Şimdi Ara

fiat mı hyundai mi? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
13.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bu seferde ülke bazıNda markaları basite iNdirgemişşiN.Şimdi bi Alfayla haNgi HyuNdai kim karşılaştırır?

Yada yeNi bravoda ki doNaNım ve güveNlik bi acceNtte var mı?

Ayrica FiatıN bi miaforisi vardır ki düNyada efsaNe arabalar arasıNda gösterilir.

Şimdi seNiN bakış açıNla yaklaşırsam ve şöyle bi karşılaştırmada buluNursam;

Alfa Romeo-HyuNdai

Fiat - Kia

SeNce bu forumda para sıkıNtısı olmayaN kim HyuNdai yi seçer?

HyuNdai kalitesi belli olduğu içiN fiyatlarda staNdartları düşük ve bu yüzdeN satışları yüksek.

Bu arada İtalyaN tekNolojisi demişsiN ama Ferrariyi ve maseratiyi söylemek bile istemiyorum hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

korea malı bir araçla italyan malı bir araç kıyas bile edilemez...niyemi dediğim gibi teknoloji,güçlü dayanıklılık ve sağlamlık yönünden karşılaştırılamaz...italyanın teknolojisiyle koreanın ki birmi?
    gidin;bir tofaş satıcısına ve görevliye samimiyetle sorun fiat mı hyundaımı diye....bakalım fiat satan bir arkadaşın gerçek fikri neymiş...ama samimiyetle sorun çünkü ekmeğimden olacam korkusuyla sattığı markayı övecektir...

opel corsa diyorsun ..o araba tabiki sorun çıkarmaz çünkü sonuçta opel...vectra 2004 model ve 96 model leri kullandım çok aşırı sağlam arabalar...bacanağım 96 model kullanıyor(o kasalar çok güzel)afedersin hayvan gibi kullanır ve ben bindiğimde onun arabasını kullanamam çünkü debriyaj balatası bitmiş debriyaj çok sert ve en üst noktadan kavrıyor ....ona bile dayanan bir araba....vw 10 basar opel....

eğer bacanağım gibi kullanan bir insan accent kullanırsa 1,5 senede arabayı dağıtır...ama albeayı veya palioyu kullanırsa 3 aya kalmaz dağıtır....

quote:

Orjinalden alıntı: emp:)

quote:

ya kaç kere söylüyelim arkadaşlar!
    araba isterse 5,000 de olsun adı üstünde şirket aracı....
    verdiğin şöför arabayı eşşek ten farklı görmeyip kullanırsa dökülür tabii
    ama şöförün biraz vicdanı varsa kendi arabası gibi kullanırsa 200,000 km ye gelse dahi araba tertemiz durur...

o şöförün insafına kalmış bişey...sanki o 2005 accentin yerinde albea olsaydı hiç biyerinden ses gelmez,arıza vermezdi...accenti o hale getirmeyi başaran insan albeayı haydi haydi dağıtır...

quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Boşver Fırat

Tofaş çalışanı diyorlar sonra.

keşke tofaşın mühendis kadrosunda çalışsam

Kimse demez merak etme
    Bu forumu birazdaha okursam bende tofaş çalışanı olucam mecburen dostum

Geçen hafta arkadaşın şirket aracına 2005 accente bindim.
    Aman allahım heryerinden ses geliyor,motordan cızır cızır sesler geliyor.
    Araba berbattı.Sadece yürüyor araba.

Tamam şirket arabası ama 50 bindeki araba öylemi olur?
    Arkadaşım arasıra benim marea yı kullanıyor.
    Arada devasa fark olduğunu kendiside söylüyor.

Şirket araçları özellikle şehirler arası yol yapanlara bakımlı olur o arabadan çıkan sesler insanı yolda öyle bir yorarki 145.000km de cdti corsa biliyorum şirket aracı sadece amortisörlerinden ses geliyordu onunda nedeni amortisörlerin artık ömrünü doldurmuş olması onun harici arabanın hiçbir yerinden ses gelmiyordu.Ama sadece sahibinin kullandığı accentleride biliyorum

Diyorsunuz size şunu söyleyebilirim yürüyen aksam olarak çok ama çok sağlam albea ve paliolar jant yamultmada bile rot ayarları kaçmıyor.Arabanın kosolu ses yapıcak şekilde değil bende kullandım arabanın tek ses yapan yeri arka koltukların sırtlık sabitlemesi ve arka kapılardır bunun nedenide yağsızlıkdır yağladığınızda hiçbir sorunu kalmaz inanın düşünebildiğiniz en kötü şartlarda kullandıldı ve tek şikayet buydu.

• quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Hocam bu seferde ülke bazıNda markaları basite iNdirgemişşiN.Şimdi bi Alfayla haNgi HyuNdai kim karşılaştırır?

Yada yeNi bravoda ki doNaNım ve güveNlik bi acceNtte var mı?

Ayrica FiatıN bi miaforisi vardır ki düNyada efsaNe arabalar arasıNda gösterilir.

Şimdi seNiN bakış açıNla yaklaşırsam ve şöyle bi karşılaştırmada buluNursam;

Alfa Romeo-HyuNdai

Fiat - Kia

SeNce bu forumda para sıkıNtısı olmayaN kim HyuNdai yi seçer?

HyuNdai kalitesi belli olduğu içiN fiyatlarda staNdartları düşük ve bu yüzdeN satışları yüksek.

Bu arada İtalyaN tekNolojisi demişsiN ama Ferrariyi ve maseratiyi söylemek bile istemiyorum hocam

Eyvallah Fırat ağzına sağlık

• arkadaşlar,
    ben accent le palio kıyaslaması istemiştim.nedeninide açıklamıştım.ikiside hemen hemen aynı fiyatlarda.hangi modeller için bunu söylediğimide yazmışdım.
    ama arkadaşlar fiat dan marea al şunu al bunu al diyor.
    tamam o modeller accent den kaliteli olabilir.ama fiyatlarıda benim şu an içinki bütçemden yüksek.
    özellikle fiat için yazan arkadaşlardan ricam palio ile accent i kıyaslasınlar.sonra başka model tavsiye etsinler.maalesef şimdilik bunları alacak param var.
    ayrıca bişey daha eklemek istiyorum.
    accent almaya kara vermemdeki en önemli etken yakıt tüketimi.çok kişiye sordum özelliklede çok araç kullanan kişilere yani sadece hafta sonu aracına binipde ayda bir depoyu bile bitiremeyenlere değil.fiat sahipleri yakıt konusunda dertli oldukları için accent e döndüm.
    zannediyorum bu konuda herkes hemfikir.
    saygılarımla.
  • Fiat dizel ve yeni fire motor sahipleri yakıttan çok memnun.

sen eski 1.4 motorlu palio yu araştırdın heralde.o zamanla çok yakıyor .doğrudur.

marea alıcak bütçe yok diyorsun haklısındır da palio ile accent aynı tip değil.

palio nun 1.2 8v 75 hp mpi motoru var .2001 modellerde o da az yakar.fire serisidir.

1.3 accent ın çok yaktığını görüyoruz.1.5 bilemiyorum.senin alıcağın admire değil o hafif belki daha az yakar.

o yüzden albea alabilirsen al dedim.üretimi devam eden bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 23 Mayıs 2007; 10:02:47 >
  • quote:

Fiat dizel ve yeni fire motor sahipleri yakıttan çok memnun.

sen eski 1.4 motorlu palio yu araştırdın heralde.o zamanla çok yakıyor .doğrudur.

palio nun 1.2 8v 75 hp mpi motoru var .2001 modellerde o da az yakar.fire serisidir.

