Şimdi Ara

FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.229
Cevap
70
Favori
151.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cuma aracın ilk bakımına gideceğim. 1 yıl doldu ama km daha 7500 km. Ve her bakım 10 bin km de bir diyor. Ya da 1 yıl da bir. Diğer araçlarımda hep 15 bin km de birdi. Her seferinde 10 bin km de bakıma gitmek sizi yormuyor mu ve zorunlu mu garanti açısından. Ayrıca eski araçlarda polen filtresini mesela 30 bin de bir değişirdim garanti bozulmadı bunlar telefonda bilemeyiz bozulabilir vs diyor. Garanti bozulmadan neleri zorunlu yaptırmalıyım. Cam suyu, polen filtresi vs istemiyorum. Onlar dahil biri 5600 biri 5800 dedi. Genel merkez 4600-5600 arası demişti.
  • FIAT EGEA CROSS (ANA KONU)
    FIAT EGEA CROSS (ANA KONU)

Sedan ve cross wagon cam kodları ancak biri 4 diğeri 3 kodu ne anlama geliyor bilen var mı?

• abidig kullanıcısına yanıt
    Zorunlu 10 binde 1. Ama filtreleri 2 binde değişiyorlar her 10 binde de yapı değişiyorlar sadece
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt

Sedanın camlarının diğer modellere göre daha ince olduğu söyleniyor. O rakamlar onu belirtiyordur.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Değil, üstte yazan M400'ün anlamı 4 mm kalınlık demek. Artık o fark kalmadı, hepsi aynı cam.

Alıntı:

2015-2017 belli ayına kadar bu fark vardı ancak bu fark kaldırıldı. Şuanda tüm kasalarda aynı cam mevcut. 2017 hangi ay tam bilmiyorum ancak 2015-2016 da hb/Sw ön camlar M1250-1 iken Sedanlarda M1244-1 ayrıca yancamlar HB/SW M400 yani 4mm iken Sedan da M350 yani 3.5 mm idi. Ancak bu farklar belli yıllarda üretilen Sedan ile diğer kasalar arasında idi. Bu fark 2017 tahminim Lounge Plus versiyonun sürülmesi ile ortadan kalktı.

Camın akustik olması iki cam arasındaki PVB kaplamanın akustik özelliği olmasıdır. Ancak kalınlık da ses geçirgenliği açısından çok önemli bir kriter.

Ön cam 2 camın birleşmesi ile oluşan arasında PVB özelliği bulunan bir cam. Ara katman kalınlığının artırılması marjinal bir etki yaratır. Ara katman kalınlığı 4,4mm (M1244-1 Sedan) iken diğerinde 5.0mm (M1250-1 HB/SW) idi. Ancak 2017 belli ayından bugüne kadar üretilen araçlarda bu fark yok.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Üstteki furkanemir411 nickli arkadaş alıntı izni vermemiş nedense ama dediği yanlış 4 cross wagona 3 ise sedana ait ve 2017 den sonra ayrımın ortadan kalktığı da doğru görünmüyor zira sedan 2022 modeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 25 Haziran 2024; 21:20:45 >
  • Afferin alıntılanmaktan korkan furkanemir411 gibi camcı yamaklarınında bahşiş yanısıra ukalalık yapmaya hakkı vardır zaman zaman :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 25 Haziran 2024; 23:41:52 >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    2023 mart ayında aldım Cross versiyon için aynı motoru, yağ yakma sorununu da alırken de kullanırken de çok duydum.

Şimdi 17bin km oldu araç, uzun yol şehir içi bolca kullanma şansı buldum, malum atmosferik olunca motor rampalarda devirsiz gitmiyor, haliyle motoru da zorladım ancak ne yağ sıcaklığında ne de yağ seviyesinde sorunla karşılaşmadım. Tabi sürekli 4000-5000 devir üstü kullanıp bunu da motora mal eden varsa bilmiyorum, bunlar fındık kadar motor, sürekli zorlamaya gelmez.

