Şimdi Ara

Ferrari'ye Sabotaj Yapıldığına Dair Soruşturma (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
5.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Climanjaro
    ispat edilemeyen suç suç değildir. senin mantığına göre mclaeren suçsuz.
    ama mclaerenin bir suç işlediği tüm basın tarafından onaylandı...
    suç kesinleşmişse ceza gerektirir. suçlu olduğu söylendikten sonra ceza verilmiyorsa bu tamamen ADAM KAYIRMA dır.
    şimdi bu yazdıklarıma cevap verebilirsin. bunları sana yazdım...

basın tarafından onaylanması hiçbirşey ifade etmiyor. mclarenin ferrari'nin verilerini kullandığına dair hiçbir kanıt yok.

ceza da bundan dolayı verilmiyor.

ferrarinin belgeleri mclaren çalışanının evinde bulundu ama bu bir takım suçu mu kişiel bir suç mu o açığa kavuşmadı. açığa
    kavuşturacak kişi de biz değiliz.

hala neyi tartışıyorsunuz ki? yok suçluymuş yok bilmem ne... bırakın temyizde herşey belli olsun işte.

temyiz tarihi 13 Eylül bu arada. temyize bütün takımlar katılabilecek.

bana göre mclaren'in işi temyizde zor. hele ferrari'de sağlam kanıtlar varsa mclaren yandı. bütün takımlar(özellikle renault) leş kargalari gibi mclarenin üzerine atlıcak ve ihracını isteyecek.

ama bir de şöyle bir şey var.

diyelim ki mclaren'in takım olarak her şeyi başından beri planladı. belgelerin ele geçmesi sabotaj vb.. mclaren en kötü senaryoyu

bile düşünerek hareket etmez mi? yani bir B planı muakkak vardır. Ki en kötü senaryo da oldu. bu belgeleri kullandıklarına dair

bütün kanıtları da başında beri düşünmüş olmaları gerekir bence. yani iş yargıya gitse bile muakkak bir kurtuluş yollari vardır. sonuçta bütün takımın kaderini iki kişiye(stepney,coughlan) bırakacak değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 8 Ağustos 2007; 0:04:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

Orjinalden alıntı: maxiyavuz
    Yeter yaa. Kullandi kardesim, tek satirini dahi atlamadan hepsini kullandi. Mesele su, ispat edemiyolar, dolayisiyla da ceza veremiyolar. Tamam mi? Oldu mu? Sezon sonu ceza vereceklerini de zannetmiyorum. Cunku sezon bitmeden temyiz sonuclanacaktir. Ayrica boyle birsey olursa F1 biter. Bu kadar acik bence. McLaren ya da Ferrari'siz F1 olmaz. Bunu da goze alamazlar...

ben sana mı yazdım.
    sana ne oluyor.
    ne bu sert çıkışlar, biraz haddini bil, karşında çocuk yok.

mesajıma bak kime yazmışım.
    sen sus, o cevap versin.

ispat edilemeyen suç suç değildir. senin mantığına göre mclaeren suçsuz.
    ama mclaerenin bir suç işlediği tüm basın tarafından onaylandı...
    suç kesinleşmişse ceza gerektirir. suçlu olduğu söylendikten sonra ceza verilmiyorsa bu tamamen ADAM KAYIRMA dır.
    şimdi bu yazdıklarıma cevap verebilirsin. bunları sana yazdım...

Sana sadece kendi solerinle karsilik veriyorum, fazlasini da soylemeye luzum yok...

ne bu sert çıkışlar, biraz haddini bil, karşında çocuk yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Sadece o sozumun uzerine yorumlaman ilginc. Ben ozellikle yazmistim onu, senin olaya bakis acini anlamak icin. Olaya fanatik bakiyorsun kabul et, senin icin olay degil rakibinin durumu onemli. Yoksa yukarida yazdigim seylerin icinden sadece bu sozleri alip cekmezdin. Hatta alinti yaptigin kismi koyduktan sonra vazgecip degistirmeyi dusundum ama tavrini ogrenmek icin biraktim. Sen de dogal olani yaptin, olaya bakis acini gosterdin...