1.3 accent ın çok yaktığını görüyoruz.1.5 bilemiyorum.senin alıcağın admire değil o hafif belki daha az yakar.

ne kadar yakıyor bahsettiğin 2001 palio lar.
    birde 1.2 olması özellikle yokuşlu şehiriçi trafiğinde (ankara-çankaya) başımı ağrıtır diye düşünüyorum.
    ne dersiniz?
  • albeanın son demlerini yaşadığını okumuştum bir dergide...2008 de kasa değiştiriyormuş diye duydum veya üretimi sonlanacakmış....hangisi doğru?
    (son kasalarını tampon siyah ,far içi siyah ve arka stop tam kırmızı olarak çıkartıyor)
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 23 Mayıs 2007; 16:38:27 >

• oooooooooooo
    electrics sende en yoğun bölgede ve yokuşlu yerde kullanacam diyorsun...
    1,2 hem çekmez yığılır hemde kasayı kaldıramadığı için fazla yakar(çankayada dur-kalk yapacan) 8v 75 lik araba yani....

ewet akıncl dediği gibi aynı tip araçlar değil...palionun bagajı küçük,accentinki paliodan belki 3 kat daha büyük diyebiliriz...+accentin içide paliodan geniş göz var nizam var...

yakıt önemli değil diyorsan yedek parça ucuzluğu önemli değil diyorsan gitt 95-96 model vectra 2,0i gls all...benzinde kullan ama şehir içinde 35 ykr yakar şehir arasında 27-28 ykr....yada sıralı sistem taktır o zamnda şeh içi 25 ykr şeh dışı 20 ykr kadar düşüyor...

ama accent benzin de iken;şeh içinde 20-21 ykr şeh dışı 17-18 ykr yakıyor...vectranın gazlı şeklinden daha az yakıyor...bide sıralıyı accente taktırsan şeh içi 13 ykr şeh dışı 11 ykr düşüyor

1,3 mpı accent çok yakıyor diyorlar;benzinin lt si zaten 3,00 ytl olmuş...bu devirde benzinli ve 98-99 model bir arabanın bu değerleri yakması normal zaten..aynı motor değerlerine sahip başka bir marka araçla kıyaslayın yakıtı çokmu?

electrics yumurta kasaların bir üst kasası varya 2000 den 2003 e kadar çıkan;o kasaların 2002-2003 modellerinde 1,5 crdi(turbo ) dizel olanlarıda var onlar daha az yakar....az yaktıklarını biliyorum... bütçene uygunsa dizel tercih edersin

2002-2003 1,5 CRDİ ACCENTLERDEN BUNLARI BULDUM;

http://www.araba.com/619888.html

http://www.araba.com/525767.html

http://www.araba.com/596311.html

http://www.araba.com/595101.html

http://www.araba.com/343313.html --(ankarada-iskitlerde)

http://www.araba.com/133045.html

http://www.araba.com/581855.html

http://www.araba.com/562770.html

http://www.araba.com/473172.html

2000-2001 BENZİNLİ ACCENTLER;(ANKARA)

http://www.araba.com/619964.html

http://www.araba.com/532659.html

http://www.araba.com/618873.html

http://www.araba.com/612361.html --(BU ARABA ORJ.ANKARA VE ÇOK GÜZELE BENZİYO)(GLS)

http://www.araba.com/596631.html --(GLS)

http://www.araba.com/616889.html --(1,6 GLS 2002 MOD)

DİĞER SİTELERDENDE FİYATLARI ARAŞTIRABİLİRSİN!

SELAMLAR

quote:

Orjinalden alıntı: electrics

quote:

ne kadar yakıyor bahsettiğin 2001 palio lar.
    birde 1.2 olması özellikle yokuşlu şehiriçi trafiğinde (ankara-çankaya) başımı ağrıtır diye düşünüyorum.
    ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 23 Mayıs 2007; 17:18:45 >

