Şimdi Ara

Fiat Palio aşırı yakıt tüketimi (km de 45-50 kuruş[LPG]) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
11.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: huso0655

Evet hocam zamani gelmis,degismesi gerekir depoyu ve tum hortumlari degistirilmesu gerekir.

Yani eskiyi sokup komple sifir yeni sistemmi taktirmam gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam egerki lpg beyni ve elektronik aksami saglamsa,onlar kalsin.Depo ve hotumlarin tamami..

• y@k@moz Y kullanıcısına yanıt
    hocam aynı sorunun benzerini uno sx ile bende yaşadım.... aslında kendi yapabileceğin birkaç basit uygulama ile arıza teşhisini daha kolay yapabiliriz..... uno lpg de sorunsuz çalışıyordu lakin benzine geçince sizinki gibi simsiyah duman atıyor çekişten düşüyor ve teklemeye başlıyordu..... yetkili servisten bi ustadan öğrenmiştim çözüm yolunu ama yine tekrar ediyordu .... ara sıra bu işlemi tekrarlıyordum ve sorun hemen düzeliyordu....

ilk olarak aracın hava aldığı deliği koli bandı ile yarısını kapat..... daha az hava almasını sağla... bu sayede aracının rölantisi çok artacaktır ve bi lpg ustasına elle ayar yaptır ve yakıtı ve rölantiyi düşür..... aracın çekişi harika olacaktır ve yakıt yarı yarıya düşecektir....
    benzinde sim siyah duman atmasının sebeplerinden birisi de aracın elektronik beyninin lpg nedeni ile arıza algılaması ve kilitlenmesidir... bu işi de TÜRK usulü çözmelisin...:)) ya motor beyninin üst soketini çıkar 10 a kadar say ve yine soketi yerine tak... bu zor olursa akü negatif kutup başını sök 10 sn bekle ve tak.... siyah duman ve tekleme bir müddet kesilecek ve benzinde saat gibi çalışacaktır aracınız...
    eğer buji kablolarında ve distrübitör kapağının memelerine bi bakın ...bi korozyon ve oksitlenme varsa temizle oksit ortadan kalkınca daha rahat ateşleme olacaktır..... distrübitör kapağını bi kenarına çizgi çek veya kağıt yapıştır hizasını bozmamak için sonra sök içine bi bak ... tevzii makarasının ucu da aşınmış veya oksitlenmişse onları da temizlemelisin....sonra kağıt veya çizgi ile pozisyonunu belirlediğin kapağı eskisi gibi tak bir daha dene.....
    yakın zamanda bi yerde triger filan değiştirmiş isen sente de atlatmış olabilir usta arkadaşlar... bu da benzer sorunlar yapar....

aracın ilk çalıştığında yüksek devirde çalışıp rölantinin ısınınca düşmesi olması gereken bi durumdur.... yani o olay normal.....,,
    oradaki ustaları pek yorma .....

yüksek yakıt debriyaj balatası kaçırmaya başlayınca da oluşur....
    bu dediklerimi kendin yapabilirsin ve sonucu bana bildirirsen sevinirim

• y@k@moz Y kullanıcısına yanıt
    merhaba bendede palio 1.4 1999 sw... Araç var 29 litreye has deposu doluyor... Net 400 km yol yapiyorum.
    Bu duruma göre değişiyor 440 km de gördüm

• shekilli_34 S kullanıcısına yanıt
    şehir dışıdır o

• quote:

Orijinalden alıntı: shekilli_34

merhaba bendede palio 1.4 1999 sw... Araç var 29 litreye has deposu doluyor... Net 400 km yol yapiyorum.

1.4 Motor araç, için 33 kuruş şehir dışı pek az değil aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

nasıl hesaplama yaptınız merak ettim 29 litre lpg 29*2,24 desek 65 lira yapar 65/4OO dersek kmde O,162 TL yapar 16 kurus yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

quote:

nasıl hesaplama yaptınız merak ettim 29 litre lpg 29*2,24 desek 65 lira yapar 65/4OO dersek kmde O,162 TL yapar 16 kurus yapıyor

Has deposu diyince benzin hesapladım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

quote:

Has deposu diyince benzin hesapladım ?

29 litre benzin deposu olan arac mi var hocam

• konu hortlamis ama, palio ve siena alan her arkadasim kibrista cok cekti cok masraf etti. 55000 de siena bile...

• fiat palio nun 5 kişilik aile için şehir içi ve şehir dışı en az yakıt tüketimi olan modelini söyler misiniz ?

yoksa o fiyatlara(15-20 bin tl) daha az yakıt tüketimi olan başka bir araç bulabilir miyiz ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.