Şimdi Ara

fiat palio nasıl bir araç (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
54.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: denizin

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

bende 1.6 16 valf palio sıralı sitem var.2 yıldır kullanıyorum.Yukarıda kendi arabalarındaki sorunları palioya malederek genelleme cümleleri kuran arkadaşların yaşadaığı sorunların onda birini yaşamadım.İnsanlara bilgi verirken objektif olarak doğru bir şekilde bilgilendirme yapın.kendi aracınız size çok fazla sorun yaşatmış olabilir bunu niye bir markaya modele bağlıyorsunuz.Yukarıda mesaj yazan denizin-d.assault-calpi.84 nickli arkadaşların söylediği hiçbir şeyi dikkate almayın bu adamlar sadece markaları modelleri karalamak için foruma girerler.madem bu kadar eleştiriyorlar şimdi kullandıkları araçları yazsınlar da görelim.Sanki piyasadaki palio dışındaki araçlar sorunsuz dört dörlük yakıtı koklayıp parçası ucuz olan araçlar değil mi boşuna milleti kandırmayın palio Türkiye ve avrupada muadillerine standartların üstünde bir araçtır.Wekend modeli ve hb olanları halen italyada üretilip avrupaya da pazarlanmaktadır.Küçük bir bilgi vereyip palionun sacı dayanıklıdır fıat ilk kez palioda 8 yıl paslanmazlık garantisi veriyor.3760 mm uzunluğundaki küçücük 1.6 palionun kasa ağırlığı 980 kg dir.Yol tutuşu iyi değil diyenler.getz e polo yo clio hb ğe baksınlar.Bu araca 185-195 tabanlı lastik takarak mükemmel yol tutuşu elde edilebiliyor.1.6 103 hp lik palionun performansını hiçbir orta sınıf araçta bulamazsınız .palioların genelde birçok motor seçeneği benzinde bir miktar fazla yakar.fakat lpg de fazla yakmaz.98 model aracımın plastik akasamı ve döşemelerine kalitesiz diyenlere 12 yaşındaki aracımın resimlerini koyabilirim ben bir çok marka ve model aracı kullandım inanın pastik aksamı ve döşemesi bu kadar dayanıklı araç görmedim.Son olarak palio parçası ucuz tutulan ekonomik bir araçtır.2 yıl önce 9500 tl ye aldığım aracımı 9750 verdiler satmadım.Satılmaz elde kalır diyenlere de cevap olsun.

Daha dün aldığın arabayı bize mi anlatıyorsun?Biz palioyu 1999 yılında sıfır olarak aldık.Fabrika çıkış belgeleri hala elimizde.11 yılda başka bir arabada yaşamayacağım kadar sorun gördüm.Bir kere arabanın her tarafı ofsayt.Ön koltukta iki kişi otururken vitesi beşe atması bile sorun.Vitesi 5'e atıyorsun elin yanındakinin dizine çarpıyor.Freni,bagajı,yol tutuşu,iç mekan genişliği rezalet.Abimin citroen saxodan bu arabaya ilk geçtiğimde arabanın yol tutmaması sebebiyle daha ilk günden virajda savrulmuştum.Her yıl bir tarafları bozuluyor 500-600 bakım parasını her yıl veriyorum.
    Parça ucuz lafı tamamen yalan 1.6 modellerinin parçaları marea ayarında.
    Evet plastik aksamı o kadar sağlam ki 2 yıl önce silecek kolunun ucundaki plastik kendi kendine kırılıp fırladı tamir olmadı.Yedek parçacıda ucuz bir parçadır 30-40 lira gibi ücret beklerken adam 520 lira dedi şok girdim.Far-silecek kumanda takımı 520 liraymış.Geçenlerde tekrar sordum 210 liraya düşmüş evet parçası çok ucuz bu arabanın ve de sağlam.