Evet, o söz hakkında doğal olanı yaptım ve alındım. Doğal olan bu. Formula 1'e tutkuyla bağlı olan birisine öyle söylediğin zaman alınacaktır, kırılacaktır. O nedenle başka bir şey söyleme ihtiyacı görmüyorum.

O sözü alıp çektim, çünkü o söz tartışmamızı bitirdi.

Olaya fanatik baktığımı iddia ediyorsun. Birileri de Massa'yı savunmakla inat ettiğimi söylemişti. Konu dışı bir örnek olacak ama örneğin ben yıllardır Linux kullanırım ve KDE yerelleştirme çalışmalarına katkıda bulunmaya ve dolayısıyla Pardus'a da katkıda bulunmaya çalışmıştım. Ancak Linux forumunda Pardus'un bazı yönlerini eleştirdiğimde bazıları beni Linux ve Pardus düşmanı, Windows seven ilan etmişlerdi. Fakat ben yıllardır Windows kullanmıyorum. İlginç değil mi?

Burada da böyle. Benim ne düşündüğüm bilmiyorsun. İfade etmeye çalışıyorum, olaya sportif açıdan baktığımı anlatıyorum. Fakat adım "Ferrari taraftarı"na çıkmış ya, hiçbir zaman objektif yaklaşamayacağımı, işin sportif tarafını düşünemeyeceğimi söylüyorsunuz. Ama eğer bu olay ilk patlak verdiğinde yazdıklarıma bakarsanız, "McLaren'in böyle bir şey yapmamış olmasını umuyorum" falan demiştim.

Boyle birsey dedigimi nerde gordun? Sadece bu olayda bi taraftar olarak dusunuyorsun dedim.
    Kaldi ki senin yaptigin bir is hakkinda elestiri yapmanla tuttugun bi takim hakkinda konusman arasinda bir bag olacagini zannetmiyorum. Sanirim bu ornegi objektif olabildigini gostermek icin vermissin, ben de sana objektif olamazsin demedim zaten. Bir de takimin hakkinda objektif olabilecegin zamanlar da muhakkak vardir ama eger sozkonusu olay bir rakiple senin takimin arasindaysa objektif olman zordur ki ben de bu olaya objektif bakamadigini dusunuyorum. Olay zaten McLaren'in suclu olmasi degil, olay senin McLaren'in bu olayla birlikte imajini cizdirdigini iddia etmen. Ben diyorum ki bu olay takimima zarar vermez...

quote:

Bu da ilginç.

quote:

Ek: Emin ol eger bu olay Ferrari'nin basina gelseydi farkli dusunurdun.(Simdi soylemesi kolay, gelince anlarsin. Zira bekara kari bosamak kolay derler.) Istersen gecen seneki Monaco olayindan sonra Ferrari taraftarlarinin ne yazdiklarina bi bak...(Eger gercekten gecn sene Schumi'yi savunmamissan ozur dilerim, ama ben oyle bi Ferrari taraftari hatirlamiyorum. Bi de olay farkli olabilir ama dedigim gibi, onemli olan olay degil etkileri ve kurallara uyulup uyulmadigi ki o olayda komiserler kuraldisi bi hareket oldugunu aciklamislar ve ceza vermislerdi, kaldi ki McLaren ceza bile almadi...)

Hayır, geçen yıl Schumacher kendisinin suçsuz olduğunu söyledi. Olaya delil de yok. Fakat 1997 Jerez'de olanlar öyle değil ve Jerez'de yaptığından dolayı Michael'ı hiç savunmadım, aksine eleştirdim.

Yukarıda belirttiğim gibi, yıllardır kullandığım, hatta sayesinde şu anda geçimimi sağlamama yarayan işi ve maaşı elde ettiğim Linux işletim sistemini de eleştirmişliğim var. Hem de sıkça.

