Şimdi Ara

Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
44.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 Ekim'de bir Tofaş müdüründen 2010 model 1.6 Mjet Dynamic versiyonunu aldım. Alırken 3-4 yıl binerim ümidiyle almıştım ama bedelli yasası çıkınca satışa koymak zorunda kaldım. Zorunda kaldım diyorum çünkü gerçekten Megane 2'den sonra ilaç gibi gelmişti. Yol tutuşu, ivmelenmesi, sürüş konforu herşeyi harika bir araç. Elbette bir Audi A3'le kıyaslayacak değilim, ancak segmentindeki çoğu araçtan çok daha oturaklı ve sağlam bir otomobil rahatlıkla söyleyebilirim.

İkinci el konusuna gelince, bi Golf-Focus-Corolla kadar hızlı olmadığı kesin. Fakat 1 milyon kilometre ömrü vadeden 1.6 Multijet motorlu bir araç kolay kolay elde kalmaz. Yakıt ekonomisi de gayet iyi şehir içi 20-21 kuruş, şehirlerarası 17-18 yakan bir motora sahip.

Özetle; her türlü alınır, Allah kaza bela vermezse uzun yıllar keyifle binilir.

(edit: eksik kelime)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehlidost -- 10 Şubat 2015; 3:08:09 >

• Piyasasi olmayan herturlu araba alinir arkadas. Ben bunu anladim artik. Hele dikkat edersen piyasasi olmayan araclar bol bol dolu oluyorlar. Bugun bakiyorum 35 bin tl ye araba YOKK! Oyle sacma piyasa olmuski. 35Bine resmen pert arabalari satiyorlar. Dolayisiyla adam gibi binilecek araba istiyorsan piyasasi olmayan araba alacaksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Piyasasi olmayan herturlu araba alinir arkadas. Ben bunu anladim artik. Hele dikkat edersen piyasasi olmayan araclar bol bol dolu oluyorlar. Bugun bakiyorum 35 bin tl ye araba YOKK! Oyle sacma piyasa olmuski. 35Bine resmen pert arabalari satiyorlar. Dolayisiyla adam gibi binilecek araba istiyorsan piyasasi olmayan araba alacaksin
    Yeni Bravo almış bir kullanıcı olarak bende görüşlerimi elimden geldiğince belirteyim mini bir Fiat Bravo İncelemesi yazmış olayım

30.000 TL bütçeyle uzun zamandır araç bakıyorum ve öneriler hep B segmentinden yana bu bütçeyle C segmenti galerici markaları ya kazalı boyalı ya en az 100.000 km üstü yada boş donanımdalar. Açıkçası bana Bravo bak denildiğinde herkes gibi Fiat önyargısı ile yaklaştım hatta şirket aracım linea olduğu için asla bile dedim ama aracı incelemeye gidip içine bindiğimde ve sürdüğümde diğer fiatlarla alakası olmadığını aracın bursa işi değilde İtalyan kanı taşıdığı hemen ortaya çıkıyor.

Öncelikle 2008 model 1.6 multijet 105 hp dynamic donanımda 77.000 km'de olan kazasız boyasız aracımı 32.000 TL'ye aldım.

Motor olarak,

* Aracım 1.6 Multijet 105 Hp 290 Nm torka sahip bir dizel
    * Araç 1.500 devir altında fazla sakin ama torkun hissedildiği ve turbonun merhaba dediği 1.500 devir üstünde araç çok atak ve güçlü 3.500 devire kadar resmen torku ciğerlerde hissettiriyor fiattan beklenmeyecek bir performansa sahip 120 hp 300 nm tork olan değişken turboya sahip dizel modelide mevcut
    * Şehir içi sabah-akşam iş saati trafiğinde ortalama tüketimim 6.5 - 7 Lt arasında geziyor. ( Fabrika verisi şehir içi 6.3 - şehir dışı 4.1 )
    * Araç 6 ileri visete sahip ve otobanda 6. viteste 110 km sabit hızda 5 LT ile çok rahat seyahat ettim ortalamayı dahada düşürmek mümkün.

Donanım olarak,

Benim aldığım yıla ait 3 donanım var boştan doluya active - dynamic ve emotion şeklinde. Aracım Dynamic,

* Deri direksiyon, deri vites topuzu, yol bilgisayarı, 6 hava yastığı, mercekli far, dönüşe duyarlı otomatik sis lambaları, çift yönlü tam otomatik dijital klima, çelik jant, direksiyonda 6 tuşlu cd/mp3 çalar, sıkışma önleyicili otomatik 4 cam, soğutma hazneli ön kol dayama, arkadaki yolcular için havalandırma kanalları, yükseklik ayarlı sürücü ve yolcu koltuğu, park sensörü, city fonskiyonlu çok yumuşak direksiyon gibi aklıma gelen bazı özellikleri.

