Şimdi Ara

Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
225
Cevap
4
Favori
10.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy şu anda #3
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sansürcell'in girdiği yerden hayır gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    PUBG oynuyorum sadece.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Cok eskiden q3 arena oynardım cs de oynadım ama q3 arena çok güzeldi gerçekten. Böyle rail gun mı ne öyle bir şey vardı yanlış mı hatırlıyorum? Böyle ateş edince ince bir çizgi çıkıyordu, onunla hareket eden kişiyi vurmak güçtü ama denk gelince tek seferde götürüyordu o silahta bayağı bir ustalaşmıştım. Farklı Q3 dm'ler vardı falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 12 Şubat 2025; 17:7:3 >
  • yakın zamanda TT fiber altyapısını superonline'a açmasının sebebi bu nedenleymiş.

ortak altyapıya geçilip şuanda fiber altyapıya sahip olan TT, superonline, vodafone, turksat, turknet birlikte çalışmalılar.

• Şu gerekli alt yapıları özelleştirmeseniz mi artık doğalgaz elektrik su internet bunlar zaruridir. Özel şirketler pazarlamasını üstlenebilir hatta kendi alt yapılarını hazırlayabilir ve kullanabilir ama türkiye genelindeki ana omurga devletin olmalıdır. Yerel fiber bırakın devletin olsun yurtdışı çıkışları içinse özel şirketler düşünsün. En azından iç ağda bu kada route problemi olmaz ankaradan denizliye almanyaya bağlandığımdan daha yavaş bağlanmam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bir çok kere dediğiniz gibi yapıyorum aslında biliyor musunuz hocam ama tabii ki de net bir sonuca ulaşamıyorum çünkü insan belki doğrusunu yapsa bile tam olarak saha dolabının neleri destekleyip desteklemediğini bilmediği için hep şüpheci yaklaşıyor belki ben de de öyle oluyordur

keşke bu işlerden anlayan bir forumdan bir üyemiz çıksa da bana tam olarak söylese şu destekliyor bu desteklemiyor tam olarak senin kullanman gereken ayarlar şunlardır dese ben de ona göre etkinleştir ip denesem benim adıma çok daha hayırlı olurdu

aslında ne kadar üzücü bir durum değil mi hocam millet yurtdışında ne kadar yüksek hızları fiber internetle sorunsuz kullanabilirken güzelim ülkemizde ben ve benim gibi milyonlarca kullanıcı hala bakır kablodan bitkisel hayatta internet kullanmaya çalışıyoruz çok vahim bir durum

Bundan daha vahim bir durumda paramızla dahi binamıza fiber internet getiremiyoruz yani gören diyecek açık kalp ameliyatı kadar zor bir şey alt tarafı saha dolabından havadan kablo çekip binaya getirecekler sonuçta bunu hayrına yapın demiyoruz ki parası neyse verelim diyoruz bu şekilde bile yaptıramıyoruz hocam ne kadar üzücü bir durum

Evet hocam özellikle kazı yapma çalışmasının neredeyse imkansız olduğu Fatih gibi yerleşim alanlarında fiber internet hizmeti yukardan kablolama sistemi ile yapılıyor böyle turuncu kablo geçiyor

Ben Fatih ilçesinde bir çok yere şahit oldum ve çevre ilçelerde de bu şekilde tepelerden turuncu kablolar geçip binalara gidiyor orda da binaların içinde fiber Ankastre kutuları oluyor binalara dağıtılıyor

hem yerin altında kalma maliyeti olmuyor hem de maddi açıdan da kolaylık oluyor

• WDMDC W kullanıcısına yanıt

biz de işte canını vermekte olan ölüm adayini hayatta tutmaya çalışıyoruz bu durumdan nefret ediyorum üstadım elimde başka bir imkan yok ki burada baya teknik bilgiler paylaşılıyor bu işin mutfağına hakim arkadaşlar var aslında benim sadece merak ettiğim

bu huawie broadcom dslam Saha dolapları şu teknolojilerden hangisine destek veriyor ben de ona göre bari modem de onları aktif Edip diğerlerini devredışı bırakayım

G.inp

gvector

sra

bitswap

ubpo

İşte bu ayarlardan hangisini aktif hangisini devredışı bırakmam gerektiğini bir türlü bilmiyorum bu arada kusura bakmayın bir çok mesajımda da bu konu hakkında sizlerden tavsiye talep ediyorum ama ne yapayım Fatih ilçesine taşındım taşınalı internetten yüzüm gülmedi Şu internet hususunda şöyle 2 saat oturayım online oyun oynayım diyorum kafam rahat ama gelin görün ki vaktimin çoğu modemin arayüzünde düzgün ayarı bulmakla geçiyor zaten bulamıyorum

• Schi20phrene kullanıcısına yanıt
    Parlak turuncu ve kalin degil mi?

Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak

Şöyle üstadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 12 Şubat 2025; 21:58:50 >

Gayet guzel.

Hocam, siz biraz bunu fazla takmışsınız diye söyleyeyim. Modemdeki tüm ayarları açın. Zaten deteklediği profilde bağlanacak. Bağlanmazsa da vektör mektör ayarlarını teker teker kapatıp bağlanmayı deneyin. Bağlantı kurulduğunda bağlantı o durumu destekliyordur zaten. Olan sorunlar da destekten değil altyapının sorunlu çalışması ile ilgilidir. Bu durumda siz hangi ayarı açsanız da kapatsanız da bir çözüm olmaz. Ancak biraz hat hızını arttırabilirsiniz ayardan, o bir tık etki eder. Evinizde modeme gelen kabloları en iyi hale getirebilirsiniz. Ama evinize gelen kablolara dokunamadığınız için orada bir şey yapamazsınız. Kopma vs. aşırı sorunlar varsa da müşteri hizmetleri ile görüşün, varsa bir sorun en azından baksınlar, çözülecek şeyleri çözüyorlar. VDSL kullanıyorsunuz diye oyun oynayamayacak kadar kötü olmaması lazım hattın, hem de İstanbul'da. Sonuçta belki bu ülkenin tümünün trafiği İstanbul'dan dönüyor, İstanbul'dan geçiyor.

Keenetic kullanıyorsunuz. Modem IP'nizi girip Sistem ayarları > Tanılama > Sistem günlüğü kısmından hata vs. varsa bilgiler görebilirsiniz. Hiç başka bir modemle denemişmiydiniz. Mesela bazı Lantiq marka DSLAM'lerle bazı keeneticler uyumsuz deniyordu. Tarayıcıya modemin IP adresi yanına "/a" yazıp komut satırına şunu kopyalayıp send request butonuna tıklarsanız karşı DSLAM'ın bağlantı bilgilerini görebilirsiniz. Oradaki Far end kısmındaki kodu aratırsanız markasını bulursunuz vs. Hani kurcalanacak şeyler var ama TT kısmında olan şeyler için TT'nin yapabilecekleri dışında bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok.

Her şey ekonomi ile ilgili hocam. TL para kazanıp döviz cinsinden yatırım maliyeti oluyor telekom sektörlerinin. Böyle olunca firmalar ister istemez sorun yaşıyor. Zaten tüm altyapıyı da kısa süre içinde fiberle değiştirmek mümkün değil. Bu altyapı kim ne kadar uzun yıllar içinde kurulmuş sonuçta. Şirket hem yatırımcısına gelir sağlayıp hem de altyapıyı ilerletmek zorunda. Buna uygun ekonomilerini düşünmek zorundalar. Her şey olacak ama zamanla.

İlk kez 4 GB kotadan 12 GB kotalıya geçtim yıllar önce. Özgürce kullanacağım diye o kadar seviniyorum ki. Birkaç ay sorun yok. Sonra bağlanamamaya başladım. Santralden gelen kabloda bir yerde sorun çıkmış. Bulup çözmeleri bir ay sonra ring ekibinin gelmesi oldu anca. O ara ramazan dönemiydi de Turkcel beleş veriyordu kullandım. Yoksa benim mi bağlantım iyi değil diye kaç defa çatıya çıktım, gelen TT kablosunun kendi kablomla bağlantısını söktüm taktım kablolaru kurcaladım vs. Komşular çatıda güneşin altında ders çalıştığımı sanıyormuş, vah vah diyormuş hatta... TT'den o dönemde nefret ettim, tiksindim. Eve gelen persoenel direkten gelen kablo ile evden çıkanı ayırt edemeyen personellerdi. Tanıyoruz da geldiler yine o kadar ama faydaları olmadı. Ellerinde alet var, RJ45 girişine RJ12 takmaya çalışıyor falan. Anca ring ekibi denk geldi de çözdü. Bir daha doğuya gittim, ne kadar kullanmak istemesem de orada mecbur TT kullandım. Türkiye'nin en ucundaki bir köşeye kadar TT'nin fiberi gidiyor. Oradan sonraki bakırda her şey karışıyor. Sorunlar sorunlar. Batıya geldim, TT altyapısı ara ki bulasın. Turkcell biraz beleş verdi de kullandım uzun süre. Beleş bitince de WISP bağlattım. Sonra da Vodafone fiber çekti. TT de keyfi geldi çekti yıllar sonra ama kolay kolay kullanasım yok tiksintiden. Ama eninde sonunda kavuşacaksınız hani fibere. Ben de kavuştum ama o DSL sorununu yaşadığım evde hâlâ sorunludur TT. Başka şehirdeyim, o sayede. :D Fiber sana gelmiyorsa sen fibere git. Gerisini de çok takma. Günlerce çatıda oyalandım sorun bendendir belki diyerek ama sorun TT'deyse çözüm de anca TT'de.

