Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyisi ile kötüsü ile ortaya çıkmış bir film di..

İzlemek için izledim ve izlediğimede değdi..
  • Filmin hasılatı olağanüstü gidiyor.

Recep İvedik 2, Türkiye'nin en fazla hasılat kaldıran filmidir.

Recep İvedik 2, 24 haftada 33 milyon hasılat yapmış.
    Fetih 1453 ise sadece 10 günde 30 milyon hasılat yapmış.

Fetih 1453'ün rekor kıracağı kesin diyebiliriz. Hatta bırakın 33 milyona ulaşmayı 50 milyonu zorlayabilir.

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010437/Fetih-1453.htm

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010100/Recep-Ivedik-2.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 27 Şubat 2012; 17:31:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Filmin hasılatı olağanüstü gidiyor.

Recep İvedik 2, Türkiye'nin en fazla hasılat kaldıran filmidir.

Recep İvedik 2, 24 haftada 33 milyon hasılat yapmış.
    Fetih 1453 ise sadece 10 günde 30 milyon hasılat yapmış.

Fetih 1453'ün rekor kıracağı kesin diyebiliriz. Hatta bırakın 33 milyona ulaşmayı 50 milyonu zorlayabilir.

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010437/Fetih-1453.htm

http://www.boxofficeturkiye.com/film/2010100/Recep-Ivedik-2.htm

Umarım şu an ki durumunu iki katlar. Oynacağı hafta belli mi acaba ? Recep ivedik gibi bir filmin listede görmek bile garip ama türk haklı işte.

• Efektler çok kötüymüş, yıllar önceki siyah beyaz filmler bundan iyiymiş. Saçmalamalara devam.

Bugün sinemadaydım ve şimdiye kadar izlediğim en başarılı tarihi filmdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 27 Şubat 2012; 19:28:59 >
  • Muhteşem Yüzyıldaki Osmanlı Türkçesi bu filmdekinden daha iyi. Filmde bildiğiniz günümüz Türkçe'si konuşuluyor.
  • Filme baya para harcamışlar ama yarısı senaryo olmuş. Yarısında da namaz - niyaz falan. Şaka la yok o kadar namaz - niyaz. Ama fazla birşey beklememek lazım o kadar da beğenmedim gerçeği yansıtmıyo okadar.
  • Filmi pazar akşamı izleme fırsatı buldum .

-Öncelikle 3D animasyonlar çok kötüydü , paintle çizilmiş kartal mı dersin , 2D ağaçlar,binalar mı dersin ...
    -Ulubatlı Hasan'ın 25 metreden atlayıp sadece kolunda sıyrık oluşması , aynı şekilde kuleye çıktıktan sonra arada 3-4 tane Osmanlı askerini doğraması mantık dışı unsurlardan birkaç tanesiydi .
    -Mancınıkların , topların verdiği hasarlar , patlama efektleri , alev efektleri ayrı bir komediydi . Hiç de 17M $ harcanmış gibi değildi .
    -

Kamera açıları,kurgu ve kılıç-kalkan,dövüş sahneleri gerçekten çok iyiydi , hakkını vermek lazım .

Bu kadar eksiğe rağmen ; Türkiye'de yeni bir sinema olgusunun başlamasına öncülük etmesinden dolayı bu filme 9/10 veriyorum .

Yalnız Hollywood filmleri ile karşılaştırırsak 4/10 bile alamaz .

• Filme bugün gittim, ilk seans yani bir buçuk saat öyle bir sıkıldım ki. İkinci seansa girmeden gidecektim son anda kaldım. Ama ne olduysa ikinci seansta oldu. Filmin çok uzun olması başlı başına bir eksi bence. Ben kendi adıma çok sıkıldım.

Filmde çok iyi oyunculuk gösteren iki kişi vardı. Birisi ulubatlı hasan, diğeri justinyan. Zaten bu ikisinin mücadelesi de çok iyiydi.

O kuş sahnesi gerçekten çok göz tırmalıyordu, basit bir kuş için bu kadar kötü bir animasyon olmamalıydı. Ama bunu ilk deneyim olarak normal görüyorum.

