Şimdi Ara

Fiat Egea Hatchback İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Top Gear sitesinde dolaşırken Fiat Egea incelemesi gördüm hemen okudum. Zaten yerli incelemelerden pek hoşlanmıyorum. Geçen youtube'de yerli bir Egea incelemsi izlemek için açtım. Sanıyorum 3-4 dakika tahamül edebildim. Emin değilim ama Otopark olabilir inceleme. Ulen ben gittim aracı kendim bizzat gördüm showroom'da. Aracımı servise bıraktığımda inceledim içine bindim oturdum ne abartıyorsun. Artık markalar araba vermez diye mi korkuyorlar nedir, adam bir abarttıki sormayın. Yani sürüşü zaten hiç konuşmuyorlar, varsa yoksa yumuşak plastik, içeriye ses alması vs. Ki egea beğendiğim bir araç, ama bravo veya Punto evo kalitesinde bir iç mekan sunmuyor açık söyleyeyim. Abartmanın anlamı yok, fanlık yapmanın hele hiç anlamı yok, belki kendisinden zaten pahalı olan rakiplerinin biraz gerisinde de olabilir bilmiyorum. Ki ben bunları Fiat sahibi olarak söylüyorum, adam bunları video da söylemedi.

Neyse uzatmadan Top Gear incelemesinin linkini vereyim. Ben bu adamların incelemelerine daha fazla ehemmiyet veriyorum. İncelemenin tamamını Türkçe'ye çevirmiyeceğim ama bazı önemli gördüğüm, bana da ilginç gelen yerleri yazayım.

İnceleme linki: http://www.topgear.com/car-reviews/tipo/first-drive

Test aracı 1.4 T-jet 118 beygir.

"

İlk izlenimim muhteşem değil....... İçeride kullanılan materyaller özellikle göğüsün alt kısmındaki malzemeler harika değil. Alt göğüs parlak ve trim sesi mevcut, (Burayı anladığım gibi çevirmek zorundayım farklı bir expression var Türkçe'ye çevirince komedi oluyor. Yani ses seviyesi Hyundai ve Kia kadar kötü değil ancak fransızlardan birazcık daha kötü.)
    .
    .
    .
    Gaz tepkileri iyi, devir arttıkça tembel değil, Egea'yı gayet iyi yürütüyor.İyi, lezzetli tam bir İtalyan motoruna sahip.
    Vites geçişleri iyi ama vites ele silgimsi ve yağlı bir plastikten yapılmış hissi veriyor.
    .
    .
    İddiaya girerim sürüşü A3 veya Focus kadar iyi değildir.
    Doğru, ama felakette değil. Direksiyon güzel ağırlıklandırılmış, çok kötü önden kopmalar yaşamıyorsunuz, (Bakınız:Understeer) direksiyon oldukça keskin. Kesinlikle diğerlerinden daha kullanışlı(Nissan Pulsar, Hyundai i30). Hatta oldukça sportif olan Alfa Giulietta'yı bile utandırabilir.
    .
    .
    .
    Evet Fiat, Fiesta parasına Focus boyutunda bir araba sunuyor. Eğer paranızı korumak istiyorsanız, tercih edebileceğiniz bir araç.

"

and on that bombshell goodnight (Anlayan anladı.)

Evet daha fazla çeviremeyeceğim sıkıldım. Merak eden okusun. Forum ahalisi her şey tamam, iç mekan bencede ortalama, yukarıda yazdığım yerli incelemelerdeki mübalağalara itibar etmemek gerek. Ancak aracın direksiyon tepkileri için Alfa Giulietta'yı bile utandırabilir denmiş. Gerçekten keskin bir sürüşü var benim anladığım kadarıyla, beni en çok şaşırtan burası oldu. Onun dışında zaten hepimizin görebileceği yerler yazılmış.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 11 Mayıs 2016; 12:14:29 >

• hepsini çevirseydiniz iyiydi :) emeğinize sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neronidas kullanıcısına yanıt
    Hocam çeviriyoruz 2 kişi ya okuyor ya okumuyor. Bize de yazık 2-3 ay önce ansiklopedik konu açtım, dünya çeviri yaptım, Mazda 787b ve Wankel motor hakkında, okuyan ve yorum atan sayısı 3'ü 5'i geçmez. Ahanda: Link

Bizim forumda araba konuşmayı sevmiyor kimse.

Saygılar.
  • Testi izlemediğiniz zaten belli. Fiyatına göre kalitesinin yüksek olduğu söylendi sadece mevzu bu. Fiyat performans olayı yani. Oturup on dakika daha izleseydiniz de yorum kirliliği yapmasaydınız keşke. Linea'nın 60 bin liraya satıldığı yerde bırakın da şu araç kaliteli bulunsun.(Fiat fanı değilim, egea fanı hiç değilim, ilgim alakam da yok. Cevap verecekseniz ona göre yorum yapın).
  • topgear in karsilastirdigi araclara bakip egeanin sinifina hala b diyenler burada mi?

• BirDHayranı kullanıcısına yanıt
    Birincisi bu ne şiddet ne öfke . Yaş kaç bir mesajlarabakayım , diye profilinize girdim, ama mesajlarınız gizli. Şu forumda 10. senem, oto bölümünü bırakmama ramak kaldı sizin gibi her şeyi tartışmaya çevirmeye çalışan üyeler yüzünden.

