Şimdi Ara

Fiat Palio aşırı yakıt tüketimi (km de 45-50 kuruş[LPG])

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
11.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1999 model 1.4 EL Palio ya sahibim ancak aracın yakıt tüketimi ile sorunum var.Araç full depo 32 lt LPG ile en fazla 188 km yol gidiyor hesapladığımda km ye 44 kuruş yapıyor.Bazen 50 kuruşa kadar çıkıyor.Yani 80 TL ile 188 Km yol yapıyor şehir içinde.Benzinde denemedim ama siyah duman atıyor yani yakmadan çiğ benzin atıyor ki kokusundan belli oluyor. bir kaç gün önce eksoz muayenesinden geçmedi.değerleri neredeyse normalin 3 katı çıktı.Rolantisi yüksek dedi.gerçekten de ilk çalıştığında 1100 devir falan oluyor 10 dk sonra motor ısınınca düşüyor 800 e falan.kaçak yakıt kullanma dedi sanki kullanıyormuşum gibi...Bir kaç ustaya gösterdim işi çözebilen çıkmadı.Birde ben Hakkari deyim ki burda hiç anlamıyorlar Fiat tan. Varsa yoksa Toyota burda.şimdi yaz tatili için memlekete dönecem 1150 km yol yapacam ki kara kara düşünüyorum valla 500-600 yakar bu ayarda...Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı?hangi parçasını değiştirmem lazım.Allah rızası için yardım edin lütfen..

• Araçta sorun olduğu açık. O araçla uzun yol yapmanızı tavsiye etmem ne olacağı belli olmaz. Anlayan usta bulup yaptırmaya çalışın.
  • Maalesef sorunumuzda bu zaten anlayan usta bulamıyorum.Burda deneme yanılma yolu ile tamir yapıyorlar.Başıma daha ciddi sorunlar açabilirler.
  • +200 hp V8 gibi yakıyor maşallah kesinlikle bir sorun olduğu çok açık ama hakkariye istanbuldan yardımcı olamayacagım yoksa tavsiyelerde bulunurdum hocam.
    büyük ihtimal piston benzin/gaz ı alıyor yakamadan egzozdan dışarı veriyor dediginiz gibi bu arada filitrelerini değiştirin bakımlarını yaptırıp bir daha ölçün bence
  • Zor durum,aracı getirmeniz iyi olacaktır,çözülür durum.Ama o araç da onca km yi gelebilir mi bu durumda,sorun açar mı yolda belirsiz...
  • Buji, buji kabloları, ateşleme bobini, lpg ayarı, oksijen sensörü, hava filtresi.
    Bunları kontrol ettirin. oksijen sensörü gibi görünüyor bence.
  • fikirleriniz için çok teşekkür ederim.Hakkari de olmasaydım çoktan çözerdik problemi.Bujileri ve hava filtresini yeni değiştirdim.Diğer aksanlarını kontrol ettirecez artık en azından memlekete giderken Van da bir ustaya göstermeyi düşünüyorum.Umarım halledebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle haklısınız Ama elden bir şey gelmiyor
  • Lambda sensörüne baktırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Araçta sorun olduğu açık. O araçla uzun yol yapmanızı tavsiye etmem ne olacağı belli olmaz. Anlayan usta bulup yaptırmaya çalışın.

Bizde de 2000 mode weekend 1.4 EL vardı aynı sorun bizde de vardı belkide sorun değil öyleydi bilemiyorum. Kaç kere ayara gitti geldi yok. Aracı satalı 6-7 ay oldu satma sebeplerimizden biride bu yakıt tüketimidir. En son kaç kuruş yakıyordu hatırlamıyorum ama 200 km görmüyordu doldurunca 190 bile değil 180 lerde kırmızı yakıyordu.
  • Varsa bir gaz ayarcısına (doğru çalışan emisyon test cihazıda olur) git
    rolanti ve 3000 dd dakikada cikan değerlerin fotoğrafını ayrı ayrı çek buraya koy

ona göre yorum yapalım.
  • LPG'de kaçak da olabilir belkide.
    LPG Enjektörleri ve tesisatı da kontrol edilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

Araçta sorun olduğu açık. O araçla uzun yol yapmanızı tavsiye etmem ne olacağı belli olmaz. Anlayan usta bulup yaptırmaya çalışın.

Bizde de 2000 mode weekend 1.4 EL vardı aynı sorun bizde de vardı belkide sorun değil öyleydi bilemiyorum. Kaç kere ayara gitti geldi yok. Aracı satalı 6-7 ay oldu satma sebeplerimizden biride bu yakıt tüketimidir. En son kaç kuruş yakıyordu hatırlamıyorum ama 200 km görmüyordu doldurunca 190 bile değil 180 lerde kırmızı yakıyordu.

Yok sorun olduğu kesin.çünkü ben bu araçla Hakkariye gelirken yine 1125 km yaptım Sivas tan toplam 270 Tl falan yaktı.Şimdi aynı km yi yapsam mazallah...Evet dediğin gibi araç insanın canını sıkınca böyle durumda satmak geliyor insanın içinden.Sizin yine kırmızıya düşüyormuş benim tamamen bitiyor 180 km civarında.Şu problemini hallettirip bende satacağım.

• maşallah lpg 50kuruş 100 km 20 lıtre cıvarı demek.
    baya 4 lıtrelık arac gıbı yakıyor.
    motor olmek uzere sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zrb

LPG'de kaçak da olabilir belkide.
    LPG Enjektörleri ve tesisatı da kontrol edilmeli.

Burda bir tane LPG ci var yarın ona kontrol ettireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

Varsa bir gaz ayarcısına (doğru çalışan emisyon test cihazıda olur) git
    rolanti ve 3000 dd dakikada cikan değerlerin fotoğrafını ayrı ayrı çek buraya koy

ona göre yorum yapalım.

Eksoz muayenesi için yarın tekrar TüvTürk e gideceğim.Çıkan değerleri koyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Lambda sensörüne baktırın

İhtimallerden birisi hocam bir kaç kişi daha aynı şeyi söyledi.
  • Bende 2001 1.4 el siena vardi, motor yapildi, lpg sistemi degisti, debriyaj degisti yakit 14 lt lpgnin altina hic inmedi. Genelde 15 -16 arasiydi.

Motorun karakeristigi uzun yolda az kisa mesafesede canavar gibi yakmasiydi.

Allah kolaylik versin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba alırken özellikle palioların 1.4 motorlarından uzak durmam tembihlenmişti. Zaten fiyatları ucuz 8-9bin civarı. Ben de gittim 1.2 16V lpgli aldım. 14bin verdik ama 20 kuruş yakıyor. Şehir dışında 17 kuruşu gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Bende 2001 1.4 el siena vardi, motor yapildi, lpg sistemi degisti, debriyaj degisti yakit 14 lt lpgnin altina hic inmedi. Genelde 15 -16 arasiydi.

Motorun karakeristigi uzun yolda az kisa mesafesede canavar gibi yakmasiydi.

Allah kolaylik versin..

Evet genel olarak bu araçlardan dediğiniz durumla alakalı çok şikayet var.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.