Şimdi Ara

Fiat Egea Mı Opel Astra Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
2
Favori
30.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O saçma itici reklamdan sonra yanına bile yanaşmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavyene sağlık

Egea nın "e" sini duyunca sistemli olarak karalayan ve bu kervana kaptırıp at gözlüğüyle balıklama atlayan bir kaç kişi var (demedi demeyin birazdan burada biterler )

Bunların Ne medeni tartışma seviyeleri var
    Ne de insanların fikirlerine saygıları var. Zaten amaçları karalamak, baltalamak...

Bu sebeple ağız tadıyla bir şey paylaşamaz fikir alamaz olduk

Beğenmezsin ayrı ama beğeneni, alanı, mantıklı bulanı aşağılamak, hakir görmek kabul edilemez

Lütfen bu kişilere prim vermeyiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ciko44 C kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim.Bu atıp tutanların çoğu o saydıkları arabaların kapısını bile açmamıştır.Ben test ettiğim halde o kadar eleştirecek kadar zaman geçiremedim arabayla ama diğer arkadaş içine bile binmediği halde öyle bir eleştiriyor ki sanki arabayı kendisi yapmış.Ben gittim bizzat test ettim 1.6 Multijeti,100 km/h ile giderken 3,7 litre yakıt gösteriyordu yol bilgisayarı,fiyatına göre gayet makul ve güzel bir araba.İçi ferah,bagaj devasa,şekli şemali düzgün karizmatik,2 bin devirde 120130 km/h arası hız yapıyor,motor sesi yok,ses yalıtımı şahane,bu insanlar daha ne bekliyor arabadan anlamıyorum.Çok Astra beğeniyorsan gider alırsın olur biter yani.Yok Egea ile Astra kıyaslanmazmış yok bilmem neymiş.Boşuna marka fanatikliği yapmamak lazım.BMW ve Mercedesi bir kenara ayıralım kalan diğer arabalar her türlü kıyaslanır birbiriyle,çünkü kalite olarak aralarında dağlar taşlar yok yani.
  • Sen sormamış biz de duymamış olalım burada da göreceğin gibi 100 kişiden 95 i Astra der ve de Astra alır..Egea nın karşılaştırılabileceği araçlar, Symbol,Rapid, 301 ve Citroen Elysee dir.
  • Fiatcıyım

ama astra alırım cünkü gittim inceledim bayide egeayı

astrayı alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Android Terminatör -- 24 Kasım 2015; 23:38:23 >
  • Bu ikisi Arasında Egea alınır, çünkü;

1- Egea tasarım olarak çok daha çekici ve yüzü 2 sene eskimez.
    2- Astra hb den bozma bir sedan, yandan bakınca hb den sedana Geçmek için tuhaf bir bagaj ortaya çıkmış. Egea doğuştan sedan
    3- Astra aldığında Sıfır Aracına ilk denecek şey eski kasa mı? Bu bile tek başına almama nedeni
    4- Egea nın donanım seviyesi daha iyi. Boş arabadan kısa sürede sıkılıyor. Egea da dijital klima var iken Astrada sis farı bile yok
    5-işletme maliyeti Egea nın daha düşük
    6- Astra motorları kağıt üzerinde ilgi çekici ama gerçekte öyle değil. 136 hp lik dizeli Egea nın 120 hp sinden yavaş, hatta 140 lık astranın hızlanma süresi de Egea nın üstünde.
    1.6 benzinli Astra hem daha fazla yakıyor hemde daha yavaş. Astra nın 1.6 motoru ölü ve 5 vites ( alt resimlerden rakamları görebilirsiniz )
    7- sedan alan kişiler bagaj için alır, astranın bagaj b Sınıfı hb ler kadar
    8- Egea daha ucuz aradaki fark ile 1 sene yakıta para vermezsin.
    9- burada çoğunluk Astra Demiş ama Astra sedan 2014 sadece 10K satmış, demekki gerçek hayat farklı!