• Selamlar;
    arkadaşım , Palio mu accent mi demişsin, alakasız alakasız cevaplar almışsın. Yok corolla , yok marea , Albea .
    Sendeki paraya göre accent iyidir , düşündüğün gibi ,98-99 modeli güzel olur , Gls modelini bulabilirsen , 10 milyarı geçmeyecek şekilde harika olur. Bizim arkadaşların şirket arabaları 99 model GLS accent yumurta kasaydı. Araba 350.000 km ye geldi , hala tık yok. Bende şu anki arabamı bu arabayı gördükten sonra almaya karar vermiştim, öncesinde benimde Hyundai nin kalitesiyle ilgili kaygılarım vardı . Şirket arabasıyla 350.000 km yapılıyorsa ben sıfır accenti 500.000 km kullanırım dedim. Aldım. Çokta memnunum. Almadan önce bu yukardaki arkadaşların söylediği her arabayı hemen hemen test ettim. Hepsinde hoşlanmadığım durumlar çıktı. İçime en çok sinen bu hyundailer oldu. Yaygın servis , basit motor , ucuz yedek parça ,Yerlimalı yurdun malı, bu durumlarıda dikkate alırsan , akılcı bir karar accent.
    Yukarıda bizim accent için "çirkin ördek yavrusu" demişler. İlk defa böyle bir yoruma rastladım. Accentlerle ilgili. Hemde bu yorumun Fiat sayfasında olması çok çok ilginç. Hakketten insanlar bir durumun içindeyken olaylara objektif yaklaşamıyorlar , Yıllarca şahin doğan üreten , Sonrasında Dünyanın en tipsiz arabası Siena yı üretip , Farları , bagaj kapağını değiştirip , devam etmeye çalışan , Akülü araba konseptindeki Palio yu 20-25 milyara satmaya çalışan bir şiket , accente "çirkin ördek yavrusu diyor" Alla alla, allaaa....
    Saygılar sevgiler...

• arkadaşlar accent alırsam lpg taktırmayı düşünüyorum.
    benim alacağım bu modellerde (98-99 gl/gls lere) normal mi takılıyor sıralı sistemmi?
    aradaki fark ne bilmiyorum açıkcası.galiba çok nokta enjeksiyon olanlar için sıralı sistem.ama bu bahsettiğim araçlarda enjeksiyon sistemi nasıl ve hangi lpg uygun olur?eğer çok nokta enj. araçlara sıralı sistem lpg takılmazsa ne gibi probler olabilir?
    saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Selamlar;
    arkadaşım , Palio mu accent mi demişsin, alakasız alakasız cevaplar almışsın. Yok corolla , yok marea , Albea .
    Sendeki paraya göre accent iyidir , düşündüğün gibi ,98-99 modeli güzel olur , Gls modelini bulabilirsen , 10 milyarı geçmeyecek şekilde harika olur. Bizim arkadaşların şirket arabaları 99 model GLS accent yumurta kasaydı. Araba 350.000 km ye geldi , hala tık yok. Bende şu anki arabamı bu arabayı gördükten sonra almaya karar vermiştim, öncesinde benimde Hyundai nin kalitesiyle ilgili kaygılarım vardı . Şirket arabasıyla 350.000 km yapılıyorsa ben sıfır accenti 500.000 km kullanırım dedim. Aldım. Çokta memnunum. Almadan önce bu yukardaki arkadaşların söylediği her arabayı hemen hemen test ettim. Hepsinde hoşlanmadığım durumlar çıktı. İçime en çok sinen bu hyundailer oldu. Yaygın servis , basit motor , ucuz yedek parça ,Yerlimalı yurdun malı, bu durumlarıda dikkate alırsan , akılcı bir karar accent.
    Yukarıda bizim accent için "çirkin ördek yavrusu" demişler. İlk defa böyle bir yoruma rastladım. Accentlerle ilgili. Hemde bu yorumun Fiat sayfasında olması çok çok ilginç. Hakketten insanlar bir durumun içindeyken olaylara objektif yaklaşamıyorlar , Yıllarca şahin doğan üreten , Sonrasında Dünyanın en tipsiz arabası Siena yı üretip , Farları , bagaj kapağını değiştirip , devam etmeye çalışan , Akülü araba konseptindeki Palio yu 20-25 milyara satmaya çalışan bir şiket , accente "çirkin ördek yavrusu diyor" Alla alla, allaaa....
    Saygılar sevgiler...

Biz şirket değiliz.Forum üyesiyiz.Sienaydı,albeaydı beni hiç ilgilendirmiyo.Hele ki şahin doğan hiçmi hiç ilgilendirmiyor.Ben grande punto kullanıyorum.Ben GP ye,linea ya,bravo ya bakarım.Benim için Fiat budur.Gerisi Tofaştır.Hyundai de 1.5 lik dizeli motoru hariç sevdiğim hiç birşeyi yoktur.

