Şimdi Ara

Fiat Marea Alinir mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
51.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah razı olsun dostum. benim bütçe maksimum 18 bin. çok özel bi araç denk gelirse belki 20 bin çıkabilirim. fakat ne kadar düşük denk gelirse ben de o kadar rahatlarım. sınırları zorlamak istemiyorum. mümkünse kasko yaptırabileyim, kolaysa satabileyim yeri geldiğinde.

biraz acemilik de var, ama acemisin git palio al, şahin doğan al sloganını sevmiyorum. Ayrıca ilanlarda galeriden bakmıyorum, sahibinden ve Denizli ilinde bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliriza81 -- 2 Mayıs 2014; 1:40:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Şükrü

Focustan konforlu arabadir ama focustan daha cok yol sesi alir. Kisacasi alinasi aractir.

Focus 1 ve 2 yol sesini içeriye alma konusunda en zayıf araçlardan.
    Marea'nın ise oldukça başarılı. 2008 yılında 2004 modelini kullandım. Bir ara ışıklarda dururken stop etti zannetmiştim. Yüksek hızlarda da rüzgarlıkla çok iyi duruma geliyor.
    Bunu şimdiki Bora ile kıyaslayınca da anlıyorum. Bora bile daha fazla ses alıyor içeri.
    Marea gerçekten kıymeti bilinmeyen ve bu fiyat aralığında alınabilecek en iyi en genç araçtır.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 2 Mayıs 2014; 2:15:44 >
  • Hocam ikinci elde piyasasi yokmus. Elimizde patlar diye korkuyorum marea

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu otomatik ya. Hem 2 bin motor. Tutulur mu bunlar.

• Ulan 25 yasindaki arabada canman kalmaz o parayi verenlerin aklindan suphe ederm curumus araba.Mareayi al serrn korkma en az 2-3 yil binerm dyosan al 2 aya satarm diyosan alma..

• quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

Ulan 25 yasindaki arabada canman kalmaz o parayi verenlerin aklindan suphe ederm curumus araba.Mareayi al serrn korkma en az 2-3 yil binerm dyosan al 2 aya satarm diyosan alma..

Satma amacim yok ama olur da 6 ay sonra bi zorunluluk olursa satabilmeliyim. Benimki sadece bi ihtimal.

• Ha bu arada focusu felan brak herkez temize 20 nin altinda istemyo onlarda 99-00 model.yeni modellerde komple boyali taklali.bu yaslardaki araclara girmen risk olur ustelik az parada vermiyosn.

• Hocam fikrimi belirttm ben sunu unutma her arac satilir son sahibi olayi yalan dolan.en kotu ihtimal acil durumda 1 asagiya verrsn yne satarsin...

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Benim kullandigim araba 2000 sx di 2000 ambiante gp ile karsilastirdigimda oturma pozisyonu suspansiyon olarqkmarea iyiken yol sesi konusunda focus daha iyidi. Goreceli olabilir. Marea da o fiyata alinabilecek iyi bir araclardan . Ama ince ayrintilara girdiginde focus marea dan ustun veya bora marea dan ustun bi arac. En kisa ornek ses sistemi . kiytirik hoparlor kullanmislar marea da bu da ses kalitesinin vasatin altinda dogru duzgun bass vuramiyor. Oysa focusta veya borada oyle mi?

• quote:

Benim kullandigim araba 2000 sx di 2000 ambiante gp ile karsilastirdigimda oturma pozisyonu suspansiyon olarqkmarea iyiken yol sesi konusunda focus daha iyidi. Goreceli olabilir. Marea da o fiyata alinabilecek iyi bir araclardan . Ama ince ayrintilara girdiginde focus marea dan ustun veya bora marea dan ustun bi arac. En kisa ornek ses sistemi . kiytirik hoparlor kullanmislar marea da bu da ses kalitesinin vasatin altinda dogru duzgun bass vuramiyor. Oysa focusta veya borada oyle mi?

Marea sanıyorum 2003'te kasa değiştirdi. Yeni kasada bazı iyileştirmelere gidildi. Eski kasasını bilmediğimden sanıyorum bunlardan birisi yalıtım, diğeri de ses sistemi. Tatminkar bir kalitesi var.
    Koltukları kadife. Bugün birçok aracın üst paketlerinde kadife koltuk seçeneği var. VIP versiyonunda da koltuklar deri.
    Donanım olarak tatminkar, süspansiyonları iyi, oturaklı güzel bir araç. Zayıf yönleri Focus gibi atak motoru yok., Focus gibi iyi yol tutuşu yok. Bora'dan daha yassı ve dar. Malzeme kalitesi vasat.
    Belli başlı eksikleri var tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Hocam bu otomatik ya. Hem 2 bin motor. Tutulur mu bunlar.

