Şimdi Ara

Fiat Punto Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık üç yıl önce almış olduğum 2006 Model Fiat Punto 1.4 sıralı sistem LPGli aracım yaklaşık iki yıldır motor soğukken çalışmıyor.
    Gitmediğim usta, konuşmadığım servis kalmadı. Fiat'ın yetkili servisi dahi sorunuma bir çözüm bulamadı.
    Araç, motor soğukken çalışmıyor ancak gaz kelebeğinden benzin veya balata temizleme spreyi sıktığımda çalışıyor.

LPG sistemini komple devre dışı bıraktık ancak sorun değişmedi. Benzin deposu, şamandırası, pomba, buji, ateşleme bobini değişti. Sübap ayarı yapıldı. Hiç bir değişiklik olmadı. Depoyu ilk değiştirdiğimde yeni benzinle yaklaşık üç hafta sorun yaşamadım. Daha sonra bu süre her yeni benzin aldığımda 2 hafta, 1 hafta derken yine günlük hale geldi. Yeni benzin aldığımda iki üç gün düzeldikten sonra yine aynı problem tekrarlıyor. En son gittiğim servis benzinin depoda bozulduğunu ancak neden bozulduğunu çözemediklerini söyledi. Zaten gaz kelebeğinden depodan aldığım benzini döktüğümde araba çalışmıyor, ayrı ve yeni bir benzin olması gerekiyor.

Servis servis gezip çözüm bulamadıktan sonra umarım bu konuda bilgisi olan birileri vardır ve beni bilgilendirebilir.

• Geçmiş olsun.Şu videoyu incelemeni tavsiye edrim.

https://www.youtube.com/watch?v=ewvmTzjTuSY&app=desktop#menu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ecu yu bilgisayara bağladık elektronik bi arıza yok dediler sadece zengin karışım ve katalizör arızası görünüyor o da gazlı arabada olur dediler map sensörü arızası duumunda ecu da arıza kodu çıkması gerekmez mi her ihtimale karşı denecem cevap için teşekkürler.

• Garip bir sorun merak ettim takip
  • ilk defa duydum. konuyu takip ediyorum. çözümü bulunca yazar mısınız?
    geçmiş olsun.
  • Eyvallah sağolun çözümü bulunursa yazarım. Mantıklı bi açıklama da olmuyo ptesi benzin aldım dün ve bgün arabada sıkıntı yok ama yarından sonra gene başlar mekanik veya elektronik arıza olsa yeni benzinde de olması lazım. Ayrıca kelebekten benzin döküp çalıştırdıktan sonra motor ısınınca iki üç saat içinde çalıştırma da sıkıntı yok 5,6 saatlik süreyle bırakırsam çalışmıyor. Depoda da benzinin bozulmasına kimse anlam veremiyo neden olacağına dair her sabah kelebekten benzin döküp kullanıyorum mecburen

• depoyu temizletmeyi düşündünüz mü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford fiesta tekleme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Citroen C3 Çalışmama Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akdnz43

Eyvallah sağolun çözümü bulunursa yazarım. Mantıklı bi açıklama da olmuyo ptesi benzin aldım dün ve bgün arabada sıkıntı yok ama yarından sonra gene başlar mekanik veya elektronik arıza olsa yeni benzinde de olması lazım. Ayrıca kelebekten benzin döküp çalıştırdıktan sonra motor ısınınca iki üç saat içinde çalıştırma da sıkıntı yok 5,6 saatlik süreyle bırakırsam çalışmıyor. Depoda da benzinin bozulmasına kimse anlam veremiyo neden olacağına dair her sabah kelebekten benzin döküp kullanıyorum mecburen
    Uzun süre lpgde kullanınca benzin pompasında sıkıntıkar başlar pompayı değiştirmişsin yakıtı farklı firmalardan deneme yanılma yaptığını sonucun değişmediğini varsayarak depo içinin uzun süre zarfında kirlendiğini gelen yakıtın depoda bozulabileceği düşüncesiyle depoyu temizlet son çare (tabi diğer değişenlerin yan sanayi değil orjinal oldupunu düşünüerek söylüyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Uzun süre lpgde kullanınca benzin pompasında sıkıntıkar başlar pompayı değiştirmişsin yakıtı farklı firmalardan deneme yanılma yaptığını sonucun değişmediğini varsayarak depo içinin uzun süre zarfında kirlendiğini gelen yakıtın depoda bozulabileceği düşüncesiyle depoyu temizlet son çare (tabi diğer değişenlerin yan sanayi değil orjinal oldupunu düşünüerek söylüyorum)

