Şimdi Ara

fiat mı hyundai mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
13.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    --palio 1.2 çok yakıyor bir geyik değil; bir gerçektir (kulanınca görülecek olan aracın çok yaktığı gerçeğine "öyle birşey yok" demek kime ne kazandırıyor halen daha çözemedim) ("çok yakmıyor" derken kıyasladığın hyundai accentse sanırım yanlış araçla kıyaslıyosun; accent "tartışmasız" daha az yakıyor)
    --erada fabrikasyon hatası bulunmadığını iddia etmek başka X markada çalışan birinin edeceği bir laftır; ama hyundai den birinin edeceği bir laf "asla" değildir; fabrika hatası olmayan araç mı olur; büyük firmaların otomobil üretim kapasiteleri arttıkça fabrikadan hatalı araç çıkarma ihtimalleri de artar; bunu ben değil; toyota nın CEOsu söylüyor... (hyundai büyük firma mı demeyin; büyük veya değil; oldukça fazla üretim yapıyor)
    --multijet az yakıyor; doğru; ödüllü motor; doğru; ama bırak benzinliyle olan performans farkını hyundai nin dizellerini kullanarak performansı karşılaştır; multijet ilk çıktığında müthiş etkilenmiş; çok sevmiş; almak için aracı test etmiş; ancak hayal kırıklığına uğramış biri olarak konuşuyorum; multijet karşıtı olarak değil...
    --palio ile accent in farklı sınıf araçlar olduğu çok doğru; farklı ihtiyaçlara cevap verebilirler; ikisi "bütçe" yüzünden kıyaslanıyor zaten; ben olsam aynı modeller arasında accent i tercih ederdim; ancak aynı fiyata palio nun daha yenisi alınabiliyorsa yeni araba her zaman yeni arabadır; palio yu da düşünürdüm
    vw topic inde passatla birkaç ayda "onlarca" defa servise gitmek zorunda kalan adamlar var; "vw mi; asla" diyorlar
    opel topic inde "ismine aldandım; pişman oldum" diyenler var
    susurluk kazasında o kadar kişiye mezar olan "tanınmayacak hale gelen" araç "mercedes"ti
    focus ghia dizel lerden "illalah" diyen "yanıbaşımda" bir tanıdığım var
    vw den; opelden, forddan; mercedesten şikayet bunları "kalitesiz markalar" yapmaz; ben "fikir" söyledim; herkes bir fikir söyler; bırakın sentezini alacak adam yapsın; benim fikrime "karşıt fikir" nerden çıktı; tam 3 yıl hyundai accent 1.5 GLS kullandım "1 kere bile" bana sorun çıkarmadı; ve yedek parçası; servisi; bakımı vb. hep ucuzdu; e şimdi hyundai kullanırken başı sorundan kurtulmayan adam yalan mı söylüyor olacak; adı üzerinde "sorun çıkarmayan" "benim aracım" dı; başkasının aracı da tam tersi sorunlu olabilir; görüşünü belirt; "bence" de; kıyasla; yorumlarını ekle; sorun yok; tartışma götürmez gerçeklerde bile (palio nun çok yakması gibi) "yok öyle bişey" mantığı kime uyuyorsa alsın; bana uymuyor...
    ben paramın yettiği araçları "kıyaslarım"; ölçer tartarım; araç alırken seçimlerime "sempati" faktörünü de eklerim; ancak asıl yol gösterici mantığım olur; benim seçimim "bu şartlarda" accent e kayar; onu belirttim; hep accent i veya hep palioyu seçecek adam da varsın seçimini kendi kendine yapsın; vw den bahsederken ölçünüz polo olursa ayrı; touareg olursa ayrı sonuçlara varırsınız; yani bir markanın bir modelinin başka bir markanın başka modeliyle kıyaslanırken dezavantajlı görünmesi o firmanın her koşulda diğerinden altta kaldığı manasına gelmiyor... "palio" "palio"dur; "fiat palio" olması "çorbası yapılırken içine abilerinin suyundan da koyulmasını" gerektirmiyor... (ayrıca sikayetvar.com a bakarsan en sorunlu marka opel çıkar; ama unutmuşum; palio corsayı da döver; opel "cor"sa palio da ona cor; arkasında akıncı abisi var...)