10 ve son , konu açmış olmak icin konu açıyorsun, araç alacağın edeceğin yok ehliyetin bile olduğu şüpheli ama ne işine yarayacaksa piyasa nabzı yokluyorsun

Fiat Egea Mı Opel Astra Mı? Fiat Egea Mı Opel Astra Mı? Fiat Egea Mı Opel Astra Mı? Fiat Egea Mı Opel Astra Mı?

• Merhaba,
    Herkesi düşünceler konusunda saygılı olmaya davet ederim.
    Kıyas yapmak eleştirmek şartları ve standartları olan bir iştir.
    Sana , bana , ona göre olmaz,
    Kıyaslanabilir aynı şartlar değerlendirilir.

1- Egea tasarım olarak çok daha çekici ve yüzü 2 sene eskimez.
    Size göre çekici baa göre değil , hemende eskiye bilir, bana göre dış görünüş ikinci sıradadadır hatta 3
    2- Astra hb den bozma bir sedan, yandan bakınca hb den sedana Geçmek için tuhaf bir bagaj ortaya çıkmış. Egea doğuştan sedan
    Astra sedan ile Hb arasında uygulama ve teknoloji farkı vardır bu düşünceniz saçma , Egea doğuştan sedan evet zira Hb üretimi yok.
    3- Astra aldığında Sıfır Aracına ilk denecek şey eski kasa mı? Bu bile tek başına almama nedeni
    "Egea aldığımda Fiat mı denecek" buda olabilir ,asla belirleyici değil , Aracım Fiattır opelden geçtim fan değilim.
    4- Egea nın donanım seviyesi daha iyi. Boş arabadan kısa sürede sıkılıyor. Egea da dijital Klima var iken Astrada sis farı bile yok
    Giriş ve üst paketleri arabalar.gen.tr de kıyaslayın fireurban ile bussines i ve fireurban ile edition u arada ciddi fark var mı ? +/-
    5-işletme maliyeti Egea nın daha düşük
    Örneklermisiniz , Kaska,Sigorta,Bakım v.s
    6- Astra motorları kağıt üzerinde ilgi çekici ama gerçekte öyle değil. 136 hp lik dizeli Egea nın 120 hp sinden yavaş, hatta 140 lık astranın hızlanma süresi de Egea nın üstünde.
    Doğru olsa bile belirleyici mi aksine bir sürü örnek verebilirim.
    1.6 benzinli Astra hem daha fazla yakıyor hemde daha yavaş. Astra nın 1.6 motoru ölü ve 5 vites ( alt resimlerden rakamları görebilirsiniz )
    Bana göre haklı değilsiniz Egeadaki motpr bana göre starjet motoru 1,4 95 Bg 6 ileri Puntoda evet ama Ageada yetersiz kalabilir
    7- sedan alan kişiler bagaj için alır, astranın bagaj b Sınıfı hb ler kadar
    100 lt düşük doğrusunuz 540/440
    8- Egea daha Ucuz aradaki fark ile 1 sene yakıta para vermezsin.
    İki araç arasında pek fiyat farkı yok 1,6 sedan edition için sedan 51,500 Trafik sigortası dağil fiyatı bu gün herkal alabiliyor.
    9- burada çoğunluk Astra Demiş ama Astra sedan 2014 sadece 10K satmış, demekki gerçek hayat farklı!
    Gerçek hayat kıyası bu değil , bir ok sebebi var , Linea da başınızı çevirdiğiniz her yerde var ee ?

10 ve son , konu açmış olmak icin konu açıyorsun, araç alacağın edeceğin yok ehliyetin bile olduğu şüpheli ama ne işine yarayacaksa piyasa nabzı yokluyorsun
    Konu sahibini tanıyormusunuz ,yargı bağımsız olmalı

Abu açılardan kıyaslamak lazım gelir.

Bana göre Opel Astra Kalitesi ,güvenliği sınıfındaki Egea dan aradaki fiyat makası da göz önüne alındığında tercihim astradan yana olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cavalier79 -- 26 Kasım 2015; 15:04:18 >

• gismo G kullanıcısına yanıt
    Düzgün karşılaştırma yapılmamış..Astra 1.6 değil..1.4 turboyu koyun bakalım nasıl oluyor
  • 1.33 auris
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    konuyu açan arkadaş gayet net version ve motorları yazmış,1.6 benzinli sorarken neden 1.4 turbo ile karşılaştıralım ??