Bizim anlatmak istediğimizde bu ama laf söyleyenler araç sahibinden çok araç fanatiği olmuş.Aynı silecek takımıyla benimde sorunum vardı hiçbirşey yapmadığım halde bozuldu.Su atmıyordu.Silecek tek aşama çalışıyordu sanayideki ustalar sağolsun elektrik aksamından kablo bağladılar.. Benim sorduğumda Far silecek kumanda takımı daha pahalıydı montajıda dahil değil o fiyata.. Vitesi ben yazmamıştım:) aynı sorun tüm palio kullananlarda var ama görmezden geliyorlar.Kapı sesi sorun değil deniyor ama o sesi her sabah duymak insanı deli ediyor.3 kademeli çat çat çat..Bu normalse niye diğer kapılarda olmuyorda çok açılan kapıda oluyor demekki aracın kapıları kalitesiz!!.Palio sorun çıkardımı ucuza maletmek mümkün değil.Küçük çaplı sorun çıkarmıyor.Sanayiye girdinmi 300-400 TL yi gözden çıkaracaksın oda rica minnet. 2 sene içinde Amörtisörleri değiştirdim.Direksiyon ses yapmaya başladı hidrolikten dediler onu yenilettim.Şanzıman 2 kere arıza verdi.Arka bagaj kapağının açma kolu kırıldı. Unuttuğum bir konu daha varki hiçbirşekilde cözemedim.. Araba yolcu tarafından su alıyordu. sanayide gitmediğim usta kalmadı çözemediler..Her yağmur yağdıgından sabahları işe gitmeden evvel su temizlemekten gına geliyordu artık:).

İyi taraflarıda vardır muhakkak ama aracın çıkarttığı sorunlar nedeniyle iyi taraflarını görmemeye başlamıştım. Bu sorunları yaşayanların sayısı az olsa şans işi diyeceğim ama aynı sorunlarla baş etmeye çalışan cok sayıda paliocu var..Paliodan sonra Fiatın en kaliteli aracına bile bakmıyorum.Benim aracım 2001 1.4 modeldi.. Umarım sizin araçlarda ileriki zamanlarda böyle sorunlarla karşılaşmazsınız.

Arkadaşım yaşadığın sorunları bende yaşadım.Yağmur yağıyor ön yolcu koltuğunun tabanı su dolmuş.Allah allah diyorum bu su nereden geldi?Arabanın tabanında delik yok birşey yok nasıl oluyorsa orada su birikiyor.
    Şanzıman ayrı bir süper olay.Şanzıman 80 km hızdan sonra ötüyor.Ben bu arabada hızlı vites değiştiremiyorum.Vitesler çok kemikli oldu tamir ettirsem 600 lirayı yer kesin.Araba daha 53000 kmde.
    Beni hep rezil etti bu araba.El freni çekikken biri otursa arka balatalardan garç diye bir ses geliyor.Arka balatalardan frene basmadan yol boyunca vır vır vır ses geliyor.Balatalar değişti,ayarlandı yine düzelmedi.Arkadaşlarım arabaya binerken bir kapıyı açıyor tak tak tak ses çıkıyor.Ne yani bu normal mi?İyi birşey mi?
    Bir gün sanayiden bir abiyle bir yere giderken ufak çukurlara girdik arabanın her yerinden langur lungur sesler geliyor.Adama dedim abi arabaya bak bu normal mi diye.Adam eliyle kapı kenarlarına yavaşça vurarak dedi ki yeğenim bunlar araba değil.
    Arabada 1.6 motor var seri birşey.Diyelim gaza geldin biraz basayım dedin ileride viraj var diğer arabalar 60'la viraja girse girdiği gibi çıkar ama palioyla virajdan çıkamasın savrulur gider.Benim başıma geldi şahin benden hızlı girdi aynen çıktı ben savruldum.
    Tek kelimeyle bunlar araba değil ben zaten gaz tenekesi diyorum.Yapılan masrafa yazık soğudum iyice.İşime yaramasa hemen sepetlerdim ama seneye kadar kullanmak zorundayım.1-2 sene daha bu arabayı kullanırsam ocağıma incir dikecek.
    Her yıl babamdan tamir parası istiyorum.Artık para istemeye yüzüm yok.Geçen gün bıktım bu arabadan her yere taksiyle gitsen daha ucuza gelirdi dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 19 Haziran 2010; 0:08:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aaykun

benim arkadaşın paliosu vardı, satıp pejo pertner aldı. işte şimdi arabaya biniyorum, palio araba değil dedi. bende o ara almayı düşünüyordum palio almadım bu yüzden. palionun iyi bir araba olduğunu hiç kimseden duymamıştım zaten.

