Şimdi Ara

fiat mı hyundai mi? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
13.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hyundai nin birtek Sonata sı hoşuma gidiyo ancak onada o kadar para verilmez bence bu iyi şu iyi demektense şöyle diğelim

garanti,sağlamlık,malzeme kalitesinde Hyundai

dizayn,ikinciel,motor-performans-ergonomi Fiat

nası bir santa fe nin sağlamlığını bir sedici veremesse hyundai nin hiç bir arabasında Stilo gibi vahşi ve karizma tipli bi aracı yok sakın bana coupe lerini söylemeyin onlar bile son derece yumuşak hatlı ne demek istediğimi yanyana getirebilirseniz bir Grande Punto ile Getz e bakarak anlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 10 Haziran 2007; 16:56:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

2007 accent'in perfonmansını bir test edip öyle yaz arkadaşım. accent'in gaz pedalına basmadan perfonmans hakkında yanlış bilgiler vermen hiç doğru değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: havnitekin

türkiyede üretilen fiat marka araçlar,tofaş-ar-ge'nin çok uzun ve kapsamlı süspansiyon geliştirme çalışmaları sonucu ve çok sayıda test'ten sonra son aşamaya gelen hesaplarla üretilmiştir...tofaş;türkiyedeki otomobil fabrikaları içinde üretim ve üretim sonrası geniş ve kapsamlı ar-ge çalışması yapan ve bu konuda özel ve gelişmiş birimi bulunan tek kuruluştur....

saygılarımla............

http://www.tofas.com.tr/hakkimizda/arge.htm

http://www.tofas.com.tr/hakkimizda/teknolojimiz.htm

not: bu arada fiat topicleri içinde 7 aydır gündemde en üst sırada olan "yeni fiat linea" topic'i yedi aylık sürede 91.000 okunma rating'i ile de sanırım bir rekor kırdı...........darısı fiat lineamızın satış ve başarı rekorlarına....................

merhaba,
    bi arkadaşımız pm den sizin tofaş çalışanı olduğunuzu yazmış.
    size şunu sormak istiyorum.gerçekden merak ettiğim bir konu.yanlış anlaşılmasın.
    tofaş araçlar neden kendileriyle eş hacimdeki motorlu araçlara göre çok daha fazla yakıyor.tofaş sahibi arkadaşlarım var.hepside yakıt tüketiminden şikayetçi.hatta araç almak istediğim için birçok markayla kıyasladık çoğu araçdan %50 hatta üzerinde bir yakıt tüketimi olduğunu hesapladık.bu konudada tofaş ın çalışmaları varmıdır?
    saygılar.

• Senin multijet dizel ya da fire serisi ya da starjet benzinlilerden pek haberin yok heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Senin multijet dizel ya da fire serisi ya da starjet benzinlilerden pek haberin yok heralde.

onlardan haberim var ama galiba senin onların fiyatından haberin yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

quote:

Orjinalden alıntı: sharkemre

2007 accent'in perfonmansını bir test edip öyle yaz arkadaşım. accent'in gaz pedalına basmadan perfonmans hakkında yanlış bilgiler vermen hiç doğru değil.

Kavga etmek için yazmıyorum arkadaşlar,yanlış anlaşılma olmasın,

Palio 1.6 Sporting 0-100 9.1 sn 0-130 15.3sn
    Palio 1.6 hl 0-100 10.3 sn

Hyundai Accent Era 0-100 13.2 sn. 0-100 21 sn

• quote:

Orjinalden alıntı: electrics

quote:

türkiyede üretilen fiat marka araçlar,tofaş-ar-ge'nin çok uzun ve kapsamlı süspansiyon geliştirme çalışmaları sonucu ve çok sayıda test'ten sonra son aşamaya gelen hesaplarla üretilmiştir...tofaş;türkiyedeki otomobil fabrikaları içinde üretim ve üretim sonrası geniş ve kapsamlı ar-ge çalışması yapan ve bu konuda özel ve gelişmiş birimi bulunan tek kuruluştur....

