Şimdi Ara

fiat doblo hakkında yorumlarınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
73.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu foruma yeni üye oldum. Şimdi benim sorum şu fiat doblo (yenikasa) hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum. Çünkü 1 ay içerisinde araba alacağız ve ailem doblo da kararlı. Ama ben doblo hakkında pek iyi şeyler duymadım yoksa duyduklarım kulaktan dolma bilgiler mi? İşte yol tutuşu direksiyon hakimiyeti vs beni bilgilendirirseniz sevinirim. Motoru 1.3 motor seçeceğiz. 2. el alacağız ama dediğim gibi kafamda soru işaretleri var. Bana sorarsanız dobloyu çok beğeniyorum ama duyduklarım ve okuduklarım ister istemez kafamı karıştıdı. Ben daha 18 yaşındayım ve dolayısıyla arabayı ben kullanacağım çünkü ailede başka ehliyeti olan yok. Sizlere güveniyorum arkadaşlar. Şimdiden sağolun.

Not: Araç aile arabası olarak kullanılacak. Kesinlikle ticari olarak kullanılmayacak.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Doblo Yorumları

Fiat Doblo, aileler ve işletmeler için pratik ve çok yönlü bir ticari araçtır. Geniş iç mekanı, güçlü motoru ve uygun fiyatıyla bilinir. Peki gerçek kullanıcılar Fiat Doblo hakkında ne diyor?

Kullanıcı Yorumları

Çevrimiçi forumlar ve inceleme sitelerinde, Fiat Doblo kullanıcıları genellikle aracın geniş iç mekanından ve taşıma kapasitesinden övgüyle bahsediyor. Ayrıca, aracın güvenilirliği, yakıt verimliliği ve kullanım kolaylığı da beğenilen özellikler arasında yer alıyor.

• "Doblo'nun iç mekanı gerçekten geniş ve tüm ailemiz için yeterli alanı var."
    • "İşletmem için bir Doblo kullanıyorum ve yük taşıma konusunda çok güvenilir olduğunu gördüm."
    • "Uzun yolculuklar için bile Doblo rahat ve yakıt verimli bir araç."

Doblo 1.6 Easy Yorumları

Doblo 1.6 Easy, giriş seviyesi bir Doblo modelidir ve bütçe dostu bir seçenek sunar. Kullanıcılar genel olarak bu modelin fiyatına göre iyi bir değer sunduğunu düşünüyor.

• "Doblo 1.6 Easy, işlerim için ihtiyacım olan her şeye sahip ve uygun fiyatlı."
    • "Bu modelin temel özellikleri bile günlük ihtiyaçlarım için yeterli."

Doblo Maxi Kullanıcı Yorumları

Doblo Maxi, standart Doblo'dan daha uzun bir aks mesafesine sahip ve daha fazla kargo kapasitesi sunan bir modeldir. Maxi kullanıcıları genellikle aracın geniş alanından ve ağır yükleri taşıma yeteneğinden memnun.

• "Doblo Maxi, benim gibi işletmeler için mükemmel, çünkü çok fazla eşya taşımam gerekiyor."
    • "Aracı tam yüklü kullansam bile sürüş performansı düşmüyor."

Sonuç

Fiat Doblo kullanıcı yorumları genel olarak olumlu ve araç, aileler ve işletmeler için pratik ve güvenilir bir seçenek olarak görülüyor. Geniş iç mekanı, güçlü motoru ve uygun fiyatı, Doblo'yu pazardaki en popüler ticari araçlardan biri haline getiriyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doblo, amacina gayet guzel hizmet eden bir aractir. Bir arac hakkinda olumlu veya olumsuz yorum yaparken, o aracin ne amacla uretildigine de dikkat etmek lazim. Eger binek bir aracla, ticari bir arac olan doblo'yu kar$ila$tirip, "doblo'nun yol tutu$u kotu" derseniz haksizlik yapmi$ olursunuz. O yuzden araci, kendi sinifina gore degerlendirmek lazim.

2005 yilindan bu yana i$yerinde Doblo kullaniyoruz. 2007 yili ba$inda yeni kasa Doblo alindi ve $u anda 120.000 km'de. Ilk aldigimiz zaman uretimden kaynakli cali$mama sorunu cikarmi$ti arac, ancak serviste butun problem halledildi ve araci 115.000 km'dir sorunsuz olarak kullaniyoruz.