Ben Fiat fanı değilim.Sadece gördüğümü söyllüyorum.Benim tek fanı olduğum arabada AUDİ dir.

• Accent kesinlikle Tofaş-fiat tan iyidir.
  • artık kararını verdin heralde demi electrics
    normal lpg taktırırsan arabada performans düşüklüğü yaşarsın sıralı sistem taktırırsan sorun yaşamazsın!
    araba hem benzin hemde lpg yaktığı için daha rahat oluyor...motor daha rahat bir şekilde çalışıyor ve verimi performansı düşmüyor...

normal lpg de ise devamlı gaz yakması nedeniyle motor boğuluyor bir süre sonra çalışması bile değişiyorki performasıda tat vermiyor...

biraz pahalı ama sıralı sistem brc marka tercih et...tahminen 1500 ytl civarı yaptırırsın ama 500-600 ytl lik normal tüplerden kat kat üstündür...

benim verdiğim linklere baktınmı 2002-2003 1,5 crdi lere...dizel düşünmüyorsun heralde benzinli almak istiyorsun....

quote:

arkadaşlar accent alırsam lpg taktırmayı düşünüyorum.
    benim alacağım bu modellerde (98-99 gl/gls lere) normal mi takılıyor sıralı sistemmi?
    aradaki fark ne bilmiyorum açıkcası.galiba çok nokta enjeksiyon olanlar için sıralı sistem.ama bu bahsettiğim araçlarda enjeksiyon sistemi nasıl ve hangi lpg uygun olur?eğer çok nokta enj. araçlara sıralı sistem lpg takılmazsa ne gibi probler olabilir?
    saygılar.

• KATILIYORUM!

quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Selamlar;
    Saygılar sevgiler...

• quote:

kullanıma bağlı birşeydir bu!
    adam şirket için alıyor şöfere veriyor şöförde arabayı haşat ediyor
    o gördüğün h 100 ün pompası bozuktur yapılmadığı için siyah duman atar yani her dizelde zamanla olur bu olay!
    ön konsolun ikiye ayrılması ise ;zamanında süt veya koruyucu maddelerle yağlanıp korunmadığı içindir!güneşte çok kaldığı içindir
    her araçta korumazsan afedersin şirketler gibi eşşşşeeek gibi binersen sadece hyundaı değil hangisi olursa olsun haşat olur tabiiii!

yani bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur!sen eskide olsa arabana bakarsan sorun çıkarmaz hyundaıler!!!!!!!!!

kıa ceratonun bagajı 345 lt,accent eranın 390 lt.....segment farkı olduğu halde...

quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

Dostum bence sakın Hyundai alma şimdiki modelleri çok güzelde eski arabaları çirkindi komşumda o alacağın hyundai accent den vardı ön konsol resmen ortadan 2 ye yarıldı ayrıca çarşıda o kadar çok h100 minübüs gördümki hepsi haşat olmuş dışları sağlamdı ama birisinin eksozu öle bi duman verdiki bağıra bağıra her taraf duman oldu birisinin yolda şanzumanı bozuldu bence hyundai nin eski modellerinden vazgeç ama bu benim gördüğüm kadarıyla hyundai kullanan arkadaşlar alınmasın
    @rastafey Hyundai accent sanki çokmu büyük diğer sedan araçların yanında civciv gibi duruyor

Ama nedense hepde dağılmış olarak HYUNDAİ görüyorum

Bu süt olayı ne yaw ilk defa senden duyuyorum bende arabama süt müt sürmedim hiç bişe de olmadı hadi dicem şu ankisi sıfırdı daha yeni eskiden doğan vardı ondada hiç bişe yoktu hadi ondan geçtim komşularımda 17 yıllık flash falan var onlarda neden bişe yok onlarda süt falan sürmedi onlarında arabası o accentle aynı yere park edili aynı anda güneş alıyorlar aynı anda güneş kayboluyor üstelik o hyundai de o flash dan en az 10 yıl genç!! Sanırım HYUNDAİ nin kalitesi ortada

• gögüsü oto sütüyle yağlayıp parlatmazsan tabiki çatlar...
    şahin doğanlarda çatlamayanını göster bana kaç yaşındaydı senin doğan?
    flash arabamı yaw...kaya resmen....
    bendede vardı daha önceden ...komşum 1 sene önce satılık yazdı internete verdi satamadı şimdi götürdü hyundaıye verdi benim arabadan aldı ve çokta memnun ...bende 25,000 km yaptı 8 ayda bende hiç bir arabadan bu kadar memnun kalmamıştım...

accentin gögüsü çatlayanı yemin ederim hiç görmedim 94 model excellerde bile çatlaklık yok.....

