Şimdi Ara

Fiber internet çelişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar iyi aksamlar herkese bir konu kafama çok takıldı fikriniz ve özellikle bilginiz varsa cevaplarsaniz memnun olurum.

Binamda fiber kutusu var buradan bina içine cat6 dağılıyor. Teoride bunun 950-1000 arası vermesi gerekirken TT dan sorgulatıyorum 100 çıkıyor sadece, MH ile konuşuyorum bir şey diyemiyor yok fiber türleri var zart zurt bir şeyler zirvaliyor bu işin aslı astarı nedir ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Fiber internet çelişkisisorgula.netbone.com.tr
    Altyapı Sorgusu - Netbone
    https://sorgula.netbone.com.tr

Sonuç şöle çıkıyorsa; binaya kadar fiber vardır, büyük ihtimal.

Fiber internet çelişkisi

• binaya kadar fiberde(FTTB) 1000 mb alamazsınız, 1000 mb alabilmeniz için eve kadar fiber(FTTH) altyapınız olması gerekiyor.

• Fiber internet çelişkisi

Bu şekilde görünüyor fakat asıl belirtmek istediğim daireye kadar cat 6 var ve bu kablo 1000mbps ye kadar destekli ? 100 mbps ne alaka ? Cat5 olsa tamam

FTTB Nedir?

Santralden binanıza kadar fiber optik kablolar aracılığı ile internet hizmeti sağlanan türdür. