Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.229
Cevap
70
Favori
151.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece motor açma değil başka dikkat etmem gereken bir husus varsa o konuda da fikirlerinizi alabilirm. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alexxderol A kullanıcısına yanıt

Mekanik hareketli parçası olan her cihazın rodajı vardır, ilk 300 400 km motoru 2 3 dk ısıttıktan sonra harekete geçmek ve 3500 deviri geçmemek yararlı olacaktır. Mümkünse ilk 1000 km tamamlandıktan sonra yağ ve yağ filtresi değişimi faydalı olur. Motor atmosferik, devir çevirmekten korkmayın bağırsın bir şey olmaz.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler değerli paylaşımınız için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sürekli değişken hız ve vites oranlarında kullanmanız ana esastır. Devir 3500 ü geçmesin vs bunlar kırasthane bilgileri daha üst devirleri de görün gerektiğinde ama uzun süre kalmayın o devirde sık sık vites değiştirin her kavrama nokta ve ivmesinde araç eşit uyumlanma sağlayacaktır. İlk 1500 km mümkün olduğu kadar böyle olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 13 Eylül 2024; 10:54:30 >
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler uymaya çalışacağım

• Egea cross aracım geldi. Kapı kilitleme ışığı veya başka bir ışık kapilari kilitledigimde yanmiyordu. Şimdi ise kilitledigimde yanıp sönmeye başladı. Bu normal mi. Eğer normalse önceden neden yanıp sönmedi ?

• Normal, kafaya takmayın her araç öyle.

Alarmmış gibi kontak kapalı, kapılar kilitliyken kapı ışığı yanıp söner. Yanlış hatırlamıyorsam araç aylarında bu ışığı kapatma vardı kullanım kılavuzunda bakarsanız ayarını bulursunuz.

• 300 km yol gittim agresif kullanmadım çoğu şehir dışı 3k deviri gecmemeye çalıştım. Uyarılara göre vites degistirdim. Yakıt tüketimi 7.3 normal mi ? Birde uyarılara göre vites değiştirdiğinde yokuşlarda bayiliyor..bu da normal mi çünkü vites degistir arabaya bırakırsak yokuş cikamaycaz

• 2024 cross için bagaj havuzu öneriniz var mı ? Bir tane sparis verdim uyumsuz çıktı. Tam olan varsa link alabilirm

• Yakıt tüketimi 1.4 için normal.

Vites değiştirme uyarılarına sadece düz yolda dikkat edebilirsiniz bence. Ben agresif kullanıyorum, o yüzden vites uyarılarını dikkate almıyorum. Dediğiniz gibi rampada araç çekmiyor ama vites yükselt diyor.

Ortalama hız kaç veriyor yol bilgisayarı? Önemli olan o, yola çıkmadan önce Trip A sıfırlayıp oradaki verilere bakarak konuşmak lazım. Hem rodaj bitsin hem lastik basınçlarını da bir kontrol edin. Crosslar sedandan 0.2-0.3 daha fazla yakıyor aklınızda bulunsun. Hem daha ağır, hem daha fazla rüzgar yiyor.

• vipemre kullanıcısına yanıt

O uyarılardan ziyade bende sese ve motor devrine dikkat ediyorum araç kaç istiyorsa onu sesten anlıyor insan zamanla. Yokuşta tabiki vitesi düşürerek ve haliyle biraz devirli çıkıyorum. Ortalama 7-8 lt de benzinli araç için düşük bile. 10-15 lt arası yakan araçlar var, güçlü ama sonuçta yakıyorlar. 1.4 egea da da benim gördüğüm 7 lt ile 10 litre arası yakılıyor ama bu ortalama hıza, kullanılan mesafe, yol, lastik, kullanım şekline göre değişiyor. Bir önceki aracım dizeldi o da 8 lt ortalama ile geziyordu şehir içi tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abidig -- 17 Eylül 2024; 20:15:42 >

merhaba. Cross için 2 farklı bagaj havuzu satılıyor. Stepneli ve stepnesiz. Ben stepnesiz aldım, tam oturdu. Sizin araç da stepnesiz ise bu modeli alabilirsiniz. Benim araç 2023 urban Cross. Ekim ayında aldım.

