Merhaba arkadaşlar. Birçok kişinin tıpkı bendeki gibi yakın çevresinde, yanında falan fiber internet var ama kendisinde yok. Ben de bu sorundan muzdariptim ve sonunda fiber altyapıya kavuşuyorum. 31 Aralık 2020 İlk kez altyapı çektirmek için twitterdan ttdestek hesabını etiketleyip tweet atıyorum. Yapılan geri dönüşlerde hali hazırda VDSL kullanıyorsun üstelik Türk Telekom müşterisi değilsin falan dendi. Kendi sağlayıcıniz ile görüşün dediler. Velhasıl buradan bir sonuç çıkmadı. 29 Ocak 2021 Israrla Twitterdan yazmaya başladım. En sonunda düzgün bir yanıt aldım. Bana eğer bina içi kablolamayı kendimiz yaparsak altyapı çekilir dendi. Tamam deyip kapadım telefonu. 31 Ocak 2021 İlk kez Türk Telekom İl Müdürlüğüne gittim. Teknik operasyonlar yöneticisi ile konuştum. Telefonda konuşan müşteri temsilcisi ile aynı şeyleri dedi. Ancak bina içi kablolamayı kabul ettiğime dair dilekçe getir dedi. 3 Şubat 2021 Dilekçeyi müdürlüğe verdim. 4 Şubat 2021 Müdürlük tarafından arandım ve gelip birkaç imza atmamız gerektiğini söylediler. Gidip imzaları attık ve bize artık projenin çizileceğini daha sonra onay için Ankara'ya gönderilecek dendi. 19 Şubat 2021 Bina içi için sarı fiber kabloyu müdürlük bana verdi. Bizde 6 daire var verdikleri kablo 30 dairelik. Kalanını getirirsiniz dendi. 1 Mart 2021 Turk Telekom il müdür yardımcısı ile görüştüm. Sizin proje hala onay bekliyor dedi. 26 Mart 2021 Projeden bir haber çıkmayınca yine defalarca Twittera yazdım. Ancak bu sefer hiç kimse beni aramıyor ve çalışmaların sürdüğüne dair bir oto mesaj geliyordu. Bu arada VDSL olan internetim tamamen kesildi modemde dsl ışığı yanmıyor. 1 Nisan 2021 Umit Önal'a LinkedIn üzerinden mesaj attım. Bu sefer telefonla bana dönüldü ve hala onay sürecinde dendi. Neredeyse 2 ay olmuştu. 5 Nisan 2021 Tekrar LinkedIn üzerinden Ümit Önal'a mesaj attım. Yine telefonla arandım ve 7 gün içerisinde bilgi verilecek dendi. 7 Nisan 2021 Türk Telekom tarafından arandım ve sonunda proje onaylandı 16 Nisan'a kadar çalışmaların başlaması bekleniyor dedi. 9 Nisan 2021 Türk Telekom taşeron işçilerden 3 kişi ve müdürlükten 1 yetkili kişi geldi ve sokak altındaki kabloları binaya döşediler. İlk önce turuncu kabloyu döşemeye çalıştılar ancak yeraltı boruları tıkandığı için siyah kalın kabloyu getirdiler. Yaklaşık 3 buçuk saat sürdü. 16 Nisan 2021 Türk Telekom ekipleri gelip kutuyu taktı ve daire içine fiber sonlandırıcıları koydu. 19 Nisan 2021 Sorgulama yaptığımda fiber çıktı. Altyapi sonunda aktif olup alınabilecek hale geldi. Süreci ve yaşadıklarımı anlattım. Şu an lanet olası Dsmarttayim. Herifler 7-8 gündür fibere nakil yapamadılar. Salak salak konuşuyorlar işte beni delirtiyorlar. Hepinize D-Smarttan uzak ve güzel günler dilerim. Sorularınız varsa lütfen yazın. |
Fiber altyapı çektirme sürecim
-
-
Hayırlı olsun.
-
Hayırlı olsun, müstakil evimin oraya bir türlü altyapı çektiremedim. sanırım müstakil evler için bu altyapı işleri çok sıkıntı. Yazmadığım kişi de kalmadı (Ümit Önal ve İstanbul Bölge müdürü de dahil) -
Öncelikle hayırlı olsun. Süreç içinde herhangi bir kazı filan yapıldı mı acaba? Bakır kabloları söktüler mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 7 Mayıs 2021; 23:40:35 > -
Hocam sokakta altyapı vardı halı hazırda. Benim binada yoktu. Kazı yapılmadı. Sadece rögar kapağını kaldırıp kabloyu geçirdiler. Sonra bina içine kadar bıraktılar.
-
Doğrudur hocam müstakil evlere hiç getirmiyorlar. Yan tarafımda müstakil ev var ADSL kullanıyor. Müstakil evlerdeki sıkıntı yıkılır mı , müteahhite verilir mi falan.
-
Hocam selam, biz 60 evden oluşan müstakil bir sitede oturuyoruz. Zaten bütün site 40-60 mbps arası VDSL kullanmakta ama arızalarımız bitmiyor kablolarımız en az 20 yıllık. 3 sokak ileriden superonline fiber hattı geçiyor ordan bir bacak ayırıp bize getirecekler, bölge telekom müdürlüğü eğer site içi kablolamaları taşeron bir firmaya kendiniz yaptırırsanız ben site içindeki her sokağın başına kadar fiber kabinleri getiririm dedi. Tabi öncesinde taşeron işi halledecek proje uygunluğunu telekom'a sunacak ve gelip telekom yapılan işi inceleyecek. Sonrasında kendine düşen işi yapacak. İş tamamen bittiğinde Superonline da dahil olmak üzere tüm fiberleri alabilirsiniz dendi Telekom tarafından. Müstakil sitelerde yer altından gitmesine müsade etmiyorlar, duvarlardan çelik spiral içinde geçirecekler. Hane başına 500-600 TL gibi bir tutara hallettiriyoruz başlandı yapımına şu an. Tesadüfen gördüm size de fikir olması açısından yazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X