Bu yil da McLaren kendilerinin sucsuz oldugunu soyluyor ve olaya delil olmadigi FIA tarafindan aciklanarak ceza verilmemesine karar verildi. Senin ya da Ferrari taraftarlarinin Schumi'yi savunmalari nasil dogal birseyse ben de McLaren'i savunuyorum...

quote:

Neyse. Bana inandığınızı sanmıyorum. Ama olsun, yazdım işte.

Iste gercekten bu sozune kirildim. Emin ol senin soylediklerine inanmiyor olsaydim, seninle konusmazdim bile. Amacim sen ve senin gibi bu sporu takip eden insanlara hakliligimizi anlatmaya calismak. Ama onceden de dedigim gibi, ben anlatirim, ardindan ne dusundugunuzle ilgilenmem bile. Ister kabul edersiniz ister etmezsini. Benim dusunceme gore taraftar olarak gorevim hakliligimizi anlatmaktir, birilerine kabul ettirmek degil...

• quote:

Boyle birsey dedigimi nerde gordun? Sadece bu olayda bi taraftar olarak dusunuyorsun dedim.
    Kaldi ki senin yaptigin bir is hakkinda elestiri yapmanla tuttugun bi takim hakkinda konusman arasinda bir bag olacagini zannetmiyorum.

Var aslında. Şöyle ki; Linux, FreeBSD vs. gibi işletim sistemlerini kullanan, aslında biraz fazla teknik tarafa kaymış insanlar, kullandıkları işletim sistemiyle aralarında duygusal bir bağ geliştiriyorlar. Örneğin birçok Linux fanatiği görürsünüz. Aynı şey programlama dilleri veya platformları için bile geçerli olabiliyor. Örneğin Javacılar ile .NETçiler birbirlerini yer. LISP'çiler herbir şeye laf atıp tepeden bakar falan.

7 yıldır Linux kullanıyorum ve Linux ile aramda bir bağ var. Takımımla aramda olduğu gibi.

quote:

Sanirim bu ornegi objektif olabildigini gostermek icin vermissin, ben de sana objektif olamazsin demedim zaten. Bir de takimin hakkinda objektif olabilecegin zamanlar da muhakkak vardir ama eger sozkonusu olay bir rakiple senin takimin arasindaysa objektif olman zordur ki ben de bu olaya objektif bakamadigini dusunuyorum.

Rakip veya değil. Benim için farketmiyor. Aynı şeyi Honda da yapsaydı (rakip değil), aynı tepkiyi verecektim.

quote:

Olay zaten McLaren'in suclu olmasi degil, olay senin McLaren'in bu olayla birlikte imajini cizdirdigini iddia etmen. Ben diyorum ki bu olay takimima zarar vermez...

Çoktan zarar verdi zaten.

quote:

Bu yil da McLaren kendilerinin sucsuz oldugunu soyluyor ve olaya delil olmadigi FIA tarafindan aciklanarak ceza verilmemesine karar verildi. Senin ya da Ferrari taraftarlarinin Schumi'yi savunmalari nasil dogal birseyse ben de McLaren'i savunuyorum...

Ama bak arada şöyle bir fark var:
    Schumacher'in o virajı alamayacağını düşünmesi sadece onun beyninde olan bir şey. Bunu hiçkimse bilemez. Bunun doğruluğu veya aksi asla ıspatlanamaz. Ancak beyin sinyalleri okunup çözülürse o zaman. O nedenle bir delil yok.

