Şimdi Ara

Fetih 1453 (2012) (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.853
Cevap
2
Favori
77.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk 10 gün izleyici sayısı 3.434.535 kişi ile FETİH 1453 filmi, tüm zamanların ilk on gün seyirci rekorunu da kırdı. Türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen filmi rekoruna az kaldı...

http://www.facebook.com/pages/Tiglon/123925427683917
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdinc

Recep İcedik filmleri rekorlar kırmasaydı belki de bu filmi izleyemeyecektik.Bence dördüncüsünü çeksinler de başka bir tarih filmi daha yapsınlar.

Ben Recep ivedik serisini begenmesemde Yapımcılarını gercekten Takdir etmiştim para harcamadan para kazanmayı biliyorlardı. ki Fetih filmini yapınca çok sevindim seriden parayı kazanıp böle bir filme para harcamaya çekinmedi cesaretini takdir etmek lazım yıllarca yapımcılar dandik filmlerden milyonlar kazanıp dandik filmler yapmaya devam etttiler hangi yapıpcı buna cesaret edebildi... Ben filme çok iyi demiyorum ama yerden yere vurulacak filmde degil Türk sinemasının en iyi filmlerinden biri oldugu aşıkar hatalar olur en büyk bütceli filmlerde bile hatalar var...Bu filmmi acımasızca eleştiren arkadaşlar ya bir amaç güdüyor yada sadece muhalefet olmak için eleştiriyorlar..

quote:

Orijinalden alıntı: Josephwk

Filme baya para harcamışlar ama yarısı senaryo olmuş. Yarısında da namaz - niyaz falan. Şaka la yok o kadar namaz - niyaz. Ama fazla birşey beklememek lazım o kadar da beğenmedim gerçeği yansıtmıyo okadar.

Boş konuşmusun gülüp gecicektim ama dayanamadım Sanki o devirde yaşamışsında bütün gercekleri biliyorsun....

• film sanki fetih filmi değil ulubatlının aşk hikayesi
  • Fragmandan ve yapımcı şirket tarafından filmin vizyona girmesinden önce reklam amaçlı uçurulan yalan yanlış tüm balonların bende oluşturduğu olumsuz önyargılara rağmen bütün beklentilerimi sıfırlayarak ve gözümü karartarak filme gittim.

En tarafsız gözle yorum yapacak olursam olmamış , olmamış , olmamış.Günümüzün tüm teknolojik üstünlüğü ve yeniliklerine rağmen biraz acımasızlık olucak ama bu teknoloji zerrece kullanılamamış.3d efektlerin acemiliği bir yana savaş sahnelerindeki kamera çekim açıları ve geçişleri bile acemice ve özensizce yapılmış, kimin kim olduğu kimin kimle savaştığı bile belli olmuyor.İnsana on tane çocuğun topun peşinde koştuğu mahalle maçlarını hatırlatıyor.Filmin doğru düzgün bir senaryosu dahi yok , filmin bir konusu olmazmı arkadaş belgeselmi çekiyorsun sinema filmimi yapıyorsun.Oyunculuklar ve oyuncu seçimlerininde iyi olduğunu söyleyemiyeceğim.Rolünün hakkını veren ve rolüne oturan bir oyuncu yoktu desem yeridir.O beğenilmeyen muhteşem yüzyıl dizisinde bile çok daha iyi oyunculuk ve cast seçimi olduğunu söyleyebilirim.Kostümler ve dekor konusunda bile inanın dizi bu filmi ona katlar.Kostümler çuvaldan dikilmiş gibiydi ve dönemin osmanlısının ihtişamını bence yansıtmıyordu.Film bittikten sonra sinemada birkaç salak ergen alkışlamaya çalıştı ama karşılık alamayınca biraz morardılar.

Şimdi düşünüyorumda filmden aklımdan neler kaldı diye Yılmaz Özdil in yazısında bahsettiği birkaç dünya sinemasından arak sahne dışında birşey kalmadı tabi taklitler aslını yaşatır.Filmde bize , kültürümüze ,tarihimize ait hiç bir özgün sahne yoktu desem yeridir.Eski kara murat ve malkoçoğlu filmleri bile dönemine göre bu filmden bence kat kat üstündür.Sinemalara giderek verdiğimiz tüm bu desteklere rağmen ben bu paragöz ve açgözlü yapımcı yönetmenler yüzünden Türk sinemasının gelişeceğini düşünemiyorum.Filmin konusuna göre biraz milli biraz dini duyguları sömür azıcık cinsellik birazda küfür ve iğrenç espri yap, reklamınıda iyi yapınca gelsin paralar bumudur şimdi sinemamız...?

• quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

Bir arkadaş filmin adının Fetih değil de , Hasan'ın aşkı olsaymış daha iyi olurdu dedi.Haksız da sayılmaz.

ben eranin intikami olarak dusunmustum.. ( kizin adi era ydi demi) .. nihayetinde fetihde en buyuk amac onunki olarak gosterilmis... peh peh
  • Ülkede ne kadar fazla sinema eleştirmeni varmış arkadaş?Anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow1414

Fragmandan ve yapımcı şirket tarafından filmin vizyona girmesinden önce reklam amaçlı uçurulan yalan yanlış tüm balonların bende oluşturduğu olumsuz önyargılara rağmen bütün beklentilerimi sıfırlayarak ve gözümü karartarak filme gittim.

En tarafsız gözle yorum yapacak olursam olmamış , olmamış , olmamış.Günümüzün tüm teknolojik üstünlüğü ve yeniliklerine rağmen biraz acımasızlık olucak ama bu teknoloji zerrece kullanılamamış.3d efektlerin acemiliği bir yana savaş sahnelerindeki kamera çekim açıları ve geçişleri bile acemice ve özensizce yapılmış, kimin kim olduğu kimin kimle savaştığı bile belli olmuyor.İnsana on tane çocuğun topun peşinde koştuğu mahalle maçlarını hatırlatıyor.Filmin doğru düzgün bir senaryosu dahi yok , filmin bir konusu olmazmı arkadaş belgeselmi çekiyorsun sinema filmimi yapıyorsun.Oyunculuklar ve oyuncu seçimlerininde iyi olduğunu söyleyemiyeceğim.Rolünün hakkını veren ve rolüne oturan bir oyuncu yoktu desem yeridir.O beğenilmeyen muhteşem yüzyıl dizisinde bile çok daha iyi oyunculuk ve cast seçimi olduğunu söyleyebilirim.Kostümler ve dekor konusunda bile inanın dizi bu filmi ona katlar.Kostümler çuvaldan dikilmiş gibiydi ve dönemin osmanlısının ihtişamını bence yansıtmıyordu.Film bittikten sonra sinemada birkaç salak ergen alkışlamaya çalıştı ama karşılık alamayınca biraz morardılar.

Şimdi düşünüyorumda filmden aklımdan neler kaldı diye Yılmaz Özdil in yazısında bahsettiği birkaç dünya sinemasından arak sahne dışında birşey kalmadı tabi taklitler aslını yaşatır.Filmde bize , kültürümüze ,tarihimize ait hiç bir özgün sahne yoktu desem yeridir.Eski kara murat ve malkoçoğlu filmleri bile dönemine göre bu filmden bence kat kat üstündür.Sinemalara giderek verdiğimiz tüm bu desteklere rağmen ben bu paragöz ve açgözlü yapımcı yönetmenler yüzünden Türk sinemasının gelişeceğini düşünemiyorum.Filmin konusuna göre biraz milli biraz dini duyguları sömür azıcık cinsellik birazda küfür ve iğrenç espri yap, reklamınıda iyi yapınca gelsin paralar bumudur şimdi sinemamız...?

elerine saglik...

• tüm zamanların en yüksek ilk hafta izlenme rekoruymuş
  • Fetih 1453 (2011) imdb: 8.5

Sonunda izleyebildik..

Bu filmi beğenenler güya Türkçülük duygusundan kurtulamayıp,objektif yorum yapamayan insanlarmış Bak sen şu işe ! Yahu Osmanlı Padişahları insanları ırklarına göre asla ayırmazdı,çünkü dinimizde ırkçılık veya kafatasçılık denen bir kavramın yeri yoktur.Biz onları ortaasya'nın bozkırlarından kopup dünyaya hükmettikleri için değil,Allah'ın kelamını asırlarca koruyup kolladıkları için,günümüzde kendini ilerici sanan insanların örnek aldığı ve tuvaletten çıktıktan sonra k*çını silmeyi bilmeyen avrupaya medeniyeti götürdükleri için seviyoruz.Böyle gereksiz söylemlerle filmi beğenenleri ''Türkçü'' beğenmeyenleri de ''milliyetsiz'' konumuna sokmak saçmalığın daniskasıdır.İnsanlar filmi izlerken her türlü duyguyu hissedebilir ve bunun önüne kimse geçemez.Demek istediğim şu,filmi beğenmeyenlere "sen şöylesin ondan beğenmiyorsun" beğenenlere ise "sen böylesin ondan çok beğeniyorsun" demeye kimsenin hakkı yok..

