Şimdi Ara

fiat albea sole neden bu kadar ucuz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
29.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hadi tamam bak işine. Bu mesajları okuyanlar hangimizin terbiye sınırını aştığını anlarlar zaten. Kelime oyunu oynamayı bırak şimdi. Benim bu forumda kimsenin arabasına sataştığım/laf attığım görülmemiştir. Sendende aynı erdemi bekledim ama fazla şey istemişim. Mütavaziliğin kelime anlamını biliyormusun? Ciddi anlamda soruyorum. Çünkü senin önceki yazdığın yazılar mütevaziliğe hiç uymuyor. Mütavazi kişi kendi arabasını daha iyi "görüyorsa" diğerlerinin arabasına çamur atmaz. Sende bu davranış varmı? Yok. Hayırlı akşamlar, birdaha birbirimizle muhattap olmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 2 Aralık 2009; 19:10:32 >
  • Oğuzhan kardeş bak sana yaptığın hatayı iki örnekle açıklayayım.

9 yaşında bir çocuk düşün, çocuğun odaları baştan aşağıya X arabasının resimleri ile dolu, boy boy, farklı renklerde bir sürü resim. Abisi her gün iş çıkışı bu çocuğa değişik jant kombinasyonları ile bu X arabanın farklı resimlerini getiriyor. Dört gözle abisinin gelmesini bekleyen bu çocuk gece X arabalı nevresim takımına uzandığında rüyasında babasının X marka arabasını alıyor, TEM'e çıkıyor km saati 240'ı vuruyor ama inanırmısın devir saati hala yükseliyor. Öyle bir araba bu X işte. Sen bu çocuğa arabaları değerlendirirken kriterler olduğunu, herkesin sahip olduğu malın bir getirisi olduğunu, arabanın aslında bir taşıt olduğunu anlatabilir misin?

İkinci örnek adam sormuş neden ucuz diye, sen şimdi maliyet hesapları ile neden albea'nın ucuz olduğunu mu anlatacaksın, ihtiyacın nedir, nasıl bir araba bakıyorsun diye yolmu göstereceksin, albea olmadımı gel passat var süper bunu alalım mı diyeceksin, pahalımı geldi, o zaman sana cip bakalım ne dersin, 4 çeker istemiyormusun, o zaman sana iki ileri vitesli, bir geri vitesli akülü araba bakalım %10 yokuş çıkabiliyor hemde nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: ristram

Oğuzhan kardeş bak sana yaptığın hatayı iki örnekle açıklayayım.

9 yaşında bir çocuk düşün, çocuğun odaları baştan aşağıya X arabasının resimleri ile dolu, boy boy, farklı renklerde bir sürü resim. Abisi her gün iş çıkışı bu çocuğa değişik jant kombinasyonları ile bu X arabanın farklı resimlerini getiriyor. Dört gözle abisinin gelmesini bekleyen bu çocuk gece X arabalı nevresim takımına uzandığında rüyasında babasının X marka arabasını alıyor, TEM'e çıkıyor km saati 240'ı vuruyor ama inanırmısın devir saati hala yükseliyor. Öyle bir araba bu X işte. Sen bu çocuğa arabaları değerlendirirken kriterler olduğunu, herkesin sahip olduğu malın bir getirisi olduğunu, arabanın aslında bir taşıt olduğunu anlatabilir misin?

İkinci örnek adam sormuş neden ucuz diye, sen şimdi maliyet hesapları ile neden albea'nın ucuz olduğunu mu anlatacaksın, ihtiyacın nedir, nasıl bir araba bakıyorsun diye yolmu göstereceksin, albea olmadımı gel passat var süper bunu alalım mı diyeceksin, pahalımı geldi, o zaman sana cip bakalım ne dersin, 4 çeker istemiyormusun, o zaman sana iki ileri vitesli, bir geri vitesli akülü araba bakalım %10 yokuş çıkabiliyor hemde nasıl?

Hocam mevzu maaliyet, şu, bu değil. Adamın ettiği hakaretler sinirimi bozuyor. İlk mesajda gelipte açıklayabilirdi değilmi "Şu şu sebepten ucuzdur" mesela der ki "yol tutuşu kötü, benzini su gibi içiyor, hiç çekmiyor, içi çok dar sığamıyorum" vs. ben bu adama ne diyeyim? Ne diye köpüreyim? Bunlar eleştiridir, bu eleştirileri kabulleniriz zaten.

