Şimdi Ara

FERMI hakkında detaylı ilk bilgiler ve inceleme ( Techreport ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam, oyun başka oyun testi başka - bunları birbiri ile karıştırmayalım.
    tabii uygun bir yazılımla her donanımı dize getirebilirsin de, bundan ne sonuç çıkarıyoruz asıl önemli olan bu...

Stalker oyunlarını ne kadar oynadın bilmiyorum ama ben her bir oyunu birçok farklı konfigurasyonda oynadığımdan biliyorum.
    bu oyunun kendisinde optimizasyon sorun var ve her donanımla aynı sorunlar çekiliyor, tabii ki 58xx ler de istisna olamaz.
    anca yeni oyunda optimizasyon düzeltilirse durum değişir. zaten bu istikamette ilerliyorlar ve son çıkan oyun öncekilerden daha iyi optimize...
  • avsp dx11 tesselation videosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 24 Kasım 2009; 13:24:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Wanted

avsp dx11 tesselation videosu

mükemmel olmuş.bu arada uzun zamandır ilk defa bi oyunda ati logosu gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

quote:

Orijinalden alıntı: The Wanted

avsp dx11 tesselation videosu

mükemmel olmuş.bu arada uzun zamandır ilk defa bi oyunda ati logosu gördüm

video mükemmel amd&ati logolarını görünce videoda bi acayip oldum. dedimki simdi adam oldunuz işte oyun yapımcılarına sponsor olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

zaten dx10 kartlarda da tesselation shader birimlerine yaptırılıyor yazılımla destek var zaten yanı olmayan bırsey degıl kı aslında nvıdıa yı tebrık edıyorum gercegı goz onune sermıs resmen helal olsun kesın yeterlı duzeyde perfomans verıcektır dıe dusunuyorum.. yapanlar shaderlar zaten cpu degil.

Tesselation'ın donanımsalı yazılımsalı olmaz bu işi yapan paralel işlemci birimleridir ve bunuda yazılımla kullanıyorsun yani başka yolu yok. Ati kullananlar kartlarında Tesselation için ek bir donanım falan olduğunu sanıyorlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Kasım 2009; 14:14:22 >
  • küçük emrah : ben (ati) hiç oyunlarda sponsor olamadım biliyor musun?
    bu replik tarih oldu galiba
  • quote:

zaten dx10 kartlarda da tesselation shader birimlerine yaptırılıyor yazılımla destek var zaten yanı olmayan bırsey degıl
    Parallax occlusion mapping denen olayı hala tesselation ile bir tutan arkadaşlar var: durmak yok, kendimizi kandırmaya devam
    @Valour süpersin. Makaleye kendi yorumunu getirdin, fx57'den rica et, isteğin üzerine değiştirir Ati'nin donanımsal desteğini yazılımsal yapar. Nvidia nasıl dx10.1 oyunları dx10'a çevirtiyorsa sen de kendine Nvidia yöntemini örnek alıyorsun herhalde!!!
    quote:

Stalker da tesselation adam gibi kullanılmadığı halde 58xx ler sürünüyor.

Yok artık, dx10.1 ile 52 olan ortalama fps dx11+tesselation ile %81e düşmüş 42fps olmuş>>NE FARK. Dx11 çalıştırıp %115 performansla 60 fps çalışacağını da değiştirelim hemen, kanıtı kalmasın hiçbir yerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Kasım 2009; 15:39:58 >

• Blizzard'ın yeni çıkacak oyunları da Ati logolu olacak.
    Stormrise,Battleforge,Call of Juarez,HAWX Ati sponsorlu oyunlardan bazıları.
    tam liste içinhttp://game.amd.com/us-en/play_games.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: *absolut*

küçük emrah : ben (ati) hiç oyunlarda sponsor olamadım biliyor musun?

bence burda gülünecek bişey yok.bilakis atiyi takdir etmen gerekir.sınırlı bütçesiyle adamlar çok iyi kartlar yapıyorlar ama nvidia gibi oyun firmalarına saçacak paraları olmadığından bazı oyunlarda geri kalabiliyordu.(hatta nvidia daha da ileri gidip bazı oyunlarda 10.1 desteğini kaldıracak kadar bile yüssüzleşebiliyodu) ama ati daha fazla oyuna sponsor olmaya başladığında nvidianın haline gülersin belki o zaman.bu haldeyken rekabet ettiğine göre gerisini sen düşün....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 24 Kasım 2009; 15:45:32 >

• "Valour"
    Alien vs Predator videosunda "Using Hardware Tessalation" yazıyor. Bunun için ek bir donanım yoksa "hardware tesselation" ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

quote:

Orijinalden alıntı: *absolut*

küçük emrah : ben (ati) hiç oyunlarda sponsor olamadım biliyor musun?

bence burda gülünecek bişey yok.bilakis atiyi takdir etmen gerekir.sınırlı bütçesiyle adamlar çok iyi kartlar yapıyorlar ama nvidia gibi oyun firmalarına saçacak paraları olmadığından bazı oyunlarda geri kalabiliyordu.(hatta nvidia daha da ileri gidip bazı oyunlarda 10.1 desteğini kaldıracak kadar bile yüssüzleşebiliyodu) ama ati daha fazla oyuna sponsor olmaya başladığında nvidianın haline gülersin belki o zaman.bu haldeyken rekabet ettiğine göre gerisini sen düşün....

rekabet güzel şey boşu boşuna kazıklanmaktan kurtarıyor bizi ama benim kızdığım körü körüne bir markayı savunmak.eğer fermi denen şey 5xxx serisinden iyi olmazsa bende atiye geçmeyi düşünüyorum.benim bu dediğimi her 2 marka için söyleyemeyecek fanboy çok.kimi logonun rengine takar kimi görüntüye kimi f/p sa bakar.nerden biliyoruz ati-nvidia anlaşmış paslaşa paslaşa insanları sömürüyorlar?

