Ne 36'sı, tam yüklü basınç o. 5 kişi binilip bagaj doldurulmuyorsa o kadar çok şişirilmez. Ön 33 arka 32 katalog verisi. |
FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (55. sayfa)
-
-
Teşekkürler
-
Hangi lastikten bahsediyoruz biz 215/55 r17 mi?
-
Ben 205/60/R16 için bunu yapıyorum.
-
16 inç.
-
Görsel kullanım kitapçığından.
2.1 bar = 30 psi
2.2 bar = 32 psi
2.3 bar = 33 psi
2.4 bar = 35 psi
2.5 bar = 36 psi
2.6 bar = 38 psi
yani tam yük (5 kişi + bagaj) olmadığı sürece 32-33 psi ön, 31-32 psi arka yeterli gelecektir. Üstünde konfordan çalarız boş yere.
-
Peki bu 205-60-R16 içinde geçerli mi
-
Geçerli tabi.
-
Crosslarda 16 inçte var mıydı ben hepsi 17 inç sanıyordum. Bizdeki cross wagon 215/55 r17 de.
-
Street paketler 16 inç
-
Araba zıp zıp zıplar koltuklar boşken maksimum basınçta lastiklerle gidilirse. Arabanın tüm parçaları da ayrıca sert titreşimlere maruz kalır ve ömrü kısalır.
-
Arkadaşlar sabah arabayı çalıştırdığımda müzik ekranında veriler yükleniyor yazıyor müzk ekranı gelmiyor öyle takılı kaldı. Arac cross lounge plus uzun ekran var. Müzik değişemiyorum ekran öyle kaldı ne yapmam gerek -
Vitesin altındaki ses açma kapamaya basık tutup kapatın, sonra tekrar basık tutup açın. Düzelir diye tahmin ediyorum. -
İki yok var araba garantili ise servise gidin değilse akünün eski kutup başını 30 saniyeliğine söküp geri takın sorun çözülmeli donanindan değilse.
-
Merhaba arkadaşlar. Egea için piyasada soket sokete uyumlu kablosuz araç şarj kiti olarak şöyle bir ürün satılıyor:
https://www.aksoytuning.com/fiat-egea-kablosuz-sarj-standi
Bu ürünü kullanan oldu mu? 2022 Egea Cross 1.4 Urban ile uyumlu mudur? Kaç watt gücünde olduğunu bilen var mı? (Tek bir yerde 5W olduğu yazmış. 5W hiçbir işe yaramaz muhtemelen) Veya araç ile uyumlu, USB girişinin oraya sığan kablosuz şarj cihazı öneriniz var mı?
Bir sorum daha vardı. Araçta 7inch tablet ekran var. Lounge'daki orijinal ekranı satın alsam, benim araca uyar mı? Bu ekranı satan bir yer var mı?
Orijinal olmayan diğer multimedyalara bakıyorum, ekranları güneş ışığında yansıma yapıyor gibi. Yine de önerinizi alabilirim.
-
“FCA, güç aktarma organları ve alternatif yakıt motoru yeniliklerini, araçlarına enerji talebini optimize eden teknolojiler entegre ederek geliştiriyor. Bu verimlilik teknolojileri arasında aerodinamiğin iyileştirilmesi, ağırlığın azaltılması, lastik ve fren sürtünmesinin en aza indirilmesi, Motor Stop-Start sistemlerinin sunulması ve termal kontrol teknolojilerinin kullanılması yer alıyor.
Geliştirilmiş Aerodinamik
Yakıt ekonomisi, aracın aerodinamik performansının optimize edilmesiyle artırılabilir. FCA, araçlarının aerodinamik direncini azaltmaya çalışmakta ve belirli koşullar altında otomatik olarak devreye giren aktif aerodinamik teknolojiler kullanmaktadır. Araca bağlı olarak bu aktif teknolojiler, Maserati Levante, Fiat Tipo ve Chrysler Pacifica gibi modellerde bulunan aktif ızgara panjurları gibi sistemleri içerebilir. Her aracın profilinin aerodinamik performansı, en erken geliştirme aşamasından itibaren ölçülmekte, optimize edilmekte, test edilmekte ve Grup’un dünya çapında tam ölçekli aerodinamik rüzgar tünellerinde sertifikalandırılmaktadır. Alfa Romeo Giulia, ince işlenmiş yüzey ve aerodinamik iyileştirme uygulamalarının birleşimi sayesinde 0.25’lik bir sürtünme katsayısı sunarken, Alfa Romeo Stelvio 0.30 ve Maserati Levante 0.31’lik bir değer sunmaktadır. Yeni Fiat Tipo hatchback ve station wagon versiyonları 0.29’luk bir sürtünme katsayısına sahiptir. Bu aerodinamik performansa ulaşılması, Ürün Mühendisliği organizasyonunun sanal simülasyon yeteneklerine büyük ölçüde bağlıdır. Ocak 2016’da tanıtılan yeni Chrysler Pacifica, 400 saatten fazla rüzgar tüneli testine tabi tutulmuş ve 0.30’luk bir sürtünme katsayısına ulaşmıştır. Aracın aerodinamik performansı, yakıt verimliliğine katkıda bulunmakta olup, aktif ızgara panjur sistemi ve ön cam açısı, aynalar, ön uç, marşpiyer kaplamaları, alt koruma panelleri ve sileceklerin yerleşimi gibi aero iyileştirmelerin geniş bir yelpazesinin sonucudur.”
Sürtünme katsayısı; (drag coefficient value)
Fiat Egea Hatchback - 0,29 cd
Fiat Egea Cross - 0,29 cd
Fiat Egea Cross SW - 0,29 cd
-
Cross versiyonlarda da mümkün galiba arabanın altında plastik düz paneller var. Rüzgarı kesiyor.
-
Hala kullanıyor musunuz ? Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? -
Çok güzel hazırlamışsınız. Elinize sağlık. -
Rica ederim. Uzun ömür yöntemlerini araştırıp uygulamak benim bir hobim hatta mottom. Bunu hayatımda kullandığım her şeyde uyguluyorum. Sizlerle de paylaşarak bu motorun ömrünün uzamasına katkıda bulunmak istedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X