* 400 LT bagaj hacmi ile hb sınıfında oldukça büyük bir bagaja sahip.
    * Yol tutuşu başarılı diyebilirim, limitlerini çok zorlamadım ama 16'' lastikler ve orta sertlikteki amortisörler hem konfordan hemde yol tutuştan ödün vermiyor gibi. Ben denk getiremedim ama esp paketlisi alınırsa tadından yenmez esp - asr - yokuş kalkış desteği mevcut.

Aynı paraya C segmentinde bu dolulukta popüler markaların dizel seçeneklerine yaklaşmak ne yazıkki mümkün değil. Her aracın kusurları olabilir ama bu fiyata oldukça tercih edilesi bir seçenek fiat bravo. Şunu açıkça belirtmek isterim fiat kalite ön yargısını kesinlikle yıkan bir araç ve sınıf arkadaşlarından kesinlikle geride olmayıp hatta kafa tutabilecek özelliklere sahip. Hiç olmazsa denk gelirse içine binilip imkan varsa mutlaka test sürüşü yapılmalı derim.

Kendi aracımın resimlerini çekemedim ama görsel olarak fark olmadığı için örnek bunları vermek istedim.

Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı?

• 2010 model beyaz 1.6 dizel o fiyata biraz zor bulunur... lakin satıcı sıkışmış olabilir.. birde activ plas boş modeli o yüzden fiyatı cok aşagı sayılmaz..ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM BİLGİ OLSUN DİYE YAZIYORUM.. arkadaşlar bravo gercektende cok saglam ve sorunsuz bir otomobil.. gönül rahatlığıyla alınıp binilebilir.. bravo 2016 itibariyle yenilenecek yani yeni kasaya gececek ve türkiyede üretilecekmiş.. YANİ BRAVO ÜRETİMDEN KALKACAK DİYE KİMSE ÜZÜLMESİN.. ayrıca bravonun alırsanız ESP ASR ve HIZ SABİTLEYİCİ YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ olan versiyonlarını alın... asla pişman olmayacagınız bi arac.. asvalta cok saglam basıyor yol tutuşu focustan iy diyebilirim ikisinide kullandıgım için söylüyorum.. bravo için yüksek hız yapmak cocuk oyuncagı resmen gaza basmanızla birlikte saniyelerle 200 km/hız'ı geciyosunuz ve bunu anlamıyosunuz? 105lik 120lik dizel aralarında bariz bi fark yok bunuda söyleyim.. benimde bravom vardı 2008 ESP li paket zor durumda kaldıgımdan satmıştım.. şimdi yine bravo alıcam gercekten yıllarca sorunsuz binilecek bir arac..

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam arabadan memnun musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Parasına göre sunduğu donanım ve özellikler fazlasıyla tataminkar. İnsanların daha içine binmeden aman Fiatmı söylemleri ve önyargıları sayesinde B segmenti benzinli parasına C segmenti full donanımlı dizel kullanabiliyoruz Aracın linea ve puntoyla uzaktan yakından alakası yok italyan kalitesini taşıyor. 1.6 105 hp 290 nm motor çok atak ve güçlü 1.6 120 hp tadından yenmez sanırım Her araç gibi ufak tefek kusurları vardır ama ciddi bir kronik sorunlu Bravo ben daha görmedim. Hiç olmazsa 1 kez olsun içine oturup imkan varsa bir test sürüşüne çıkılmalı ön yargıları yıkacağından eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Parasına göre sunduğu donanım ve özellikler fazlasıyla tataminkar. İnsanların daha içine binmeden aman Fiatmı söylemleri ve önyargıları sayesinde B segmenti benzinli parasına C segmenti full donanımlı dizel kullanabiliyoruz Aracın linea ve puntoyla uzaktan yakından alakası yok italyan kalitesini taşıyor. 1.6 105 hp 290 nm motor çok atak ve güçlü 1.6 120 hp tadından yenmez sanırım Her araç gibi ufak tefek kusurları vardır ama ciddi bir kronik sorunlu Bravo ben daha görmedim. Hiç olmazsa 1 kez olsun içine oturup imkan varsa bir test sürüşüne çıkılmalı ön yargıları yıkacağından eminim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kredi borcumdan dolayı üzülerek satmak zorundayım. Çok özenerek baktım sonuna kadar memnun kalacağınıza eminim.
    İlan Numaram 207207883

• quote:

Orijinalden alıntı: taso0626

Arkadaşlar kredi borcumdan dolayı üzülerek satmak zorundayım. Çok özenerek baktım sonuna kadar memnun kalacağınıza eminim.
    İlan Numaram 207207883

Alıntıları Göster
    Ekliyorum resimleri
     Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taso0626 -- 15 Nisan 2015; 13:22:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taso0626

Ekliyorum resimleri
     Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı? Fiat Bravo 1.6 DİZEL Alınır mı?