Ama adam eleştirmiyorki direk gelip, "kalas, para verilmez, fiat'ı zengin edersin, brava al gözün araba görsün" vs. bunlar sistem toplamak isteyen kişiye "amd al" demek gibidir. Eleştiri yapmak ayrı birşey kimsenin eleştirisinede müdahale etmem ama çamur atıcı baştan savma yorumlar ne eleştiriye girer, nede seviyeye uyar. Benim yukarıdaki mesajlarıma bakarsan bende senin dediğinden bahsettim zaten. "Herkesin arabadan beklentisi farklıdır, kimisi yazlık alır, kimisi parasını bankaya koyar, kimisi araba dediğin ayağımı yerden kessin der, kimisi araba prestij-araba herşeydir der." Bende zaten böyle düşünüyorum. E bu bağlamda düşünürsek alınmış herhangi bir arabaya "Fiat'ı zengin etmiş. Kalas, anca taksici arabası olur" demek ne kadar doğrudur? Herkesin kafasında bir fikri var benim için Albea ideal araç az yakıt yakar, altı yüksektir mâlum ülkemiz yolları, içi geniştir, donanımı fiyatına göre gayet yeterli, bagajı büyük benim kriterlerime göre çok güzel bir araba ve ben bunu satın almışım. Şimdi kimsenin gelipte benim kriterlerimi yani aklımı eleştirmeye hakkı yoktur. Bakınız dediğim gibi fikirlerince eleştirirsin, mesela altının yüksekliği kötü yol tutuşu doğurur bunu eleştirirsin. Ama hiçbir açıklama yapmadan "Fiat'ı zengin etmişsin. Sen arabadan anlamıyorsun. Albea'ya para verilmez" demek benim fikrimi eleştirmektir bunuda hakaret, saygısızlık olarak alırım. Yoksa benim kimseyle bi alıp veremediğim yok.

Eğer bana cevap yazılıyorsa öncelikle fikrime saygı duyulacak, sonrasında istediğin eleştiriyi yaparsın. Ama iş hakaret noktasına gelirsede tepkimi veririm. Burada "neden ucuz" diye sorulmuş haklısınız ben cevap vermedim bu soruya konu amacından çıktı ama, "kalas" demekte bu sorunun cevabı değildir.

Bakın tekrar ediyorum eleştiri tamamen farklıdır. İstediğiniz her eleştiriyi yapın yeterki Albea kullanan insanların fikirlerini taşlamayın. Benim mesajlarıma bakın iyi niyetli ne fikrine nede kendisine saygısızlık etmişim. Birde arkadaşımızın yazdığına bakın,

quote:

Orijinalden alıntı: Ruhumun

Seninle hiç muhatap olmadım ki muhabbeti keselim bana bir sinek vızıltısı gibi geliyorsun gördükçe ilaç sıkıyorum sana o kadar.Hadi eyvallah kazasız belasız sürüşler diliyorum.

"sinek vızıltısı, gerçek hayatta görsem etini yerim, bir lafımla otomobil kariyerini bitiririm, seni fazla şişirmişler vs. vs." Bunlar sizce çok normalse ve benim yaptığım size anormal geliyorsa ben birşey demiyorum. Hepinize iyi forumlar.

Ekleme: Buda konudaki son mesajımdı @Ruhumun adlı kişiyede gerçek hayatta böyle olmadığını umarak "saygılar sunuyorum" lakin eğer gerçek hayatındada böyleyse zaten "saygı" kelimesi onun için fazla birşey ifade etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 3 Aralık 2009; 20:00:21 >

• Oğuzhan bu mesajına ve bu konu hakkında yazdığın tüm mesajlarının altına imzamı atarım. Mantık ve izan çerçevesinde insanları bir yerden bir yere götüren kara taşıtı için görüşlerini dile getirmişsin. Kesinlikle doğru düşünüyorsun bende zaten sana haksızsın derken aslında ironi yapıyorum.

