Vay hocam bu kadar basit şey için uğraştığımız işlere bakın dediğim gibi bizim burada zaten yolları kazıp da kablolama yapmak mümkün değil çok üstdüzey bir durum olmadığı sürece buralar kazılmıyor altı yapı sıkıntılı sokaklarda dar olduğu için taş çatlasın dediğim gibi en fazla 100 metre bilemediniz 110 metre var saha dolabına uzaklığımız Kaç para eder ki 100 metrelik bir yere fiber interneti götürmek havadan kablolama sistemi ile insanları bu kadar zora sokuyorlar Ben nasip olursa pazartesi tekrardan Türk telekom müdürlüğüne gideyim orada biraz daha çabalıyayım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak (13. sayfa)

-
-
Turuncu FOY veya havai FOH kabloların maliyeti yok. Sadece kazının maliyeti var. Havai şekilde getirilmesinin en güzel yanı kazı maliyeti olmaması. Size de havai gelir, kazı maliyeti olmaz.
Zaten daha önceleri de söylediğim gibi FOY (yeraltı) kablo ile FOH (havai) kablonun arasındaki tek fark havai'nin gevşek tüp olması. Diğer durumlarda da karışık şekilde de çekilebiliyor -sizin fotoğrafını attığınız gibi- yeraltı kablosu (turuncu) diye illa yeraltından da çekilmeyebiliyor. Havai de çekilebilir. Hız açısından da fark yok bütün hepsi teorik terabit seviyelerinde.
Telekom müdürlüğüne gidip şansınızı deneyin tabi hocam.
Fotoğrafını attığınız plastik kutu (turuncu kabloların bağlı olduğu) BASK, diğer adıyla OFDK diye geçiyor. Sokağa bir adet OFDK veya MUFA koyarak o turuncu kabloların içinde boş core'lar ile birleştirilip hanelere tekrardan fiber dağıtımı yapılabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 14 Şubat 2025; 15:15:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Değerli vaktinizi ayırıp bana detaylıca yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim üstadım
sizlerin de bahsettiği gibi imkansız bir şey değil sonuçta ben de bizzat bizim bu Fatih’te görüyorum fiber hizmetin geldi bütünhaneler sizin de bahsettiğiniz gibi havadan kablolama sistemi ile geliyor bunu sadece Türk telekom için demiyorum kocamustafapaşa tarafında Türksatın her yerde fiber interneti var bütün Kutular binanın dış cephesine Montalanmış turuncu kablolarla gelmiş gerçi Türksattan Vodafone dan Turkcell den gelecek olan fiber ve telekomünikasyon hizmetinden ALLAH Teala muhafaza eylesin aman yani online oyun oynamak hayal olur
Gönül isterdi ki 1000’e 1000 alabileceğimiz Türk net fiber internetinden ücreti mukabille dahi olsa yararlanalım bizim Fatih’e gelmeleri hayal tabii ki de o yüzden Zorunlu alternatif olarak Türk telekomdan talep etmeye çalışıyorum sizin de tavsiye ettiğiniz gibi ben pazartesi nasip olursa bir daha gideyim ücreti mukabilinde fiber hizmeti alabilmek için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sadece hız yasaklılık ping de değil mesela. Türkcell in zihniyeti çok bozuk. Çok kötülük yapma potansiyeline sahip.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kardes bu sekilde herhangi bir sonuc elde edemeyeceksin. Duymak istedigin seyler degil bunlar, biliyorum, ama yapacak bir sey yok.
-
@AREryilmaz ve @circassianman üstatlar son olarak şunu demek isterim ki
inşaALLAH bu milli sorumluluğu Turkcell değil de Türknet sırtlar ve üstlenir 🤲🏻🫶🥺😔
Katılıyorum ahlaksız bir sirket
Turksat 125mbit veriyor 1000mbite
-
Turknet daha kotu olur işte...
Arkadaş öncesinde lokasyonumda 1000 gösteren superonline şu an 100 gösteriyor
vodafone fiberde en iyisi en azından burada.. 2 yılda sadece 1 kez arıza veriyor onda da telefon ediyorsun internetiniz yoksa gsm hattınıza internet paketi tanımlayalım teklifi veriyorlar tabii vodafone hat kullanman gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Şubat 2025; 8:53:14 > -
Telekom da 2 GB veriyor ajdjaja
Su mobil internetle milleti tokatlamaktan hic bikmadilar
-
Arkadaşlar şu anda Türk Telekom harici diğer operatörlere yaptığınız eleştiriler yersiz. Sonuçta devlet Türk Telekom'a altyapı için her türlü kolaylığı sağlıyor kazı izni vs. diğer operatörlere ne gibi zorluklar çıkarıyor bilemeyiz. Bence ortak altyapı şirketi kurulması vatandaş için daha iyi olur. Büyük şehirlerde rekabet olduğu için altyapı konusunda sıkıntı yaşayan kişi sayısı küçük şehirlere göre daha az. Küçük şehirlerde durum çok daha kötü maalesef.
-
Ortak yapı şirketi üstünden tüm operatörlere ciroları oranında yatırım yaptırılarak hızla yapılacak bir sistem varken gerçekten bunu düşünemiyorlar mı? Fiberin sadece kurulum ve ara cihaz maliyeti var bakımı onarımı olmayan bir teknoloji bir mahallede 3 fiber olmasının ne gibi bir katkısı olabilir ki? Fiber olan olmayana ortak şirket üstünden hizmet versin.. Fiber yatırımları ve bölgeleride bu ortak şirket üstünden yaysın. Yeni operatörlerede ön ayak olun onlarda fiber alt yapılarını bu şirket üstünden belirleyeceği alanlara yapsın. Böylece kolay ve hızlı bir şekilde türkiye geneline fiberin gidebileceğine inanıyorum..
Evinde VDSL varsa onu Fibere döndürmek büyük çile gerçekten. Bizde hiç altyapı yoktu ve şehir merkezinden uzaktık (yeni bina) üstüne mahalledeki VDSL dolabına çok uzakmışız o mesafeden düzgün hizmet veremeyiz diyerek kablo çekmediler. 2 sene altyapısız beklettiler sonrasında o noktadaki bina sayısı artınca oradaki birkaç binaya havadan Fiber çektiler, tabi bize de sürpriz oldu faydalandık. Sanırım VDSL dolabına bağlı binalara da hala altyapı götürmediler biz dolaba uzağız diye bize geldi.
Buna karşın şehrin göbeği denecek kadar merkezi konumdaki mahallelerde, bundan belki 15-20 sene önce bakır kablosu çekilen binalarda hala VDSL hizmeti veriyorlar, o noktalara zamanla Superonline kendi Fiberini çekti, Türk Telekom ise kılını kıpırdatmadı hala VDSL veriyor. Tabi 20 senelik eski teknoloji kablolar yerine artık herkes Superonline bağlatıyor oralarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 12 Mart 2025; 2:3:1 >
DSLi fibere donusturemiyorsun kardes. Fiber icin yeni altyapi cekilmesi gerekiyor. Yeni altyapiyi da hic altyapi olmayan yere oncelikle cekerler hep, mantiklisi budur fakat eski altyapida sikisip kalmis insanlar icin de hos bir durum degildir.
-
Katılıyorum. Ancak hiçbir konuda kollektif bilince ulaşamamış bir insan yığını için bunlar imkansız isler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X