Şimdi Ara

fiat doblo hakkında yorumlarınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
73.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lokosit çok saol. Doblo sanırım bana göre saol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .brian.

lokosit çok saol. Doblo sanırım bana göre saol.

doblo gayet güzel bir araçtır. sakin kullanımda ekonomiktir de. ama hız yapmaya, el freni çekmeye meyillidir. patinajıda fena çeker. yaşın 18 ya onun için söylüyorum eğer gerçekten düzgün kullanacaksan güzel bi araç. dobloya alternatif olarak partner öneririm. benim gözümde partnerler o sınıfta en mantıklı araç. şimdiden hayırlı olsun diyelim
  • saol uazro partner i bende severim ama nedense çoğunun motor sesi rahatsız edici acaba hepsinin motoru mu böyle yoksa kullanıcı hatası yüzünden, bakımsızlık yüzünden mi motor sesi çok.
  • quote:

saol uazro partner i bende severim ama nedense çoğunun motor sesi rahatsız edici acaba hepsinin motoru mu böyle yoksa kullanıcı hatası yüzünden, bakımsızlık yüzünden mi motor sesi çok.

motor sesi rahatsız edici olanlar çok km. yapmış yaşı yüksek araçlardır genelde. bide bildiğin dizel sesi yani..
  • arkadaşlar en iyi arac herkesin hoşuna giden araçtır. yok connetc yok doblo yok kangoo yok tepee.. hiç farketmez hangisine paran yetiyosa en iyisi odur arkadaş.. doblo neden tutuluyo çünkü ucuz yedek parçasıda makul.. 1-2 sene sonra araba döküldümü satması kolay.. bunu alan böyle düşünüyo. ama ömürlük isteyenlerin tercihi daha üst klasmanlara yönelik.. kangoo olsun caddy olsun tepee olsun, ticari araçtırlar ancak binek araçtan konforundan hiç bir eksiği yoktur.. doblo tam bir ticaridir..
  • bende 2008 MODEL DOBLO PREMİO 1.9 MULTİJET VAR. kusura bakma biraz uzun oldu yazı

- Yaklaşık bir buçuk yıl oldu ve şu an 24.000 km de.bakımları dışında hiçbir masrafı olmadı.
    - Sınıfındaki diğer araçlara göre periyodik bakım süresi aralağı daha uzundur ve buda bakım masrafını azaltmaktadır.
    - Her 10 binde yağ,hava filtresi ve yağ filtresi değişimi yapılır.(mayıs 2008 fiyatı : 135 tl)(yetkili serviste)
    - Her 20 binde periyodik bakım, yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi ve polen filtresi değişimi (kasım 2008 :330 tl)
    - Yakıt şehir içinde 1 depo ile en az 700 en fazla 800 km gidiyorum(istanbulda)
    - Yakıt şehir dışında 5 kişi ile 1000 km rahat gidiyor ancak 80-90 km hızla gitmek şartıyla.bir keresinde çorumda istanbula(600km) kadar 120 km nin altına düşmeden Geredeye,Gerededende istanbula 140 km hız ortalamasıyla(otobanda) (yol bilgisarında ölçtüm) geldim.eve vardığımda yakıt ışığı yeni yanmıştı.yakıt ışığı ise çeyrek deponun yarısında yanıyor.(deponun 8 de 1 i)(BU HIZ ORTALAMASIYLA BU SINIFTA HİÇBİR ARAÇ BU MİKTARDAN AZ YAKAMAZ, 1.3 MTJ DAHİL)
    - Maksimum 190 km hıza çıktım.(düz yolda)
    - Vergisi yıllık 946.00 TL dir. (iki taksit ödenir)- 1.3 ün ise yıllık 628.00 TL dir.ikisi arasında çok fazla fark yoktur.
    - Alırsan premio donanımlısı yada vip donanımlısını almanı şiddetle öneririm.çünkü özellikler çok fazla ve iyi.
    - Performansı çok iyi, uzun yolda sollamalarda bayır filan dinlemeden çok iyi hızlanıyor.
    - Boyum 1.85 ve tavanla kafam arasında en az 20 cm fark oluyor.zaten koltuğu alçalıp yükseltilebiliniyor.ön koltukları çok geniş.110 kiloyum
    - Yol tutuşu araba kadar iyi değil gerçekten ama kötüde değil.zaten aracın kişiliğini öğrenince hiçbir sorun kalmıyor.Özellikle hız aracı değil(sınıfındaki hepsi dahil).Keyif aracı olarak kullanmalısın.
    - Mp3 çalar,2 hava yastığı , ebd li abs, alaşım jant, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı(hız sınırı koymak gibi) , elektrik ısıtmalı aynalar gibi güzel donanımları mevcuttur.
    - Zıplama olayı öyle bahsedildiği gibi çok değil.makaslı olmasından kaynaklanan bir zıplama oluyor.birde bunlar ticari maksatla üretildiğinden fabrika çıkışlı lastikleride ticari amaca uygun yanları destekli lastiklerle satılıyorlar.lastikler bitince yumusak kenarlı performans lastikleriyle zıplama olayının azaltabiliyorsun.