nasıl bi partnermış merak etttim

motor 5 para etmez
    hiç bir donanım yok
    kaporta eğilmiş sac
  • konuyu hortlattık ama benim de söyleyeceklerim var!

27 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri 99 palio el 1.4 kullanıyorum

şunu söyleyebilirim ki bu arabanın en büyük sıkıntısı (genel olarak) rolantisi. ne yapsam olmadı düşük tutarsan titriyor, yüksek tutarsan zaten deli gibi benzin harcayan araç trafikte çok daha beter sarfiyata sebep oluyor bu bir. ikincisi ise aracın hızlanma ve gaz yiyişine diyecek yok ama gerçekten çok yakıt harcıyor. ayrıca aracın içinde pek oturası gelmiyor insanın...

dahası birazcık param olsa hemen değiştiririm...
  • ~Trabzon61~ kullanıcısına yanıt
    geniş olmasının dışında dezevantajı yok.1.2 16 valf 80 beygirlik olanı kokluyor.2,55 tl den aldıgım lpg de şehir içinde 190 krş şehirler arası 130-150 krş yakıyor @~Trabzon61~

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdoktor -- 17 Ekim 2013; 16:35:59 >
  • 1.2 16 valf temiz olanından alın binin.az yakar devirlidir.fiyatına göre iyi arabadır..ama 8 valfi daha dirayetsiz ve bağırır..16 valfinde dinamic modeli dolusudur.motoru su koyvermez.2,55 tl ye aldıgım lpg de şehir içi 190 krs sehırler arası eger 90 km ıle gıtsem 130 krs yakar.120 km de 150 krs yakıyor.kaç kez ölçtüm.bunlar arabayı övdüğüm için değil olanı gördüğüm için diyorum..motoru 16 valfta asla bagırmaz.sadece adam gibi bakımını yapın ve binin sadece..
    iyi günler dilerim)))
  • Palio'yu alacak adam bellidir bu kazar yazıp çizmeye gerek yok. Benim gibi öğrenci çok gezmeye meraklı adam alır yeni öğrenen adam alır, ekonomik şehit içi arabası arayan alır, ayan alır. Aynı yıl içinde değiştirilir yada öğrencilik bitince düzgün arabaya binilir.
  • Bu konuda mesajını göremeyince garip bir tebessüm ettim ve şaşırdım nedense

@jjuuddaass
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdoktor

1.2 16 valf temiz olanından alın binin.az yakar devirlidir.fiyatına göre iyi arabadır..ama 8 valfi daha dirayetsiz ve bağırır..16 valfinde dinamic modeli dolusudur.motoru su koyvermez.2,55 tl ye aldıgım lpg de şehir içi 190 krs sehırler arası eger 90 km ıle gıtsem 130 krs yakar.120 km de 150 krs yakıyor.kaç kez ölçtüm.bunlar arabayı övdüğüm için değil olanı gördüğüm için diyorum..motoru 16 valfta asla bagırmaz.sadece adam gibi bakımını yapın ve binin sadece..
    iyi günler dilerim)))

açıklayıcı yorum budur eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Bu konuda mesajını göremeyince garip bir tebessüm ettim ve şaşırdım nedense

@jjuuddaass

konuyu görmemişim görsem yazmammı hiç
  • Palio hakkında iki kelam etmek isterim.
    #yolcu kısmının su almasi polen filtresi girislerininin yaprak vs. İle tıkanması nedeniyle bir çok araçta olur.