Arkadaşlar 50.000 tl paranız olsa
    1.4 Egea Urban mı (boş versiyon)
    Opel Astra 1.6 Edition mu (boş versiyon)
    Alırsınız? Neden?

mesajımda ayrıca 1.4 turboyuda yazdım ,tahminlerin aksine oda 140 beygire rağmen 120 beygirlik Egea dan seri değil
  • Cavalier79 C kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız kişisel ve bilgiye dayanmıyor,konuyu açan arkadaşın verdiği araçları donanım ve teknik olarak yanyana koydum ve çıkan tabloyu söyledim.Siz rakamlara rağmen 95hp de yetersiz kalabilir,onun yerine şu versiyona bakın gibi genel cevaplar vermişsiniz.
    Daha Egea nın HB versiyonun olduğu ve 4-5 aya kadar lansmanı yapılacağınıda bilmiyorsunuz.
    tavsiyem önce iki aracıda bayide görüp test sürüşü yapmanız ve yorumlamanız.
    Arkdaş şunu demiş bunu demiş geçeceksin..Sen şimdi Egea her türlü Astra dan daha iyidir şeklinde bir izlenim yaratmaya çalışıyorsun ama laf-ı güzaf..1.4 ü 1.4 ile karşılaştır da gör..Hiç bir güvenlik testine girmeyen ve de giremeyecek kel alaka 3. dünya ülkelerinde satılmaya çalışılan bir arabacığı gidip de Opel ile karşılaştırmaya kalkmak ve de Egea daha iyi diyebilmek ciddi bir idraksizlik gerektirir.
  • 5 yıl garanti egea al,mayısa bekle hackback çıkaçak

Merhaba,

Kıyası tamamen eşit yaptım,

Sizin kişisel parametrelerinize karşı kişisel kıyas , gayet açık ve net,

136 lık 120 likten yavaş örneği bunu ifade ediyor.

Lansman yapılacağını biliyorum ama şu anda araç var mı , ? Yok neye göre kıyas o zaman.

Konuyu açan arkadaş gayet net sormuş uzatmaya gerek yok,

İki aracı karşılaştırın , arabalar.gen.tr aradaki farklarla fiyatı karşılaştırın , üzerine kişisel yorumunuzu geçmişinizi tecrübelerinizi ekleyin

Sonuç bana göre bu. Yorumunuza da saygı duyuyorum amacımız konuyu açana bolca yorum verebilmek.

İki aracıda bayide gördüm Astrayı test ettim , Egeyayı etmedim , gerek görmedim herşey yolda gidişi değil.

Saygılarımla
  • Astranın 1.6 motoru konusunda yukarıda yazılanlara katılıyorum, VW 1.6 hitler motoru neyse bu motorda GM in hitleri, bu motorla Astra almaya değmez, bagajıda keza, ama genel anlamda Astra ile Egea elbette kıyaslanmaz.
  • Astra boş gözükebilir ama 6 hava yastığı hız sabitleyici gibi donanımlar var. Çarpışma testleri de başarili. Hb alınacaksa astra kalitesi ve güvenliği ile daha mantıklı ama safkan bir sedan olarak corolla 1.33 bagaj hacmi açısından daha iyi bir tercih olabilir ayrıca lpg avantajıda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Opel das auto alınır

noxwagen das auto olacaktı düzelteyim dedim
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam,iyi emisyon skandallı günler diliyorum.😎😂

• Cevabım astra
    Aracım fiat (çünkü o zaman öyle icap ettiydi)
  • Ne Egea sı ne 1.4 ü canım. Astra tabiki, astra deniliyor anlaşılmıyor galiba 😄

Ha verirsin Egea 1.4 urban ı 45000 TL ye, o Zaman 5000 TL farka belki düşünülebilir.

Ne yırtınıyorlar şu aracı sattırmak için yahu😄

3 kuruşluk mala kimse 5 kuruş vermez, ha mal senindir orası ayrı😄

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.