Kast etmek istediğim aslında benim için forum kuralı olan bir durum. Şöyle ki bu forumda cevap verilecek ve verilmeyecek konular ve kişiler vardır. Bunları tanımak için benim yolum sözleridir. Yani bir kişi kalkıp hiç bir açıklama getirmeden kalas, vb. sözleri sarf ediyorsa bu kişiye cevap vermek için asla uğraşmam çünkü kendini kapatmıştır. Hiç bir şeyi kabul etmez, etmeyecektir. Kendi doğruları bellidir o kapasiteyi aşması mümkün değildir eğer kendini değiştirmez ise.

O yüzden bu tip söylemleri yapanları uyarmak, doğruyu ortaya koymaya çalışmak, konuşmak son derece gereksizdir. Ancak polemik doğurur.

• Oğuzhan kardeşim sen bu konuda haklısın.
    konuyu geçtim ben uslub olarakta yeterince sabırlısın.
    Unutmayalımki forumda her yaştan her kültürden insan var.
    Zevk ve renk görecelidir.
    Ki keskin ve katı yorumcularla tartışmaya hiç gerek yok.
    Herkes bildiğini okuyor, okuyacakta.. Fakat albea'ya gelince...
    Kim demiş konfor yok diye?
    Clio symbol çok mu konforlu Albea'ya göre..
    Ve ya accent era çok mu konforlu?
    Getz 'in sınıfı ayrı aynı sınıfa almamak lazım o küçük araç.
    bu fiyat aralıklarında 2009 modellerinin hepsine de bindim geçen yıl..(Öğrenci olunca geçen yıl aracım yoktu kiraladım bi çok kez araba.
    Ve bunların hepsine de bindim)
    Rent a car arabası olarak yukarda yazan tüm modeller de mevcut.
    Her neyse şu anda da siena kullanıyorum.2000 model.(Bir nevi Albea'nın eski kasası denilebilir).
    GAyet te konforundan memnunum.
    Yani memnunluk her bakıma kıyaslanır.
    Aracın fişyatı yakıtı satışı v.s. v.s.

• te 2009 da tartısılmıs ama yazmadan gecemıcem ya valla kalas billa kalas şu albea ya ne tip var ne ergonomi :))) ama bravanın önden bakınca agrasif balısı arkadan bakıncada spor havası var tek gecerım bravayı TEKK.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: FühreR59

Araştır, Havnitekin hocanın foruma koyduğu segment listesine ulaş. Albea "C" sınıfıyla zaten rekabet edemez bende yukarda demiştim zaten "B" olarak ele alırsak diye. Ama Resmi olarak "C" sınıfıdır.

Yeni gördüm ama yazmadan edemicem. Sen yapma bari.

Nedir bu Fiat'ta C segmenti aşkı. Bravo C, Linea C, Albea C. Palio'ya da C diyin tam olsun bari. C sınıfı görmesek eyvallah dicez.
  • evet 2009 da tartışılmış bende yeni okudum ,

şimdi palio dan inip de vw kullanan bi adam palioya kalas der, ama fiyat farkı ortada biri 25 biri 35-40

onuda geçtim fiat yıllardır türk halkının binebilicegi modeller yapıyor , istese bir golf megane civic tarzı araçlar yapamazmı kralını yapar! fiatı tofaş sanmayın hala

bu arada evet albea biraz yavaş bi arabadır diğerlerine göre ama bu arabaya kalas dienler hiç dacia logan, sondero kullandılarmı????? aynı fiyat seviyesinde accent kullandılarmı...

yapmayın arkadaşlar aldıgınız arabanın fiyat %50 küsürü vergi zaten ötv %37 kdv %8 pulu plakası püsürü derken bu fiyatlara cıkıyor araçlar ..

sizce yurt dışında bizim albea aldıgımız paraya bmw ye binenlerdemi hata yoksa yoktan var etmeye calısıpta uygun fiyata araç yapmak isteyen fabrikalardamı????

(bu arada tofaşı adım gibi biliyorum kimse işçiligine bilmem nesine laf etmesin, bi audi degil içersi tmm ama asla kalitesizde degil en önemlisi EL emegi cok fazla)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.