Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.229
Cevap
70
Favori
151.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı sürekli şehir içinde kullanıyorum. TripA 100 km de 12 litrenin altına düşmüyor? Sizce normal mi ?
  • rodiena17 kullanıcısına yanıt

İstanbul iciyse normal

Bence çok hocam. Çok kısa mesafe ise normal

1,6 otm benzin egeam vardı, Ankara ş.içinde 10-11 lt altına düşmezdi. Sürekli Yoğun trafik, yokuş, kısa mesafe kullandığım dönemlerde 13-14 lt oluyordu tüketim.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Bende 1.4 manuel var İstanbul içi sakin bir yer ama kısa sayılacak bir mesafe 8-9 litre ortalama

• Ortalama hız ve seyahat süresi vermeden ortalama tüketim paylaşmanın anlamı yok arkadaşlar, kiminin şehiriçi anlayışı 30 km ortalama hızla yaptığı paylaşımdır kimisi 16 17 kmh ortalama hızla yaktığı yakıta bakıp benimki çok yakıyor der.
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Katılıyorum, ben ş.içi tüketim diyorsam bir yerde, kuvvetle muhtemel 20 km/s altı verisidir.

Yukarıdaki örnekte verdiğim 13-14 lt nin ortalama hızı mesela 17 km/s idi. Aynı hızlarda Citroen c4x 1.2 pt motor 11-12 lt tüketiyor. Sözde küçük hacimli, turbo motor.

Benzinli arabalar, ş.içi (Ortalama hızın sürekli 20 km/s ve altında olduğu durumlar) kullanımına uygun değiller maalesef.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Evet benimde ortalama hızım 17 km/s di. Bu yüzden tüketim çok olmalı. Yazın klimanın hep açık olması yakıt tüketimini çok arttırır mı ?

O hızlarda, hele birde kısa mesafede kullanıyorsanız aracı, klima kullanmasanız ne olur ki? Hadi 0,5 lt daha düşsün tüketim, en fazla o kadar olur. Çok takılmayın bence, araç sizin ve uzun süre kullanacaksanız, çok km yapıyorsanız LPG taktırın.

Uzun yol yapıp hem arabayı hem motoru tanımanız ve anlık yakıt tüketimi verilerini ekrana açarak tasarruflu sürüşü öğrenmeniz gerekiyor.

İstanbul gibi yerde trafiğin akmadığı yerde maalesef dur-kalklarda, gıdım gıdım ilerlemede durum yüksek tüketim oluyor. İstanbulda tasarruflu sürülemiyor araba. Herkes kafasına göre takılıyor.

Clio ile dahi 9,3lt/100km görmüştüm. Rölantide arabayı sürmeden klima açık beklendiğinde 10lt/100km ortalama tüketimi dahi görmüştüm Clio’da, onları görünce normal geldi.

- Rölantide çok bekletmeyin aracı,

- İlerlemeyecekseniz kontağı kapatıp yarım çevirin anahtarı, (fanlar çalışır, tablet çalışır)

- trafik olmayan yolları ve saatleri yola çıkarken tercih edin,

- gereksiz fren yapmaktan kaçının,

- arabanın ivmelenmesini korumayı öğrenin,

- hız regülatörü uzun yolda çok işe yarar (tasarruf için birebir)

- arabada gereksiz yük varsa bunları çıkarıp yükü hafifletin,

- lastik basınçları kılavuzda yazan seviyede olmalı

• Arkadaslar benim cok merak ettigim bir konu var. Ankara da ikamet ediyorum. Ama hic hibrit cross gormedim. Hibritler sorunlumu satis siteleri hep 10k 20k satilik hibrit crossla dolu
  • alican0689 A kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla kronik bir sorun yok, aynı motoru galiba Tonale’de de kullandılar keza onların da piyasası epey yüksek.

Mild Hybrid yani yarım hibrit bir araç, yakıt tüketimi de çok düşük değil (atmosferik araçların tüketimine kıyasla ve performansına göre iyi elbette). Üstüne şanzıman da hala çift kavrama olduğu için bence değeri varken satmak isteyen çoktur. Zira hangi modele bakarsanız bakın düşük kilometreli satışta olan araç çok malum piyasa koşulları sebebiyle.

Bir de hybrid versiyonun fiyatlandırması çıktığı dönemde ve sonrasında çok da uygun değildi o sebeple de başka modellere yönelenler olmuş ve çok yüksek satışa ulaşmamış da olabilir model.
  • otomania kullanıcısına yanıt
    Yanitiniz icin cok tesekkur ederim.
  • Aracımı sürekli şehir içi kullanıyorum. Bagajda yarısı kadar yük var ve 3 yolcu var. 13 L/100 km olarak yakıt tüketimi gösteriyor. Ortalama hız 17km/s. 1.4 fire benzinli motor. Sizce normal mi ?

Normal

1.6 dizelle zamanında İstanbul içinde 15 km saat ortalama hizda yani dur kalk trafikte 12 litre yakiyordu.

Normal

• Merhaba arkadaşlar,

Rampada bayılmayan, yakıt ve bakım masrafı düşük 1.0 Turbo Benzinli Egea Cross Lounge Plus aracımı satıyorum.

Ayrıntılar linkte.

• Arkadaşlar herkese merhaba

1.4 fire Urban Cross kullanıcısıyım yaklaşık 2 yıldır. Aracın yakıt sarfiyatı ve performansından dolayı değişiklik yapmak istiyorum. (araç 2022 model 2023 çıkışlı) Sizce 1.3 mjete geçip (2020 model en düşük) devam etmek ne kadar mantıklı olur?

Böyle bir değişiklik yapan var mıdır aramızda acaba?

• Arkadaşlar Egea Cross 1.4 2023 model aracım için takımı 5000 tl ye kışlık lastik buldum. Arkadaşım satacak. Araçlarını sattılar. 4 er kışlık lastik boşta. Yalnız bende şu an 215 60 R16 var araçta orjinal lastik. Arkadaşın 2023 brigestone kışlık 205 55 R16 iki takımda uygun mu sizce alsam mı. 2 kış görmüş lastik ama tek sene kullandım diyor. 40.hafta 2023. Çok kullanmadım diyor. İş ev arası. Çok samimi değiliz. Diğeri de Michelin kışlık ama tarihini hatırlamıyor 2023 olabilir dedi ama daha yıpranmış gibi sanki. Aslında continental aklımda vardı 2024 belki 2023 lastik önemli ama fiyat farkı da çok olur sanırım. bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 5 Eylül 2024; 11:24:14 >
  • 215 genişlikteki yanağa 205 uyar mı acaba normal egea larda 205 var çünkü. Uymaz sanırım
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.