HYUNDAININ ÜZERİNE ARAÇ TANIMIYORUM;UCUZ PARÇA,BAKIM MASRAFI UCUZ,İKİNCİ ELİ HIZLI,MOTORU SÜPER,KALİTEDE FIATA 10 BASAR,YAYGIN SERVİS V.S V.S DAHA NE İSTEYEYİM....
    vw mi alacam sadece adınamı para yatıracam...yatırdım ama ewet 2005 de sıfır transporter aldım 130 bg lik....6 kere yolda kaldım...45 kerede servise gitmişim...sattığımda 1,5 senelik ve 45,000 kmdeydi.....alan adamda 5,000 km kullandı sattı...
    sen diyeceksinki;vw o kadar arıza yapmaz falan filan;servisten komple 1,5 senede ne yapıldığını ne zaman arıza yaptığını açıklayan bir dosya aldım ...duruyor imkan olsada göstersek.....

quote:

quote:

o gördüğün h 100 ün pompası bozuktur yapılmadığı için siyah duman atar yani her dizelde zamanla olur bu olay!
    ön konsolun ikiye ayrılması ise ;zamanında süt veya koruyucu maddelerle yağlanıp korunmadığı içindir!güneşte çok kaldığı içindir
    her araçta korumazsan afedersin şirketler gibi eşşşşeeek gibi binersen sadece hyundaı değil hangisi olursa olsun haşat olur tabiiii!

yani bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur!sen eskide olsa arabana bakarsan sorun çıkarmaz hyundaıler!!!!!!!!!

kıa ceratonun bagajı 345 lt,accent eranın 390 lt.....segment farkı olduğu halde...

quote:

Dostum bence sakın Hyundai alma şimdiki modelleri çok güzelde eski arabaları çirkindi komşumda o alacağın hyundai accent den vardı ön konsol resmen ortadan 2 ye yarıldı ayrıca çarşıda o kadar çok h100 minübüs gördümki hepsi haşat olmuş dışları sağlamdı ama birisinin eksozu öle bi duman verdiki bağıra bağıra her taraf duman oldu birisinin yolda şanzumanı bozuldu bence hyundai nin eski modellerinden vazgeç ama bu benim gördüğüm kadarıyla hyundai kullanan arkadaşlar alınmasın
    @rastafey Hyundai accent sanki çokmu büyük diğer sedan araçların yanında civciv gibi duruyor

Bu süt olayı ne yaw ilk defa senden duyuyorum bende arabama süt müt sürmedim hiç bişe de olmadı hadi dicem şu ankisi sıfırdı daha yeni eskiden doğan vardı ondada hiç bişe yoktu hadi ondan geçtim komşularımda 17 yıllık flash falan var onlarda neden bişe yok onlarda süt falan sürmedi onlarında arabası o accentle aynı yere park edili aynı anda güneş alıyorlar aynı anda güneş kayboluyor üstelik o hyundai de o flash dan en az 10 yıl genç!! Sanırım HYUNDAİ nin kalitesi ortada

• Fiat otomobil piyasasında en köklü firmalardan birisidir.

Hyundai önce bi mirafori,Gp yada bravo ayarında bi araba yapsın,sora gelin burda tartışalım.

Göğsü çatlak bi 99 accent isterseniz gösterebilirim.Arkadaşımda var.

Bu arada vw konusunda haklı olabilirsiniz.Memnunda çok,şikayetçide çok.Ben kullandığım dönem içerisinde çok memnundum açıkçası.

