Şimdi Ara

Fiat Egea Hatchback İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam orijinalini de okudum sizin yazdığınız yazıyı da okudum. Gerçekten elinize sağlık forumda böyle kaliteli konular görmeyeli uzun zaman olmuştu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çeviriye değsin konu yukarı çıksın, teşekkürler çeviri için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Hocam çeviriyoruz 2 kişi ya okuyor ya okumuyor. Bize de yazık 2-3 ay önce ansiklopedik konu açtım, dünya çeviri yaptım, Mazda 787b ve Wankel motor hakkında, okuyan ve yorum atan sayısı 3'ü 5'i geçmez. Ahanda: Link

Bizim forumda araba konuşmayı sevmiyor kimse.

Saygılar.

kim okur ayda 50 tane satan mazdanın fi tarihinde bilmemne kadar satmış wankel motorunu. ege konusu okunur ama. ben başka bir derginin daha incelemesini okudum yabancı bir sitede 5 üzerinden 3 vermişler. eh işte demişler. vasat malesef...

• Elinize sağlık faydalı konu. Ben wankel motoru anlatacak kadar teknik bilgiye sahip değilim fakat özellikle ingiliz sitelerini takip ediyorum, epey bilgim var ve paylaşmak isterdim. Fakat seviye çok düşük, millet polemik peşinde. Araba alma işine tekrardan girmesem forum aklıma çok gelmezdi.
    Bu sitelerden topgear biraz esprilidir ve beğenmediğini hemen harcar, autocar ve autoexpress iyi yalnız onlarda yumuşak plastik fetişizmi ve virajda yatmasın takıntısı çok var. Which.co.uk ve honestjohn biraz daha iyidir.
    Autoexpress VAG grubundan sponsorluk aldığından onun dışındaki arabaları hep kötüler. Mesela mazda 3'e hiçbir kötü şey bulamazlar ama illa bir yıldızını kırarlar. autoexpress sitesinde fiat tipo hatchback incelemesini bulup alttaki okuyucu yorumlarına bakın, ingilizler resmen saydırıyorlar adamlara. Bütün yorum yapanlar bu tipo fiyatına göre çok iyi bir araba diyor. Ama adamlara da helal olsun kendilerine kızan negatif yorumları silmemişler.

Bugün Fiat'ın geliştirmeden sorumlu müdürü Napolitano şu minvalde bir şey söylemiş: Yeni geliştireceğimiz B sınıfı (Punto yerine) arabayı Avrupa için düşünmüyoruz, çünkü zaten yeni çıkaracağımız Tipo bazı b sınıfları ile yakın fiyatta. Bakınca Türkiye'de bile benzer bir durum var. Dizel Fiesta 60 civarı, dizel 1.3 Egea da ona yakın.

Ayrıca honestjohn sitesindeki yorumu da okuyun. O da tarafsızdır.

• genie1 G kullanıcısına yanıt
    honestjohn un incelemesini okudum şimdi, teşekkürler

son 2 satırı dikkatimi çekti..

They’ve done exactly that. It’s an excellent car without any gimmicks.

burada without any gimmicks ile taşlama yapmış gibi bazı firmalara karşı

Why pay more for what you don’t really need or want?

türkiyedeki reklam içeriğine benzer bir cümle kurmuş, acaba ingilterede de mi benzer reklamı var :) eğer yoksa türkiyedeki reklamın güzelliği ve gerçekçiliği ortaya çıkıyor.. (reklamları sevmem)
  • crash testleri ne alemda asıl lazım olanlar yok. merak eden giden test sürüşü yapar beğenirse alır ama gidip bakamayacağımız kısımların testlerini istiyoruz.
  • Top Gear'ı efsane 3lü efane ayrıldıktan sonra bıraktım ama bizim yalakaların aksine bu adamların objektifliğine hayranım.
    Çevirisi yapılmayan bi yer var ki aracın geleceğini anlatıyor.

Trouble is, sixty per cent of people who buy a Tipo, rather than hire one for the family holiday, will get a diesel by default because they’ll be fleet buyers.

