Şimdi Ara

Fiat Punto Çalışmama Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yanmayan benzini analiz ettirin bakalım ne bozuyormuş özel labaratuarlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokey L kullanıcısına yanıt
    Yetkili servise verdim analiz için bursaya göndercem dedi ordan da parçacık karışıyo filan demişler analiz edecek bi yer bulamadığım için kendim baktıramadım ne yazık ki

• Benim fikrim benzinin depoya geri kaçtığı yönünde. Aynısı kendi aracımda vardı, tam 1 dakika marş basıyordum. Benzin geri dönüş valfi değişince düzeldi. Sonra gene aynı sorun oldu ama valf çok aşırı yırtılmadığı için herhalde 4-5 saniyelik bir marş yetiyordu.
    Bir de LPG diyaframı yırtılırsa, ilk çalıştırmada benzinin yanında istemsizce içeri gaz salar. Siz LPG sistemini devre dışı bıraksanız dahi diyafram yırtık olduğu için manifolda gene gaz kaçırıyor. Bu da ilk çalıştırmada motoru boğuyor. Bu da zengin karışım ve katalizör hatasını açıklar. Ayrıca zor çalıştıktan sonra egzozun oradan bariz bir çiğ yakıt kokusu gelir. Bu da kontrol edilebilir.
    Gerçi sizin sorununuz benzinin geri kaçmasına benziyor. Benim araçtaki 1 dakika süre kafanızı karıştırmasın. 4-5 saniyede çalıştığı zamanlar da oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benim fikrim benzinin depoya geri kaçtığı yönünde. Aynısı kendi aracımda vardı, tam 1 dakika marş basıyordum. Benzin geri dönüş valfi değişince düzeldi. Sonra gene aynı sorun oldu ama valf çok aşırı yırtılmadığı için herhalde 4-5 saniyelik bir marş yetiyordu.
    Bir de LPG diyaframı yırtılırsa, ilk çalıştırmada benzinin yanında istemsizce içeri gaz salar. Siz LPG sistemini devre dışı bıraksanız dahi diyafram yırtık olduğu için manifolda gene gaz kaçırıyor. Bu da ilk çalıştırmada motoru boğuyor. Bu da zengin karışım ve katalizör hatasını açıklar. Ayrıca zor çalıştıktan sonra egzozun oradan bariz bir çiğ yakıt kokusu gelir. Bu da kontrol edilebilir.
    Gerçi sizin sorununuz benzinin geri kaçmasına benziyor. Benim araçtaki 1 dakika süre kafanızı karıştırmasın. 4-5 saniyede çalıştığı zamanlar da oldu.
    Geri dönüş valfinden olabileceğini ısrarla söyledim ama ecu yu bilgisayara bağlayınca arıza kodu çıkardı öyle olsa diye hiç üstünde durmadılar. Puntolarda benzin devir daim olmuyormuş. Depodan motorun ihtiyacı kadar benzin çıkar gaza geçince pompa göndermez dediler. Haliyle çıkan benzin geri gelmiyosa ve depoda da benzin özelliğini yitiriyosa iki ihtimal var gibi. Biri sizin dediğiniz gibi benzini geri kaçırıyo olabilir. İkincisi kanister arızalı olup benzin buharı kanisterde sıvı hale geldiğinde yanması için motora gitmiyor depoya geri geliyor. Bu iki ihtimal dışında depoya başka bi yerden giriş ihtimali yok zaten.

• bu tür arızalar şeytanın bile aklına gelmeyecek yerlerde çıkar.mesela krank mili sensörü?

çok zaman aldığından dolayı da hiç bir servis-usta da sebat edemediğinden hemen sepetlemeye çalışır sizi ve sorun çözümsüz kalır.
  • Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bu tür arızalar şeytanın bile aklına gelmeyecek yerlerde çıkar.mesela krank mili sensörü?

çok zaman aldığından dolayı da hiç bir servis-usta da sebat edemediğinden hemen sepetlemeye çalışır sizi ve sorun çözümsüz kalır.
    Depoyu temizlettim araba yeni benzinle bi haftadır çalışma problemi yok ancak ilk 100 liralık benzin koymuştum çeyrek deponun altına düşmesin diye ertesi gün 50 liralık daha aldım. Arabayı uzun yolda kullandım sadece 4 veya 5 defa kontak açtım 50 liralık benzin bitti. Acaba söylenen gibi ecu gazda olduğunu anlamadığından mı bi 50 lira daha alayım ibre düzelir dedim yok ibre hiç de fırlamadı. Üstelik bu defa gene uzun yolda yol yaptım sadece 2 defa kontak açtım aldığım 50 liralık benzinin yarısı gitmiş görünüyor. Üstelik motor arıza lambası da yandı ama beyinde sadece zengin karışım arıza kodu veriyor. Araba bildiğin kanser yav bu nedir arkadaş

• Zengin karışım arıza kodu başka bir sorun var gibi gösteriyor ama depodaki yakıtın sorunlu olması üzerinde ben de birşeyler söyleyeyim. Depo kapağında hasar var mı yada depo havalandırma deliğinden içeri su kaçma ihtimali var mı bunları kontrol edin derim. Belki de depo dolum hortumunda bir kaçak vardır ve içeri su sızıyordur, tabii bu yağışlı havalar olduğunda geçerli bir durum. Kötü niyetli birileri deponuza yağ, su gibi şeyler karıştırıyor olabilir mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.