Şimdi Ara

Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: n78n78 , Anemon198161 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
225
Cevap
3
Favori
10.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy şu anda #3
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gelsin, gelmesin diyen mi var. Ancak, ADSL kalitesinde hizmet olur diyorum. -Çoklamalardan bahsederek-. Bir öngörü olarak. Kesin olarak 1:128 yaparlar demiyorum.

Tam olarak bilgin yok sanırım bu konular hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 10 Şubat 2025; 20:28:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 yıldır fiber olan eve verebilirleri en yüksek hız 100mbit.

• Ayvayı yedik o zaman. Bunlar ihalenin çoğunu filan alırsa TT'yi mumla ararız. Artık gelsin NAT3'lü, sansürlü, fahiş fiyatlı internetler.

Alıntı

metni:
    Turkcell: "İhaleye girip milli sorumluluğu üstlenmeye hazırız"

Hasstır ordan Ensarcell. Siz olsa olsa milli sömürüyü, iktidara olan milli yalakalığı üstlenirsiniz.

• Bi bunlar eksikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexco -- 10 Şubat 2025; 20:49:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birazdan gelirler superonline ı taparcasına överler önerirler
    Ek masraf yapıp keenetic modem Router alırlar vpn veya zapret yükleyip kullanırlar sonra uçuyorum kaçıyorum derler
    Demezler modem Router almak zorunda değilim demezler
    Her 10 aboneden 6-7 memnun değil yani abonelerin çoğu memnun değil çoğu kullanıcı şikayetçi diğer 10 aboneden 2-3 ünde ipv6 olur yani çok çok nadir şanslı kullanıcıdır ve bunu bildiği halde her 10 abonenin 6-7 yani çoğunluğun şikayetçi olduğunu görmezlikten gelir kendisi açısından genelleme yaparak konuşurlar överler önerirler

Daha olmazsa şikayetçi kullanıcılara paralı trol derler hatta hakaret tehdit ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 10 Şubat 2025; 21:4:7 >

• millete birde fiber hızında yaslayalım demişler

• elın mask şu uydudan internet verme projesini faaliyete geçirse de ya da böyle uydudan internet kullanabilsek de şu operatörlerden kurtulsak.

• Milli diyerek insanların duygularını sömürüyorlar. Millete yarayacak hiçbir projeleri yok.

• İhaleye girip milli sorumluluğu üstlenmeye hazırız"

Hass ordan. Turkcell'in Türk milletine ne faydası olmuş şimdiye kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 10 Şubat 2025; 21:3:34 >
  • telekomda çöreklenen yandaşlar varken başkası mı kazanacak

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Kesinlikle üstadım bizim Başakşehir’deki evde hem Türk telekom hem de Superonline fiber altyapı var zamanında Türk Telekomda fiyatlar yükselince bir sene Superonline kullandım geçmez olaydım FIFA da 30’larda olan gecikme 50’nin altına inmiyordu kağıt üzerinde fiber olsa bile ondan oyunlarda beterin beteri yani o yüzden ben zaten yukarıda keşke ihaleye Türk net girseydi dedim

Hatta şimdi Turkcell Superonline 1000 Mb hız altyapısı getirmiş bizim siteye oranın saha sorumlusundan ricacı oldum dedim abi biz ondan FIFA oynuyoruz bir İtalya’ya gecikme testi yapar mısınız 1000 hız alan bir kullanıcıdan rica etmiş normalde Türkiye içinde 1000 olan hız İtalya’daki sunucuya bağlanınca görüldüğü üzere yüzlere düşüyor ve gecikme 50

Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak

• Fiber lazım internet değişim noktaları lazım ki internet ucuzlasın kalite artsın

• Ulaştırma bakanlığına bağlarsan sen teknolojiyi ve altyapıya dahil edersen interneti, beton işinden anlayan adam elbette içine eder.

İzmir'in göbeğinde, Üçyol'da, bilenler için Bahçelievler Telekom müdürlüğüne bağırma mesafesinde, yürüyerek gidip geldiğim müdürlüğe yıllardır dilekçe vermeme rağmen fiber internet yok sokağımda, mahallemde.

10 seneden fazla oldu caddeye fiber döşendi. Caddede fiber internet altyapısı var yani. Ama caddeye 100 metre mesafeyi geçin, dükkan caddeye bakıyor, caddeye 50 metre mesafede ve fiber yok. Kaç paraysa ben vereyim diyorum. Kutuyu görüyorum, caddede tam karşımda duruyor. 10 yıldan fazla oldu oraya konalı. Yok fiber gelmiyor. Neymiş belediye izin vermiyormuş.

Saha ekibiyle artık akraba olduğum için adamın kişisel telefonu var bende konuşuyoruz, bir sıkıntı olunca direkt arıyorum onu. Gelmez abi diyor, belediye burayı kazmamıza izin vermiyor diyor.