Sorun şu ki; tatillerde kiralamak yerine bu aracı alanların %60ı fiks dizelini satın alacak çünkü kendileri filo müşterileri...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Adamlar gariptir ki Lineayı da sokmamıştı teste.
    Ne gerek var şununla aynı platformu paylaşıyor, o girdi yıldızlı pekiyi çekti o zaman bu da iyidir diye geçiştiriyorlar ama tüketici gözünü açtı. Euroncapa sokulan aracın güvenlik donanımı bizim piyasadakiyle birebir aynı mı diye bile bakıyoruz artık; bu çok iyi bir gelişme. Eskisi kadar keriz değiliz artık...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Hocam çeviriyoruz 2 kişi ya okuyor ya okumuyor. Bize de yazık 2-3 ay önce ansiklopedik konu açtım, dünya çeviri yaptım, Mazda 787b ve Wankel motor hakkında, okuyan ve yorum atan sayısı 3'ü 5'i geçmez. Ahanda: Link

Saygılar.

kim okur ayda 50 tane satan mazdanın fi tarihinde bilmemne kadar satmış wankel motorunu. ege konusu okunur ama. ben başka bir derginin daha incelemesini okudum yabancı bir sitede 5 üzerinden 3 vermişler. eh işte demişler. vasat malesef...

Sizin nick neden beyinsis ? Meraktan soruyorum. Halbuki ne kadar mantıklı şeyler yazıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 11 Mayıs 2016; 10:01:36 >

• C E B R A I L kullanıcısına yanıt
    Hocam kötü bir niyetle yapmış olduğum bir hareket değil, zaten çevirmediğim çokça yer var.

Yalnız efsane üçlü amazon Prime'da yayınlanmak üzere yeni bir otomobil programı için Amazon'la anlaşmaya vardılar. Bu sefer çekimleri hiç bir Tv kanalında yayınlanmayacağı için Jeremy artık hiç olmadığımız kadar özgürüz gibi komik bir açıklama yapmıştı . Hatta çekimlerine başlanmış sanıyorum. Çünkü Dünya'nın farklı yerlerinde araba sürerken bazı fanlar resimlerini çekmişler. 2016 sonbahar gibi ilk bölümünün yayınlanması bekleniyor. Bende sizin gibi takipteyim.

Aynı şekilde Top Gear'da yeni bir ekip topladı. Aslında onların da ekip fena değil, özellikle Matt Leblanc'ın olması çok hoş, ama 3'lüden sonra aynı lezzeti vermeyeceği aşikar. Belki alternatif olarak arada izlenebilir. Çünkü Top Gear 8 bölüm yayınlanıyor, sonrasında beklemek durumunda kalıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: C E B R A I L

Ne gerek var şununla aynı platformu paylaşıyor, o girdi yıldızlı pekiyi çekti o zaman bu da iyidir diye geçiştiriyorlar ama tüketici gözünü açtı. Euroncapa sokulan aracın güvenlik donanımı bizim piyasadakiyle birebir aynı mı diye bile bakıyoruz artık; bu çok iyi bir gelişme. Eskisi kadar keriz değiliz artık...

B segmentin en çok satan birçok modelinde yan hava yastığı bile yok. Kim bakıyor donanıma merak ettim. Az yaksın, piyasası olsun yeter bizim millete.
  • quote:

quote:

quote:

Saygılar.

Sizin nick neden beyinsis ? Meraktan soruyorum. Halbuki ne kadar mantıklı şeyler yazıyorsunuz.

espri olsun diye koydum, başka ne sebebi olabilir. kimse kendinin beyinsiz olduğunu düşünmez, insanın fıtratına aykırı böyle düşünmek ama pişman ediyorlar adamı bu niki aldığı için. durmadan burdan ince(!) bir espriyle bana hakaret ediyorlar.

• quote:

şaka mı bu sayın arkadaşım? euroncap'dan burdaki 3-5 araba meraklısı dışında kimsenin haberi bile yok. haberi olanların da yarısı umursamıyor. linea'nın teste girmemesi de gayet normal. avrupa'da satışı yok çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 11 Mayıs 2016; 10:42:28 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
  • quote:

Top Gear'ı efsane 3lü efane ayrıldıktan sonra bıraktım ama bizim yalakaların aksine bu adamların objektifliğine hayranım.
    Çevirisi yapılmayan bi yer var ki aracın geleceğini anlatıyor.