Ayrıca ne fiat ne vw ne hyundai ben AUDI üstüne araba tanımam.
  • evet verdim sayılır.
    son dakikada bi değişiklik olmazsa accent alacam.
    senin verdiğin linklere baktım.ancak ben max. 10-11 bin ytl lik araç aradığım için o linklerde bana uygun oto. bulamadım.
    ama ginede çok teşekkürler.

quote:

artık kararını verdin heralde demi electrics
    normal lpg taktırırsan arabada performans düşüklüğü yaşarsın sıralı sistem taktırırsan sorun yaşamazsın!
    araba hem benzin hemde lpg yaktığı için daha rahat oluyor...motor daha rahat bir şekilde çalışıyor ve verimi performansı düşmüyor...

normal lpg de ise devamlı gaz yakması nedeniyle motor boğuluyor bir süre sonra çalışması bile değişiyorki performasıda tat vermiyor...

biraz pahalı ama sıralı sistem brc marka tercih et...tahminen 1500 ytl civarı yaptırırsın ama 500-600 ytl lik normal tüplerden kat kat üstündür...

benim verdiğim linklere baktınmı 2002-2003 1,5 crdi lere...dizel düşünmüyorsun heralde benzinli almak istiyorsun....

quote:

arkadaşlar accent alırsam lpg taktırmayı düşünüyorum.
    saygılar.

• quote:

quote:

quote:

evet dostum sana katılıyorum hyundayın araçları berbat !!!! (getz-era-matriz-tuscon-sonato-starex gibi yeni nesil araçları hariç) sakın hyundai almayın derim eski yani aslında yeni 2003 model falan ama ben eski gözüyle bakıyorum accentler berbat derecede malzeme kalitesi çok düşük tofaşın kuş serisi otomobilleri bile bunlardan daha sağlam üstelik araba ufacık oyunxcak gibi kalıyor sokakta heryeri plastik altı çok alçak koltukları yemi megane vb. şık araçlara takılan bebek koltuklarını anımsatıyor kısqacası hyundainin yeni nesil araçları dışındaki eski modeller çok kötü bile değil berbat h100 konusu ise tamamen hüsran bence berbat bir ticari araç şuana kadar gördüğüm h100 minibüs ve kamyonetlerin %70 i arızalıydı h100 lerin şase olarak çürüme dökülme olarak problemi yok ama motoru 5 para etmez o motoru söküp önüne fayton bağlayp çekseniz hem cebinize hemde çevreye daha sağlıklı olur h100 lerin büyük bir çoğunluğunun şanzımanı dağınız oluyor giderken çırtlak kulak tırmalayıcı bir ses çıkararak zorlanarak gidiyor birkaçtanesininde egzosundan yada motor kısmından sis bulutu çıkıyorbaştan sinek ilacı makinesi sandım ama değilmiş motor yanıyormuş meğer işte eski hyundai anılarından biraz örnek verdim almak isteyenlere duyrulur ama getz-era-matriz-tuscon-sonato-starex gibi yeni nesil araçlara diyecek sözüm yok bunlar gayet iyi bence elbette fiatında araçlarına problemsiz demiyorum onunda çok kusurlu modelleri var bütün otomotiv firmalarında kusur var ama hyundaideki kadar çok olmadığı kesin

• "2 aydır" donnımahberdeyim

dışarıdaki insanların önyargılarını; peşin hükümlerini; bilmeden biliyormuş gibi davranmalarını; "ak" dediklerine "kara"; "kara" dediklerine bi daha asla "ak" demediklerini; "gri" diye bir renk tonundansa "hiç" haberleri olmadığını biliyorum; bir şey ya "bembeyaz"dır pek çok insanın gözünde; ya "kapkara"