Genel manada benim tek şikayetim yakıt tüketimi, o da sunduğu performansa göre fazla sadece. Pompa hesabına göre ortalama 6.4lt görünüyor tüm bu 17bin km için ortalama tüketim. Aslında şikayet edilecek bir durum da değil atmosferik karakteri böyle. 1 litre turbolu araçlar çok daha performanslı ve ekonomik şu anda yakıt açısından. Burada da araç segmenti vs derken fiyat noktasında hala bu atmosferik araçlar en alınabilir olanlar.

• otomania kullanıcısına yanıt

bende de cross var. 14 Ekim de aldım. 1,4 Urban. yazdıklarınızı bende tecrübe ettim. henüz uzun yol yapmadım. 200-300 KM mesafelerde kullandım. en büyük handikap aracım atmosferik olduğunu unutup ani sollama yapmak. hele de rampa ise tam rezalet. Ama kafaya takmıyorum, ne kadar ekmek o kadar köfte. şayet bütçem yetseydi 1,2 TCİ motorlu araçları tercih ederdim. Ben aracımdan memnunum. uzun zamandır sosyal medyada grupları takip ettiğim için sürpriz yaşamadım. aracın artılarını ve eksilerini bilerek tercih ettim.

O zaman hiçbir sorun yok, aracınızla alakalı bir sorun olmamasına da çok sevindim.

Dediğiniz gibi hızınızı alıp vites küçültmeden rampalarda pek mümkün değil sollama yapmak. Benim uzun yol epey oldu ama araca alıştıkça o sorunlar da aradan kalkıyor.

İşim gereği 1.3tce duster, 1.5dci duster ve 2.4 d-4d hilux kullanımlarından hemen sonra kendi aracıma geçersem sizin dediğiniz gibi bir beklenti yanılgısı olabiliyor.

Kazasız belasız kullanmanızı dilerim aracınızı.

ben bir arkadaşın sorusuna istinaden tecrübelerimi paylaştım. Sorun yada şikayet yok, çok şükür.

bazıları aracı araştırmadan alıyor, beklentiler farklı olunca sorunlar da farklı oluyor. Ben 1,3 Egea ve 1,3 Linea kullandım. Turbo ve dizel araçla atmosferik benzinli karşılaştırması çok abes olur. Sessiz çalışan, koku yapmayan ve hemen ısınan bir motor var. daha ne isteyim. Performans beklentim yok.

Duster benim de aklımda olan bir araçtı, kısmet olmadı.

hafta sonu aracın tavanında 3 yerde leke oluştu, reçineye benziyor, kolonya ve ıslak mendi ile denedim ama izler çıkmadı. konu hakkında bilginiz yada fikriniz var mı?

teşekkür ederim. Size de kazası belasız, keyifli sürüşler dilerim.

Malzeme kalitesi ve genel konfor ve hissiyat noktasında duster lar ile egea cross karşılaştırılabilecek araçlar değil, yeni duster için de zaten fiyat ve kalite seviyeleri nasıl olur gelince görmek lazım.

Reçine konusunda eğer seramik kaplama vb bir koruma yoksa kostik bir şampuanla bir iki defa yoğun köpükleme ve durulama yapmanızı ardından da basınçlı su ile çıkarmayı denemenizi öneririm, çam reçinesi gelmişti aynı şekilde kaputa o şekilde çözmüştüm ben.

ben 2023 modellere bakıyordum. önceki modeller de konfor ve donanım yok gibi.

koruma yaptırmadım. gruplarda etil alkol ile çıkar yazmışlar ama boyaya zarar vermekten korkuyorum. Malum bizim araçların boyası çok ince kuş pisliği bile boyayı yakıyor.

2020 ve 2023 modellerini kullandım ben de uzun süre, 1.5dci zaten kendini kanıtlamış motor ancak özellikle benzinli motor bir harika ve arazi kabiliyetleri (iyi lastik ile) harika ancak uzun yolda konforsuz, yol tutuşu düşük ve body roll ise maalesef fazla bir araç.

Benim kast ettiğim artık yenilenen kasa ancak dediğim gibi fiyat konusunda ne olur ne zaman gelir zaten çok havada mesele.