Trouble is, sixty per cent of people who buy a Tipo, rather than hire one for the family holiday, will get a diesel by default because they’ll be fleet buyers.

Sorun şu ki; tatillerde kiralamak yerine bu aracı alanların %60ı fiks dizelini satın alacak çünkü kendileri filo müşterileri...

biraz anlam bozukluğu olmuş çeviride bence. böyle daha iyi olurdu gibi:

mesele şu ki tipo alacakların yüzde altmışı tatilcilerden çok dizel versiyonunu seçen filocular olacak.
  • türkiye'ye bu motoru getirmektense dandik tüpçü motorunu getiriyorlar. 1.6 otomatik yerine bunu koysalarmış bari otomatikte.
  • valla kardeşim 1.4 t jet motor +lpg+5 yıl garanti+radsrlı cc+200km hıza kadar otomatik fren+7inc tom tom navigasyon dijital çift bölge klima 65 bin tl ye yok satat hb ler güzel birde ağustos ayında 1.6 mjet2 120hp 320nmtork+tct tam otamatik 6 ileri şanzuman+deri koltuk gelicek 70bin tl civarı olursa bununda satışı patlar

• quote:

quote:

şaka mı bu sayın arkadaşım? euroncap'dan burdaki 3-5 araba meraklısı dışında kimsenin haberi bile yok. haberi olanların da yarısı umursamıyor. linea'nın teste girmemesi de gayet normal. avrupa'da satışı yok çünkü.

Biliyorum, haklısın. Eskiden bir ara EuroNcap için çeviri yapıyordum. Dacia için de bir konu açmıştım, tipik forum refleksi: kötü ben oldum
    http://forum.donanimhaber.com/m_100316560/tm.htm

Ama aslında biraz daha ilgi var gibi son yıllarda, çocuklu aileler daha uyanıyor gibi. Sahibindende kekoman galericiler yazacak bişey bulamadığında 5 yıldızlı güvenlik vs diye not düşmesi de ilgi çekmeye başladı.

İçini bolca doldurup Fluence'a 2011de 4 yıldız aldırmışlardı. Bunun nedeni sigorta şirketlerinin mühendislik veya üretim hatası vs. gibi taleplerde bulunmasını engellemekti. Egeada şirketlerin ilgisini çekmeye başladı belki tambur frensiz olanı çarpışmaya sokarlar bu sefer.

• Tasarım olarak harika ama Sedan modelinin ncap testi bile olmayan bir araba için bu kadar para verilir mi bilmiyorum. Zaten yavaş yavaş kaza haberleri de gelmeye başlıyor, neden kaza testi yapılmadığı belli.

http://www.ntv.com.tr/turkiye/afyonda-trafik-kazasi-4-olu-1-yarali,vqyLivHPHUiRnnvqiDTkSw

Fiat Egea Hatchback İnceleme

• quote:

Orijinalden alıntı: -AhmtOzdmR-

Tasarım olarak harika ama Sedan modelinin ncap testi bile olmayan bir araba için bu kadar para verilir mi bilmiyorum. Zaten yavaş yavaş kaza haberleri de gelmeye başlıyor, neden kaza testi yapılmadığı belli.

http://www.ntv.com.tr/turkiye/afyonda-trafik-kazasi-4-olu-1-yarali,vqyLivHPHUiRnnvqiDTkSw

Kazanın nasıl gerçekleştiğini bilmeden yorum yapmak anlamsız.

Buyrun bu da konusu: http://forum.donanimhaber.com/m_116769276/tm.htm

Dünyanın en sağlam aracı Volvo'nun bazı kaza fotoğrafları.

Tekrar söylüyorum kazanın nasıl gerçekleştiğini bilmeden yorum yapmak anlamsız. Belki 120 ile gidiyordu belki 160, belki 80.

Euro Ncap testlerinde önden çarpmalar 64km hızla giderken gerçekleştirilir. Yandan olanlar ise 50 km hızındaki bir bariyerin araca vurması ile gerçekleştirilir. Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Euro_NCAP

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.