• O zaman Ati daha az sömürüyor diye sen de savunsana karalayacağına? F/p diye boşuna demiyoruz işte, bi sen kaldın anlamayan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

O zaman Ati daha az sömürüyor diye sen de savunsana karalayacağına? F/p diye boşuna demiyoruz işte, bi sen kaldın anlamayan

ati daha az sömürüyor 5850 ve 5870 fiyatı birden arttı 5970 ise 1400 den sipariş geçiliyor.allahtan az sömürüyor çok sömürse kimbilir ne olur
  • anlaşmış da olabilirler bunu ben de çoğu zaman düşünmüşümdür.ben de kart alırken f/p ye bakarım ve zamanında onlarca kişiye bire bir nvidia kart aldırdım.kendim de çok kullandım.ama bu durum onun yaptığı yanlışları dile getirmemi engellemiyor.açıkçası bana çok itici gelen bir firma geçmişten beri yaptığı açıklamalarla inteli de sevmem mesela hem tekel olmasından hem de yahudilerin arkasında olmasından .ama imzamda görüldüğü gibi notebokta hem intel hem nvidia var.bunun aslında iki sebebi var notebook piyasasında amd işlemcilerinin yeterli olmaması(masaüstü olsa şuanda yine amd alırım) ,benim notbooku aldığım dönemde 6930 g lerde ati4650 olan modellerin henüz piyasaya girmemiş olması.
  • 1250tl bile olsa, 250tl 2 tane hd5870 parasından tasarruf, 100tl crossfire anakarttan tasarruftur. Ben olaya böyle bakıyorum arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

1250tl bile olsa, 250tl 2 tane hd5870 parasından tasarruf, 100tl crossfire anakarttan tasarruftur. Ben olaya böyle bakıyorum arkadaşlar.

crossfire desteği şimdi çoğu 4 çekirdek destekli anakartlarda var zaten 4 çekirdek işlemciler bile darboğaz yapıyor o kartta p4 le kullanacaksan o ayrı konu ozman tasarruf olur
  • nVidia severler, Hardware Tesselation elde edememe ihtimali olunca işi yine gereksizliğe, işe yaramazlığa dökmeye çalışmış, aynı dx10.1'de olduğu gibi.
    Zaten dx11 de nvidia dx11 kartlarını çıkarana kadar gereksizdi.
    Fermi'nin oyun başarımı tatminkar olmazsa o zaman ne denecek merak ediyorum. Zaten güzel oyunlar konsollara çıkıyor, bilgisayarda oyun oynamak gereksiz mi diyecekler?

Physx, physx diye tutturanları da anlamak mümkün değil.
    Sanki oyunlarda fizik kullanımı physx ile icat oldu veya physx olmayınca oyunlarda fizik kullanımı göremeyeceğiz.

Crysis'de fizik işlemleri physx ile mi yapılıyordu?

ps3'de havok motoru kullanılarak elde edilen Uncharted 2 deki fizik kullanımına bir bakın bakalım. (video'da 4:20'den itibaren olan kısım)

http://www.youtube.com/watch?v=TAHVqr-bG54

Şimdi de işlemler gpu üzerinden yapıldığı için physx'in hız getirisine.

Batman'da Physx kapalı gtx260 105 fps alıyor.
     FERMI hakkında detaylı ilk bilgiler ve inceleme ( Techreport )

ve physx açık. Gtx 260 105 fps'den 42 fps'ye düşmüş.

FERMI hakkında detaylı ilk bilgiler ve inceleme ( Techreport )

Physx'in işe yarayabilmesi için adam gibi fizik etkilerini ciddi hız düşüşü olmadan verebilmesi ve yaygın olarak kullanılabilir olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adacay -- 24 Kasım 2009; 19:15:28 >

• Valour'un dediğine katılıyorum hardware tessaletion diye gpunun içinde bir birim yok. Tessaletion özelliğini dx apisi ile shader birimleri üzerinde yapılıyor. Yani donanımsal yada yazılımsal olup olmaması değil tessaltion özelliğini veriyorsa aralarındaki performans farkını değerlendirmemiz lazım. Şu an için öyle bir durumda yok doğmamış bebeğe don biçmenin bir anlamı yok.
  • Physx'in hala bi halta yaramadığını savunuyorum. Çok merak edenler açıp COD MW2 oynasınlar.
  • Arkadaşım, eğer donanımsal destek yoksa, ekran kartı işlem kapasitesinden mesai ayırıp fps düşürerek bunu sağlayacak demek oluyor. Ati ekran kartlarında %33 performans düşüyor ya diyeceksin, bu donanımsal destekle. Bu destek olmadan ne kadar oluyormuş, mart nisan arası fermi çıkabilirse görürüz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.