Animasyonlar genel olarak orta seviyedeydi. Bütün bu eksilere rağmen, ülkemizde bu tür filmler artması adına imdbye de 10 puanı bastım.
  • Filmi 2. kez izledim. Kötüleyen arkadaşlar gerçekten abartıyorsunuz. 17 milyon dolara bunu mu yapmışlar diyorsunuz da karşılaştırdığınız filmlerden biri olan Yüzüklerin Efendisi'nin 1 filminin bütçesi 100 milyon dolar. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi o yıllarda bir efsaneydi fakat bugün tekrar izlerseniz efektlerin o kadar da iyi olmadığını göreceksiniz. Diyeceksiniz ki adamlar 10 yıl önce yapmış ama, tekrar söylüyorum o filmin bütçesiyle Fetih 1453'ün bütçesi arasındaki fark karşılaştırılmayacak kadar büyük. Amerikan yapımı filmleri tüm dünya izliyor, dolayısıyla yapımcılar o kadar para harcamaktan kaçınmıyor, nasıl olsa kazanıyorlar harcadıklarını. Fakat bizim Türk filmlerinin uluslararası ses getirmesi için böyle filmlere destek olup, devamının gelmesini sağlamalıyız.

Filmin en büyük eksikliği senaryoydu bence. Gemilerin haliç'e indirilmesinin ardından neler olduğunu göremedik.

Büyük ihtimalle 5 milyon seyirciyi geçecek ve bir daha kırılmayacak bi rekora imza atacak.

• Recep İcedik filmleri rekorlar kırmasaydı belki de bu filmi izleyemeyecektik.Bence dördüncüsünü çeksinler de başka bir tarih filmi daha yapsınlar.
  • flim beğendim güzel ama nerde mehter marşı bide surlardayen birinin elinde alev püskürten teknolojik bi silah vardı ne arıyor o yıllar :D
  • Bir kere kaliteli bir yabancı filmle bütçesi aynı olsa bile efektlerimizi vb karşılaştırmak yanlış. Biliyorsunuz ülkemizde çoğu şey pahalı. Yüzükler Efendisine 100 milyon dolar harcamışlar, biz filmin aynısını çeksek sanırım rahat 160 milyon harcamamız gerekirdi. Sonuçta filme harcanan eşyalar, kıyafetler, patlatılan, uçurulan arabalar,nesneler yurtdışından çok daha pahalı. Bu tip giderlerin hepsi yurtdışından karşılanmıyor. Keza yurtdışından alınan mallarda bile normalde olduğu gibi gümrük vergisi var.

Demek istediğim; bu filme 19 milyon dolar harcanmış olabilir. Ama diğer gelişmiş ülkeler aynı filmi 10 milyon dolara bile çekebilirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 27 Şubat 2012; 23:27:54 >
  • Filmden az önce çıktım ve görüşlerim körelmeden sıcak bir biçimde görüşüme belirtmek istedim

Öncelikle filmi sert bir şekilde eleştirmiyeceğim çünkü bir türk sineması ve şunu kesinlikle söyleyebilirim filmde bir emek kesinlikle var ki bunu size hissettiriyor!
    İzlerken kendinizi amerikan filmi izliyomuş gibi hissedebiliyorsunuz ,gerek filmin atmosferi olsun ,montajları olsun ,ara geçişleri ve müzikleri,ve slowmotionları olsun size sanki hiç yabancı gelmiyor ,filimin en büyük artılarından biri filmdeki atmosfer ve filmdeki olaylar size yapmacık gelmiyor ve en önemlisi bu tarz film için türk oyuncuların filme kattığı komik etki filmde yok ve bu çok büyük bir artı,çoğu kişi filme cuk oturmuş diyebilirim

Filmdeki anlatım ve işleyiş tarzı maalesefki sınıfta kalıyor , Hikaye yüzeysel kalmış sadece giriş gelişme ve sonuç olarak ilerliyor sadece bunu söyleyebilirim size yani bundaki kastım filmdeki asıl hikayeyi oluşturan fatih in bilgeliği,nasıl zeki biri olduğunu,nasıl eğitim gördüğü ve en önemlisi zekası ! maalesefki destansı bir şekilde göremiyorsunuz yani detaylar filmde barınmıyor , filmde sadece fatih hırslı bir karakter gibi gösteriliyor yapacağım olacak gibi gösterilmiş ,hikayedeki akşemseddin in manevi değeri özet niteliğinde geçmiş ve asıl hikayeden sanırım biraz uzakmış (Bunu pek çok kişiden duydum tarih bilgim pek iyi değildir asıl hikayeyi araştırıp filme öyle gittim ) yani anlayacağınız filmin işleyişinden pek bişey beklemeyin derim