"arkadaşlar aranızda ülker çikolatalı gofret sevmeyen var mı" diye sormaya gerek yok; "arkadaşlar aranızda fiat kullanmayan var mı" diye sorarsam yaşı 25 üzeri; hele hele 30 üzeri olanlar arasından "çok az" çıkar; ya bizim eski araçlarımız; ya babamızın araçları "fiat" tı bir zamanlar; yani tofaştı; kuş serisi milli otomobilimiz gibiydi; hem milli kaygılarla (milletvekili maaşının "kendi vergilerinden" ödendiğini çok iyi bilen milletin koç un cebindeki liraların; kasasındaki trilyonların; altındaki arabanın; bilmemneredeki yazlığının bizim "milli duygularımızdan" yapıldığını çok iyi bilmesi gerekir) yıllarca bu araçları "seçtik" pek çoğumuz; kısacası "pek çoğumuz" fiat hakkında bir fikre sahipsek az çok biliyoruzdur; hem de öyle "geçen gece rüyamda gördüm"; "dayımın oğlu almanyadan getirmiş; geçen pikniğe götürdü orda gördüm"; "geçen sokaktan geçerken camdan gördüm"; "babaannem hacca gitti; orda varmış; resimlerini gördüm" değil; "bizzat" kullanmış; aracın kalitesinin ne olduğunu "yıllarca ön koltuğunda oturmuş biri olarak" test etmiş; o araçla okula başlamış; onunla ergenliğe girmiş; onunla ilk sürüş deneyimini yaşamış; ona isim vermiş; arasında duygusal bağ kurmuş; her akşam yatmadan önce perdeyi aralayıp camdan son bir kez daha araca bakmış kişiler olarak konuşuyoruz; ilk "kendi" arabamı alırken tutturdu çevremdekiler "kuş serisi al; hem temiz; hem rahat; hem anında satarsın; parçası ucuz; servisi bol; şusu var; busu var..."; kuş serisine "duygusal" yaklaşıp "aşırı" derecede sempati duyuyordum bir zamanlar; ama o araçlara binip; o kokuyu tekrar duyup; o araçlara istenen "milyarlarca" lirayı düşününce (yani cebimden çıkacak paranın karşılığı olup olmayacağını hesaplayınca) ederinden çok fazla istiyorlarmış gibi geldi; 2000 model "beğenmediği" marka bir araç fiyatına 95 model doğan satmaya çalışıyordu adamlar; o dönemlerde kuş serisine para vermek istemiyordum; ancak "hyundai kesinlikle almam" diye bir imaj vardı kafamda; hyundai ye neredeyse araba gözüyle bile bakmıyordum; bakış açım "pek çok" kişi gibi; adiydi, kalitesizdi; ucuzsa vardı bir numarası...

daha önce bir forumda yazdım; ta ki ilk hyundai accent in içine girinceye kadar sürdü bu düşünce; daha ilk içine girer girmez anlıyorsunuz kuş serisinden farklı olduğunu; "ben bu aracı almalıyım" dedim; ve o aracı değil ama (o 2000 model 1.3 tü) başka bir hyundai'ı (2001; 1.5) almak nasip oldu; tam 3 yıl kullandım; konu fiat mı-hyundai mi değil; accent mi kuş serisi mi de değil; Allah aşkına bırakın artık şu kuş serisi etrafında "uçmayı"; kendi kıçını yerden kaldıramayan kuş'un terbiyecisine "uçmak"; benim güvercinim uçar; takla atar; ağzıyla sapan taşı tutar lafları yakışıyor; ama böyle bir forumda; belli bir seviyenin üstünde olduğuna inandığım insanların olduğu yerde yakışmıyor...

hyundai ler bu memlekette binip binebileceğiniz "en sorunsuz" araçlardandır; hyundai ye "sorunlu" diyen şahsiyetlerin "kaç tanesi" hyundai kullandı bilmiyorum ama ben senelerce hem fiat; hem hyundai kullandım; fiat ın üstün olmasının yolu hyundainin adi olmasından mı geçer; hyundai yi "malzeme kalitesizliği"yle suçlayanlar hiç kendi övdükleri araçlarda kullanılan malzemenin kalitesine bakmazlar mı; arkadaşım; çok uzun oldu ama accent-palio seçimi senindir; ama bil ki accent alırsan seni minimum sorun; o paraya maksimum konfor-malzeme kalitesi-işçilik; ucuz ve yaygın servis ağı; üstelik bahsettiğin rakibine göre düşük yakıt sarfiyatı ve tartışma götürmez şekilde bariz üstün motor performansı bekliyor...

accent alırsan da tavsiyem "gls" modelini alırsan aracın sana o paraya pek çok artı sunduğunu göreceksin...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.