Şimdi Ara

fiat egea dpf ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar abilerim kardeşlerim. Fiat egea 1.3 multijet aracımı 1 yıl 12 bin kilometredir kullanmaktayım.

Aldığımda çok karşılaşmasam da son aylarda sık sık dpf temizliği ile karşılaşmaktayım. Sadece bir kere ekranda uyarı şeklinde temizleme yaptı araç geri kalanlarda motorun beni araçta sağa sola sallaması :) ve gaz tepkileri ile anladım.

Bu konuda yetkili servise gittiğimde aracımın garantisi bitmiş olmasına rağmen sağolsunlar ücretsiz temizlik yaptılar. Aracı devamlı şehiriçinde kullanmak zorundayım.

Benim sorum ise araç kendi rejenerasyona başladığında filtremin ne kadar kısmını temizleyebiliyor bu konuda ekstradan bir uygulama yapmama gerek var mı devirli sürüş, kontak kapatmama dışında? (Serviste doluluk oranı %78 çıkmıştı ücretsiz temizleme yaptıklarında)

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ara sıra 1000 kmde bir 1 2 dakika devirli kullanırsanız kendi kendini temizliyor diye biliyorum hocam

• Temizlendikten sonra %’e kaça düştü ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizden daha sık aralıklarla devirli kullanıyorum imkan buldukça ama günlerin çoğunda çok kısa mesafede kontak kapatmak zorunda kalıyorum.

• orktas O kullanıcısına yanıt
    Bunu sormayı unuttum servisten çıkarken :)

• O sıkıntı işte hocam dizelde 3 5 kmde kontak kapatınca dpf çok çabuk doluyor
    Çok sıkıntı olursa iptal edebiliyorsunuz

İptal etme olayına girmeyi hiç düşünmüyorum hocam. Benim merak ettiğim araç kendi temizliyor tamam ama doluluk oranı gittikçe artıyor mu yoksa rejenerasyon harici bir uygulama yapmadan uzun süre devam edebilecek mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İptal kelimesi bu forumda çok tehlikeli. Her an linç gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: patikliağa

İptal etme olayına girmeyi hiç düşünmüyorum hocam. Benim merak ettiğim araç kendi temizliyor tamam ama doluluk oranı gittikçe artıyor mu yoksa rejenerasyon harici bir uygulama yapmadan uzun süre devam edebilecek mi?
    Rejenerasyon başladıysa artık geri dönüşü yok, dediğiniz koşullarda sürdükçe kısa sürede eski hale gelecek. Çoğunlukla kısa mesafe kullanılıyorsa ara sıra 4000 devirde sürmek felan hikaye. Anlık çözüm sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: medvet

İptal kelimesi bu forumda çok tehlikeli. Her an linç gelebilir.
    Bissürü konu var iptalle ilgili çoğunluk iptalden yana

• medvet M kullanıcısına yanıt
    Bu böyle devam eder en sonunda da filtre yenilenmek zorunda kalır mı diyorsunuz?

Hocam ben sizin fikriniz yanlıştır anlamında söylemedim. Ama bunu açıklamak cesaret işi burada. Nedense dpf iptali denince çevrecilik ve kul hakkı meselesi başlıyor .

• patikliağa P kullanıcısına yanıt
    Hocam çevremde gördüğüm bu konuda serviste en uzun vade çözüm filtre içine kimyasal la temizlik, serviste cihazla aktif rejenerasyon orta derece, yüksek devir sürerek pasif rejenerasyon en zayıf etkili çözüm.

• medvet M kullanıcısına yanıt
    Bana uygulanan cihazla aktif rejenerasyondu hocam teşekkür ederim yorumlarınız için.

Öncelikle bilinmedik dizel alıyorsanız ya da Opet’ten alıyorsanız acilen mazot aldığınız yeri değiştirin. Bp,Shell ve lukoil mazot olarak dpf yönünden en memnun kaldığım markalar.

Diğer husus ayda bir kez çevre yolu vb. Yollarda 20 dk boyunca düşük vites 2.500 devir üstünde olacak şekilde sabit şekilde kullanın. Misal 3. Vites 3 bin devir gibi. Bu şekilde egzoz sıcaklığı istenilen seviyeye gelip dpf temizliği başlayacaktır siz de temizlemiş olursunuz.

Son olarak multijet maksimum Torku ne zaman veriyor bilmiyorum ama o devrin altında araç kullanmayın.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Opet çoğunlukta olmak üzere yakıtı Shell, Opet karışık alıyordum; bundan sonra Shell kullanayım.

Evet hocam düşük devirde kullanmıyorum aracımı ama çok kısa mesafede kullandığım için sık doluyor filtrem.

Yukarıda eksik bilgiler var temizlik ile ilgili. Siz dediğimi uygulayın belli sıklıklarla gayet sıkıntısız binersiniz. Shell fena değil fuel save değil v power kullanın. Filtrenin dolmasına kalın mazotlar sebep oluyor.

Teşekkür ederim. Bp çok uzak bana lukoile de bir türlü ısınamadım ama onu da deneyeceğim.

Lukoil benim özellikle mazot olarak en çok memnun kaldığım firma. Çok dizel araç kullandım dpf ile ilgili en iyi sonucu lukoil verdi.

Yarın deniyorum :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.