Film fatihin değilde sanki Ulubatlı hasan'ın hikayesi anlatılıyormuş gibiydi Hasan a o kadar ağırlık verilmiş ki fatihden daha çok görünüyor sanki ana karakter gibi ,han i az önce yukarıda anlattığım gibi fatihin karakterini ,bilgeliğini ve zekasını esgeçmiş demiştim ,işte o saydıklarım hepsini hasan karakterine yoğunlaşıp göstermişler filmde en çok şaşırtan kısım ise oydu inanamadım izleyince film türü savaş ve romantik aşk filmi gibiydi hasan ile topçunun kızının arasında geçiyormuş hissi veriyor ki maalesef bu film için en büyük eksi

Filmdeki rumların diyalogları ise türkçe olmuş ve bu bence gerçekçi olması için orjinal dilde yansıtılsaydı daha iyi olurdu şahsi kanaatim bu görüşte

Oyunculuklara gelirsek en beğendiğim oyunculuk İbrahim Çelikkol (Ulubatlı hasan) ın oyunculuğuydu ve adamdan böyle bir performans beklemezdim şahsen türk televizyondaki dizilerindeki oyunculuğuna bakarsak adam resmen aşmış diyebilirim rahatlıkla ,Ve şunu çok büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim ki filmdeki o heyecanı o en büyük coşkuyu bu adam veriyor ki bunu ana karakter fatih de bile göremiyorsunuz adam gerçekten çok güzel oynamış ,gerek vücudu gerek coşması heyecanı ve o duyguyu filmde en iyi şekilde veren bu oyuncudur Ve ayrıca adamın dövüş kayerografileri gerçekten müthiş ,eğitim aldığı bir gerçek ama uygulaması ise gerçekten çok iyiydi ilk başta çok büyük bir hata olacağını düşünmüştüm ama yanıldığımı göstermeye yetti

Filmdeki en beğendiğim ve filmin türk filmi olarak beğenilmesinde ve bir türk yapımı olarak bayağı bir ilerleme kaydetmiş ve bu filmi türk yapımı olarak bir ilk olarak aklımıza kazıyacak ;Dekorlar ,kostümler,atmosfer ve savaş sahneleri olmuştur işte şimdi detaya geliyorum

Öncelikle filme gidecekler beklentilerini amerikan filmleriyle kıyaslama olarak değilde bir türk filmi olarak kıyaslarsa aslında türk sinemasının baya bir ilerleme katettiğini teknik ve görsel açıdan bayağı bir gelişmede olduğunu farkedeceklerdir diye düşünüyorum .Evet filmdeki 3d animasyonlar efektler ve patlama sahneleri kötüydü ,Hak veriyorum ! Neden derseniz çünkü bu bir ilk deneme ve belkide bu şekilde deneme yanılma yöntemiyle belki ileride türk sineması başarıya doğru ilerleyecektir diye düşünüyorum o yüzden efektleri beğenmeyerek bir ilk olduğu için çok fazla sert bir şekilde eleştirmeyip bir türk sineması olarak çok iyi bile bulduğumu söyleyebilirim ,Filmde ki çoğu sahnede dövüş kayerografilerinde,slow motionlarda,Savaş sahnelerinde ve kan sahnelerinin gerçekçiliğiyle türk sinemasını ayağı bir öne taşımıştır ,Filmdeki koca bir ordu görsel olarak gerçekten iyi yansıtılmış ,kılıçsahneleri ,okların fırlatılması ve bazı gerçekçi top ve tüfek sahneleri bir türk sineması için gerçekten çok başarılı ve aşmış bir biçimde

Filmdeki yansıtma ve detay olarak en sevdiğim yanlardan bir tanesi filmde savaş için bazı insanların çeşitli fedakarlıkta bulunması (kolu ,bacağı ,gözü,saçı ve canı) gibi bunlar savaş coşkusunu bir adım daha öne çıkarmış ve görsel olarak bir amerikan sinemasını aratmamış

Bazı hikaye ve sahneler abartıydı ,mantık dışıydı ,hatalar çok fazlaydı tabiki ama her filmde olduğu gibi tabiki olucak bu özellikle bi türk filmiyse daha da anlayışlı davranmak gerektiğini düşünüyorum ,Hata olarak belkide bir türk filmi için az bile sayılırdı