Bakın son 4 senede bizim sokak, yan sokak, alt sokak, üst sokak, mahalledeki tüm sokaklar kazıldı. Önce doğalgaz geldi 1.5 2 metre derinlikte, 1 metreden fazla genişlikte kazıldı sokaklar.

Asfalt atılana kadar 3 ay çamur, pislik içinde yaşadık tüm mahallede, muhitte. Asfalt atıldıktan 6 ay sonra gelip bu sefer temiz su şebekesi için kazdılar. 1 yıla yakın sürdü her şeyin bitip asfalt atılması. Tabi bu sefer yol yükseldi, evler aşağıda kaldı, yağmur suları gitmek yerine yoldan binalara dolmaya başladı.

1.5 sene önce gelip tüm ilçeyi kazdılar komple. Karabağlar ilçesi kazılmıştır muhtemelen. Bu sefer kanalizasyon için 2023 eylül-ekim ayından şubat ayına kadar sokaklar bu şekildeydi. Geçen sene şubat ayında asfalt atıldı gene, üstüne gelip kaldırım döşediler her yere. 24 senedir bu muhitteyiz belediyenin ilk defa altyapı çalışmasını Soyer döneminde gördük yani.

Şimdi son 4 senede bu kadar kazılan yollar zaten neden tek seferde kazılıp bitirilmedi, 4 kere aynı yer asfaltlandı kısmında bile değilim. Aga şura hazır kazılıyor, bir tane kablo da Telekom geçirse ne olur? Olmaz, olamaz.

Fiber altyapı için her belediye kendi istediği şirket ile ihaleye girmezse asla izin vermeyecek bu işe. Merkezi hükumet ile yerel yönetim çatışacak. Rantı başkasına vermeye katlanamıyor Akp malum. Hep kendine istiyor. Ya adam gibi bu iş için devlet gerçek manada işi ciddi tutup yapar ya da biz Özal döneminden kalan eski kablolarla internet almaya devam ederiz.

Millet gigabit internet kullanıyor ya. Biz hâlâ Özal döneminden kalan telefon kablolarıyla internete giriyoruz. Arkadaş ben kabulüm. Ayda 15 euro verip 50 mbit indirme, 5 mbit yükleme yerine 30 euro verip Avrupalı gibi 1000 mbit indirme 1000 mbit yükleme almaya. İstemeyene zaten gene verin 50 mbiti 15 euro fiyatla. 2025 yılında altyapısı bu durumda olan tek OECD ülkesi de bizi, tek G20 ülkesi de biziz, tek Avrupa ülkesi de biziz.

• Yine Milletin yararına olmayacak bir uygulama. Türkcell ve hükümetin pahalı ihalesi yüzünden mobil operatörde ucuz veya sınırsız internet alamıyoruz. Ayrıca Turkcell Superonlinedan insanlar yukarıda yazıldığı gibi çok şikayetçi. Biz bittik. Dünyadan elli yıl geride kalacağız bu kafayla.

• WDMDC W kullanıcısına yanıt

Hayır NE5000 serisi hala aktif olarak kullanımda NetAR ve Omniswitch'ler zaten çok eski serilerdi ömürleri bittiği için değiştirildi. Ağırlıklı olarak evet Nokia ama Huawei'nin de yüzdelik olarak oranlarsak %20 de olsa hala aktif kullanılıyor ve yeni alındı bunlar. Evet L3 Core ve Edge Router'lar.

• Hepsi. Yalan dolan

• Turkcell’in Netspeed e yaptığı pisliklere bakarsak, altyapı paylaşımında telekom kadar bile olmayacağı aşikar.
    Resmen her gün her alanda daha kötüye…
    Üstelik hukuksuzluklara dur diyebilecek ne kişi ne de kurum yokken

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

O dediğiniz bazı yerlerde uygun şekilde yapılabiliyor. Yol bir şey için kazılmışken bakıyorsun elektrik şirketi elektrik hattını çekiyor yolun kenarından, TT kablosunu çekiyor, menholünü koyuyor vs. Ama bazı yerde de olmuyor mu olmuyor. Oradaki yerel yöneticilerin mi, şirketin yöneticilerinden mi, bölge planlamalarından mı olmuyorsa olmuyor.

Burada da doğalgaz hattı çekerken her borunun üstüne mavi ikili boru çektiler. İleride fiber gelecek falan dediler. Bir şey olduğu yok. TT zaten kendi fiberini çekecekse kazıyor, ya da havai kablolardan uzatıyor. Başka şirket de gidip o kanalları kiralayıp fiber çekmez küçük yere. Ama büyük şehirlerde bari işlerin daha organize olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.