Diğer araçlarla karşılaştıracak olursam ;

- Kangonun hem yenisi hemde eskisini kullandım.eskisi doblonun yanına yaklaşamaz kesinlikle, yenisinin ise sadece sürüş pozisyonu hoşuma gitti,yol tutuşu doblo ile aynı düzeyde,iç malzemesi ve özellikle cd çaları komedi, motor 1.3 mtj gibi.
    - doblo nun 1.3 ünü de kullandım.performansı benimkine göre zayıf ama 190 tork arabayı iyi hareketlendiriyor.1.3 motor 19 a göre biraz daha sessiz.
    - partner 1.9 motorlu(71 hp) olanını kullandım.motor gerçekten sesli.performans sıfır.1,3 mtj göre kötü,iç malzeme kötü, donanım az, sürüşü keyifli değil,yakıtı fazla,işçilik kötü,konforu iyi (makas olmadığından)
    - caddy, combo ve connecti kullanmadığım için yorum yapamayacağım.combo da ki 1.3 cdti motor FİAT ın ürettiği 1.3 multijettir. ayrıca berlingoda partner le aynı araçtır.sadece amblemleri farklıdır.
    - Bildiğiniz gibi taksiciler çok fazla Albea 1.3 multijet kullanıyorlar , bunlar motor yaptırmadan 500bin km den fazla yol gidebiliyorlar.taksiye bininice şöförle sohbet bence

ÇOK FAZLA YAZDIM FARKINDAYIM AMA OKURSAN GERÇEKTEN ARADIĞIN SORULARA CEVAP BULACAĞINA İNANIYORUM.

• ben cevabımı fazlasıyla aldım arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. Sayenizde doblo nun aslında iyi bir binek aracı olduğunu anladım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi forumlar.
  • caddy
    cıtroen
    skoda
    renault
    peugeot
    fiat
    bence sıralama böle
    komşunun palıo ile transporteri vardı palıo istadikleri performansı vermediği için sattılar transporteride çok yakdığı için iki tane doblo aldılar biri 1.3 biri 1.9 şimdi çok yaktığından dolayı 1.3 satmayı düşünüyorlar araçlar tekstil içinde mahalleden mahalleye kazak taşımakta kullanılıyor öle çuvallarlada değil bildimiz sayı ile
  • hayatımda bindiğim en dandik araba o sınıftaki tercihim caddy.bi kere dobloda konfor yok arabayla viraj dönmeye korkuyosun.ama direksiyonuna laf yok tektur
  • quote:

Orjinalden alıntı: ertandogann

bende 2008 MODEL DOBLO PREMİO 1.9 MULTİJET VAR. kusura bakma biraz uzun oldu yazı

