Şimdi Ara

Fiat Egea Hatchback İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bunu ben de gözlemliyorum. Egea sedan da bu durum var ve sanırım hatchback versiyonda da bu olacak. Keşke biraz daha uygun fiyattan girse de kimse yurtdışı üretim Golf, Leon, Focus almasa, ama sanırım yine böyle olmayacak.
  • Tr fiyatları da açıklandı. Sedandan 2 bin ile 5 bin arasında daha pahalı ama donanım farkı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Fiat Egea Urban Plus 1.4 Fire 95 HP 58.900 TL
    Seat Leon 1.2 TSI 110 HP Style 58.700 TL

Teknik Özellikler(Sırasıyla Egea-Leon);
    Hızlanma: 11.5 / 9.9
    Maks Hız: 185 / 194
    Şehir içi Tüketim: 7.7 / 6.1
    Ort. Tüketim: 5.7 / 4.9
    Şehir dış Tüketim: 4.6 / 4.2

Donanımda Egea fazlaları;
    PARK SENSÖRÜ

Donanımda Leon fazlaları;
    Çift Bölgeli Klima
    Yağmur Sensörü, Kararan dikiz aynası
    Aktif Gergili Ön Emniyet Kemerleri,
    İkincil Çarpışma Freni

Fiyatlandırma baz modeller için yukarıdaki verilere bakıldığında bana şaka gibi geldi. Donanım fazlası olan Leon ile aynı paraya satılmaya çalışılıyor.
  • donanim karsilastirirken sedan egea urbani kullanmissiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 17 Mayıs 2016; 22:05:00 >
  • Egea Hatchback için bir donanım listesi bulamadım ve sedan ile aynı olacağını varsaydım. Farklı da olabilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

Egea Hatchback için bir donanım listesi bulamadım ve sedan ile aynı olacağını varsaydım. Farklı da olabilir tabi.

Çarpışma Önleme Sistemi
    Adaptif Hız Sabitleme Sistemi

bu 2 güvenlik donanımını standart olarak koyan en ucuz araç oldu egea hb.. hani bazı arkadaşlar güvenlik de güvenlik diyorlar ya buyursunlar sofraya :)

ayrıca mercekli far da sedana göre ekstralardan olacak

sonuç olarak fiyatları gayet normal, normal olmayan 1.4tjet in fiyatı.. özellikle benim için hayal kırıklığı oldu

seat leon ile beraber c sınıfının f/p araçları oldular bence

edit: corolla/auris kardeşleri de unutmamak lazım tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 17 Mayıs 2016; 22:15:06 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Çarpışma Önleme Sistemi

Sanırım bunlar Urban donanımda var doğru mudur?

Doğru ise bile ben Leon'dan aşağı fiyatta konumlanması gerektiğini düşünüyorum, motorun teknik özellik farkından dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

Çarpışma Önleme Sistemi

Sanırım bunlar Urban donanımda var doğru mudur?

Doğru ise bile ben Leon'dan aşağı fiyatta konumlanması gerektiğini düşünüyorum, motorun teknik özellik farkından dolayı.

evet standart donanımlar

hocam bakın ısrarla piyasanın f/p aracına göre değerlendiriyorsunuz, neden megane, 308 ya da c4 le karşılaştırmıyorsunuz ? :)

fiyatı leona göre mutlu etmeyebilir ancak piyasaya göre gayet iyi

ayrıca benim görüşüm dış tasarım olarak daha önde egea, leona göre.. leon fr ile yakışıklı oluyor :)

edit: hatta bakabiliyorsan leon stlye ın koltuklarına bak bi, sonra da egea urbanınkilere

edit2: yeni yeni geliyor aklıma, bazı insanlar donanım almayı sevmez.. egea hb easy yaklaşık 52bin tl ye satılacak.. bu da bir alternatiftir :)

edit3: egea hb urban plus ın liste fiyatı 57900tl, zaten leonun liste fiyatından ucuzmuş.. yanlış yazmışsın bana da boşuna yazdırdın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 17 Mayıs 2016; 22:32:11 >

• Fiyatlara baktım şimdi siteden egea hb için , 1.4 t-jet motor sadece en üst donanımda var oda 70 kağıt , koy easy plus donanıma 120 hp t-jet i sat 58 liraya bak nasıl satış oluyor , comfortline golf tsi parasına neden egea alsın adam yada dolu leon parasına saçmalık , punto dan kalma 95 hp motorlu arabada aktif sürüş kontrol sistemi olsa ne olur olmasa ne olur punto motorunu nabiyim ben bu arabada , bu seçenekler değişmez ise bu araba satmaz bu kadar basit .... Otomatik seçeneklerini de görelim bakalımda daha ne kadar saçmalıcak görücez..
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Hocam 58.900 yaziyo ya sitede ama.

Bir Leon dememin sebebi evet Leon`un f/p araci olmasi.

Vergi avantaji, tuketim ve performans farkini dusununce, fiyat fazla geldi.

Bu arada bu araca yorum yaziyo olmamin sebebi de, ben de bu aracin fiyatini bekliyordum. Beklenildigi Leon altina konumlandirilsaydi, Lpg ile ben de dusunuyordum bu araci.

Lpg ile favorim de Auris. Auris 1.33 varken yine Lpg dusunen ve donanim umursamayanin bile bu araci almamasi gerektigini dusunuyorum.

Ama bu kosullar altinda hala f/p favorim sizin de dediginiz gibi Leon.

• Nedir bu her arabaya alternatif leon önerisi anlamıyorum. Sizin hiç seatın yedek parca fiyatlarından haberiniz varmı? Herkes f/p diyor ama garanti sonrası ne olacağı muallak. Ayrıca o kadar öneriliyor ama satıs başarısı ortada.

• _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an için leon c sınıfı Hb'de f/p aracı. Ancak boş versiyonunun içi, koltukları biraz rezil.

Şahsi kanaatim 1.4 t-jet, seat leonun 110'luk motorundan daha iyi bir motor. Fakat Leon'un da dış tasarımı bu araçtan bence daha iyi . Bu göreceli bir kavram, mesela yukarıdaki bir arkadaş egea hb 'nin tasarımı daha iyi demiş.

Son olarak donanımhaber editörelerine sesleniyorum: Benim blokladığım adam neden benim konuma mesaj atabiliyor ??? Bunun engellenmemesinin sebebi nedir ?
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Euro Ncap, 64 km ile yapmasının sebebi bir araçın 130 ile vs giderken frene basmasıyla o hıza indiğini varsayar, bundan dolayıdır.
  • Aracin fiyati hakkinda degerlendirme var mi?

• melinoz M kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim. Kesin bir şey yok şu an için, sadece 2000 tl daha pahalı olacak şeklinde söylentiler var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.