Şimdi Ara

Citroen C3 Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 Model Dizel Citroen C3 1.4 HDi aracım park edip stop edince bazen 5 Dk sonra bazen 1 gün sonra çalışmıyor. Marş basıyor. Ateşleme yapıyor ama çalışmıyor. Hava filtresinin oradan sprey sıkınca yada iteleyerek vurdurunca çalışıyor. çalıştıktan sonda 1 ay kadar sorun çıkarmıyor. sanayide 7-8 tane ustaya gösterdim hepsi farklı bir sorun öne sürdü. Ustanın biri pompa enjektörden dedi pompacıya gitti sağlam. Biri krank devir sensöründen dedi 3 defa değiştirdi yine çalışmadı. Tamirci 4 tane elektrikçiye gösterdi bulamadılar. 2 tane beyinci baktı yine bulamadılar. Böyle bir sorun yaşayan var mı? sorun ne olabilir? bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

• Hava alma pompası var mı?
    Hortum yırtık ya da küçük bı delik olabiliyor ordan hava alıp çalışmayabiliyor.
  • pompayı yeni değiştirildi yine de sorun çözülmedi. bu gün 4 tane daha tamirciye gittim enjektörlerden dedi enjektörcü sağlam diyor. 4 tane elektrikçi beyinde sorun var dedi beyinci sorun yok dedi.

• Mazot pompasında kaçak var tamir edilmesi gerekli. Tamircinin yapacağı bi iş değil, işinde ehil pompacıya göstermen lazım. Boşuna tamircilere para dökme. Senin işin pompacı ile.
  • Üstad Pompacı baktı hiç bir sorun yok dedi. hatta bu araba kolay kolay pompa bozmaz dedi. Allah yapısı değil ya illaki bozar dedim. bozulsaydı elimdeki pompaları satardım dedi aldım elimde patladı kaç senedir rafta duruyor dedi  

• Filtrelerde pislik olabilir mi. Yakıt filtresi vs.. Bunlar da bir şey yoksa egzoz sisteminde tıkanıklık olabilir mi . Yahut kızdırma çubuğu ve buna bağlı parçaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 1 Kasım 2023; 10:44:18 >
  • İsmail Porsuk İ kullanıcısına yanıt
    Pompada sıkıntı olsa zaten hiç çalışmaz. Bi yerlerinden hava alıp mazotu geri kaçırıyordur. Oda haliyle hava yapınca marş basar ama çalışmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen c5 ekonomik mod sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde immobilizer sorunu olabilir. Anahtarın içindeki çip yerinden kımıldıyorsa yine çalışmaz.
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Üstad İmmobilizerde de sorun oda kontrol edildi. bu işin tek çözümü benzin döküp yakmak galiba 

• İsmail Porsuk İ kullanıcısına yanıt
    Sen beceriksiz ustanın eline düşmüş gibi görünüyorsun. Çok basit şeyleri bulamıyorlar. Bu grubun sorunu bu zaten.
  • Benzer sorun bende de var maalesef, c3 2005 dizel, özellikle aracı rampada bırakırsam ertesi gün genelde çalışmıyordu ya da 2-3 saniye çalışıp hemen duruyordu. Ama bu sorunun oluşması için arabayı bıraktıktan sonra 5-6 saat geçmesi gerekiyordu. Çalıştırmak için ya vurduruyordum ya da mazot el pompası(vak vak) ile 3-5 dk pompalama yapınca ancak çalıştırabiliyordum. Bende enjektör revizyonu yaptırdım ama sorun başka bir yerdeydi. Daha sonra bir Usta bir şekilde halletmişti aradan 2 ay geçmedi bu sefer aracın ağır bakımlarını yaptırdıktan sonra bu problem yine tekrarladı . Yine aynı ustaya götüreceğim müsait olunca bakalım ne oldu da bozulup eski haline geldi .Artık nasıl bir geçici çözüm ürettiyse arabanın ağır bakımları arabanın yapıldığında ki bu sorun tekrarladı.

• Aynı sorun şirket aracı olarak kullandığım 2005 1.4 dizel fiestada da vardı hocam yağ bakımından sonra başlamıştı. Patron sağolsun merdiven altı mazot filtresi taktırmış oradan hava yapıyordu. Sabahları araba itmekten imanım gevredi. Neler neler yapıldı arabaya sorun çözülmedi. Diğer yağ bakımına kadar böyle devam ettik. Kendi ustama götürüp ne var ne yok değiştirince ustam "bu filtresi hava alıyor" deyince fark etmiştik. Sonrasında arabada hiç bir sıkıntı kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 25 Aralık 2023; 0:8:32 >
  • Abi sorunun çözüldümü aynı sıkıntı benim araçtada var bulamıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.