Şimdi Ara

Fiat 500 mü VW Polo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 21 yasinda universite ogrencisiyim, araba alma arefesindeyim. Butcem 35 bin tl kadar.

Fiat 500'ler cok hosuma gidiyor ancak polo 1.2 tdi'lerin yakit tuketimindeki basarisi aklimi celiyor.

500 1.3 mj ile polo 1.2tdi arasinda tuketim acisindan fark olur mu? Farkli bir oneriniz var mi? Gunde en az 50 km kadar İstanbul icinde kullanilacak arac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İki havayastıklı Polo vs 500 = 500

Kaza testi olan Polo vs 500 = Polo

İstanbul içinde 500 ile her halükarda daha rahat edersiniz bence. Bir ara günde 70 km kullanıyordum, çok pratik bir araba. Sürüş pozisyonu bence çok iyi. Klasik Lancia'lar gibi, dışardan toparlak, dar görünüyor belki ama sürüş posizyonu öyle değil, Alman2lardan farklı olarak yan destekler kollara engel olmuyor. Polo'nun koltukları kısa, ama daha alçak, yere yakın bir araba. Uzun süre hızlı kullanmaya daha uygun olabilir, ama orası da İstanbul değildir :)

Tabiii bu kişiye göre değişir ama VW koltukları çok kısa tutuyor, ben ince uzun birisiyim Golf'le bile uzun yolda pek rahat değilim. Enli insanlar da Fiat''ta rahat edemeyebilirler, Fiat'ın da koltukları dar. Duruma göre değerlendirin.

Bence en can alıcı bariz farkları sürüş pozisyonlarıyla biraz da manevra kabiliyeti. Bu yüzden o tarafları yazdım. VW motorda biraz daha verimli ama Fiat da daha hafif bir araba.

• Bence 500. Öğrenciyim demişsiniz hem kendine özgü bir tasarımı var hemde 1.2 tdi olupta şirket arabası olmayan Polo görmedim.

• 2 yılı aşkın süre 500 kullandım, bu kadar keyifli bir araç olamaz.
    şimdi fabia aldım. 500 den sonra fabia bana baya büyük geldi.
    donanımını polo ile kıyaslamam bile.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Peki hocam yakit olarak sikinti yasatir mi bana 500? Benim de gonlum 500'den yana ama yakiti polodan cok olabilir gibi geliyor. 1.2 tdi cok verimli bir motor sonucta.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    Yakit tuketimi disinda her sey beni 500'e cekiyor ancak ogrenci butcesiyle araba yurutmek zor is. 1 litre kadar fark olacaksa uzulerek polo alacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: saliemre

Yakit tuketimi disinda her sey beni 500'e cekiyor ancak ogrenci butcesiyle araba yurutmek zor is. 1 litre kadar fark olacaksa uzulerek polo alacagim.

ben gebzede oturuyorum.
    yakıt tüketimim karma max. 6 litre oluyordu ancak polo hakkında bilgim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 301'mi ? Fiat Egea'mı ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben 500 derim. çok keyifli bir araba. ve kesinlikle çok farklı.
    ikisinde de yakıt senin sürüşüne göre değişir. küçük motor araçlardan bahsediyorsun. eğer aracı kullanırken yoracaksan 2side yakacaktır.
    Ayrıca 1 litre yakıta bakacaksan bir zahmet servis ücretlerine de bak :)

polo kötü tercih olmaz tabi. hangi aracı alırsan al memnun kalırsın.

son bir not, çevrene bir bak. kaç tane polo, kaç tane 500 göreceksin. farklı olmak istiyorsan 500 derim.
  • caylakk_ kullanıcısına yanıt
    Kullanacagim guzergah 80 km hiz limitli ve yer yer trafikli yani pek zorlayacak yol yok anlayacaginiz. Servis masraflarini babamin karsilamasi yonunde anlastik. Duz giderken zaten ikisi de az yakacaktir, trafikte kayda deger bir fark olmayacaksa cuma gunu gidip 500'u alacagim.

• saliemre S kullanıcısına yanıt
    Bizimkisi benzinli 1.2. 28~35 km/s ortalama hızlarla 5.5~6.2 litre harcıyorum 100 km'de. Bu tabii dizele göre fazladır. M.jet hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 17 Şubat 2016; 14:42:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.