Alıntıları Göster
    Depoyu temizlettim ama yetkili servis depo özelliğini yitirmiş o yüzden benzini bozuyor dedi diğer ustalara danıştım plastik depo bozulmaz dediler gene de belki çözüm olur diye depoyu değiştirdim sıkıntı hala devam ediyor. Servisteki usta hatta kanisterden şüphelendi benzin buharını tekrar sıvı hale getirip motora gönderen kutudan onun içinde kömür var o depoya karışabilir diye iptal etti içindeki benzini sıfırlayıp yeni benzin aldık gene olmadı.

• Fiat + Benzin + LPG

Geçmiş olsun hocam. Kutsal italyan kombosu yapmışsın.

LPG için en alınmayacak araçlardan biri olan benzinli bir italyan almışsın. O hatayı zamanında bende yaptım. Çözümü basit, LPG'yi iptal ettiriyorsun.

LPG'nin içinde gaz olmasa dahi sistemin araçta kurulu olması yeterli oluyor. Fiat + LPG de belki sübap sorunu yaşamazsın ama böyle kanser eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Fiat + Benzin + LPG

Geçmiş olsun hocam. Kutsal italyan kombosu yapmışsın.

LPG için en alınmayacak araçlardan biri olan benzinli bir italyan almışsın. O hatayı zamanında bende yaptım. Çözümü basit, LPG'yi iptal ettiriyorsun.

LPG'nin içinde gaz olmasa dahi sistemin araçta kurulu olması yeterli oluyor. Fiat + LPG de belki sübap sorunu yaşamazsın ama böyle kanser eder.
    Sağolasın hocam servise götürdüğümde zaten direk lpg den şüphelendikleri için lpg tesisatını komple söktürüp getir dediler tesisatı söktürdüm öyle denediler lpg den değil dedi tesisatı yeniden taktırdim.

• benzin hattından başka yer kalmadı yani?

usta onu bunu değiştirip size okadar masraf ettirene kadar kaput içinde bir şişeden çalıştıramayı akıl edemedi mı arabayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

benzin hattından başka yer kalmadı yani?

usta onu bunu değiştirip size okadar masraf ettirene kadar kaput içinde bir şişeden çalıştıramayı akıl edemedi mı arabayı
    Öyle birşey yapıp deneyebilir miyiz araştırcm teşekkür ederim.

• quote:

Öyle birşey yapıp deneyebilir miyiz araştırcm teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Arabayı başka bi ustaya götürdüm depoda benzin sanırım yağlı depodan çektiğim benzin çakmakla yanmıyor dedi. Depoda benzin neden yanmaz duruma gelir ki

• işte bunun için tüp taktırmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin deposunu sökün bakın abi bi yerden içine giren bir şey var mı? Plastik depo erimiş de olabilir. Ufak ufak benzine plastik karışıyordur belki uzaktan zor olmadı çıkma bir benzin deposu alın yada yan sanayi ucuzdur

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

işte bunun için tüp taktırmıyorum
    Lpg ile ne alakası var ki adam benzin depoda bozuluyor araba bu yüzden çalışmıyor diyor.
    Arabanın lastiği patlasa lpg'den oldu diyeceksiniz

• Lokey L kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğinizi dediler bunun için depoyu değiştirdim ama sorun 3 hafta sonra gene aynı duruma geldi yeni benzin alırsam bi kaç gün düzeliyor ama sonra gene aynı

• quote:

Sizin dediğinizi dediler bunun için depoyu değiştirdim ama sorun 3 hafta sonra gene aynı duruma geldi yeni benzin alırsam bi kaç gün düzeliyor ama sonra gene aynı
    Hocam o zaman arabaya Ayetel Kürsi asın bizim evrende çareler tükenmiş görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Lpg ile ne alakası var ki adam benzin depoda bozuluyor araba bu yüzden çalışmıyor diyor.
    Arabanın lastiği patlasa lpg'den oldu diyeceksiniz

Alıntıları Göster
    Çalışmama durumuna benzin bozuluyo benzin aldığın yeri değiştir dediler ama dedikleri istasyondan aldığımda da aynı depoda nasıl bozulur veya yağ karışır anlam veremiyorum bir de yeni benzinde ara ara araba stop etmiyor çok ilginç iyice çileden çıkarttı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.