Merhaba hocam, 17bin km kadar Egea Cross Urban 1.4 kullandım. Şehir içi, uzun yol farklı kullanım senaryolarında da deneyimleme imkanım oldu bu süreçte. Aracım benzinli ben LPG tercih etmedim tabi bunu da belirteyim. Öncelikle ben uzun yolda 180km/s hıza kadar çıkardım aracı bu da çokça devir ve ısı demek. Bu senaryolarda dahi bu kilometreye kadar bir yağ eksiltme görmedim ilk 2000km de oluşan hızlı yağ kararması dışında bir acayiplik de deneyimlemedim araçta. Captur B Crossover sınıfı bir araç, iç ve bagaj hacmi konusunda çok kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Ancak Renault'un 1.3 TCe motorunu Duster ile deneyimleme şansım oldu yine 7000-8000 km kadar. Çok güçlü ve keyifli bir motor. Öte yandan Duster boyutlar gereği C sınıfı gibi görünse de arka kolduklar dar ve konforsuz, 2020 ve 2023 (makyajlı) modellerini kullandım, ciddi anlamda malzeme ve özellik yoksunu araçlar. Uzun yolda konforsuz ve body roll çok fazla virajlarda biraz zorlamayı seviyorsanız eğer. Düzlüklerde dahi Egea Cross ile 170 km/s kadar rahat rahat giderken Duster da 140-150 km/h sonrası güvensiz hissettiriyor. Egea'ya dönecek olursam iç alan ve bagaj hacmi oldukça iyi, Captur ve Duster'a göre malzeme kalitesi de daha iyi bir noktada. En azından her yeri sert plastikten oluşmuyor. Ancak ani hızlanmalar, iyi ara hızlanmalar, sıkıştığınız durumlarda atiklik arıyorsanız bu motor sizi memnun etmeyecektir. Düz yolda hızlanma kötü olsa da hız konusunda devir yaptırdığınız sürece (yakıt sarfiyatı ciddi artsa da) iyi noktalara çıkıyor. Ancak rampalarda hızınızı ve önceden devrinizi ayarlamazsanız kamyonlara bile geçilen Egea'lar çok gördüm yolculuklarımda araç bayıldığı için. Şehir içi kullanımlarımda aracın nispeten güçsüz oluşunun eksisini hiç yaşamadım ama uzun yolda bunu bariz hissediyorsunuz. Söyleyebileceklerim bu kadar umarım yardımı dokunur. |
FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (53. sayfa)
-
-
Çok teşekkür ederim. Genelde zaten sakin kullanırım, uzun yolda da uzun yol dediğim de İzmirde oturuyorum, Denizli, Uşak veya Muğla’ya giderim. Buralara giderken de maximum o da ara ara 120 140 arası giderim. O yüzden güvenlik bir tık benim için daha önemli. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim hocam, kararımı cross yönüne çevirdim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam ne demek,
Kararınız her ne olursa olsun sizi memnun etmesi dileğiyle, sağlıcakla kalın
-
Pek cevaplayan olmadı ama ben yazayım faydalı olur belki. 7500 km de İlk bakım 5000 tl tuttu. 1 yıl bakımı. Sonraki bakım 17.500 km de yazmışlar. 20 bin de giderim ben. Bakım aralığı çok sık olması çok hoşuma gitmedi satarsam sırf o nedenle satarım. Aracım 1.4 benzin ve manuel. Araçtan çok memnunum özellikle fiyatına göre aracı çok sevdim. Ama bunlara kalsa 6 ayda bir bakıma girmem lazım. Yılda 15 bin km civarı yapıyorum çünkü ( ilk yıl aracı kullanmaya geç başladık özel nedenlerle) diğer tüm markalarda mesela polen filtresini 2 bakımda bir değişin, cam suyu vs olmasın diyordum belki sırf klima kapsam dışı kalırdı ama sıkıntı da olmadı şükür. Burda büyük olay oldu yok garanti dışı kalır vs vs. Aracı da yıkamadılar türlü bahaneler ile. Çoğu serviste yıkamıyormuş. Diğer servisler gibi ekstra küçük hediye vs yok. Yüzde %9 civarı indirimi zor yaptılar. Taksit yok hiç bir karta. Tek çekim alındı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eski aracım fiat iken giderdim yetkili servise. Aracın motoruna kadar yıkanırdı. Taksit imkanı vardı vs.
merhaba. İlk bakım için 5 Bin çok değil mi? hangi şehirde bu fiyat. Ben sosyal medya gruplarını takip ediyorum. İlk yıl bakımı için fiyat aralığında abartılı bir makas var. Kimisi 3 Bine yaptırdım diyor, Kimisi 7 Bine. Yetkili servisler garanti olayı yüzünden kendilerini vazgeçilmez sanıyor. Servisten servise fahiş fiyat farkları var. Hepsi kaprisli. Ben ilk bakıma Ekim ayında gideceğim. Aracı alırken bir bakım hediye almıştım, zorla. Bakalım hediye edilen bakım nasıl olacak?