Fakat McLaren'in durumunda ortada delil var. O belgeler bir McLaren çalışanının evinde bulundu. Kopyalarının McLaren'in merkezinde basılı veya bilgisayar ortamında olup olmadığı bilinmiyor. Çünkü bu konuda hiçbir arama yapılmadı. Ama sonuçta o adam bir McLaren çalışanıydı ve belgeler McLaren'in diğer çalışanları tarafından da görülmüştü. Delil olmaması konusu sadece araçlarda kullanılıp kullanılmadığına dair. Geniş çaplı bir soruşturma yapılmadı.

quote:

Iste gercekten bu sozune kirildim. Emin ol senin soylediklerine inanmiyor olsaydim, seninle konusmazdim bile. Amacim sen ve senin gibi bu sporu takip eden insanlara hakliligimizi anlatmaya calismak. Ama onceden de dedigim gibi, ben anlatirim, ardindan ne dusundugunuzle ilgilenmem bile. Ister kabul edersiniz ister etmezsini. Benim dusunceme gore taraftar olarak gorevim hakliligimizi anlatmaktir, birilerine kabul ettirmek degil...

Ama yukarıda da bahsettiğim gibi rakibim konusunda objektif olamadığımı söylüyorsun.

• quote:

quote:

Olay zaten McLaren'in suclu olmasi degil, olay senin McLaren'in bu olayla birlikte imajini cizdirdigini iddia etmen. Ben diyorum ki bu olay takimima zarar vermez...

Çoktan zarar verdi zaten.

Iste kabul etmedigim bu. Bence hicbir zarari olmadi. Zarar olayi uydurmadan oteye gecemez. 2 sene sonra dediklerimi hatirla. Bakalim McLaren'in imajinin ve marka degerinin bugunkunden eksi yonde bi farki var mi bu olay yuzunden. Abartmayalim. Hicbirsey olmayacak, hele ki soz konusu McLaren-Ferrari gibi takimlar olunca hic etkisi olmaz boyle olaylarin. Aci ve kotu birer hatira olarak anilirlar o kadar...

Ek: Yukarida bi yerde soylemissin ya(Schumi olayi icin). Ben takimin sucsuz oldugunu savunmuyorum zaten. Suclu ya da sucsuz, buna FIA karar verecek. Ben sadece imajinin zedelenmeyecegini savunuyorum, artik eski McLaren olmayacak diyenlere karsi cikiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxiyavuz -- 8 Ağustos 2007; 14:23:05 >

• quote:

Ben sadece imajinin zedelenmeyecegini savunuyorum, artik eski McLaren olmayacak diyenlere karsi cikiyorum...

Ben "artık eski McLaren olmayacak" demiyorum, itibarı birçok kişinin gözünde düştü diyorum. Bir süre sonra belki yaptıkları güzelliklerle toparlarlar. Fakat şimdilik böyle.

Örneğin Schumacher de 1997' de yaptığı o hata yüzünden bir sürü insanın sempatisini kaybetmişti. Ama zamanla yaptığı güzelliklerle o sempatiyi yeniden kazanmayı başardı.

Internette benim gibi McLaren'e duyduğu sempatiyi bu olay yüzünden kaybetmiş bir sürü Formula 1 tutkunu görebilirsin.

Tabi tüm bu söylediklerimde, o "Forza Y!!", "Ölümüne X!!", "Yaşasın A!!", "Go B Go!!" vs. diyenlerden bahsetmiyorum. Formula 1 tutkunları diyorum. Diğerleri umrumda bile değil.

• quote:

quote:

Ben sadece imajinin zedelenmeyecegini savunuyorum, artik eski McLaren olmayacak diyenlere karsi cikiyorum...

Ben "artık eski McLaren olmayacak" demiyorum, itibarı birçok kişinin gözünde düştü diyorum. Bir süre sonra belki yaptıkları güzelliklerle toparlarlar. Fakat şimdilik böyle.

Örneğin Schumacher de 1997' de yaptığı o hata yüzünden bir sürü insanın sempatisini kaybetmişti. Ama zamanla yaptığı güzelliklerle o sempatiyi yeniden kazanmayı başardı.

Internette benim gibi McLaren'e duyduğu sempatiyi bu olay yüzünden kaybetmiş bir sürü Formula 1 tutkunu görebilirsin.

