Şimdi Ara

fiat palio 1.4el

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 2001 model fiat palio 1.4el mevcut. araba 39.000 de 1 ay önce bir kaza yaptım ve arabam o günden sonra çok yakmaya başladı. Bunun cevabı ne olabilir. (sag çamurlugu yüksek bir kaldırıma vurdum- sağ tekerlekle birlikte) Yanıtlayan arkadaşlara şimdikten teşekkür ederim. Arabanın eksozunda bir ezilme var, kasko onu değiştirmedi.

• İlginç bir durum..Bende aynı arabanın 99 modeli var..1,5 sene önce benzin parasından gına geldi, göstermediğim servis (Tofaş da dahil) kalmadı, arabanın herşeyi normal..Gel gelelim 100 km de 8 lt benzin yakıyordu şehir içinde, ben de LPG taktırdım, 1,5 senedir çok rahatm sana da tavsiye ederim.
  • şehir icinde 100 km de 8 lt benzinli bir arac icin fazla diyorsaniz hic araba almayin daha iyi bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: shener

şehir icinde 100 km de 8 lt benzinli bir arac icin fazla diyorsaniz hic araba almayin daha iyi bence

Kusura bakma kardeşm, çok özür dilerim..Bilseydim hiç bu araba işlerine girmezdim..

Arabamı satıp hemen at arabası alıyorum, senin sözün üstüne söz söylenir mi..
  • şehir içi benzinli bi araba için 8lt normal palio için de baya iyi 1 ay kadar 2004 palio kullandım 1.2 motor şu devir saati bile olmayan 9.5 litre falan yakıyodu şehir içi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mad_alper -- 8 Nisan 2006; 19:43:25 >
  • Bir hata oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2A Mühendislik -- 8 Nisan 2006; 19:51:10 >
  • eksozundaki ezilmeyi servise göstermek ve onlara sormak akıllıca olur, sağ ön lastik ve tamponla yakıt arasında bağlantı kuramadım

ayrıca keşke otomobilim 100km de 8 litre yaksa
  • Arkadaşlar evimle okulumun arası 1 km. tam 13 günde okula 1-2 defa gidip geliyorum 50 ytl lik benzin tam 13 günde bitti ve benim 13 günde yaptığım km. takriben 50 km ve 50 ytl lik benzin bitti. Kazadan önce 20 ytl ile kazadan sonra 50 ytl aynı yolu yaptı. Gerçekten şok olmuş durumdayım. ayrıca ben Gümüşhane de öğretmenim. Burda 1 tane fiat bayisi var ve acayip pahalı. Ne alırsan 2 katı. Ayrıca durduk yere masraf çıkarıyolar. Alternatifler trabzon veya erzurum ama benim hiç zamanım yok.
  • beyler 100km de 8 litre çok iyi bence ama kazadan sonra arabaya ne olduysa 50 km de 15 litreden fazla yaktı. Araba benzini içiyo ne oldu bu arabaya...
  • sağ tekerlek ve çamurluğun orda hasarı bilmiyorum ama ön takımda oluşabilecek tekerleüğin bağlantı noktalarına baktırmak lazım.acaba orada bir frenleme mi sözkonusu.
    ama aynı mantıkla da aracın o yöne çekmesi gerek..
    tamirci neler yaptı bilmek lazım..
    bir de servise götürüp göstermek,en azından arıza tesbiti için...
  • 1 KM MESAFEDE KULLANIYORSAN (YANİ SABAH 1, AKŞAM 1 KM) ÜSTELİK GÜMÜŞHANE SOĞUKKEN 100 KM DE NE YAKMAYI BEKLİYORSUN?

SENİN ARACIN ZATEN NORMAL ŞEHİRİÇİNDE 100 KM DE 10-12 LİTRE YAKIYOR. GÜNDE 1 KM GİDİŞ, 1 KM GELİŞ ŞEKLİNDE KULLANIMDA 100 KM DE 25-30 LİTRE YAKARSIN...

