirir , dagilmalarini engeller .Basinc artisi bu yuzden kaynamayi arttirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: peykk

hocam şöyle düşün düdüklü tencerede temel prensip basıncı artırıp suyun kaynama noktasını yükseltmek
  • okuyanadam O kullanıcısına yanıt
    cevap 1-3 eminim.. cevap anahtarından emin misin sen?

ilk soru da ise, bağ kopuyor.. kimyasaldır.. ama emin değilim..
  • Her bağ kopma olayları kimyasal olmayabiliyor. Sanırım bağ enerjisi düşük oldugu için fiziksel sınıfına giriyor ama sorulmaz böyle bir bilgi bence çünkü kesinliğinin olmadığını düşünüyorum. Basınc sorusu ise kesinlikle hatalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Packofits

Her bağ kopma olayları kimyasal olmayabiliyor. Sanırım bağ enerjisi düşük oldugu için fiziksel sınıfına giriyor ama sorulmaz böyle bir bilgi bence çünkü kesinliğinin olmadığını düşünüyorum. Basınc sorusu ise kesinlikle hatalı
    aynen pardon sorunun yazarı gibi benimde kafam karışmış bi an doğru diyosunuz :)
  • 1. Soru 1 ve 3 değilse ygs'ye girmem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.