saygılarımla............

not: bu arada fiat topicleri içinde 7 aydır gündemde en üst sırada olan "yeni fiat linea" topic'i yedi aylık sürede 91.000 okunma rating'i ile de sanırım bir rekor kırdı...........darısı fiat lineamızın satış ve başarı rekorlarına....................

merhaba,
    size şunu sormak istiyorum.gerçekden merak ettiğim bir konu.yanlış anlaşılmasın.
    tofaş araçlar neden kendileriyle eş hacimdeki motorlu araçlara göre çok daha fazla yakıyor.tofaş sahibi arkadaşlarım var.hepside yakıt tüketiminden şikayetçi.hatta araç almak istediğim için birçok markayla kıyasladık çoğu araçdan %50 hatta üzerinde bir yakıt tüketimi olduğunu hesapladık.bu konudada tofaş ın çalışmaları varmıdır?
    saygılar.

selamlar..
    1 - ben hiçbiryerde tofaş çalışanıyım demedim....
    2 - sadece bir topicte bir kuruluşun üst düzey yöneticisi olduğumu yazdım...çalıştığım kuruluşu açıklama zorunluluğum yoktur...
    3 - donanımhaber forumlarında kişisel görüşlerimi yazıyorum.
    4 - İşim , yaşım ve deneyimlerim ışığında bilgilerimi paylaşıyorum,bilmediklerimi öğreniyorum...
    5 - hatalarım ve yanlışlarım varsa herkesin bağışlamasını istiyorum...
    6 - Tofaş otomobillerinin çok yakmasına gelince: arkadan itişli eski tofaş modelleri önden çekişli modellere göre % 30 fazla yakıt tüketimine sahiptiler..ancak ...yine arkadan itişli diğer emsal modellere göre fazla değil az yakıyorlardı..(üretildiği yıllarda 124 ve 131 modelleri arkadan itişli modellerin hepsinden az yakıt tüketmekte idiler...)
    7 - diğer önden çekişli modellerde güç/ağırlık dengesiyle oranlı tüketimleri normal sınırlardadır...

saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 13 Haziran 2007; 15:24:57 >

• quote:

quote:

quote:

saygılarımla............

merhaba,
    saygılar.

selamlar..
    1 - ben hiçbiryerde tofaş çalışanıyım demedim....
    2 - sadece bir topicte bir kuruluşun üst düzey yöneticisi olduğumu yazdım...çalıştığım kuruluşu açıklama zorunluluğum yoktur...
    3 - donanımhaber forumlarında kişisel görüşlerimi yazıyorum.
    4 - İşim , yaşım ve deneyimlerim ışığında bilgilerimi paylaşıyorum,bilmediklerimi öğreniyorum...
    5 - hatalarım ve yanlışlarım varsa herkesin bağışlamasını istiyorum...
    6 - Tofaş otomobillerinin çok yakmasına gelince: arkadan itişli eski tofaş modelleri önden çekişli modellere göre % 30 fazla yakıt tüketimine sahiptiler..ancak ...yine arkadan itişli diğer emsal modellere göre fazla değil az yakıyorlardı..(üretildiği yıllarda 124 ve 131 modelleri arkadan itişli modellerin hepsinden az yakıt tüketmekte idiler...)
    7 - diğer önden çekişli modellerde güç/ağırlık dengesiyle oranlı tüketimleri normal sınırlardadır...

saygılarımla....

merhabalar,
    sizin hangi firmada çalışdığınızı siz söylemediniz dediğim gibi bir arkadaşımız pm den yazmış ancak bu önemli değil.dediğiniz gibi burası bir bilgi paylaşım platformu kimin ne iş yaptığı önemli değil.ben siz tofaş çalışanımısınız diye sorarken ki amacımda sadece eğer o firmada çalışıyorsanız bize konuyla ilgili daha sağlam bilgiler verebilirsiniz diye düşünmüşdüm.çünkü forumda bazen alaksasız arkadaşlarda sanki ellerinde çok kesin bilgiler varmış gibi görüş belirttikleri için gerçek bilgi sahiplerini bulunca onlara soru sormak daha bilgilendirici oluyor.sorumuda bir vatandaş olarak tofaş ın çalışmaları hakkında bilgi almak için sordum.çünkü aldığım paranın karşılığını verecekse bir yerli arabaya binmeyi herzaman tercih ederim ve umuyorum birgün tofaş da diğer büyük oto. firmaları gibi adını dünyaya duyuracak modeller üretecekdir.