75 HP'lik 1.3 Multijet motordan performans olarak pek bi$ey beklememek gerekir. Zaten bu motorun asil uretim amaci ekonomidir. Ayrica normal bir otomobilden daha agir olan (1320 kg) Doblo'da bu motorun performansi daha cok du$uyor. Ama dedigim gibi, bu motorun asil amaci ekonomidir ve gayet de ekonomik bir aractir.

Yol tutu$u olarak doblo, normal bir binek araca gore tabiki de daha kotudur. Az derecede fizikten anlayan bir insan, sadece bu aracin agirlik merkezinin normal bir binek aractan daha yuksek oldugu icin yol tutu$unun normal bir araca gore daha zayif oldugunu anlar. Ama dedigim gibi, doblo ticari bir arac oldugu icin normal bir otomobile gore tabiki daha yuksektir. Ben dobloyu uzun sure kullandim, oyle forumda abartildigi gibi berbat bi yol tutu$u yok. Aracin limitlerini ogrendikten sonra rahatlikla kullanaman mumkun.

Ic mekan olarak denilebilecek pek bi$ey yok. Bagaj kapasitesi de, ya$am alani da fazlasiyla yeterlidir.

Son olarak $unu diyebilirim. Doblo ticari bir aractir. O yuzden binek bir otomobil performansi beklememek gerekir. Hiz limitlerini zorlamadan, gereksiz hareketler yapmadan kullanildigi surece hicbir sorun cikarmaz. Eger arac almaktaki amaciniz A noktasindan B noktasini makul bir rahatlikta az yakit harcayarak gitmekse doblo rahat rahat i$ini gorecektir.

• hocam çok saol tamda son olarak yazdığın örnek içimi rahatlattı. Çünkü: doblo ile uzun yol katedeceğiz. 1000 km filan. 58 litrelik deposu varmış bu bütün doblo modelleri için geçerlimi acaba doblo tek depo ile 1000 km yapabiliyomuşta. Seninde dediğin gibi araç aile arabası olacak ve limitleri doğal olarak zorlanmayacak. Doblo kullanmış olarak yorumunu esirgemediğin için tekrar çok saol.

Başka doblo sahibi veya kullanmış olan varsa yorum yazabilirmi...
  • benim bir zamanlar kullandığım 1.9 jtd premio ile birkaç kez 1000km yaptım(1 depo motorinle)
    1.3 ile daha fazlasını yapardım herhalde
    hiç sorun yaşamamıştım
  • öncelikle bu tip arabaların kullanışından bahsetmen istiyorum.bende hafif ticari kullanıcıyım araçlardan gayet memmunum ama kötü yanları var bunlarda bi binek tadı vermiyo. yakıt konusunda da cimrilerdir. dobloyu tavsiye ederim.

not : bende arabama mı aile yönünde kulanıyom ticari değil bide sizden istediğim kangoolarda bi bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirei -- 23 Şubat 2009; 19:38:22 >
  • 1,9 VİP doblo sahibiyim.Sakın ola 1,3 alma.Sadece şehir içinde 1 lt gibi gözardı edebilecek bir fark var.Uzun yolda ise daha fazla yakarsın.1,9 105 bg 200nm tork var.Oldukça güçlü.Ayrıca şunuda söyleyeyim 1,3 ile 1,9 un yol tutuşu da farklı.Kesinlikle 1,9 alın....Düşük motor her zaman düşük yakıt demek değildir.Özellikle 1350 kg bir araç için 1,3 sınıfının motoru değil.Madem ikinci el alacaksınız o zaman VİP alın derim.İçi bildiğin araçlardan bile daha lüks...
  • haftada 500 km yol yapıyorum aklın varsa alma derım bende 2008 model doblo var bes para etmez yol tutusu konfor sıfır ona verıcen paraya kango al derım cok buyuk hata yaparsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Kangoo tavsiyesinde bulunmuş bi abimiz ama işte ailem tutturdu doblo diye bana kalsa zaten kangoo da güzel ama işte sözümüz geçmiyoki. Sonuçta kullanıcak olan benim dedim de biraz o zaman araştır dediler. Ayrıca şöyle bişey varmış herhalde 1.3 motorlar az yakıyo ama arabayı ağır yük ile doldurunca cimrilikten eser kalmıyomuş doğrumudur acaba.
  • Ben de nacizane Ford Connect Tavsiye ederim. Motoru 1.8 ama siz bilirsiniz.
  • partner tepee derim ben
  • ben bu sınıftaki araçların içerisinde en iyisinin caddy olduğunu düşünüyorum

caddy diyorum çünkü markası vw olduğu için, almanların işlerinde ne kadar ciddi olduğunu, mercedes fabrikasından emekli komşumuzdan biliyorum...

