Herkese merhaba, 2006 Tigra B Cabrio arabam var. 2 ay hiç kullanmadığım araba, yeni olan aküsünü bitirmiş. Akü voltajı 2,5 civarına düşmüş. Akü takviyesiyle çalıştırmak istedim ama çalışmadı. Marş alıyor çalışmıyor. Birkaç kez kontak aç kapa yaptıktan sonra marşa basınca bir an çalışıp tekrar stop ediyor. Bir süre böyle deneyince tam olarak ne olduğunu anlamadığım bir koku da geliyor. Benzin pompasını ve benzin filtresini değiştirdim ama sonuç aynı. Bugün farkettim ki hiçbir kadran çalışmıyor. Kontağı açınca sadece motor ikaz lambası yanıyor ama o da bir süre sonra sönüyor. Yani sorunun elektriksel olduğunu düşünüyorum. Sigortalarda bir problem yok. Sizce problem nerededir? Daha önce bu tarz birşeyle karşılaşan oldu mu? |
Opel Çalışmama Sorunu
-
-
takviyeyi yanlıs bağlamıs olabilirsiniz. şase almıyor olabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kaygeryatakviyeyi yanlıs bağlamıs olabilirsiniz. şase almıyor olabilir
Yok takviyeyi yanlış bağlamadım. Şase almıyor olma ihtimalini bilemiyorum tabi ki.
-
Opel zaten çalisirsa niye calisti diye dusunmel lazim -
Bu günlere iyi geldi yine, hakkını yiyemem. Motoru hala iyi durumda. Yoksa genel olarak opeli bilmiyorum tabi.
-
Geçen sene arkadaşın aküsü kapalı otoparkta bitmişti, benden yardım istediğinde Bim' den 25 Liraya aldığım akü takviye kablosu ile denedik araç marş almadı.
Bunun üzerine arkadaş servis çağırdı, servis takviye yapınca araç çalıştı.
Arkadaş "Senin kablo dandikmiş" dedi.
Bu sene benzer olay başıma geldi ve yolda kaldım. Aynı arkadaş bu defa benim yardımıma geldi ve bende yine aynı kablo vardı.
Arkadaş takviye yapmadan söyledim: "Bu senin geçen beğenmediğin dandik kablo marş alır mı?"
Arkadaş: "Abi o kablodan değilmiş öğrendim, bağlar bağlamaz hemen marşa basmamak lazımmış, bir iki dakika bekleyip öyle marş yap" dedi.
Dediğini yapınca araç marş aldı...
-
İyi de benim sorunum marş almaması değil. Takviyeyle de direkt olarak aküyle de marş alıyor. Sorun çalışmaması. Bunun da elektriksel olduğunu düşünüyorum ama kafamın almadığı tek konu elektrik. O yüzden de nereden başlarım nereyi nasıl kontrol ederim bilmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X