diğer konuya gelince biz doğan ve şahinlerle kıyaslama yaptık.bunlarında çoğu 95-2000 arası modeller.karşılaştırdığım araçda hyundai accent oldu.ölçüm metodu hatalıdır değildir onu bilemem.ama bu sonuca ulaşdık.zaten lpg takdıran araçların çoğunun tofaş olması bence bu araçların yakıt tüketiminin bir göstergesi.

saygılarımla.

• quote:

quote:

Senin multijet dizel ya da fire serisi ya da starjet benzinlilerden pek haberin yok heralde.

albea 1.4 fire 18.600 den başlıyor.donanımana göre 25 e kadar gidiyor.

mjet dizel motor elbet daha pahalı olucak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Kavga etmek için yazmıyorum arkadaşlar,yanlış anlaşılma olmasın,

Palio 1.6 Sporting 0-100 9.1 sn 0-130 15.3sn
    Palio 1.6 hl 0-100 10.3 sn

Hyundai Accent Era 0-100 13.2 sn. 0-100 21 sn

http://www.hyundai.com.tr/model/techspeclist.asp?modelID=3

hyundai era'ların 100km sürate kaç sn. de ulaştığı kendi resmi sitesinde yazıyor.

1400cc motor 12.3 saniye
    1600cc motor 10.2 saniye
    1500cc dizel 11.5 saniye

13.2 saniyeyi nereden buldun..?

karşılaştırırkende sedan aracı, sedan araca ve motor hacimlerinide yazarsan doğru sonuç ortaya çıkar.

doğru sonuç seni mahçup eder bunu da gör lütfen.

o zaman ben de 3450cc lik hyundai sonatayla, 1200cc olan palioyu karşılaştırayım;

hyundai sonata 3450cc 100km hızlanma 7.7 saniye
    fiat palio 1200cc 100km hızlanma 16.4 saniye

tam sizin yapmak istediğiniz şeyi ben size yaptım, dürüst olalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevizkabugu -- 12 Haziran 2007; 18:05:05 >

• bu tartışmanın amacı zaten hangisi o paraya alınabilecek en iyi otomobil.
    hani maddi problem olmasa gider istediğim aracı alırım.palio yada accent almam zaten.belki bi kaç sene sonra mj leri düşünebilirim.
    saygılar.

quote:

quote:

quote:

albea 1.4 fire 18.600 den başlıyor.donanımana göre 25 e kadar gidiyor.

mjet dizel motor elbet daha pahalı olucak.

• http://arabam.milliyet.com.tr/testArsiv.aspx?rowid=607

13.2 değil 12.1 .Kusura bakmayın.Ama 10.2 de değil.Arabam.com yalancısıyım.

Karşılaştırmada hb,sedan ayrımı yapılmamışki.Accentin gaza bas gör denmiş.Bende örnek verdim.
  • o zaman en doğru karşılaştırmayı yapalım, en doğru yeri bulalım.
    bir araç için en doğru verileri o aracı üretenler verir. araçların kendi sitelerine bakalım.
    karşılaştırma yaparken sedan araçları başka marka aynı sınıftaki sedan araçlarla yapalım.

örnek: albea, clio symbol ve hyundai accent her üç araçta aynı segment araç.

üç aracıda test ederseniz accent her bakımdan açık ara fark atar. arada dağlar kadar fark var.
  • en güzeli bugatti veyron 460 basıyo 2.4 saniyede 0 dan 100 km ye çıkıo
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.