Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.233
Cevap
70
Favori
153.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Söylediğiniz yöntemde bu sefer de yakıt tüketiminde beklediğimiz verilerin çok üstünde sayıları elde etmez miyiz?
  • Matraxater kullanıcısına yanıt

Üst devirlere çıkmaya çok dik rampalar haricinde gerek kalmıyor, aracın alt-orta devirleri güçlü. Tork bandına grafikten bakabilirsiniz 4500 devirde max torkunu veriyor ama öncesinde de torkunun zaten büyük kısmını üretiyor.

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU)
  • İtalya'da 1.4'ler için turbo kit satılıyor. Acaba uyumlu olur mu? Tipolar için de seçenek mevcut.

saito - turbochargers - engine parts - on/off road tuning
    Kit Turbo TD04 / TD04L SFM230 suitable for Alfa Romeo, Lancia, Fiat Abarth
    https://www.saito.it/en/p/turbocharger-kit-sfm230-abarth-alfaromeo-lancia-engine-fiat-1-4l-tjet-multiair
  • Matraxater kullanıcısına yanıt

Önceki aracınızın ne olduğu çok önemli. Turbolu ve güçlü bir motordan inip buna binecekseniz "gitmiyor" gibi hissettirebilir. Ancak önceki aracınız da atmosferik bir cihaz ise, gayet tatminkardır.

Amacınız ralli yapmak değilse, sık vites değişimi sizin için bir dert değilse 1.4 Fire 16V gayet yeterli, sessiz sedasız, konforlu ve özellikle LPG ile son derece ekonomik bir makinadır. Önceki iki aracım da atmosferik 2.0 ve 1.6 cihazlardı. Evet onlar kadar yırtıcı değil ama sessizliği ve ekonomikliği şükela. Amacım A noktasından B noktasına keyifli bir yolculuk yapmak. Ralli yapmak ve çılgın sollamalarla makaslarla işim yok. 2 yıldır 35.000 km'dir bayi çıkışlı Landirenzo LPG kiti ile kullanıyorum, her yönüyle gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerComputer -- 21 Mart 2023; 16:19:3 >
  • FILPRAES F kullanıcısına yanıt

Halihazırda turbo motorlu olanlar için uyumlu bu hocan

• Arkadaslar 1.4 egea cross aldim. Hangi lpg markasini tavsiye edersiniz kafam karisik biraz bu konuda
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt

Servis landrenzo takıyor garantiniz devam ediyor i. Genellikle bu ürün tercih ediliyor

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Aynı araçtan bende de var.Aracı alırken serviste Landirenzo marka LPG taktırmıştım.Yaklaşık bir yıldan fazladır kullanıyorum,hiç arıza vermedi,şimdilik memnunum.Biraz pahalıdır ama tavsiyem bu markadan yana.

• cumadanpazara C kullanıcısına yanıt

450-500 TL, söküp takması da kolay iş biraz inceleyince çözersiniz

https://www.tayfuroto.com/urun/arka-tam-reflektor-egea-sol

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU)
    FIAT EGEA CROSS (ANA KONU)trendyol.com
    Opar Fiat Egea Hb Hatchback Arka Reflektörü Sağ Orijinal Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/opar/fiat-egea-hb-hatchback-arka-reflektoru-sag-orijinal-p-90907004

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 31 Mart 2023; 12:13:35 >

• -Rango- kullanıcısına yanıt

Aksine çalıştığım şirkette hergün 1.0 tsi scala kullanıyorum. Araç 22k km de. 6 kere servise gitti. Gerek şanzımandan, gerek yazılım sorunundan, gerek alt takım düzeninden dolayı.