Alıntıları Göster
    Şu anda Grande Punto kullanıcısıyım nasip olursa satınca alacağım araba olacaktır.

• 1.6 Mjet dynamic plus Dizel Otomatik 120 hp 300 tork olanini kullandim. Ses yalitimin dan baska kotu bir yani yok alinabilir bir araç. Gayet şık ve yakışıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalande

1.6 Mjet dynamic plus Dizel Otomatik 120 hp 300 tork olanini kullandim. Ses yalitimin dan baska kotu bir yani yok alinabilir bir araç. Gayet şık ve yakışıklı.
    ben de Grande Puntodan geçtim Bravoya, pişman da olmadım Allaha şükür. Doğru karar vermişsiniz bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: albay_alpay

ben de Grande Puntodan geçtim Bravoya, pişman da olmadım Allaha şükür. Doğru karar vermişsiniz bence...

Valla gözüme hoş görünüyor dış görünüşü zaten hoş varsın tutulmasın biz binelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

Orijinalden alıntı: albay_alpay

Valla gözüme hoş görünüyor dış görünüşü zaten hoş varsın tutulmasın biz binelim

Alıntıları Göster
    t-jet daha mantıklı sanki dizelle aralarında 5 bin lira fark oluyor 2. ellere göz attım. lpg ile daha az yakacağını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

t-jet daha mantıklı sanki dizelle aralarında 5 bin lira fark oluyor 2. ellere göz attım. lpg ile daha az yakacağını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Bende 2010 model Bravo 120bg dizel duallogic'li var. Şimdi uzun uzun arabayı öven cümleler yazabilirim ama gerek yok. Kısa ve net olarak araç temiz ise alabilirsin. Önyargılı yapılan yorumlara takılma bende aracı 0km alırken banada aynı yorumlarda bulunanlar vardı kulak asmadım aldım pişman değilim bugun 90bin KM oldu hala sorunsuz biniyorum,

60bin bakımını geçen sene orjinal serviste yaptırdım 550TL
    80bin bakımını Bosh servisinde yaptırdım 250TL
    Araç 20bin km'de bir bakıma girer.

Aracın istanbulda ortalama yakıt tüketimi 5,5Lt/100km
    Motor çekişi çok iyi 300nm Tork sınıfındaki araçlara daha yeni yeni geliyor.

Eleştiri yapacağım noktaları:
    Dizel Motor sınıfındakilere göre biraz daha sesli çalışıyor
    Suspansiyonlar sert, bunun karşılığında yol tutuş iyi.
    Duallogic otomatikleştirilmiş düz vites olduğu için vites geçişleri dual clutch sistemler gibi hızlı olmuyor, geçişlere zamanla alıştığın zaman yığılma olmadan rahat kullanabilirsin.

2. el konusuna gelirsek, dizel otomatik araç her zaman Turkiye sartlarında alıcı bulur, Bravo yu tanıyanlar zaten bilir alıcısı her zaman vardır.

• Beyler bu araç Lancia delta ile aynı sanırım sadece iç dizaynı değişik değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Beyler bu araç Lancia delta ile aynı sanırım sadece iç dizaynı değişik değil mi ?

evt lqancia delta ile aynı araç sadece lancia delta dha geniş diz mesafesi sunar ve arka koltuklar ileri-geri hareket eder. Bİrde bravoda otomatik kararan iç diki,z aynası yok onuda linea aynası ile çözüyoruz başkada fark yok.
  • Hortlatayim otomatigi nasıldır?
  • BöcekBaşı kullanıcısına yanıt
    Koskoca yüzbaşı olmuş konuyu hortlatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanerz

Koskoca yüzbaşı olmuş konuyu hortlatıyor
    Yakında binbaşı olacam saygılı ol
  • 5 yıl otomatiğini kullandım.

Tam otomatik ve çift kavramalar kadar konforlu değil ama bazılarının abarttığı gibi çok kötü de değil. Şanzımana alışınca, vites değiştireceği zaman (kullandıkça ne zaman vites değiştireceğini anlıyorsunuz) ayak hafiften gazdan çekilince son derece konforlu vites değişimi sağlanıyor.

Tam otomatiğe göre tüketimi arttırmaması, çift kavramalara göre sorunsuzluk avantajı var.

Ben otomatiğinden oldukça memnundum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.