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

@barkodd

Hyundai accent sorunlu bir araçtır.şikayetvar.com gibi sitelerden takip edilebilir.buraya kopyalamaya gerek yok.sorunsuzluk imajı falan yok.arkadaşım hyundai servisinde çalşıyoror.neyin ne olduğunu biliyoruz.era da dahi fabrikasyon hatalar var.

palio 1.2 çok yakıyor geyikleriyle de iş yürümez.

palio multijet den de bahsetseydin iyi olurdu.

hyundai inin kullandığı common-rail sistemi icat deen fiat dır.

accent in sürüş zevki de verdiğine inanıyorsan.sahip olduğun city den kaynaklanıyor olabilir.

palio ile accent farklı sınıfta araçlardır .karşılaştırılması hatalı olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: barkodd

dostum genellemelerine bayıldım;
    --palio 1.2 çok yakıyor bir geyik değil; bir gerçektir (kulanınca görülecek olan aracın çok yaktığı gerçeğine "öyle birşey yok" demek kime ne kazandırıyor halen daha çözemedim) ("çok yakmıyor" derken kıyasladığın hyundai accentse sanırım yanlış araçla kıyaslıyosun; accent "tartışmasız" daha az yakıyor)
    --erada fabrikasyon hatası bulunmadığını iddia etmek başka X markada çalışan birinin edeceği bir laftır; ama hyundai den birinin edeceği bir laf "asla" değildir; fabrika hatası olmayan araç mı olur; büyük firmaların otomobil üretim kapasiteleri arttıkça fabrikadan hatalı araç çıkarma ihtimalleri de artar; bunu ben değil; toyota nın CEOsu söylüyor... (hyundai büyük firma mı demeyin; büyük veya değil; oldukça fazla üretim yapıyor)
    --multijet az yakıyor; doğru; ödüllü motor; doğru; ama bırak benzinliyle olan performans farkını hyundai nin dizellerini kullanarak performansı karşılaştır; multijet ilk çıktığında müthiş etkilenmiş; çok sevmiş; almak için aracı test etmiş; ancak hayal kırıklığına uğramış biri olarak konuşuyorum; multijet karşıtı olarak değil...
    --palio ile accent in farklı sınıf araçlar olduğu çok doğru; farklı ihtiyaçlara cevap verebilirler; ikisi "bütçe" yüzünden kıyaslanıyor zaten; ben olsam aynı modeller arasında accent i tercih ederdim; ancak aynı fiyata palio nun daha yenisi alınabiliyorsa yeni araba her zaman yeni arabadır; palio yu da düşünürdüm
    vw topic inde passatla birkaç ayda "onlarca" defa servise gitmek zorunda kalan adamlar var; "vw mi; asla" diyorlar
    susurluk kazasında o kadar kişiye mezar olan "tanınmayacak hale gelen" araç "mercedes"ti
    vw den; opelden, forddan; mercedesten şikayet bunları "kalitesiz markalar" yapmaz; ben "fikir" söyledim; herkes bir fikir söyler; bırakın sentezini alacak adam yapsın; benim fikrime "karşıt fikir" nerden çıktı; tam 3 yıl hyundai accent 1.5 GLS kullandım "1 kere bile" bana sorun çıkarmadı; ve yedek parçası; servisi; bakımı vb. hep ucuzdu; e şimdi hyundai kullanırken başı sorundan kurtulmayan adam yalan mı söylüyor olacak; adı üzerinde "sorun çıkarmayan" "benim aracım" dı; başkasının aracı da tam tersi sorunlu olabilir; görüşünü belirt; "bence" de; kıyasla; yorumlarını ekle; sorun yok; tartışma götürmez gerçeklerde bile (palio nun çok yakması gibi) "yok öyle bişey" mantığı kime uyuyorsa alsın; bana uymuyor...
    ben paramın yettiği araçları "kıyaslarım"; ölçer tartarım; araç alırken seçimlerime "sempati" faktörünü de eklerim; ancak asıl yol gösterici mantığım olur; benim seçimim "bu şartlarda" accent e kayar; onu belirttim; hep accent i veya hep palioyu seçecek adam da varsın seçimini kendi kendine yapsın; vw den bahsederken ölçünüz polo olursa ayrı; touareg olursa ayrı sonuçlara varırsınız; yani bir markanın bir modelinin başka bir markanın başka modeliyle kıyaslanırken dezavantajlı görünmesi o firmanın her koşulda diğerinden altta kaldığı manasına gelmiyor... "palio" "palio"dur; "fiat palio" olması "çorbası yapılırken içine abilerinin suyundan da koyulmasını" gerektirmiyor... (ayrıca sikayetvar.com a bakarsan en sorunlu marka opel çıkar; ama unutmuşum; palio corsayı da döver; opel "cor"sa palio da ona cor; arkasında akıncı abisi var...)