O Vectra'ya hiç bulaşmayın. Otomatikleri sorunsuz değil. Motoru çok fazla yakıyor LPG ile bile çok yüksek. Bakım masrafları çok.
    Hiçbir şekilde Marea'dan daha iyi bir tercih değil. Tek artısı var o da Marea'dan kaliteli ve konforlu bir araç. Bunun dışında külliyen zarar. Yaşı da fazla.
  • Hocam temizini bulursan al, ben de 2001 ELX vardı, biraz masraf ettim ama o da benim çok kahrımı çekti

-LPG ile tüketimi makul sevide
    -İçi geniş kullanması zevkli uzun yolda adamı haşat etmeyen bir araba
    -Motoru 103 Hp 16V, fazla fazla yetiyor üst devirlerde sesi çok güzel
    -Bagaj geniş, bende 50Litrelik sanayi tüpü gibi silindir tank vardı buna rağmen genişti,
    -Elinde kalır satamazsın diyenlere aldırış etme ben yaygın inancın aksine 3 günde sattım

ABS beyni, rölantide titreme, bobin, yakıt pompası gibi kronik sıkıntıları da var ama çözümsüz değiller.
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    marea nın motoru mu atik değil...marea o focusun da boranında içinden geçer..marea kullanmadığınız çok belli..1.6 16v 103 bg 154 nm tork 0/100 yanlış bilmiyorsam 10.3 saniye olması lazım..bu devirde bile bu kadar kısa süree hızlanan araç çok az..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Marea sanıyorum 2003'te kasa değiştirdi. Yeni kasada bazı iyileştirmelere gidildi. Eski kasasını bilmediğimden sanıyorum bunlardan birisi yalıtım, diğeri de ses sistemi. Tatminkar bir kalitesi var.
    Koltukları kadife. Bugün birçok aracın üst paketlerinde kadife koltuk seçeneği var. VIP versiyonunda da koltuklar deri.
    Donanım olarak tatminkar, süspansiyonları iyi, oturaklı güzel bir araç. Zayıf yönleri Focus gibi atak motoru yok., Focus gibi iyi yol tutuşu yok. Bora'dan daha yassı ve dar. Malzeme kalitesi vasat.
    Belli başlı eksikleri var tabii.

Marea'nın motoru focus'tan çok daha iyi bunu açık bir şekilde dile getirebilirim. Gerisinin hepsi doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

Hocam bu otomatik ya. Hem 2 bin motor. Tutulur mu bunlar.

Sakın 2000 motorunu alma:triger setini değiştirmenin 2000 tl gibi bir maliyeti varmış.Ben 5 yıl 1.6 düzünü kullandım.Konforlu fakat yedek parçaları biraz pahalı.Yakıt olarak italyanlar daha iyi.yerli ve italyanların arasında fark olduğunu biryerlerde okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krts42

marea nın motoru mu atik değil...marea o focusun da boranında içinden geçer..marea kullanmadığınız çok belli..1.6 16v 103 bg 154 nm tork 0/100 yanlış bilmiyorsam 10.3 saniye olması lazım..bu devirde bile bu kadar kısa süree hızlanan araç çok az..

Bizzat kullandım ancak LPG vardı. Çok etkilemiş olabilir mi pek sanmıyorum. Ama Focus'ta LPG yoktu. Öyle dibine kadar basıp hiç denemedim. Atik değil de demedim ayrıca sadece Focus daha atik geldi bana dedim.
    Ama araç 200 km hıza ulaştı. Kaç saniyede ulaştı bilmiyorum ölçmedim. Bundan dolayı pasif dedim. Bora zaten kalkışı en ağır araçlardan biri ama 4 bin devirden sonra rüzgar gibi. Tabi bir kere 100 km hızın altına düşerse hem tipik atmosferik olmasından hem de kasa ağırlığından kamyonların arkasında gidiyorum bir süre

Marea 1140 kg ağırlığı olan bir araç. Bora ise 1284 kg. Focus da aşağı yukarı Marea kadar. Ağırlığın da önemi var.

• marea ya bahane bulanlar bmw mercedes den aşağı inmeyenler heralde yorumlar bak yaw
  • Çok rahat araba. Fiyatı da çok uygun. 2 seneye yakın bindim tavsiye ederim.

• Acemi biri olarak acaba fazla mi yuksekten ucuyorum :( belki de 10 bin Tl palio al diyenler hakli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.