Şimdi Ara

Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
5
Favori
12.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sanmiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meali. Turkcell: İhaleye girip Türk halkını biz düdüklemek istiyoruz. Bu sefer kimseye yedirmeyiz

• Seçim yok bayram değil seyran değil...

Eniştem beni niye öptü?

• emekli56 kullanıcısına yanıt

seçim bu sene

• hız4ok kullanıcısına yanıt

kendi altyapısında 1000mb 600 tl tt altyapısında 500mb 800 tl :)

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Üstat bu yatırımlık bir şey değil ki bizim bu Fatih’te mesela bir tane binada fiber internet var saha dolabına yakın diye onun sırasındaki bütün binalara çekmişler hatta iş yapan yapmayan dükkanlar var oraya bile fiber internet çekmişler yani bu dükkandan yatırımlık ne olabilirki sonuçta orada adamın interneti tek kullandığı şey belki YouTube’dan video izlemek müzik dinlemektir umarım anlatabilmişimdir meramımı ve bizim bu Fatih’te zaten kazı çalışması yapılmadığı için altyapı yerin altını KAzıya elverişli olmadığı için maliyetle zaten düşüyor sadece turuncu kabloyu çekip ulaştırıp sonlandırma yapıyorlar sonuçta bu üstdüzey pahalı bir şey değil ki

• bulomen B kullanıcısına yanıt

doğalgaz dağıtım şirketlerine vaktiyle izin verselerdi şimdi her kapıya fiber gitmişti, böyle bir fırsat nasıl kaçırılır akıl almıyor.

• ihale yapılacak fiber alt yapı işi 5G hizmeti sunmak içinse eğer bu iş uzun sürer gibi

• Schi20phrene kullanıcısına yanıt

Saha dolabına yakınsa çekerler onun bir maliyeti yok o bölgede zaten altyapı vardır fakat mahallede altyapı yoksa o turuncu kabloyu kazı yaparak mahalleye çekecekler iste o mesele kolay değil

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Üstadım bizim Fatih’te Türk Telekom’un bütün saha dolapları fiber olandan hani şu dışı beyaz tırtıklı metal kaplama olanlar var ya her yer zaten ondan dolu yani santralden saha dolabına kadar gelen internet fiber sonrasında binaları dağılan internet bakır kablo işte kısmetli olan saha dolabına yakın olan binalara turuncu kabloyla havadan fiber çekiyorlar ama bütün sokağa çekmiyorlar işte üstadım ben de buna uğraşıyorum

Bunda öyle korkulacak uçuk bir maliyet olduğunu düşünmüyorum zaten benim sokağımdaki saha dolaplarını santralden gelen altyapı fiber bir türlü binaya şu turuncu kabloyu çektiremedim parasını verip de

• Artik ruyamizda bile goremeyiz fiber interneti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • man utd kullanıcısına yanıt

😖

• sis651 kullanıcısına yanıt

üstadım hayırlı geceler ben dedıgınız sekılde yaptım sonuc bu sekilde tam olarak benım dslam cıhaznın marka ve modelı nedır acaba ?

Kod

Yığını:
    "Near-end ITU ID: b5004244434dd0e8 ", "Far-end ITU ID: 26005443434e5c17 ",

Hex koduna göre TCCN görünüyor, yani TrendChip sanırım ama emin değilim. TCTN diye görünüyor TrendChip kodu çünkü, ama büyük ihtimal TrendChip'tir yine. TP Link modemindeki DSL çipi de bu marka idi. Demek saha dolaplarına da üretim yapıyorlar.

Hocam bir yanlışlık olmasın üstteki koda göre model belli olmuyor mu acaba

b5004244434dd0e8 (424434d) broadcom ericson huawei bizim saha dolabı bu değil mi acaba model olarak ben mi yanlış analiz yaptım acaba

Bir de hocam konudan bağımsız iki şeyi merak ediyorum benim saha dolabında olan uzaklığım taş patlasın 110 metre zaten bizim bu Fatih’te belirttiğim gibi yardan kızım fiber getirmiyorlar kablolari havadan çekiyorlar yani hocam 110 metreyi şu turuncu kabloyu getirmek zor bir şey mi bu kadar külfetli bir şey mi bunu anlayamadım

Bir de üstadım Türk net firması fiber internette 1000 indirme 1000 yükleme veren tek firma ülkemizde neden diğer internet sağlayıcıları 1000 indirmeye en fazla 60 MB Yükleme veriyorlar isteseler onlarda 1000 veremezler mi

Near End cihazın kendi donanımı ile ilgili. O da zaten Keenetic MediaTek kullanıyor olması lazım.

Havadan getirmiyorlarsa vardır bir sebebi. Havadan kabloları görüntü kirliliği olmasın diye istemiyor pek halk. Turk.Net'te sormadan etmeden çekiyor, sonra söktürüyorlar mevzusu oluyordu.

Türk.net rekabet düzenindeki bir şirket gibi diğerlerinden farklı bir avantaj sağlayarak müşteri çekmeye çalışıyor. Onlar da vermesine verirler ama neden versinler. O hızlar için kurumsal müşterilerine kim kaç paralık faturalar kesiyorlar.

Değerli vaktinizi ayırıp bana yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim hocam

O zaman tek seçenek benim durumumdaki kullanıcılar için yarın öbür gün taşınma durumu olursa mesela ben İstanbul’dayım Türk netin kendi altyapısıyla internet verdi bir apartmana taşınmak önceliyim olacaktır

Hayırlı günler dilerim hocam saygılarımla

Alıntı

metni:
    şeyi merak ediyorum benim saha dolabında olan uzaklığım taş patlasın 110 metre zaten bizim bu Fatih’te belirttiğim gibi yardan kızım fiber getirmiyorlar kablolari havadan çekiyorlar yani hocam 110 metreyi şu turuncu kabloyu getirmek zor bir şey mi bu kadar külfetli bir şey mi bunu anlayamadım

Fiberde, saha dolabının mesafe konusunda önemi yoktur. OFSD tamamen pasif, içinde 1:6 ve katlarında yani kabaca olarak söylersek en düşük 1:6 en fazla 1:128'lik raflık ODF'ler bulunur. İsterlerse 1:32'lik raflı ODF'te kurulabilir, isterlerse 1:64lükte. Yani, sonradan raf sayısı değiştirebilir.

Aktif olarak sokakta bulunan OFSD'ye 4'lük veya 6'lık core kablolar gidiyorsa, fiber olmayan hanelere de boştaki core kablolar'a bağlayarak/sinyal aktarılarak fiber getirebilir. Apartman içinde zaten sadece 1, yazıyıla (bir) core kablo sonlandırılıp, PLC ile çoklanıyor.

Tabi, sahada max bölme sınırı (128)'e dayanmış ise, o zaman getiremeyebilirler. Çünkü GPON'da maximum 1:128 yani 1 core'un 128 hane/ONT'ye çoklama/bölme sınırı vardır.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.