quote:

@barkodd

Hyundai accent sorunlu bir araçtır.şikayetvar.com gibi sitelerden takip edilebilir.buraya kopyalamaya gerek yok.sorunsuzluk imajı falan yok.arkadaşım hyundai servisinde çalşıyoror.neyin ne olduğunu biliyoruz.era da dahi fabrikasyon hatalar var.

accent in sürüş zevki de verdiğine inanıyorsan.sahip olduğun city den kaynaklanıyor olabilir.

Bak güzel kardeşim ben şu bunu döver muhabbeti yapmıyorum.

sen bardağın boş tarafından bakıyorsun ben de dolu tarafından farkımız bu.

aslında birbirine yakın şeyler söylüyoruz ama senin anlayamadığın bazı gerçekler var .

birincisi ilk çıkan eralarda problem olduğu gerçektir.bunu servis çalışanı tanıdığımdan öğrendim.

şikayetvar ı da hyundai nin sorunsuz olduğunu söylediğin için verdim.

palio,paliodur diye firma ya da araç aşağılama.

ben buraya hyundai aşağılaması yapmak için yazmıyorum

sınıfında bizim yollara en uygun araçtır.kullanmadıysan deneyebilirsin.

1.2 benzinli araç ile şehir içi ekonomi yapmak 1.6 dan daha zordur.düşük tork sürekli gaza basmaya gereksinim yaratır.

uzun yolda düşer.