KAZADAN ÖNCE AYNI YOLDA 20 MİLYONLUK BENZİNLE, 50 KM GİDEBİLMEN ŞAŞIRTICI GELDİ...

quote:

Orjinalden alıntı: T_Bolt75

beyler 100km de 8 litre çok iyi bence ama kazadan sonra arabaya ne olduysa 50 km de 15 litreden fazla yaktı. Araba benzini içiyo ne oldu bu arabaya...
  • zaten cevabini almissin, sehir icinde 100 km de 8 den az yakan varsa buyursun buraya, benzinli bir arac icin gayet guzel bir rakam

at arabasinin bile maliyeti 100 km icin 8 lt lik benzine es deger olabilir, arpa fiyati, zaman faktoru, konfor faktoru, ati idare edecem diye paralanma faktoru, atin pisliklerinin cevreye verdigi zararlar olarak siralarsak zaten 8 lt benzinin fiyatini gecer:))
  • verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Bugün gittim ve usta bujileri değiştirdi. ne alakası varsa. bu arada yağın değiştirilmesine 1000 km kaldığı halde değiştirdim. Bu da olayı çözmezse bi senörü değiştirecegini söyledi. Küçük bir sensör ve fiyatı yaklaşık 150 ytl. Neyse inşallah düzelecek. bu arada roverci nin söylediklerine katılıyorum ama 18 lt ile 50 km de biraz az. yani km başına 1 ytl ye geliyo...
  • BEN 1999 MODEL 1.4 SİENA KULLANMIŞTIM. TEK NOKTA ENJEKSİYON. PALİO İLE AYNI MOTOR.
    BU ARAÇLARDA YÜKSEK YAKITIN EN BÜYÜK SEBEBİ İLK ÇALIŞTIRMADA JİKLE DEVRESİNDE HEM YÜKSEK DEVİRDE (1500) HEM DE ÇOK UZUN SÜRE KALMASIDIR. YANİ MOTOR SOĞUKKEN ÇALIŞTIRILDIĞINDA NORMAL RÖLANTİ DEVRİNE İNMESİ İÇİN EN AZ 3-4 DAKİKA GEÇMESİ GEREKİYOR. JİKLE DEVRESİNDE ZENGİN KARIŞIM OLDUĞU İÇİN, BU DÖNEMDE MÜTHİŞ YAKIT HARCANIYOR....
    BİR DE SADECE 1 KM LİK YOLDA KULLANILIYORSA, BİR DEPOYLA EN FAZLA 200-250 KM GİDİLEBİLİR.
    BENİM YOLUM 4 KM KADARDI, HEP FULLERDİM... ORTALAMA 330 KM YOL YAPIYORDUM. ŞİMDİ ALDIĞIM BENZİNİN KAÇ LİTRE OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM... AMA 42-43 LT CİVARINDAYDI....
    YANİ, 100 KM DE, 100*43/330=13 LT HARCIYORDUM... GÜNDE SADECE (SABAH SOĞUK MOTOR) 1 KM GİDİŞ, (AKŞAM SOĞUK MOTOR) 1 KM GELİŞ ŞEKLİNDE KULLANIMLA 100 KM DE 20 LİTRENİN ALTINI GÖREMEZSİN...
    AYRICA DEVAMLI BU ŞEKİLDE KULLANMAK, MOTOR YAĞININ ÇABUK BOZULMASINA, MOTORUN ÇABUK KURUM BAĞLAMASINA, AKÜNÜN ÖMRÜNÜ ÇABUK DOLDURMASINA, EGSOZUN ÇABUK ÇÜRÜMESİNE YOL AÇAR...

quote:

verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Bugün gittim ve usta bujileri değiştirdi. ne alakası varsa. bu arada yağın değiştirilmesine 1000 km kaldığı halde değiştirdim. Bu da olayı çözmezse bi senörü değiştirecegini söyledi. Küçük bir sensör ve fiyatı yaklaşık 150 ytl. Neyse inşallah düzelecek. bu arada roverci nin söylediklerine katılıyorum ama 18 lt ile 50 km de biraz az. yani km başına 1 ytl ye geliyo...

• quote:

verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Bugün gittim ve usta bujileri değiştirdi. ne alakası varsa. bu arada yağın değiştirilmesine 1000 km kaldığı halde değiştirdim. Bu da olayı çözmezse bi senörü değiştirecegini söyledi. Küçük bir sensör ve fiyatı yaklaşık 150 ytl. Neyse inşallah düzelecek. bu arada roverci nin söylediklerine katılıyorum ama 18 lt ile 50 km de biraz az. yani km başına 1 ytl ye geliyo...

Bende 1999 model palio 1.6 var şehir içi 25 kuruş yakıyor.Senin arabanın 100 kuruş yakması çok acayip bir olay.1.4 paliolar 1.6lardan fazla yakar ama en çok 30 kuruş yakması gerekir.Ustan sanirım lambda sensörünü değiştirecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.