Bunca saydıklarımdan sonra genel olarak bir değerlendirme yapıp yorumumu bitirmek istiyorum

Film genel olarak fena değil ,Beklentilerinizi çok fazla yüksek tutmayın ve değerlendirlecek olursa bir türk filmi olarak değerlendirin ve bu filmin türk sinemasını bir adım daha öne taşıyıp taşımadığını düşünün tartışın,Film bence bir türk filmi olarak çok çok ilerde ,Şimdi hakkını yiyemem gerçekten emek vermişler,ama ilk yapım olduğu için bence başarılı diyorum türk sineması için bir başlangıç olarak nitelendiriyorum filmi ,işleniş olarak beğenmedim ,film daha iyi olabilirmiş sanırım yönetmen hikayeden daha çok türk sinemasını düşünmüşe benziyor yalnış görmediysem ,kısacası diyeceğim şudur ki kesinlikle izlenmeli ama bu lafım hikaye için değil hikaye için giderseniz hayal kırıklığına uğrarsınız ,bir türk filmi için ve verilen emeğe destek ve saygı duymak için bile olsa kesinlikle izlenmeli diyorum

7/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lonelyboyusa -- 27 Şubat 2012; 23:43:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinals99

flim beğendim güzel ama nerde mehter marşı bide surlardayen birinin elinde alev püskürten teknolojik bi silah vardı ne arıyor o yıllar :D

O silahın adı grek ateşidir,rumların en ünlü silahıdır sönmemiş kireç gibi şeylerden olusur günümüzdeki lav silahlarının en ilkel halidir.Medieval 2 total war'da da vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bir kere kaliteli bir yabancı filmle bütçesi aynı olsa bile efektlerimizi vb karşılaştırmak yanlış. Biliyorsunuz ülkemizde çoğu şey pahalı. Yüzükler Efendisine 100 milyon dolar harcamışlar, biz filmin aynısını çeksek sanırım rahat 160 milyon harcamamız gerekirdi. Sonuçta filme harcanan eşyalar, kıyafetler, patlatılan, uçurulan arabalar,nesneler yurtdışından çok daha pahalı. Bu tip giderlerin hepsi yurtdışından karşılanmıyor. Keza yurtdışından alınan mallarda bile normalde olduğu gibi gümrük vergisi var.

Demek istediğim; bu filme 19 milyon dolar harcanmış olabilir. Ama diğer gelişmiş ülkeler aynı filmi 10 milyon dolara bile çekebilirlerdi.

Yurtdışında çekilebilirdi nasıl amerikan filmleri avrupada yada tam tersi oluyorsa yada ortak yapım da olabilirdi ama tarih konulu olduğu için anlaşılmamış olabilir ...

• filme gitmem bilinmeyen güçler tarafından engelleniyor..bugünde 10 dk la rezervasyonumuz düştü
  • istanbulun fethini konu alan hangi filmi çeksen izlenir ama benim beklentim daha yüksekti 7/10
  • 3.434.535 kişi tarafından izlenmiş. Recep İvedik 2'yi geçiceğinden eminim bi rezillik ortadan kalkmış olur.
  • 17 milyonu küçümseyenler varda size bir tavsiye açın video oyunlarının fanları tarafından yapılan kısa filmlere bakın küçücük bütçeli filmlerde ne efektler var.İş o bütçeyi nasıl kullandığına,efekti yapan şirketteki yetenekli elemanlara bakıyor.

Aşağıdaki proje 500$ civarına mal olmuş kendi youtube video detaylarında yazdıklarına göre.

• malesef tipik hollywood filmi olmuş.

o zorlama yapay duygusallıklar nedir. irrite eden aşk hikayesi iğrençti.
    efektler çoğu zaman güzel ama bazen mide bulandırıcıydı.
    bir çok eksik var ama son sahnelerde tavan yaptı, ulubatlı bayrağı dikerken defalarca ok yiyor,kamera okçuları gösteriyor,3-4tane okçu hasanın dibinde,sonra kamera uzak çekimde tüm suru çekiyor 1tane okçu yok,hepsi buhar olup uçuyor.
    ve son sahnede FSM bi cümle söylüyor tüm istanbul halkı saniyesinde gülmeye başlıyor hemen kanları ısınıp seviyorlar

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.