Tabi tüm bu söylediklerimde, o "Forza Y!!", "Ölümüne X!!", "Yaşasın A!!", "Go B Go!!" vs. diyenlerden bahsetmiyorum. Formula 1 tutkunları diyorum. Diğerleri umrumda bile değil.

Ben de 1-2 sene sonrasini diyorum...

• şimdi biraz mantıklı olup tarafsız bakmak gerekir o belgelerdeki bilgiler baş tasarımcının evinde bulunmuş teknoloji merkezinin temizlikçisinde değil. araç geliştirme ile doğrudan ilişkisi olan birinin elinde bulunmuş bunu göz ardı edemezsiniz neden kabullenmek zor geliyor anlamadım. Fikir vermesi bile yeter bunu bilemeyiz ispatlayamayız ama şuçları böyle 2 ye ayırırsak evinde bulundu ama ispat edilmesi gerek diye birşey yok belgeleri bulundurması bile şuç değil mi. yasal olmayan yollarla bir takım işler yapılıyor yani sizce hiç mi suç yok cezai bir durum hiç mi yok anlamak güç. gel ispatla suçu diye birşey olamaz gözle görülmeyen ayrıntılar var.

-ya işte biz aldık o belgeleri ama kullanmadık bizim şuçumuz yok.
    -ahuhahahaaaaa. Tamam ya öyle olsun seneye görüşürüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

şimdi biraz mantıklı olup tarafsız bakmak gerekir o belgelerdeki bilgiler baş tasarımcının evinde bulunmuş teknoloji merkezinin temizlikçisinde değil. araç geliştirme ile doğrudan ilişkisi olan birinin elinde bulunmuş bunu göz ardı edemezsiniz neden kabullenmek zor geliyor anlamadım. Fikir vermesi bile yeter bunu bilemeyiz ispatlayamayız ama şuçları böyle 2 ye ayırırsak evinde bulundu ama ispat edilmesi gerek diye birşey yok belgeleri bulundurması bile şuç değil mi. yasal olmayan yollarla bir takım işler yapılıyor yani sizce hiç mi suç yok cezai bir durum hiç mi yok anlamak güç. gel ispatla suçu diye birşey olamaz gözle görülmeyen ayrıntılar var.

McLaren suclu ya da degil, bence hic onemi yok. Unutur gidersiniz, sikmayin caninizi bu kadar...

• quote:

quote:

şimdi biraz mantıklı olup tarafsız bakmak gerekir o belgelerdeki bilgiler baş tasarımcının evinde bulunmuş teknoloji merkezinin temizlikçisinde değil. araç geliştirme ile doğrudan ilişkisi olan birinin elinde bulunmuş bunu göz ardı edemezsiniz neden kabullenmek zor geliyor anlamadım. Fikir vermesi bile yeter bunu bilemeyiz ispatlayamayız ama şuçları böyle 2 ye ayırırsak evinde bulundu ama ispat edilmesi gerek diye birşey yok belgeleri bulundurması bile şuç değil mi. yasal olmayan yollarla bir takım işler yapılıyor yani sizce hiç mi suç yok cezai bir durum hiç mi yok anlamak güç. gel ispatla suçu diye birşey olamaz gözle görülmeyen ayrıntılar var.

McLaren suclu ya da degil, bence hic onemi yok. Unutur gidersiniz, sikmayin caninizi bu kadar...

hayırdır ne bu umursamaz tavırlar. savunmadayken bir anda dönüş. atacak kurşunu yok mclarenin bak gel anlaşalım diyo. ben unutmam merak etme

• quote:

quote:

quote:

hayırdır ne bu umursamaz tavırlar. savunmadayken bir anda dönüş. atacak kurşunu yok mclarenin bak gel anlaşalım diyo. ben unutmam merak etme

Ne savunmasi? Kim? Ben mi?