Boya konusunda kesinlikle haklısınız, dediğiniz şekilde boyası zarar gören arkadaş oldu kuş pisliğinden kaynaklı, benim aracımda da seramik kaplama olmasına rağmen (serviste araç alımında yapılmıştı) avm otoparkında bir vatandaş kapısını sol arka kapıma dayamış boyadan eser kalmamış değdiği yer boyunca. İlginç şekilde de park halinde arabaya biri çarpıp kaçmıştı onda da boyasız onarım yapıldı. Her yerinde aynı kalınlıkta olduğu bile şüpheli bu durumda. Zaten çok kaliteli bir şey beklemiyorum tabi, ülkemizin giriş seviye otomobilleri.

renault duster çok havalı olmuş ama fiyatı da çok uçuk olur. benim bütçeme uymaz. :(

araç hakkında son bir sorum olacak, ben aracı yıkadığım zaman yada yoğun yağmur sonrası arka stoplarda buğu oluyor. sizin araçta böyle sorun var mı? konu hakkında Zincirlikuyu otokoç servise aracı bıraktım. Çok komik bir savunma yaptılar. Söz de bütün crosslarda buğu oluyormuş, çift katmanlı cam olduğu için bu normalmiş. İş arkadaşımda da var. Hiç buğu yaşamamış. aracı alırken bu servis işlemi kayıt altına alındı mı diye sorum, görevli evet dedi ama yol arkadaşım uygulamasında servis kaydı yok. Bunların işi gücü üç kağıt olmuş.

Ülkemizde maalesef her yol artık bütçe sorunlarına çıkıyor hocam yalnız değilsiniz

Bahsettiğiniz gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım, özellikle servis onarımdan sonra fırçayla yıkayana kadar aracın temizliği konusunda da çok hassas olduğum bi dönem geçirdim yaz kış yıkadım hiç bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım.

Servislerin çok acayip argümanları oluyor, tamamen sorundan sıyrılmak için yaptıkları safsatalar, aracımın carplay için kullandığım usb portu ansızın çalışmamaya başladı yolculuk esnasında, telefon bağlantısını geçtim usb şarj gücü dahi vermiyordu, 10000 bakımında not ettirdim düzelttiler, nasıl düzelttiniz dediğimde yazılım güncellemesi dediler, mantıklı gelmedi ama çalıştığını görünce sorun etmedim, daha sonra yine yoldayken bir kasis üstünden geçince yine koptu. Yazılımla alakalı bir durum gibi kulağa gelmiyor ama servis kalitesi maalesef bu seviyelerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomania

Ülkemizde maalesef her yol artık bütçe sorunlarına çıkıyor hocam yalnız değilsiniz

Bahsettiğiniz gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım, özellikle servis onarımdan sonra fırçayla yıkayana kadar aracın temizliği konusunda da çok hassas olduğum bi dönem geçirdim yaz kış yıkadım hiç bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım.

Servislerin çok acayip argümanları oluyor, tamamen sorundan sıyrılmak için yaptıkları safsatalar, aracımın carplay için kullandığım usb portu ansızın çalışmamaya başladı yolculuk esnasında, telefon bağlantısını geçtim usb şarj gücü dahi vermiyordu, 10000 bakımında not ettirdim düzelttiler, nasıl düzelttiniz dediğimde yazılım güncellemesi dediler, mantıklı gelmedi ama çalıştığını görünce sorun etmedim, daha sonra yine yoldayken bir kasis üstünden geçince yine koptu. Yazılımla alakalı bir durum gibi kulağa gelmiyor ama servis kalitesi maalesef bu seviyelerde.

satış öncesi ayrı rezaletler,satış sonrası ayrı sorunlar. Bütçe sıkıntısı ile zorunlu olarak FİAT alıyorum. Ama pişmanlık. koskoca otokoç firması satış ahlakı yok, servis ahlakı yok. Her türlü para ve müşteri geliyor. Adamların zerre umurunda değil.

bilgiler için teşekkürler.

hayırlı günler dilerim.

Ben teşekkür ederim zaman ayırdığınız için,

Sağlıcakla kalın FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) 

• Arkadaşlar cross alma düşüncem var, 1.2 TCE Captur, 1.6 yada 1.0 TCE Duster yada 1.4 Cross arasındayım. Bu aracın artıları eksileri ne olur? 1.4 kesin yağ yakıyor mu? Şehir içi sakin kullanırım, şehir dışı da maximum 140 civarında sürerim. Önerir misiniz? LPG ile kullanacağım
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.