-
Telefonda var diyor müşteri hizmetleri de var diyor oraya gidince yok dendi bana 2-3 kart sordum özellikle kendi bankalarında bile olmaz dendi bana.
Yıkama konusuda var ama yok çok söyledim ama 3 te kapanıyor yetişmez vs dendi ama 4 te araç bitmişti çoktan. Diğer Bayilerin yorumlarına baktım orda da şikayet olarak yazılan bayiler çok gördüm. Yıkama mevzu değilde bu kadar sık bakıma çağırırsan bu tarz şeyler yapılmalı az para alınmıyor sonuçta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam İstanbul Anadolu yakası tüm bayileri aradım iş birazda inada bindi benim için çünkü daha yakın zaman da biri 3000- 3500 tl vs yazmıştı.
Bana ise 5500 - 5800 den aşağı son fiyat diyen olmadı tüm Anadolu yakasını aradım ama bir işim çıktığı için karşıda bir bayide yaptım o da 5500 dedi 4995 tl ye zor düştü. %20 motor yağı indirimi, vs vs içinde olmasına rağmen bu kadar indirim oldu. Bakım aralığı da fazla
bende Zincirlikuyu otokoça ilk bakım için giderim. sonrası için DEHA yada Akpınar otoya bakarım.
Servisler kafalarına göre fiyat çekiyor. Aynı işlemler yapılmasına rağmen bazı yerler iki kat fazla fiyat talep ediyor. adamların insafına kaldık. Ben yılda 6-7 Bin km yaparım. mecburen her yıl bakıma götüreceğim.
gruplarda gördüğüm kadarıyla garantinin de bir esprisi kalmamış.. Her sorunu garantiden yapmıyorlarmış.
özel servise 2-3 bine yapılacak işlemleri garanti dayatması ile iki katına yapıyorlar.
-
Arkadaşlar Egea crosslta iki defa adblue kapağımı çaldılar, malum Egeaların son dönemde çıkan araçlarında depo kapağı kitlenmiyor, böyle aptalca bir durum var, fiyatı da 1400 den başlıyor, tekrar almak istemiyorum çünkü yine çalınacak , çözüm önerisi olan var mı? Yoksa kapaksız kullansam bir sıkıntı olur mu ?
sizden görüp inceledim captur iyiymiş otomatik. cross 1.4 urban için birikim yapıyordum manuel olması düşündürüyordu artık 1.2 tce captur için biriktiriyorum teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 30 Haziran 2024; 20:44:50 > -
1.2 tce sıkıntılı bir motor
-
Geçmiş olsun. Depo kapağı kilitlenmiyor nedir? Yakıtı da çalabilirler o zaman? Bir hortumla bir bidona bakar hırsızlık? Saçmalık?
egea cross wagon 1.6 mj dct ilk yıl bakım için 9300 istiyorlar kocaeli yalova servisleri bana fazla geldi yaptıran var mı son zamanlarda?
1.6 e torq motor hakkında düşünceleriniz neler? Hanım da arabayı kullanacak o yüzden otomatik ve lpgli bir araç almak istiyorum. Yorum yapabilecek olan var mı
Bakım fiyatları ve hizmetleri konusunda epey değişiklik oluyor bayiler arasında.
Ben 2700 TL ye 10.000 bakımımı yaptırmıştım 1.4 Fire motor, araç (fırçayla olsa da) yıkanıp temizlenmiş olarak teslim edildi. Carplayle alakalı bir sorun vardı onu da çözmüşlerdi geçici bir çözüm olsa da.
Dizellerde bakım maliyetleri daha yüksek ancak daha önce 5500-6000 TL rakamlar konuşulurken şimdi 9300 TL yüksek rakam. Değiştirecekleri parça içeriğini öğrenmekte fayda var.
Performans olarak bir beklentiniz yoksa düşünebilirsiniz. Bu motor ilk geldiğinde HB kasasını edinen bir arkadaşım vardı, Pedal Commander taktırıp biraz canlandırdığını söylüyordu aracı, onun dışında yakıt sarfiyatı yine yüksek bir motor.
Performans beklentim yok, maximum 120-130 seviyesinde giderim o da uzun yollarda. Onun harici kronik bir sorunu var mı vs o kısımda emin olamadım
Fiat'da çalışan bir arkadaşın söylediği:
Depo kapağının açılması tamamen güvenlik sorunu değil. Depo ağzından bir şey girse bile içerde bir korumanın daha olduğu, dolayısıyla içeriye hortum sallanamayacağı bilgisini verdi.
Fiat bu kadarını düşünmüştür diye tahmin ediyorum.
-
Depo kapağı kilitli olmadığı için benzin alırken pompacı ile diyalog geçmişti aramızda, ben kilitlenmediğinden yakınmıştım depo kapağının haliyle, pompacı da dediğinizi destekler şekilde içeride pompa uçlarına göre bir kilit olduğunu hortum vs ile açılamayacağını söylemişti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X