caddy diyorum çünkü, çok klas bi araba, zaten klas ve iyi olmasa pahalıda olmazdı dimi...
    bence biraz zorlayın doblodan pahalıdır ama çok iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: jagler_78

ben bu sınıftaki araçların içerisinde en iyisinin caddy olduğunu düşünüyorum

caddy diyorum çünkü markası vw olduğu için, almanların işlerinde ne kadar ciddi olduğunu, mercedes fabrikasından emekli komşumuzdan biliyorum...

caddy diyorum çünkü, çok klas bi araba, zaten klas ve iyi olmasa pahalıda olmazdı dimi...
    bence biraz zorlayın doblodan pahalıdır ama çok iyidir

Caddy iyidir de, parçası, servisi, bakımı şusu busu dobloya nazaran çok daha pahalıdır.
  • arkadaşlar tepee derim tek geçerim.. caddy çok pahalı doblo çok taka tuka kangoo ise dış görünümden kaybediyo.. gerçekten tepee her yönüyle çok klas.. performansı güzel.. ve donanımı çok zengin...
  • 1900 doblo demişsiniz de yıllık 1736 ytl vergisi var....yakıttan yapacagın ekonomiyi bir kerede veriyorsun 6 ayda bir....cok para yaw.....
  • aynen ekonomi diyorsunuz ama vergi o biçim.. partnerden önce, 99 model L200 pick-up vardı bende geçen sene 600 küsür vergi ödemiştim.. bu partnerin vergisi 628 tl..
  • 1.3 Multijet yakıt konusunda gerçekten cimri, Antalya-->Ankara seyahati esnasında ortalama 5.6lt/100km yakıt tüketimine ulaşmıştık arkadaşla ki o yolda bir sürü dağ tepe vardır. 1.3'ün hızlanması biraz ağır ve düşük devirlerde biraz cansız ancak devir yükseldikçe kendisini toparlıyor. Aracın iç malzeme kalitesi bu sınıftaki araçlar içerisinde tatminkar. Aracın görüş açısı oldukça iyi, sedan araçlara göre yüksekte konumlandırılmış kokpit kullanım rahatlığı sağlıyor. Bu tip araçların en büyük sıkıntısı aktif ve pasif güvenlik ekipmanlarının sınırlı olması ve araçların çarpışma testlerinden vasat düzeyde puanlar alması ancak unutulmamalıdır ki her nekadar aile arabası olarak lanse edilsede sonuç olarak ticari araçtan bozmalar yani sedenlar ile mukayese etmemek lazım bu konuda. Ancak yinede gözün korkmasın, aracın sınırlarını zorlamazsan, trafikte "efendi" bir şekilde kullanım sergilersen muhtemel kaza seviyesini de en aza indirmiş olursun.

• quote:

Orjinalden alıntı: jagler_78

• 1.9 olanı ile 200 basıyorum hiç bişey hissetmiyorum diyen bi komşum vardı, ismide ziya olsa elemanın tam olcaktıda...
  • Nedense benim 1.9 JTD ile 200 basamıyorum ve yine nedense 150km/s üzerinde hızlarda hiç güven vermiyor
  • dediğiniz gibi caddy güzel ama bi okada da pahalı, hem vergisi de çoktur onun doblo nun bile bu kadar vergibi varsa caddy i bi de siz düşünün. Connect için de çok yakıyo diyolar ama kullananların da hepsi başka şey söylüyo. Mesela kimi konforu süper derken kimi de kamyon kullanıyomuşsun gibi his veriyo diyo. Ama bakacaz artık doblo alacaz herhalde ama daha vazgeçirmek için 1 ayım var. Olumlu ve olumsuz yanlarını yazarsanız biraz içim rahat edebilir. Herkese yorumları için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.