Şimdi Ara

fiat mı hyundai mi? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
13.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Hyundai Accent mi alayım, yoksa, Fiat Palio mu?" diye sormuştun.
    Ben de "Corolla" demiştim, tabi daha eski modellerini.

Lakin, illa Accent veya Palio arasında tercih yapacaksan, Accent almalısın.

Senin alacağın 10.000-11.000 Liralık Accent iyi araba olduğundan bunu tavsiye etmiyorum.
    Accent'i tavsiye ediyorum, çünkü Palio (ve Siena, Albea vs.) kötü araba.
    Palio ve Albea'nın rakibi Accent değil, Logan, Symbol, Lada ve Samand.

Burada Fiat çalışanlarının Palio ve Albea hakkındaki övgülerini dikkate alma; onlar objektif olamıyorlar.
    Onları da anlıyorum, kuzguna yavrusu güzel görünürmüş.

2007 sıfır araçlara gelirsek:
    Hyundai her yıl daha iyiye gidiyor. Yeni Accent ve Getz modellerinin kalite+donanım/fiyat oranı başarılı.
    Aynı oran yeni Palio ve Albea için tartışılır. Fiat'ın oranı kötü diyemiyorum çünkü, Palio ve Albea modellerinde fiyatı nihayet aşağı çekmeyi başardılar.
    Artık, Albea ile Accent aynı kulvarda değil. Accent bir üst kulvarda ama kalite+donanım/fiyat oranı hangisinde daha iyidir, bunu araçları biraz analiz ettikten sonra söyleyebiliriz ki ben bunun için yeterli veriye sahip değilim.

Bir katılımcı (bebeto) da ENCAP testlerinden bahsetmiş. Punto 5 yıldız aldı ama Palio ve Albea bu teste sokulmadı bile. Niye derseniz, rezil bir not alacağını Fiat biliyordu da o yüzden.
    Peki bu Fiat'ın ayıbı mı? Hayır. Palio ve Albea bırakın 5 yıldızı, yıldızlık bir araç olsun diye üretilmiyor. Ucuza, ayağınızı yerden kesecek, Kuş serisinin modernize edilmiş serisi olarak üretiliyor. O nedenle haksızlık etmeyelim ama "Fiat'ın Punto'su 5 yıldızlı, o yüzden Palio da iyi araba" deme absürdlüğüne düşmeyelim.
    Burada Punto'yu değil, Palio ve Accent'i kıyaslıyoruz.

• 1.5 CRDI VGT TURBO 110 HP demek istedin galibaa.

quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Evet Fiatta olucak.Hiç olmassa gp Euro ncap ten 5 yıldız almış bir araçtır ve diz havayastıkları dahi mevcuttur.Ayrıca ben Türk işi albea yı falanı filanı savunmuyorum.Ama Bi Grande Punto olsun,yeni Brava olsun Hyundainin çirkin ördek yavrusu araçlarıyla mukayese edilmeyecek kadar iyi ve sağlam tasarımlara sahiptir.

Hyundai nin tek alınası yanı 1.6 lık dizel motoru.
  • Akdeveli benim yazılarımı okursan ben zaten albea yı falan dikkate almıyorum.Ve punto iyi diye diğerleri de iyi demiyorum.Ben albea ya veya palio ya bakarak Fiat kötü araba üretiyor denmesine karşıyım.

Cevizkabuğu evet 1.5

Kia da denedim baya bi tutulmuyor araba.Abs ve asr şart.
  • Haklısın Bebeto, ben senin sözlerini geniş yorumladım.
    Gerçekten Fiat'ı sadece Palio ve Albea olarak görmemek lazım.
  • bana grande puntonun değil albeanın kaç yıldız aldığını söyle..tabi palionunda.....
  • bizde öyle görmüyoruz akdeveli;
    peki bebeto85 daha hala niye tartışma yaratıyorsun....benim yazımıda okursan eğer grande puntoyu diğer araçlardan ayırdığımı görürsün ve ben sadece albea ,palio gibi kalitesiz ve güçsüz olarak üretilen(arkadaşların dedikleri gibi kuş serisinin biraz daha donanımlısı gibi)benim gözümde beş para etmeyen bu araçlara lafım!!!

yani grande punto sahibisin heralde ;;;grande puntoyu sen soktun araya biz albea ve palionun kalitesiz olmasını tartışıyorduk...ve benim iddaam fiat markasının değil, albea ve palionun hyundaı accente rakip olamayacağıdır....

kıayı boşver zaten....adı bile insana hoş gelmiyor ama araçlarıda pek kötü sayılmaz...,

quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

Akdeveli benim yazılarımı okursan ben zaten albea yı falan dikkate almıyorum.Ve punto iyi diye diğerleri de iyi demiyorum.Ben albea ya veya palio ya bakarak Fiat kötü araba üretiyor denmesine karşıyım.

Cevizkabuğu evet 1.5

Kia da denedim baya bi tutulmuyor araba.Abs ve asr şart.