• arkadaşım palioyla accent arasında "kendi" tercihimi söylemiştim; "boş tarafı" sana göre "boş"; anlamadığın şey şu; burda "palio" yerine başka bir modelin tercih edilebilir olduğunu söylemeyi "boş tarafından bakmak" olarak algılıyosun; yani seçim yapmak için karşılaştırmak yerine "palio tarafından" bakmayı tercih eden sensin... eğer iki modele "karşı taraftan bakıp tartmak" olarak algılasaydın bunun "mukayese" olduğunu görecektin; benim mukayesemde accent ağır basar; sana uymaz; orası ayrı
    üstte söylediklerim çerçevesinde ilk mesajım bir "palio aşağılaması" hele hele "fiat aşağılaması" hiç değildi; benim "topic i açanın sorusuna cevaben" yazdığım mesajıma cevaben "hyundai sorunlu araçtır" (accent bile değil) diyen sendin; markayı aşağılamak tabiri kullanılacaksa bunu senin mesajın daha çok hakeder; benimki değil (kaldı ki topic i açanın sorduğu 9-10 bin YTLlik accentlerle palio kıyaslmasıydı; senin sorunlu olduğunu "duyduğun" era kıyaslaması değil...)
    "palio paliodur" demek "aracı kıyaslıyoruz" demektir; "hyundai-fiat tartışması yapmadığımızı" belirtmektir; palio-accent kıyaslamasında "hyundai nin ürettiği common rail i icat eden fiat tır" yaklaşımını "çözemediğimi" belirtmektir
    ayrıca yazımı "tekrar" değil; "tekrar tekrar" oku; "palio sorunludur; hyundai sorunsuzdur" denilmediğini "gayet net bir şekilde" görecek; "ikisinde de kronik sorun yok" yani "ikisi de sorunlu araç sayılmaz" dediğimi farkedeceksin. (accent in sorunları tıpkı paliodaki gibi "münferit" sorunlardır; accentlerin olmazsa olmaz sornları değildir; bilmem kimin aracının "sorunlu" olmasını açıklayabilirsin; ama benim aracımın "sorunsuz" oluşunu da açıklayabilecek bir şeyler söylemen lazım...)
    uzun yol-kısa yol konusunda söylediklerin "gerçekler"; hem accent in hem palio nun "aynı fizik kurallarına göre" işledikleri doğrudur; yani söylediklerin ikisini de bağlar; ve benim belirtmeye çalıştığım da zaten "palio nun çok yakıp accent in suyla çalıştığı" değildir; bahsettiğin aynı şartlar altında accent in "paliodan daha az" yaktığını söylemektir; "palionun güç üretmek için daha fazla gazına basılmasını gerektirmesi" "daha az yaktığının göstergesi" değil "daha çok yakmasının açıklaması"dır...
    bu konu çok uzadı; fiat-hyundai karşılaştırmaı yapılacaksa söylenecek çok şey var; bardak tek değil; iki tarafın da bardağı var; ve ikisinin de dolu-boş tarafları var; iki tarafın topic ine de bakıyorum; ikisinde de kendimce birşeyler yazıyorum; ve benim seçimlerim de var; ama topic i açan arkadaş her ne kadar "fiat mı hyundai mi" diye "üst başlık" koymuş olsa da alt açıklamasında aslında palio mu-accent mi (üstelik 9-10 bin YTL ye göre) demek istediğini belirtmiştir; benim söylemeye çalıştığım benim "soruya" seninse benim "cevabıma" cevap vermiş olduğundur; "soruya kendi cevabını" verseydin daha memnun olurdum; farklılığımız "birbirimize yazdıklarımızla" değil; "aynı soruya verdiğimiz farklı cevaplarla" ortaya çıksaydı; (mesela "accent in sürüş zevki olmadığını" "bana rağmen" değil de "kendi düşüncene göre düşündüğünü" ön plana çıkarsaydın; palio bir "seçenek" ve alınmaya karar verilirse bir "seçim"dir; benim için de bir "seçenek"tir; ama şu durumda benim için "seçim" olmaktan çok uzaktır; ben "seçimimi" yazdım; "seçilmesi şart olanı" değil...)
    quote:

quote:

dostum genellemelerine bayıldım;

quote:

@barkodd

Bak güzel kardeşim ben şu bunu döver muhabbeti yapmıyorum.

sen bardağın boş tarafından bakıyorsun ben de dolu tarafından farkımız bu.

aslında birbirine yakın şeyler söylüyoruz ama senin anlayamadığın bazı gerçekler var .

birincisi ilk çıkan eralarda problem olduğu gerçektir.bunu servis çalışanı tanıdığımdan öğrendim.

şikayetvar ı da hyundai nin sorunsuz olduğunu söylediğin için verdim.

palio,paliodur diye firma ya da araç aşağılama.

ben buraya hyundai aşağılaması yapmak için yazmıyorum

sınıfında bizim yollara en uygun araçtır.kullanmadıysan deneyebilirsin.

1.2 benzinli araç ile şehir içi ekonomi yapmak 1.6 dan daha zordur.düşük tork sürekli gaza basmaya gereksinim yaratır.

uzun yolda düşer.

• 70hp 1300cc multijet motor ilk çıktığında ben şahsen benimsemiştim. tabii ki üzerine binip perfonmans testi yapana kadar. bu çok övülen motor beni hayal kırıklığına uğratmıştı.. o ne biçim motor öyle yaa.. 2000 devire gelene kadar araçta hiç güç yok. nerede ise yerinden bile zor kalkıyor. garip ama gerçekler bunlar. sürüş zevkim harab olmuştu, hayal kırıklığına uğrayıp acaip şaşırmıştım o zamanlar. harbiden biraz daha güçlü bir motor bulamamışlarmı bu araçlara takmaya yaa.. bi de bu motora ödül felan vermişler, ayy yerim ben senin ödülünü.