#palio kapı catcatlari, kullanilan menteşe de carbon fiber vari bir malzemenin olmasindan kaynaklı. Bosluk yapıyor ve kademede bir catcat kirilma sesi yapiyor.
    Çözüm:25tlye alinan yan sanayi komple celik somunlu menteşeler.
    2000model polo bu arızayi yapar mi cok zor ama kaza yaptin menteşe gitti muhtemel fiyat 100tlden fazla...

#palio surus karakteristiği yumuşak bir arac. Süspansiyon yumusak derbe emisi sinifinin üstünde. Viraj yatmasi denmiş emsalleri gibi fazla değil.
    FAKAT:Tuhaf bir yaylanma söz konusu ve rahatsiz edici. Eski 2000model ederi 20.000tl olan polomla kiyasladigimda palio yola daha iyi oturuyor. Felicia ile kiyasladigimda felicia yolu daha iyi tutuyor, keza felici daha genis ve çok sert bir arac.

Sonuc: bu yillarin b segment araclari suspansiyon/lastik/sase ile yol tutuşu sağlıyor. Aksı geniş sert suspansiyonlu arac en iyi yolu tutanlardir. Esp gibi hayati elektronik frenlemeler, xds gibi müdahaleler 0km b segmentinde bile pek bulunmaz.

#palio yakitini test edemedim ama arkadasimin siena 1.4u lpgli olduğundan az yakardi. Cansız bir aracla 160in ustunde gitmeye calisirsan, her aractaki yakittan bir miktar daha fazla yakacaktir.
    Kiyas:punto evom s&s ile sehir icinde 17.5krs lpg yakardim. Palio muhtemel 20krs yakar. Ama punto sıralı kullandigindan hemen gaza gecemez bir miktar benzinde yakardi palio 3200d/d yi terkedince yani otoparktan geri geri cikarken gaza geciyor benzin tüketimi cok az olacak diye dusunuyorum
    Tuketimi paylasirim...

#Frenleri herhangi bir abs siz araç gibi kotulenecek bir tarafi yok. Bu paraya genelde böyle

#palio da sınıfına göre bariz kötü olan tek yeri bence mercekli yan aynalari gorusu çok daraltiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 28 Mayıs 2016; 11:06:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, 4 yıl uno ya bindikten sonra 2001 model 1.4 el palio sahibi oldum.sıralı sistem 175 bin km de. tabir yerindeyse eşekten inip ata binmiş gibi hissediyorum kendimi. B segmenti uygun fiyatlı araç sahiplerinin dikkat etmeleri gerekenler, aracı alırken iyi inceleyin, arabayı satın almadan önce mutlaka kullanın, aldıktan sonra ise bu araçlarla viraja girmeden önce yavaşlayın ve viraja frensiz girin, virajda frene basmak hayati tehlike demektir. Şimdilik aracımdan memnunum, motor sesini zor duyuyorum, ön yolcu kapısı çat çat ses yapıyor, arka silecek motoru çalışmıyor.bunun dışında plastik aksam ve döşemeler sıfır ayarında. Bu tarz arabalar temizi denk gelirse alınıp yıllarca binilecek arabalardır, kolay satılır. Palio ile sıkıntı yaşamış arkadaşların dertlerini paylaşmaları normal, ancak genel geçer bir durum var,

Üründen memnun olan 10 kişiden 2 i ürünü çevresine paylaşır,

Memnun olmayan 10 kişiden 8 i ürünü çevresine paylaşır.

• Kapıda tak tak ses yapan menteşeyi değiştirdim, 30 tl, silecek motoru bulamadım, eski toprak elektrikçi bir abimi buldum, tamir etti, 70 tl. Bu arada üzerinde romano tek nokta enjektör uyumlu lpg kiti var, yani mutlaka önce benzinde çalışıyor sonra 3000 deviri geçince gaza geçiyor, ölçüm yaptım, lpg 2.55 tl, km de 0,21 krş yaktı. Lpg sistemininde ayarını 2000 devir diye değiştirdim, 2000 devire gelince araba lpg ye geçiyor. Hasılı kelam çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.