Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (51. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.229
Cevap
70
Favori
151.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2023 cross 1.4 street şehir içi ortalama yakıt tüketiminiz nedir? detaylı bir şekilde not tutuyorum yaklaşık 9 ay sonunda tüketim şehir içinde 9,7 lt / 100 km olmuş durumda.

Bence bu durum biraz fazla görünüyor. Siz kullanıcıların nasıl veya fikirleriniz neler?

Uzun yol için konuşursak 5.5 - 6.0 lt / 100 km civarı, orası normal ancak şehir içi hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.

• Duster 2020 4x4 aracım var suv model seviyorum. Egea cross dct 1.6 düşünüyorum tavsiye eder misiniz? Alırken su model olmalı şuna dikkat et dediğiniz bir şey varsa öğrenmek isterim. Ayrıca 1.6 dct modelinin ört yakıt tüketimi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RiorraW1 R kullanıcısına yanıt

2 yıldır kullanıyorum 1.6 otomatik ortalama tüketim 5,8, uzun yolda 110 u geçmezsem 4,3 civarı yakıyor

• king in the north kullanıcısına yanıt

Hocam baya iyi yakıyormuş. Sizce bu araçtan geçmeye değer mi? Ve Max sürat kaça çıkıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiorraW1 -- 9 Haziran 2024; 17:27:7 >
  • RiorraW1 R kullanıcısına yanıt

200 - 220 arasını otobanda zorlanmadan görürsün. Duster'a göre konforludur Duster da biraz pickup havası var biraz da daha heybetli. Egea cross duster dan sonra biraz dar gelebilir. Ben street plus paketini almıştım benim aldığım dönemde araç kıtlığı olduğu için seçeneğim yoktu. Bu yüzden sadece tavsiyem urban plus ya da lounge paket alman. Tabi bu tavsiyelerim (1.6 dct için) eğer aracı sürekli kısa mesafe kullanmayacaksanız. Eğer sürekli kısa mesafe kullanırsanız çekiş problemleri başlıyor bunun için biraz yol yapıp 15-20 dk da yüksek devir çevirmeniz gerekebiliyor. Sürekli kısa mesafe kullanımı için test etmedim ama hybrid modelin daha uygun olacağını düşünüyorum. Bence bir bayiye gidip almak istediğiniz model için sürüş testi isteyin ya da araç kiralayıp test edin. Sizin için daha belirleyici olacaktır.

• Arkadaşlar 2. Yıl bakımı geldi aracın ama uygulamada km başına fiyatlandırma yapan Akıllı Servis varmış. Yılda 7 8 defa uzun yol yapıyorum sadece onun dışında çok kullanmıyorum aracı bunu kullanan var mı, önerir misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben tavsiye ederim 1.6 modelini, ara hızlanmaları torku gayet güzel, Karadeniz’de olduğum için her yer yokuş rampa, düz yolda gider gibi çıkıyorum hepsini

• brkyylmz7 B kullanıcısına yanıt

Her ay 600 kmye kadarı sabit ücret üstüne çıkılan her km için km başına 90 kuruş mu ne yazıyor ona göre hesabınızı yapın.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ayrıntısına şimdi baktım öyleymiş o zaman bana çok uygun değil gibi geldi, teşekkür ederim

• brkyylmz7 B kullanıcısına yanıt

Bize de uygun değil. Yıllık 10 km için ücret ödeme olsa işime yararda aylık sıkıntı araba yazları kullanılıyor kışın yatıyor.

• Arkadaslar selamlar egea cross modellerinde yag yakma problemi var mi ?

• alican0689 A kullanıcısına yanıt

1.4 motor alırsan şans işi, yakar yada yakmaz garantisi yok. Yaksa da 1 litre yağ 350 400 Tl, 1 yılda yakacağı en baba 2 litre olsun ne olacak...

Merhaba, fazla km yapanlar da genelde yağ eksiltme sorunu oluyor..benim aracım 10 Ekim trafiğe çıkışlı, şuan 1600 km civarı gram yağ eksiltme olmadı. Ben genelde yazları kullanıyorum, yıllık ortalama 10000 km yapmıyorum..bu sebeple yağ eksiltme sorunu yaşamamam diye düşündüm ve aldım.

1.4 motorda yağ soğutucu yok. Yağ çok ısınınca buharlaşıyor ondan biraz yağ yakma sorunu var. Birde 1.4 motor atmosferik olduğu için birazda devirli kullanılması gerekiyor ısınıyor haliyle. Diğer motorlarda sorun yok. 1.6 dizel veya 1.5 hibritte.

• SerComputer S kullanıcısına yanıt

Merhaba, ben bir odyofile yakın bir müzik tutkunuyum önceki araçlarımdan biri de egea urban dı şimdi de lounge cross var ve evet ses düşük bass az başta ben de çok şaşırmıştım ancak üstün yanları da var örneğin stereo ve enstrüman ayrımı kesinlikle çok daha üstün ve genel olarak daha nitelikli tabi bu bass ve mid seslerdeki çekinik karakteri kapatmıyor. Ben kapı yalıtımının zayıf olmasına da bağlıyorum biraz zamanla gelişiyor ses burn in etkisi ile ama şunu net söyleyeyim bir basit sub desteği çok harika hale getirir. Urban egea da başta ses kalitesi zayıftı zamanla burn in olmuştu.

• Aracım cross wagon 1.6 dct cam filmi yaptırdıktan sonramı oldu emin değilim ama son zamanlarda hafif eğimli engebeli yollarda kapı fitilleri ya da camın fitile değen kısımlardan (sürücü tarafı) fitil gıcırdama sesi geliyor bunu yaşayan var mı?

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt

sağ tarafta var bizimde kronik bir sorun ama sorun ne bilmiyorum camı çok azıcık indirince kesiliyor.

Egea sedanda yoktu ama ilginç.

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt

2023 modellerde olan bir sıkıntı olabilir birkaç grupta daha gördüm. Servise açtırmak istemiyorum bu sorunu bilen daha önceden çözmüş bir usta olsa belki diğer türlü arabayı deneme tahtasına çevirirler sorunu bulana dek.

Bugün özellikle inceledim camların tam kapandığında çerçeveye karşılık gelen siyan kadifemsi bir fitile değerek birleşiyor bu egea sedanda da böyle ancak her ikisinide detaylı inceledim kontrol ettim sedanda cam ittirince (kapalıyken) hareket etmiyor ancak crossta gevşek ve hareket ediyor bu da o kadife fitilde gıcırtı yapıyor özetle camların gevşek oynamayacak şekilde sıkı olması gerekiyor çözümün bu olduğuna neredeyse eminim. Bunu biz yapabilir miyiz bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.