Şimdi Ara

Ferrolli Domitop F24 E Modeli problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Ferrolli Domitop F24 E Modeli kombim var kombide devamlı su basıncı yükseliyor ve kombi 50 de yanacağına 80 de yanıyor servis çağırdık beyni arızalı dedi çok pahalı olduğu için değiştirmedim. Evdeki peteklerden 1 tanesi 2mt yukarıya takılmış o hava yapıyor onun havasını alınca ve tekrar su doldurunca problem düzeliyor yalnız 15 günde bir bu olay tekrarlıyor gerçek den kombinin beynimi arızalı yoksa petekler demi sorun var normalde o petek hep kapalı dır hiç yakmıyoruz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• eğer problem düzeliyorsa kesinlikle kart arızası değildir bu dediklerinizi aynen servise anlattınız ve kart arızası mı dedi o servis

genleşme tankında hava bitmiş olabilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

Eğer genleşme tankında hava bittiyse nasıl tespit ederiz nasıl ölçebiliriz ve eğer hava azaldıysa nasıl hava basarız ve ne kadar hava basmak gerekir?

Bu konuda bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

eğer problem düzeliyorsa kesinlikle kart arızası değildir bu dediklerinizi aynen servise anlattınız ve kart arızası mı dedi o servis

Evet aynen buraya yazdıklarımı gelen servis ci arkadaşa anlattım ama o bana ısrarla beyin arızalı değişmesi gerekli dedi ben pek inanmadım çünkü geldi şöyle bir baktı anakart arızası dedi ve gitti 290.-TL de fiyat biçti İnternet'te aynı kartı 120 TL ye buldum Kartal tarafında tek servis de bu diğeri Ümraniye'de..

genleşme tankında'ki havayı nasıl kontrol edebiliriz bitip bitmediğini

Cevap için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: hansoylu
    quote:

Orijinalden alıntı: mss80 eğer problem düzeliyorsa kesinlikle kart arızası değildir bu dediklerinizi aynen servise anlattınız ve kart arızası mı dedi o servis genleşme tankında hava bitmiş olabilir diye düşünüyorum

Evet aynen buraya yazdıklarımı gelen servis ci arkadaşa anlattım ama o bana ısrarla beyin arızalı değişmesi gerekli dedi ben pek inanmadım çünkü geldi şöyle bir baktı anakart arızası dedi ve gitti 290.-TL de fiyat biçti İnternet'te aynı kartı 120 TL ye buldum Kartal tarafında tek servis de bu diğeri Ümraniye'de.. genleşme tankında'ki havayı nasıl kontrol edebiliriz bitip bitmediğini Cevap için teşekkürler...

Selamlar,

Genleşme tankı kombinin arka kısmında ve subapa baca çıkışının hemen arkasındaki boşlukdan ulaşılır.
    İçerdeki basıncın 0.8 bar olması gerekir . Bazı ürünlerde 0,6 bar da olabiliyor. Eğer genleşme tankı içerdeki membran yırtık ise , genleşme tankının komple değişmesi gerekir ama yeni bir üründe bu çok zor.

Sizin iki probleminiz var, bir genleşme tankı , ikinci tesisatta yeterli su olmayışı, sıcaklıkda bu yüzden yükseliyor olmalı. Ancak bu ürünlerde akış kontrol sistemi var diye biliyorum.

Kombi soğuk iken su basıncını 1.5 olarak ayarlayın yanlız bu esnada , tüm peteklerdeki ve kombide havayı alın. 1.5 olduğunda ısıtmaya geçin 60 dereceye ayarlatın su basıncı 2,5 bar kadar yükselebilir. durum bu şekilde ise genleşme tankında kesinlikle hava ters basınç için gerekli 0,8 bar basınç yok demekdir. Ayrıca tesisat ve petek vanalarında sızdırmazlık kontrolüde yapın.
    Sonuçda tesisattaki basıncın 1,5 dan 1 bar düşmesi , tesisata bağlı olarak bir su bardağı kadar su kaybı ile bile olabilmektedir.
    Öyle çok büyük bir su kaybı beklemeyin yani, bir kaç vanada küçük szıntı olsa bir günde bir su bardağı dolar ve buharlaştığı için hiç anlamazsınız.

Genleşme tankındaki basıncı, araba aksesuarcılarında satılan basit lastik kontrol manometreleri ile ölçebilirsiniz.
    Hava basmak için ise önerim bisiklet pompası veya benzeri pompadır. Şu an en azından subap iğnesine bir küçük tornavida ile bastırırsanız hava olup olmadığıda anlaşılır. Eğer burdan (subapdan) su geliyorsa, genleşme tankının değişmesi gerekiyor demekdir. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 21 Aralık 2009; 11:21:26 >

• maxfocus arkadaşım anlattıkların için çok ama çok teşekkür ederim Allah Razı olsun
  • aklınızın bi köşesinde bulunsun diye yazıyorum. Benim kombinin barı 3-4 saatte sıfıra kadar geriliyordu. Kime gösterdiysem tesisatta kaçak var dedi. Evde boruları ve vanaları tek tek inceledik tesisatta kaçak olmadığını gördük. Alt komşuya falan sorduk evinde su akıntısı gibi bişey var mı diye? olmadığını söyledi. By durum yaklaşık 1 ay falan sürdü. Sonunda işinin ehli bir usta suyun ısıtıldığı kazanda sızıntı vardır ve içerde su buhar oluyordur deyip sorunu çözdü. kazan değişti iş halloldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taabbud -- 5 Mart 2012; 10:25:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.