bagajın sağ ve sol tarafı içinde bu fileyi aldım. Şuan satışa kapalı ama takip edip alabilirseniz, çok işinize yarar. Ben çok memnunum, kenarlarda ki boşlukları kullanışlı hale getiriyor.

trendyol.com
    Fiat Egea Hatchback - Cross Bagaj Bölme Filesi (2adet) Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/fiat/egea-hatchback-cross-bagaj-bolme-filesi-2adet-p-248265885?boutiqueId=61&merchantId=518936

www.n11.com
    Rizline Fiat Egea Cross 3D Bagaj Havuzu Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/rizline-fiat-egea-cross-3d-bagaj-havuzu-8781987?magaza=walltech-store

Bende 2023 1,4 Cross var. yazın takriben 3500 Km yol yaptım. ekran verilerine göre ortalama tüketim 6,7. otobanlarda 130-140 maksimum. Diğer yollarda radar ve EDS durumuna göre hız yapıyorum. Genelde 100-110 arası hız tercihim. Aşırı hız yapmam. Vitesleri motor sesine göre değiştiririm, rampalarda biraz bağırtarak çıkarım. Aksi takdirde araba rampada bayılıyor. Yolun çoğunda klima açıktı.

1,3 2017 Egea urbandan geçtim. performans hariç benzinli çok daha iyi. Sessiz, kokusuz. Motorun ısınma süresi çok kısa. Araçta tek sorunumu boyası. Kuş pisliği ve reçine tarzı şeyler boyayı yakıyor. Yazın tavanda 3-4 yere reçine damlamış. Ne yaptıysam çıkmadı. Arkadaşın araçta kuş pislikleri boyayı yakmış. Her gün aracı kontrol edip, kuş pislikleri temizlemesine rağmen boya yanığı olmuş.

• mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bu fileler de gerçekten güzel olmuş. Şuan satışa kapalı. Başka yerde görürseniz link paylaşabilirsiniz. Bagaj havuzuna da bakacağım. Teşekkürler

Bende ekran verisine göre vites değiştirmeye çalıştım 300 km oldu şuan 7.3 lt. İlk başlarda biraz fazla yakar sonra motor oturduktan sonra düşer deniliyor. İlk 2 bin km 3 bin deviri gecmemeye çalışacağım. Siz nasıl yapmistiniz ilk baslarda

ben uzun yol verileriniz paylaştım. Şehir içi ilk 1000 KM ekran verisi 8,5 - 9 arasıydı. İstanbul da şehir içi tüketim 9 civarı oluyor. Dizel de bile 7-8 arası çıkıyordu.

Bende aracı fazla zorlamam. İlk bin Km de Üç Bin deviri geçmedim. Rampalarda devir olayını bakmıyorum. Rampa dışında aracı fazla zorlamam. Aracın gidişi gayet tatmin edici. Dizel de hız yapınca motor sesi çok rahatsız ederdi,benzinli araçla 170-180 hızda bile ses rahatsız etmiyor.

aracı aldığımda boyun yastıkları aldım, cam rüzgarlığı aldım, kapı eşik kaplama aldım, cam filmi yaptırdım, bagaj havuzu ve 3D paspas takımı aldım. Cam rüzgarlığı dışında aldığım aksesuarlar çok kullanışlı ve güzel çıktı. Cam rüzgarlığı krom modellerde kaliteli ürünler var. Kromsuz kaliteli ürün bulamadım.

Yıllık KM mesafeniz çok değilse yakıta takılmayın. Benim aracın bir ay sonra yıllık bakımı var. KM altı bine yaklaştı. Genelde yazın tatil için ve günü birlik yakın yerlere geziler yaparım. Fiyatına göre makul araç.

ara ara stok ekleniyordu. Ben de takip edip, stokta görüce almıştım. Bunu satan Hız Sabitleme timi. Sosyal medyada Egea gruplarında aktif bir grup. Ben sosyal medya(Faceebook) gruplarını da takip ediyorum. Bazen işe yarar bilgiler oluyor.

Aldığınız ürünlerin linklerini paylaşır mısınız

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.