Üstadım değerli vaktinizi ayırıp bana yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim

ben dediğin şekilde yapıp saha dolabının bilgilerini bulmuştum

huawie broadcom dslam olduğunu öğrenmiştim

aslında yaşadığım sıkıntılarla ilgili iyi zamanlar bir çok kere Türk telekom ekiplerine bilgi vermiştim sağ olsun hep gelip gittiler adamlarla artık arkadaş olduk onlar da alt yapının sorunlu olduğunu bir çok yere Türk telekoma ilettiklerini söylediler ama maalesef şöyle bir durum var artık bakır kabloya yatırım yapılmadığı için iyi kötü internet hizmeti alabiliyoruz diye bir çalışma yapmadılar

sahada çalışan arkadaşlar ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar ama tabii ki de kabloda sıkıntı olunca bunada üst yöneticiler onay vermeyince onların da elinden bir şey gelmiyor sonuçta internet geliyor mu geliyor bu şekilde hizmet vermeye devam ediyorlar

İmkanı olan sırf daha iyi internet hizmeti için semtini binasını değiştirebiliyor

Ben şu anda taşınacak durumda değilim o yüzden keşke ücreti mukabilinde havadan kablolama sistemi ile bari bu hizmete erişebilirseydik onun için uğraşıyorum ama pek de mümkün görünmüyor gibi

sizlerede her şey için çok teşekkür ediyorum gecenin bu vaktinde bana yardımcı olmaya çalıştığınız için

vay be hocam sizde çok şey yaşamışsınız ama bu internet konusunda bir çok kullanıcı kısmetli oluyor yaşadıkları yere firmalar güncel teknolojileri getirebiliyor olmayan da bizim gibi uğraşıyor işte

Bunların hepsi işaretli olsa da, olmasa da değişen birşey olmayacak hocam. Yani, keşke olsa. Bağlı olduğunuz DSLAM huawei olması pek birşey ifade etmiyor. Bağlı olduğunuz saha dolabında ne kadar VDSL abonesi varsa crosstalk/diyafoni artar. Alacağınız hız bile düşer. Elimizden maalesef birşey gelmez. Bundan önce G Vector DSLAM'ları alındı, DSLAM'a uygun modemlerde var idi Crosstalk'a uyumlu modemler ile birlikte en iyi verimlerden bir tanesi G vector idi. Ancak 17a profil üzerinden hizmet verildiği için, değişen hiç birşey olmayacak. Yani, Modem arayüzünde işaretleseniz bile hiç birşey değişmez.

Telekom DSL'i öyle bir saldı ki, prensibal hatlara bile müdahele ederlerdi önceden ancak artık umurlarında bile değil. DSL kullanıyorsan gereksiz yük oluşturuyorsun gibi bir düşünceleri bile olabilir artık.

O turuncular FOY yani normalde yeraltı için ancak Havai şekilde de (fotodaki) gibi çekilebiliyor. Buradan OFSD'e yani pasif dolaplara gidip çoklanıyor da olabilir direkt olarak son çoklamayı BASK'ta yapıp direkt santral'deki OLT'ye de gidiyor olabilir. Son zamanlarda bu şekilde yapıyorlar. Önceden daha fazla OFSD olurdu etrafta.

• WDMDC W kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız üstadım gerçi biz de mecburiyetten kullanıyoruz başka alternatifimiz olmadığı için keşke ücreti mukabilinde bile olsa binaya fiber getirebilsek paramızla dahi hizmet satın alamıyoruz Buda çok vahim bir durum

anladığım kadarıyla benim bu yukarıda paylaştığım görseldeki gibi fiber hizmet getirme olayı bizim bu Fatih gibi dar sokakları olan altyapısı çok eski olan ve kazı yapma çalışmasının sadece çok acil durumlarda yapılabilen yerlerde fiber hizmeti bu şekilde getiriliyor

yani çok da Elzem çok da ulaşılmaz çok da maliyetli bir şey değil ortalama saha dolabından 150 metre şu turuncu kabloyu getirip de binaya fiber hizmeti vermek parasını vereyim diyorum onu bile yaptıramıyorum hocam ya

• Turkcell kazandığı düşüncesi bile korkunç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tek abonenin 3 kurusuyla yatırım yapmazlar bir yerden kar elde edemeyeceklerini düşünüyorlarsa sittin sene gelmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Şubat 2025; 7:47:26 >
  • devlet ihale yaparsa bunu elektrik dağıtım şirketlerinde yaptığı gibi, benzerini yapar.bölgesel olarak altyapıyı şirketlere dağıtır ve yeni kurallar ve kanunlar çıkarır.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.