Filme gelince efektlermiş,görsellikmiş falan onlara hiç takılmadım bile..Benim için önemli olan dev bütçeli yapımlara teşvik adına ilk adımın atılmış olmasıydı. Sırf bu cesaretinden dolayı Faruk Aksoy'u kutlarım.Umarım Fetih 1453 öncü olur da tarihize yakışan daha güzel filmler yapılır.Dövüş sahneleri,kostümler,oyunculuklar güzeldi.Senaryoda bariz eksikler ve kopuklar olmasına rağmen filmi beğendim çünkü artıları eksilerini kapatıyor,milli ve manevi duyguyu iyi vermişler.Türk yapımı en güzel filmler arasına girer..

Notum: 8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 29 Şubat 2012; 1:49:55 >

• "600lü yıllarda arabistandan yola çıkıp yaklaşık 800 yılda osmanlı'ya ölmeden ulaşıp fatih sultan mehmet'in penceresine konan bir kartal barındırmaktadır."

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=27575654
  • Fetih 1453 Almanya gişesi 219 bin kişi ile devam ediyor.(2,548,972 milyon dolara geliyor)
    Türkiye gişesi 3,5 milyon kişiye göre 17 milyon dolar gişeye geliyor.
    Fetih 1453 iyi gişe yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusone

quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

Bir arkadaş filmin adının Fetih değil de , Hasan'ın aşkı olsaymış daha iyi olurdu dedi.Haksız da sayılmaz.

ben eranin intikami olarak dusunmustum.. ( kizin adi era ydi demi) .. nihayetinde fetihde en buyuk amac onunki olarak gosterilmis... peh peh

Bu da iyi fikir aslında. Evet Era'ydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ball88

Fetih 1453 Almanya gişesi 219 bin kişi ile devam ediyor.(2,548,972 milyon dolara geliyor)
    Türkiye gişesi 3,5 milyon kişiye göre 17 milyon dolar gişeye geliyor.
    Fetih 1453 iyi gişe yapıyor.

Umarım film kâr ettirirde diğer yapımcılar böyle büyük bütçeli film çekmekten korkmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burocker86

Ülkede ne kadar fazla sinema eleştirmeni varmış arkadaş?Anlamadım gitti.

Eleştiri yapmak için eleştirmen olmaya gerek var mı? Ben bu filme parayı verip gidip izliyorsam, her türlü eleştiri hakkına sahibimdir. İnsanların eleştirilerini beğenir ya da beğenmezsiniz ama düşüncelerine saygı duymalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

Eleştiri yapmak için eleştirmen olmaya gerek var mı? Ben bu filme parayı verip gidip izliyorsam, her türlü eleştiri hakkına sahibimdir. İnsanların eleştirilerini beğenir ya da beğenmezsiniz ama düşüncelerine saygı duymalısınız.

Meyve veren agac taslarınır hoca Türk sinemasında hatadan gecılmeyen fılmler bu kadar elestırıldımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimist007

quote:

quote:

Meyve veren agac taslarınır hoca Türk sinemasında hatadan gecılmeyen fılmler bu kadar elestırıldımı

Türk sinemasında hatadan gecılmeyen fılmler bu kadar izlendi mi? bu kadar bilet sattı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: pesimist007

quote:

quote:

meyve veren mi ?
    gören sanacak para türk tarih kurumuna akıyor ?

yapımıcı para kazanıyor arkadaşım banane.

• Yunanlılar delirmiş İmdb de 1 basmışalr youtube sayfalarına 1 basmışlar ya o değilde film ırkcı bir filmde değil kendi kendilerine gelin güvey oluyor adamlar .

Bakalım Faruk aksyon Bu filmi tuturursam malazgirt çekicem diye bir yazısı vardı onu başarırsa alkışlarım
  • Film genel olarak güzel, savaş sahnelerinin dışında kostümler ve atmosferde güzel olmuş..bazı sahneler gereksiz uzatılsada genel olarak iyiydi
  • http://www.imdb.com/title/tt1783232/ 8.5 puan oy sayısı 15 bini geçmiş fakat top 250 ye giremez. farklı ülkelerden daha fazla oy alması gerekiyor. puanlama siteminden anlamayan Türk izleyecilerinin direk 10 verip sadece kendileri bakıp bakıp orgazm olabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.