- Yaklaşık bir buçuk yıl oldu ve şu an 24.000 km de.bakımları dışında hiçbir masrafı olmadı.
    - Sınıfındaki diğer araçlara göre periyodik bakım süresi aralağı daha uzundur ve buda bakım masrafını azaltmaktadır.
    - Her 10 binde yağ,hava filtresi ve yağ filtresi değişimi yapılır.(mayıs 2008 fiyatı : 135 tl)(yetkili serviste)
    - Her 20 binde periyodik bakım, yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi ve polen filtresi değişimi (kasım 2008 :330 tl)
    - Yakıt şehir dışında 5 kişi ile 1000 km rahat gidiyor ancak 80-90 km hızla gitmek şartıyla.bir keresinde çorumda istanbula(600km) kadar 120 km nin altına düşmeden Geredeye,Gerededende istanbula 140 km hız ortalamasıyla(otobanda) (yol bilgisarında ölçtüm) geldim.eve vardığımda yakıt ışığı yeni yanmıştı.yakıt ışığı ise çeyrek deponun yarısında yanıyor.(deponun 8 de 1 i)(BU HIZ ORTALAMASIYLA BU SINIFTA HİÇBİR ARAÇ BU MİKTARDAN AZ YAKAMAZ, 1.3 MTJ DAHİL)
    - Vergisi yıllık 946.00 TL dir. (iki taksit ödenir)- 1.3 ün ise yıllık 628.00 TL dir.ikisi arasında çok fazla fark yoktur.
    - Alırsan premio donanımlısı yada vip donanımlısını almanı şiddetle öneririm.çünkü özellikler çok fazla ve iyi.
    - Performansı çok iyi, uzun yolda sollamalarda bayır filan dinlemeden çok iyi hızlanıyor.
    - Boyum 1.85 ve tavanla kafam arasında en az 20 cm fark oluyor.zaten koltuğu alçalıp yükseltilebiliniyor.ön koltukları çok geniş.110 kiloyum
    - Yol tutuşu araba kadar iyi değil gerçekten ama kötüde değil.zaten aracın kişiliğini öğrenince hiçbir sorun kalmıyor.Özellikle hız aracı değil(sınıfındaki hepsi dahil).Keyif aracı olarak kullanmalısın.
    - Mp3 çalar,2 hava yastığı , ebd li abs, alaşım jant, çok fonksiyonlu yol bilgisayarı(hız sınırı koymak gibi) , elektrik ısıtmalı aynalar gibi güzel donanımları mevcuttur.
    - Zıplama olayı öyle bahsedildiği gibi çok değil.makaslı olmasından kaynaklanan bir zıplama oluyor.birde bunlar ticari maksatla üretildiğinden fabrika çıkışlı lastikleride ticari amaca uygun yanları destekli lastiklerle satılıyorlar.lastikler bitince yumusak kenarlı performans lastikleriyle zıplama olayının azaltabiliyorsun.

- Kangonun hem yenisi hemde eskisini kullandım.eskisi doblonun yanına yaklaşamaz kesinlikle, yenisinin ise sadece sürüş pozisyonu hoşuma gitti,yol tutuşu doblo ile aynı düzeyde,iç malzemesi ve özellikle cd çaları komedi, motor 1.3 mtj gibi.
    - doblo nun 1.3 ünü de kullandım.performansı benimkine göre zayıf ama 190 tork arabayı iyi hareketlendiriyor.1.3 motor 19 a göre biraz daha sessiz.
    - partner 1.9 motorlu(71 hp) olanını kullandım.motor gerçekten sesli.performans sıfır.1,3 mtj göre kötü,iç malzeme kötü, donanım az, sürüşü keyifli değil,yakıtı fazla,işçilik kötü,konforu iyi (makas olmadığından)
    - caddy, combo ve connecti kullanmadığım için yorum yapamayacağım.combo da ki 1.3 cdti motor FİAT ın ürettiği 1.3 multijettir. ayrıca berlingoda partner le aynı araçtır.sadece amblemleri farklıdır.
    - Bildiğiniz gibi taksiciler çok fazla Albea 1.3 multijet kullanıyorlar , bunlar motor yaptırmadan 500bin km den fazla yol gidebiliyorlar.taksiye bininice şöförle sohbet bence

ÇOK FAZLA YAZDIM FARKINDAYIM AMA OKURSAN GERÇEKTEN ARADIĞIN SORULARA CEVAP BULACAĞINA İNANIYORUM.

çok güzel yazmışsın gerçekten güzel bir bilgilendirme olmuş, ama bakım periyodları çoğu araçta artık 15000 oldu

bir de

"caddy, combo ve connecti kullanmadığım için yorum yapamayacağım.combo da ki 1.3 cdti motor FİAT ın ürettiği 1.3 multijettir. ayrıca berlingoda partner le aynı araçtır.sadece amblemleri farklıdır."

demişsin, o sınıfın güzel arabalarıdır, caddy kullandım, connect sahibiyim, corsa kullandım dobloya da çk bindim ama binek olanlarından sürmek nasip olmadı...caddy ve connecti yoldan çıkarmak maharet ister, gerçekten yol tutuşları çok iyi. 3 ünü kesinlikle kullanmanı isterdim, şansın olursa da tavsiye ederim..