Kendime ait 6 adet aracım oldu bugüne kadar. Kullandığım en güçsüz araba şu an aldığım egea cross fakat, gerek kullanım hissiyatı, gerek stabilitesi bakımından bir çok araçtan daha iyi crosslar. Zannediyorum siz atmosferik araba kullanmadınız ki, atmosferik bir benzinlinin, turbolu bir benzinliye oranla daha az sorun çıkarttığını bilmiyorsunuz. Eskiden arabalar atmosferikti, turbolu değil. 98 polo classic 1.6 ilk aracım. 1.2 - 1.4 ve 1.5 (tsi hepsi) - 1.6 hdi. - 1.3 mjet araçlara sahip oldum Allah'a şükür. Şahsi olarak dci- tdi-tce-tdci aracım olmadı . Onları da çalıştığım yerlerde kullandım.

1.0 'lar kötüdür demiyorum ama, 1300 kilo arabalara bu motoru koyup, bütün işi turboya bırakmamak lazım. Bence arıza riski en yüksek grup 1.0'lar. Tabii ki mühendislerin bir bildiği vardır, bilirkişi değiliz sonuçta ama benim düşüncem bu.

Son olarak 1.0 tce clio (kayınpederimin aracı) Fethiye Babadağ'a çıkarken hata verip stop etti. Ben 1.3 mjet albea ile klima açık çok rahat bir şekilde çıktım. Belli oranda yük fazlalığını taşımıyor 1.0 arabalar.

Size kazasız ,belasız sürüşler dilerim. 👍

• Arkadaşlar araçlara ekstra yaptırdığınız neler var ? Aksesuar vb ne olursa...
  • Aschilius A kullanıcısına yanıt
    1.4 ten memnun olmayan çok kişi var. Daha geçen hafta komşum 1.4 Cross satıp, 1.6sını aldı. Yokuşta gitmiyor diye şikayet ediyordu. Dediğiniz gibi ama, eski arabası turbo dizel olunca alışamadı aslında, atmosferik alışkın biri sorun yaşamaz bence de.

Ben 38bin km’dir 1.0 Egea Cross kullanıyorum, çok memnunum. 36 derece sıcaklarda, dağda bayırda kullandım, geçen yaz yurtdışında 6500 km yaptım, şimdilik sıfır sorun 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moozcan -- 18 Nisan 2023; 18:5:14 >
  • moozcan kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.4 fire alan biri olarak bende motor performansından çok memnun değilim. Bunu en çok şehir dışına çıkarken yaşıyorum.
    1.4 fire almamın tek sebebi sıfır bir araca binmek istemem ve diğer araçlara göre fiyatının uygun olması.
  • 1.4 ün üstün yanı;

100-150 bin daha ucuza alınabilmesi
    2023 model olup lpg takılıp ucuza gezilebilmesi
    Vergi dilimi olarak alt dilimlerde olduğu için dilim atlamasıyla diğer arabalara göre daha çok prim yapması

Motivastonunuz bunları içermiyorsa 1.4 motor kullanıcısını çok üzer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 18 Nisan 2023; 22:56:31 >
  • Selamlar.
    Türkiye geneli Egea Cross Urban bulunma durumu nedir arkadaşlar? Lounge bulunmuyor galiba?

Bekleme süreleri 4-5 ay diyorlar?
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Liste fiyatından imkansıza yakın.

• cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Koç Holding çalışanıyım. Bize özel ciddi bir indiririmiz var Koç Ailem üyesiyim.

Bunla ilgili herhangi bir bayi ile görüşmedim ama. O liste fiyatından vermicekleri bende tahmin edebiliyorum. Herşeyi geçtim 40-50 ekstra vermeye razıyım sadece bulunabilirlik nedir acaba?
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

1.4 motor zor orada vergi dilimi avantajı olduğu için al sat açısından yüksek kazanç var. 1.6 motor ya da 1.5 hibrit bulunabilir. 800 bin civarında diğer markalara kayıyor alıcılar

• cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Bize al sat yasak zaten 12 ay devir edememe mecburiyeti var. Yani acaba fiat bayileri Koç Ailem üyelerine öncelik vs tanıyorlar mı? Yada liste fiyatı üzerinden fahiş fiyat istiyorlar mı?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.