• öyle deme teğmenim; kızıyolar; "ödüllü" bir kere bu; ayşe teyze hamurdan yapmadı; avrupadan bilmem hangi ciddi kuruluş verdi bu ödülü; niye kötülüyosun; sen gaza basmayı bilmiyosun bi kere; düzgün kullaırsan bu motorlar "bana mısın" demez (gerçi ben de kullandım; bana "bana mısın" demişti bu motor; gaza basınca gaz pedalı bir ara durup "bana mı basıyosun" diye seni oyalayarak araba hareket edinceye kadar vakit kazanmaya çalışıyodu; ama huyunu bilememişmdir ben kesin; bi yerde bi hata yapmışımdır mutlaka )
    quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

70hp 1300cc multijet motor ilk çıktığında ben şahsen benimsemiştim. tabii ki üzerine binip perfonmans testi yapana kadar. bu çok övülen motor beni hayal kırıklığına uğratmıştı.. o ne biçim motor öyle yaa.. 2000 devire gelene kadar araçta hiç güç yok. nerede ise yerinden bile zor kalkıyor. garip ama gerçekler bunlar. sürüş zevkim harab olmuştu, hayal kırıklığına uğrayıp acaip şaşırmıştım o zamanlar. harbiden biraz daha güçlü bir motor bulamamışlarmı bu araçlara takmaya yaa.. bi de bu motora ödül felan vermişler, ayy yerim ben senin ödülünü.

• Hikayelere bak sen

multijet e ödül verilmesi zorunuza gitmesin.gayet de güzel yürüyor.siz 2000 devirde kullanın

iki fiat düşmanı birbirinizi bulmuşsunuz.sevindim sizin adınıza
  • Bu kadar abartmaya gerek yok. 1.3 mj performans değil ekonomi amaçlı bir makine. Performans istiyorsan 1.9 mj i deneyebilirsin
    quote:

öyle deme teğmenim; kızıyolar; "ödüllü" bir kere bu; ayşe teyze hamurdan yapmadı; avrupadan bilmem hangi ciddi kuruluş verdi bu ödülü; niye kötülüyosun; sen gaza basmayı bilmiyosun bi kere; düzgün kullaırsan bu motorlar "bana mısın" demez (gerçi ben de kullandım; bana "bana mısın" demişti bu motor; gaza basınca gaz pedalı bir ara durup "bana mı basıyosun" diye seni oyalayarak araba hareket edinceye kadar vakit kazanmaya çalışıyodu; ama huyunu bilememişmdir ben kesin; bi yerde bi hata yapmışımdır mutlaka )
    quote:

70hp 1300cc multijet motor ilk çıktığında ben şahsen benimsemiştim. tabii ki üzerine binip perfonmans testi yapana kadar. bu çok övülen motor beni hayal kırıklığına uğratmıştı.. o ne biçim motor öyle yaa.. 2000 devire gelene kadar araçta hiç güç yok. nerede ise yerinden bile zor kalkıyor. garip ama gerçekler bunlar. sürüş zevkim harab olmuştu, hayal kırıklığına uğrayıp acaip şaşırmıştım o zamanlar. harbiden biraz daha güçlü bir motor bulamamışlarmı bu araçlara takmaya yaa.. bi de bu motora ödül felan vermişler, ayy yerim ben senin ödülünü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albea05 -- 4 Mayıs 2007; 9:40:01 >

• ben de onu söylüyorum albea05; 1.3 mj performans değil ekonomi amaçlıdır diyorum; abartmaya gerek yok diyorum; tek farkımız sen "abartmaya gerek yok" u başa; ben sona koyuyoruz; sonuçta aynı kapıya çıkıyoruz; ben motordan hem ekonomi hem performans bekliyorum; 1.3 ekonomik olduğu kadar performans da sunmuş olsaydı şu an rumuzumu bilmem ama imzam albea 1.3 mj olurdu; emin ol; city daha piyasada yokken mj i hem albeada; hem palioda denedim; beni tatmin etmediği için almadım; bu başka kimsenin de mj den memnun olmayacağı anlamına gelmez

quote:

Orjinalden alıntı: albea05

Bu kadar abartmaya gerek yok. 1.3 mj performans değil ekonomi amaçlı bir makine. Performans istiyorsan 1.9 mj i deneyebilirsin
    quote:

öyle deme teğmenim; kızıyolar; "ödüllü" bir kere bu; ayşe teyze hamurdan yapmadı; avrupadan bilmem hangi ciddi kuruluş verdi bu ödülü; niye kötülüyosun; sen gaza basmayı bilmiyosun bi kere; düzgün kullaırsan bu motorlar "bana mısın" demez (gerçi ben de kullandım; bana "bana mısın" demişti bu motor; gaza basınca gaz pedalı bir ara durup "bana mı basıyosun" diye seni oyalayarak araba hareket edinceye kadar vakit kazanmaya çalışıyodu; ama huyunu bilememişmdir ben kesin; bi yerde bi hata yapmışımdır mutlaka )
    quote:

• quote:

Hikayelere bak sen

iki fiat düşmanı birbirinizi bulmuşsunuz.sevindim sizin adınıza

sizi kınıyorum; sahşen fiat düşmanı değilim. düşmanlık için sebepte yok zaten.

1.3 multijet motorlarda perfonmans ve sürüş keyfinin olmadığını neden insanlardan gizliyorsunuz..
  • Tabi tabi
  • istanbulda taksicilerin haricinde bu albea denilen araca binen yok. yollarda hiç görmüyorum. yoksa istanbulda yaşayanlar perfonmans hastasımı..??
  • Palio iyi araçtır ama Accent kadarda iyi bir araç değildir.
    Şahsen benim tercihim Accent'ten yana olurdu çünkü Accent için kötü bir laf duymadım ama Palio'dan biraz daha fazla şikayet duydum. Hem Palio biraz küçük yani yola Accent gibi oturmaz.
  • İmzamdaki aracımı 4 ay önce satın aldım ve lpg monte ettırdım.

Aracın Fiyatı,yedek parça bolluğu ve fiyatı,LPG ye olan uyumu ve sorunsuzluğu ile beni yeterince tatmin ediyor..
  • Multijeti küçümseyenler neye biniyor?Piyasada bu sınıftaki hemen hemen tüm araçlar 2000 devirde turbo açar,5000 devirdede turbo keser.He siz Mercedes e 270 cdi kullanıcı iseniz multijet zevk vermez o ayrı
  • arkadaşlar konu biraz mj tartışmasına döndü.
    gerçi ben rahatsız değilim.arada bu tür şeyleride öğrenmiş oluyorum.
    ama mj için yorum yapanlar bana fikir vermeyide unutmasın
    saygılarımla.
  • bence accent al hem daha büyük
  • Dostum bence sakın Hyundai alma şimdiki modelleri çok güzelde eski arabaları çirkindi komşumda o alacağın hyundai accent den vardı ön konsol resmen ortadan 2 ye yarıldı ayrıca çarşıda o kadar çok h100 minübüs gördümki hepsi haşat olmuş dışları sağlamdı ama birisinin eksozu öle bi duman verdiki bağıra bağıra her taraf duman oldu birisinin yolda şanzumanı bozuldu bence hyundai nin eski modellerinden vazgeç ama bu benim gördüğüm kadarıyla hyundai kullanan arkadaşlar alınmasın
    @rastafey Hyundai accent sanki çokmu büyük diğer sedan araçların yanında civciv gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 15 Mayıs 2007; 21:25:44 >

• hyundai al... soun çıkarmasın... bas marşa bin, heryere git!
  • hyundai tofaşın çıkardığı araçlarlardan kat kat iyidir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rastafey

bence accent al hem daha büyük

albeanın rakibi accenttir
    albea boyutları:
    Dingil (mm) 2439
    Uzunluk/genişlik/yükseklik (mm) 4186/1703/1490
    Bagaj kapasitesi (litre) 515

palio boyutları:
    Dingil (mm) 2374
    Uzunluk/genişlik/yükseklik (mm) 3764/1618/1456
    Bagaj kapasitesi (litre) 280

accent boyutları da aşağıdaki tabloda...
     fiat mı hyundai mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 18 Mayıs 2007; 22:27:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.