• doblo = varoş cipi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

doblo = varoş cipi

Biz de varoş çocuğu mu oluyoruz ozaman.
  • acaba şu doblo da da zıplama olayı abartıldığı kadar var mı aracı aile için kullanıcaz ticari amaçla kullanmayacağız ve binek modellerinde de bu arka zıplama olayı çok varmı? Mesela 20 km hız ile bir setten geçsem veya bir çukurdan (30 cm çapında diyelim çukura) aracın arkası çok zıplarmı araç nasıl bir tepki verir??
  • quote:

acaba şu doblo da da zıplama olayı abartıldığı kadar var mı aracı aile için kullanıcaz ticari amaçla kullanmayacağız ve binek modellerinde de bu arka zıplama olayı çok varmı? Mesela 20 km hız ile bir setten geçsem veya bir çukurdan (30 cm çapında diyelim çukura) aracın arkası çok zıplarmı araç nasıl bir tepki verir??

anlatılmaz yaşanır
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

quote:

Orjinalden alıntı: ertandogann

bende 2008 MODEL DOBLO PREMİO 1.9 MULTİJET VAR. kusura bakma biraz uzun oldu yazı

çok güzel yazmışsın gerçekten güzel bir bilgilendirme olmuş, ama bakım periyodları çoğu araçta artık 15000 oldu

bir de

"caddy, combo ve connecti kullanmadığım için yorum yapamayacağım.combo da ki 1.3 cdti motor FİAT ın ürettiği 1.3 multijettir. ayrıca berlingoda partner le aynı araçtır.sadece amblemleri farklıdır."

demişsin, o sınıfın güzel arabalarıdır, caddy kullandım, connect sahibiyim, corsa kullandım dobloya da çk bindim ama binek olanlarından sürmek nasip olmadı...caddy ve connecti yoldan çıkarmak maharet ister, gerçekten yol tutuşları çok iyi. 3 ünü kesinlikle kullanmanı isterdim, şansın olursa da tavsiye ederim..

Halısın çoğu araçta bakımlar 15binde ama dobloda 20binde.alırken iyi araştırmıştım.connect de gerçekten güzel bir araç.güle güle kullanın.yol tutuşunu herkes met ediyor.

Dobloyu alırken zaten connectle doblo arasında kalmıştım.ancak connectin dobloyla aynı donanımlı olanı 33.500 TL den fazlaydı hemde 90 hp lik olanı.glx de 1000 tl fazlasıydı yanlış hatırlamıyorsam.dobloyu 30.000 TL ye aldım 3yıl garantili.caddy zaten aynı donanımda 40bin TL civarında olduğundan hesaba bile katmadım.ayrıca connectin yakıt sarfiyatından da çekinmedim desem yalan olur.akrabamda 90 hp lik ve bir yakımın şirketinde connect var uzun olanından bir depoyla 500 km gidemiyorlarmış istanbulda.anlayacağın herkes söylüyor ya kalite,fiyat,performans üçlüsünde bana en makulu dobloydu.

• teşekkür ederim, sen de güle güle bin..

dediğin gibi uzunları çok yakıyor..

biz 2008 ocakta 31 000 e stil paketli glx aldık, en son ş. içi 100 km / 7,77 litre ölçtüm. 8,2 /7,77 arası gidip geliyoruz. euro dizel tabi.. 60 lt depoyu bu değerlere bölersek yaklaşık 730-770 arası menzil ediyor. en son 700 gider glb..
  • peki doblo ların iç işçiliği kalitesiz diyorlar doğrumu. Bide doblo nun ses sistemi nasıl, yani kapılarda hoparlör varmı gördüğüm kadarıyla torpido da var. Sağ tarafta ve solta tarafta.
  • quote:

acaba şu doblo da da zıplama olayı abartıldığı kadar var mı aracı aile için kullanıcaz ticari amaçla kullanmayacağız ve binek modellerinde de bu arka zıplama olayı çok varmı? Mesela 20 km hız ile bir setten geçsem veya bir çukurdan (30 cm çapında diyelim çukura) aracın arkası çok zıplarmı araç nasıl bir tepki verir??

bilenler bilir ankara kazanda hendek (hız kesiciler)çok fazladır ben kangommla geçiyorum 20 km hızın altında geçişte zıplama oluyo. aynı hendeği vectra comfortla geçiyom daha az zıplama ve ses oluyo

bunları göz önüne al ticari araçı aile için kullacaksan sw araçllar yada geniş sedanlara bak derim.
  • Kangoo larda arkalar makaslı değil torsiyon var.O yüzden zıplatma olayı diğerlerine nazaran bariz daha az.Bu yönden memnunum ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Kangoo larda arkalar makaslı değil torsiyon var.O yüzden zıplatma olayı diğerlerine nazaran bariz daha az.Bu yönden memnunum ...

historiyst kango mu aldın sonunda? merak ediyordum ben de ne yaptı diye..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.