Şimdi bulunduğum yerden youtube açamıyorum, ama ben mi yanlış hatırlıyorum: Hiç bir araç bizi bu kadar şaşırtmamıştı gibi cümleler kullandı. Ayrıca Egea'nın içi gayet para neyse onu sunuyor. Jetta'dan ucuz zaten jetta'dan kötü, Linea 'dan pahalı zaten linea'dan iyi. Bence fiyatına göre iç mekan kalitesinde bir yükseklik yok, neyse o. Ki Egea'yı genel itibariyle beğeniyorum, bence o paraya güzel araba. Yani forumda her fırsatta egea'yı kötüleyen tiplerden değilim, ki zaten Fiat sahibiyim. Ayrıca ben sizin kimi savunduğunuzu bilmiyorum. Çünkü izlediğim video'yu hatırlayamıyorum ve şu an bulunduğum yerden youtube açamıyorum. Ondan yukarıda emin değilim otopark olabilir dedim. Akşam bakarım eve geçince. Ama olmayadabilir, neden savunmaya geçiyorsunuz hemen.

Ayrıca yorum kirliliği yapmamış olurdunuz demişsiniz, ne yorum kirliliği ? Konu açtım ben. Onu da araya ekledim. Konuyu komple sileyim isterseniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Mayıs 2016; 15:31:31 >

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Araç ilk tanıtıldığında vardı öyle tipler hocam. Sanıyorum artık kalmadı.

Yoksa halen var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Kia Sportage vs Hyundai Tucson
    4 yıl önce açıldı
    Fiat Egea- Hyundai i20 ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Araç ilk tanıtıldığında vardı öyle tipler hocam. Sanıyorum artık kalmadı.

Yoksa halen var mı ?

var hocam olmaz olur mu at gozluklerini cikarmadilarsa yakin zamanda geleceklerdir konuya

• Otopark egeayi çok abarttı, ben de bunun gazıyla test sürüsune gittim ama and ile sadece sessizlik konusunda mutabıkiz.

• Bu arkadaşın mesajı ile google'a "otopark and " yazdım, evet benim izlediğim inceleme bu idi.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    hocam bu arada eksik/yanlis bi yer var cevirinizde

bahse girerim surusu a3 ya da focus kadar iyi degildir diyor.. siz 3 u focusa katmissiniz

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Ya mallar a3'ü a 3 yazmışlar ondan. Hemen düzeltiyorum hocam sağolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 10 Mayıs 2016; 15:39:00 >
  • Bu araba b sınıfıcılar daha gelmemiş hayret
  • yarım yamalak aceleye ne gerek vardı,zaten bildiğimiz taksi arabası değilmi .bize fiyat bilgisi gerek.
    auristen leondan ucuz değilse hiç üretmesinler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hocam incelemede fiyat bilgisi var da , o fiyatlar bizi pek ilgilendirmiyor.

Şöyle bir not düşülmüş Fiesta parasına Focus genişliği sunuyor. Yani Tr'de de fiesta parasına satılırsa Leon'dan ucuza gelir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Hocam incelemede fiyat bilgisi var da , o fiyatlar bizi pek ilgilendirmiyor.

Şöyle bir not düşülmüş Fiesta parasına Focus genişliği sunuyor. Yani Tr'de de fiesta parasına satılırsa Leon'dan ucuza gelir diye düşünüyorum.

şu dandik arabayla uğraşmak yerine ,sediki stilo palio gibi araçların yeni modellerini üretseler ne güzel olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetistim durun hele Araba b sinifi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda kaç senedir takıldığımla ya da yaşımla ilgili bir sıkıntınız olmasın. Troll de değilim. Aracı Türk mühendisler geliştirmiş falan filan bunu da biliyorum (bu iyi fakat çok abartılacak bir durum yok) amacım bunu da savunmak değil. Vermek istediğiniz mesaja gayet paralel bir cevap verdim. Amacım tartışma çıkarmak değil ama isterseniz forumu dışarıdan takip edebilirsiniz, tercih sizin. Beş dakika on dakika araç içine oturularak yorum yapılması durumdan hoşlanmıyorum mevzu bu. Dört beş sene evvel bindiğim güncel kasa jetta gördüğüm en kalitesiz iç mekanlardan birine sahipti.Fakat yine de gayet beğeniliyor ve satılıyor. Ya da sizin beğendiğiniz Punto'nun 2009 modelinde kaliteye dair hiçbir şey hissetmemiştim hemen hemen. Günümüzde sıfır arabaya 90-100 bin lira vermedikçe kaliteli bir şeyler bulmak oldukça zor. Mesajıma cevap verdiğiniz için teşekkürler,iyi forumlar.
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Gavurun memleketinde Fiesta ile aynı fiyatmış. Burada değil, yanlış anlaşılmasın.
    Gavurun memleketinde yerli malı Egea da daha ucuza satılıyor.

• ben dün sedanını inceledim, b sınıfı diyenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum arka koltukları focustan geniş aracın, ön taraf da geniş bagajı da büyük, motor desen zaten 320 tork ne focusta var ne a3te
    ama bizim forumdaki trollere kalsa araç b sınıfı, gerçi foruma baksak mazda3 golften daha fazla satıyor
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.