• Hocam ne tartışması ya konuşuyoruz Fİat şöyle yerlerde falan diyince siz,ben o yüzden punto yu ve Brava yı söyledim.Yani marka bazında eleştiri olmasının çok yerinde olmayacağını belirtmeye çalışıyorum.

Ayrıca evet Grande Puntom var ama fiat fanı dilim ki GrandePunto yu dahi bi çok yerde eleştirdim.
  • Boşver Fırat

Tofaş çalışanı diyorlar sonra.

keşke tofaşın mühendis kadrosunda çalışsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 22 Mayıs 2007; 9:16:29 >
  • arkadaşlar,
    ben accent almaya karar verdim diyene kadar tartışmalar bu kadar hararetli değildi
    ne oldu anlamadım.
    fiat cı arkadaşlar kızmasın bi dahaki seferede fiat alırım.gönüllerini hoş tutsunlar
    gerçi accent almaya karar verdim ama kısmet.ne olacağı belli olmaz.
    görüş belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    umarım görüşlerinizi yazmaya devam edersiniz.çünkü ilgiyle takip ediyorum.araba alacağım güne kadarda aynı ilgiyle takip edeceğim.
    saygılar.

• Biz senin iyiliğin için diyoruz .cebimize giren ya da çıkan birşey yok

albea nın ikinci eli de parçası da üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 22 Mayıs 2007; 9:33:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Boşver Fırat

Kimse demez merak etme
    Bu forumu birazdaha okursam bende tofaş çalışanı olucam mecburen dostum

Geçen hafta arkadaşın şirket aracına 2005 accente bindim.
    Aman allahım heryerinden ses geliyor,motordan cızır cızır sesler geliyor.
    Araba berbattı.Sadece yürüyor araba.

Tamam şirket arabası ama 50 bindeki araba öylemi olur?
    Arkadaşım arasıra benim marea yı kullanıyor.
    Arada devasa fark olduğunu kendiside söylüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: electrics

arkadaşlar,
    ben accent almaya karar verdim diyene kadar tartışmalar bu kadar hararetli değildi
    ne oldu anlamadım.
    fiat cı arkadaşlar kızmasın bi dahaki seferede fiat alırım.gönüllerini hoş tutsunlar
    gerçi accent almaya karar verdim ama kısmet.ne olacağı belli olmaz.
    görüş belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
    umarım görüşlerinizi yazmaya devam edersiniz.çünkü ilgiyle takip ediyorum.araba alacağım güne kadarda aynı ilgiyle takip edeceğim.
    saygılar.

Boşver accenti,marea al

Kesinlikle pişman olmazsın.
    Sakın marea kulübüne uğrama,kafan çok karışır marea alırsın sonra

• hyundaının ki hele hiç üzmez... yeni eranıın bile arka stopu 38 ytl orjinali,öntamponu orjinali 45 ytl , ön far orjinali 60 ytl v.s v.s...dizel olmasına rağmen 15,000 km bakımı serviste yaptırdım 130 ytl ye çıktı...2007 model bir hyundaının parça ve bakımı bu kadar ucuzsa electrics arkadaşın alacağı 99 model hyundaı hemde benzinlinin bakım masrafı ne kadar tutar parçası fiyatları nasıl artık siz hesaplayın!

ikinci eldede arkadaşın alacağı kasalar şahin ayarında satışa sahip kasalar...ticaridede hyundaı h100
    erayı söylemiyorum çünkü 2006 başında çıkmasına rağmen daha internetteki sitelerde toplasan türkiye genelinde 25 tane çıkmaz ve galerilerdede görmek imkansız....o 25 tanede 1,4 benzinli ..dizeli ikinci ele düşmedi daha....

quote:

Biz senin iyiliğin için diyoruz .cebimize giren ya da çıkan birşey yok

albea nın ikinci eli de parçası da üzmez.

• ya kaç kere söylüyelim arkadaşlar!
    araba isterse 5,000 de olsun adı üstünde şirket aracı....
    verdiğin şöför arabayı eşşek ten farklı görmeyip kullanırsa dökülür tabii
    ama şöförün biraz vicdanı varsa kendi arabası gibi kullanırsa 200,000 km ye gelse dahi araba tertemiz durur...

o şöförün insafına kalmış bişey...sanki o 2005 accentin yerinde albea olsaydı hiç biyerinden ses gelmez,arıza vermezdi...accenti o hale getirmeyi başaran insan albeayı haydi haydi dağıtır...

quote:

Orjinalden alıntı: dozi17

quote:

Boşver Fırat

Kimse demez merak etme

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

emp:) albea 1,2 üretimden kalktı;;;;

Fabrika çıkışı lpg li olanlar 1.2 16v hala olarak çıkıyor.
  • quote:

ya kaç kere söylüyelim arkadaşlar!
    ama şöförün biraz vicdanı varsa kendi arabası gibi kullanırsa 200,000 km ye gelse dahi araba tertemiz durur...

