Şimdi Ara

Fiat Linea C segmentidir. (Fiat Yetkilileri ile konuştuk.) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
10.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    punto dingil 2510mm

linea genislik 1730mm
    linea dingil 2603mm

c-elysee genislik 1748mm
    c-elysee dingil 2652mm

linea puntonun sedani degildir bariz daha buyuk. ama halen c diyemiyorum cunku c-elysee daha buyuk ve b sinifi :-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konunun atesi halen dinmemis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Fiat üretirken B sınıfına göre üretmiş bizim suçumuz değil.

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaryildirim

punto genislik 1687mm
    punto dingil 2510mm

linea genislik 1730mm
    linea dingil 2603mm

c-elysee genislik 1748mm
    c-elysee dingil 2652mm

linea puntonun sedani degildir bariz daha buyuk. ama halen c diyemiyorum cunku c-elysee daha buyuk ve b sinifi :-)

Linea'nın C sınıfı olduğunu yıllar önce içimize pek sinmese de kabul etmiştik ama o zaman C-elysee veya 301 (ve hatta Dacia Symbol) yoktu. Linea C, bunlar B sınıfı ama Linea'nın dingil aralığı, iz genişliği, araç genişliği, bagaj hacmi, vs hepsi daha küçük, sadece ilk çıktığı günden beri eleştirilen orantısız uzunluğu ile önde. C-elysee ile aracın bakımını beklerken test sürüşü yapmıştım, kalite hissi de Linea'dan geride değil.

Boyut, donanım, kalite... başka neye bakılıyordu sınıf tespitinde? Madem Linea'ya tekrar B sınıfı diyemiyoruz, bunlara da mı C sınıfı diyeceğiz?

• Fiat linea için b+ diyelim rapid, 301 veya yeni toledo gibi
  •  Fiat Linea C segmentidir. (Fiat Yetkilileri ile konuştuk.)
  • Amerika, İngiltere, Japonya ve Hindistan gibi ülkeler farklı sınıflandırma kriterleri (toplam uzunluk, iç hacim, kasa türü...) belirlemişler. Avrupa'da uygulanan A,B,C,D,E,F,S,M,J gibi daha basit ve esnek sınıflandırma kriterleri yüzünden kafalar karışıyor.

Daha önce Hyundai Elantra için bu konu açılmıştı. Aracın hangi sınıfta yer aldığını bizzat yetkiliye sordum ve C3 yanıtı aldım. Araç C segmenti olarak geçiyor ancak C3'ün kriterleri neye göre belirleniyor ya da Avrupa pazarında C3 diye bir sınıflama var mı?

Punto donanım ve teknik altyapısı ile geliştirilen ve güncellenen Fiat Linea sadece sedan olduğu için mi C sınıfında? Bu mantığı göre Rusya'da satışa sunulan Polo Sedan da direkt olarak C segmentine giriyor.

B ya da C bu tarz modeller benim gözümde "görece uygun fiyatlı" kompakt aile otomobilidir ve hangi sınıfta yer aldığı karar sürecime etki etmez.

Fiat Bravo donanım ve teknik altyapısı ile geliştirsinler işte o zaman biz gönül rahatlığı ile C segmenti deriz ancak Fiat ne der bilinmez

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Son kasaya bakıyoruz siz 2011'de seniz sorun dizin sorununuz.

Yeni Fiat Linea'da kendi sitesinde:

Fiat Linea C segmentidir. (Fiat Yetkilileri ile konuştuk.)

• 2652 mm ile C-ElySee'de C sınıfıdır kim B diyor ki?

• akifsari A kullanıcısına yanıt
    Sandero ya da punto için yazmıştım onu

Yani Linea'nın C olduğunu savunan kişi benim zaten

boyutunu da biliyorum

• C sini B sini bilmem. Birader yurt dışından geldiğinde kiralamıştı.
    Havaalanından bir kaç misafir almam gerektiği gün 70 80 km kadar kullandım. Yakıt ibresi kımıldamadı bile. Eyvallah buna diyecek bir şey yok. Ama araç 90 100 ile giderken en hafif virajlara bile kayarak giriyor. Güven vermiyor. Bir daha binmemek üzere indim. C ise C. Peki kalite? Sürüş? Güven? Güvenlik? Yok abi yok. Şehir içinde bile olmaz.
    Ha ama şahinlerin hala gezdiği 87 model torosların fink attığı ülkemiz için iyi araba. Bu yüzden de insanlara güzel geliyor çok satıyor.

• mkemalyigit M kullanıcısına yanıt
    Hocam biz zaten iyi araba demiyoruz.

C sınıfının teknik bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ama anlamamakta direnenler var.
  • m.k.o. kullanıcısına yanıt
    301,Son kasa Symbol ve C-ELysee aynı zamanda Linea'da 2600mm üstü dingil mesafesi olduğu için C sınıfıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam biz zaten iyi araba demiyoruz.

C sınıfının teknik bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ama anlamamakta direnenler var.

Yok yaşadığım bir deneyimi yazmak istedim sadece. :)

• Haketmedim H kullanıcısına yanıt
    Gibi dedikleriniz zaten C sınıfı 2600mm üstü Dingil mesafeleri var:

Skoda Rapid:2.602mm C sınıfıdır.

Peugout 301:2653mm C sınıfıdır.

Citroen C-Elysée:2652mm C sınıfıdır.

Kia Rio Sedan:2570mm B sınıfıdır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Tamam hocam beni yanlış anlamayı yani tartıştığım Linea kalitesi değildi.Forumda Linea kalitesiz o zaman B denir mantığı var.

Siz hangi ülkedesiniz şu an hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Tamam hocam beni yanlış anlamayı yani tartıştığım Linea kalitesi değildi.Forumda Linea kalitesiz o zaman B denir mantığı var.

Siz hangi ülkedesiniz şu an hocam?

Kalite de aslında bir segment unsuru olabilir ama bana göre de linea c segmentidir.

Ben türkiyede gaziantep te yaşıyorum hocam.

Ha hocam ''Birader yurt dışından geldiğinde kiralamıştı. '' şunu görünce ben de siz kiraladınız olarak algıladım Birader kısmını okumadım da kusura bakmayın.
  • Farkettim.
    :)
    Sıkıntı yok.

• Ne kadar işsiz varmış.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.