• hayırdır arkadaşlar,pek bi sessizsiniz bu olay karşısında
    ortalık yine kızışıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

hayırdır arkadaşlar,pek bi sessizsiniz bu olay karşısında
    ortalık yine kızışıyor

Neye dair kanit bulundugunu bilen var mi ki?

Ek: Tam mesaji yazinca aklima birsey geldi. Ayni sitede bir baska haberde Alonso'nun de la Rosa ile arasinda gecen mail konusmasindan bahsediyo ya, bir de tam hatirlamiyom ama Alonso'nun sozlesmesinde bi ceza alindigi durumda sozlesme fesh olur gibi bi madde var diye cikmisti onceden. Ikisini birlikte dusununce belki de Alonso isin basindan beri haberliydi, McLaren cok boyutlu bi casusluk isi cevirdi, sonunda eline yuzune bulastirdi mi diyelim, foyasi meydana cikti mi diyelim ne diyelim bilmem ama ortaya cikti yaptiklari. Boyle olma olasiligi da yok degil hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxiyavuz -- 8 Eylül 2007; 1:19:16 >

• quote:

quote:

hayırdır arkadaşlar,pek bi sessizsiniz bu olay karşısında
    ortalık yine kızışıyor

Neye dair kanit bulundugunu bilen var mi ki?

sanırım pedro-alonso arasında gecen e-mail trafıgı.

acaba kanıt bumu?eger bu ıse ferrarı ozel hayata mudahale etmıs olmasın?
  • bugün yayın esnasında Serhan Acar (eğer yanlış anlamadıysam) bu sözkonusu maillerin ele geçirilmesinde Flavio Briatore'nin adının geçtiği söylentilerinden bahsetti
    bi diğer söylentide bu mailleri Fernando Alonso'nun FIA'ya ilettiği şeklinde

zaten Flavio Briatore son zamanlarda bu skandalda çok fazla ismi geçen isimlerden biri oldu
    ama onun aklında Alonso'nun bu olanlardan etkilenip Renault'a dönmesini sağlamak ayrıca Renault'un başarısızlığının lastiklerle ilgili olduğunu ve Mclaren'ın casuslukla eline geçirdiği bilgiler sayesinde,lastikler ile çok çabuk uyum sağladıklarını ispatlama isteği var sanırım(cümle biraz uzun oldu)

ayrıca Alonso'nun Mclaren ile olan sözleşmesindeki maddede,eğer takım herhangi bi sebeple Alonso'nun imajına zarar verirse Alonso'nun sözleşmeyi iptal etme hakkı bulunuyor gibisinden birşeyler yazıyor(muş)

• ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler ama bakalım neler olacak.bence alonso kendi ayrılmak için böle bişeyler yapıyor galiba.zaten şu briatore ye gıcıgım her yerden o çıkıyor
  • Türkiye saati ile 11:30da başlayan toplantı henüz sonuçlanmadı
    bu kadar uzun sürmesi dikkat çekici
    bakalım ne sonuç çıkacak
    Spyker patronu Colin Kolles "Samimi olmak gerekirse, bazı gelişmeler çok açık" şeklinde bi cümle sarfetmiş

http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=9319&r=13%2E09%2E2007+16%3A49%3A37
  • quote:

Türkiye saati ile 11:30da başlayan toplantı henüz sonuçlanmadı
    bu kadar uzun sürmesi dikkat çekici
    bakalım ne sonuç çıkacak
    Spyker patronu Colin Kolles "Samimi olmak gerekirse, bazı gelişmeler çok açık" şeklinde bi cümle sarfetmiş

http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=9319&r=13%2E09%2E2007+16%3A49%3A37

McLaren'in agir abileri de mutlu ve kendilerinden emin gorunuyolarmis. Bakalim neler olacak...

• Duruşmaya Ross Brawn da katılıyor.

Ayrıca duruşmaya Hamiltonun katılıp da Alonsonun katılmaması düşündürücü.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.