o şöförün insafına kalmış bişey...sanki o 2005 accentin yerinde albea olsaydı hiç biyerinden ses gelmez,arıza vermezdi...accenti o hale getirmeyi başaran insan albeayı haydi haydi dağıtır...

quote:

quote:

Boşver Fırat

Kimse demez merak etme

Şirket araçları özellikle şehirler arası yol yapanlara bakımlı olur o arabadan çıkan sesler insanı yolda öyle bir yorarki 145.000km de cdti corsa biliyorum şirket aracı sadece amortisörlerinden ses geliyordu onunda nedeni amortisörlerin artık ömrünü doldurmuş olması onun harici arabanın hiçbir yerinden ses gelmiyordu.Ama sadece sahibinin kullandığı accentleride biliyorum

• Mehmet

Biz hyundai den memnun kalmadık.samimi olarak adam gibi anlatıyorum.

olmaz öyle şey o şirket aracı diyorsun.bakımları yapılmayan bir araç değil ki.

öyle sağa sola da çarpmıyoruz.cip gibi de kullanmıyoruz.normal gidip geliyoruz.

albeanın 100bin km testini okumanı tavsiye ederim.

kötü araba değil.bizim şartlarda ideal.

dalga geçer gibi yazı yazmana gerek yoktu
  • quote:

quote:

quote:

Boşver Fırat

Kimse demez merak etme

Araç İzmir merkezli kentkartın aracı.Araştırabilirsin istersen.
    2 yetkilisi Ç.kaleye bakıyor ve hiçde eşşek gibi görmüyorlar.
    Araç sadece bu iki arkadaş tarafından kullanılıyor.
    Gayette güzel kullanılıyorlar..

araç dökülüyorsa onların suçu değil.

• AKINCL

bizde dört teknik yapı inşaat olarak; albea palio ve doblodan memnun kalmadık...

bakım yaptırmaktan falan bahsetmiyorum...hor kullanmadan bahsediyorum istediğin kadar bakımını yaptır aracı hor kullandınmı o araç isterse en sağlam araç olsun bir gün dağılacaktır heryerinden ses gelecektir....

şunu söyleyim şirket için albea fazla bile...sonuçta mutlaka işçiye ve şöföre veriliyor bu araba...DAHA KALİTELİ VE KONFORLU ARACA O KADAR PARA BAĞLAMANIN LUZUMU YOK

şirket zaten kullanır kullanır 100,000 i geçtimi satar ...yıl sonunda çoğu aracını sıfırlar şirket için sorun değil...

ama buradaki arkadaş özell hususi kullanacağı için daha kaliteli ve konforlu donanımlı bir araç almak istemesi normal yani....

ya arkadaşım korea kalitesi ile italyan kalitesi birmi?teknolojileri birmi?motor bakımından en güçlü ve sağlam motoru kim üretiyor?
    cevabın mutlaka italyan daha iyidir olacak fakat kime sorarsan sor bu soruyu korea cevabını alacaksın!!!!!

• korea malı bir araçla italyan malı bir araç kıyas bile edilemez...niyemi dediğim gibi teknoloji,güçlü dayanıklılık ve sağlamlık yönünden karşılaştırılamaz...italyanın teknolojisiyle koreanın ki birmi?
    gidin;bir tofaş satıcısına ve görevliye samimiyetle sorun fiat mı hyundaımı diye....bakalım fiat satan bir arkadaşın gerçek fikri neymiş...ama samimiyetle sorun çünkü ekmeğimden olacam korkusuyla sattığı markayı övecektir...

opel corsa diyorsun ..o araba tabiki sorun çıkarmaz çünkü sonuçta opel...vectra 2004 model ve 96 model leri kullandım çok aşırı sağlam arabalar...bacanağım 96 model kullanıyor(o kasalar çok güzel)afedersin hayvan gibi kullanır ve ben bindiğimde onun arabasını kullanamam çünkü debriyaj balatası bitmiş debriyaj çok sert ve en üst noktadan kavrıyor ....ona bile dayanan bir araba....vw 10 basar opel....

eğer bacanağım gibi kullanan bir insan accent kullanırsa 1,5 senede arabayı dağıtır...ama albeayı veya palioyu kullanırsa 3 aya kalmaz dağıtır....

quote:

Orjinalden alıntı: emp:)

quote:

quote:

quote:

Boşver Fırat

Kimse demez merak etme

Şirket araçları özellikle şehirler arası yol yapanlara bakımlı olur o arabadan çıkan sesler insanı yolda öyle bir yorarki 145.000km de cdti corsa biliyorum şirket aracı sadece amortisörlerinden ses geliyordu onunda nedeni amortisörlerin artık ömrünü doldurmuş olması onun harici arabanın hiçbir yerinden ses gelmiyordu.Ama sadece sahibinin kullandığı accentleride biliyorum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.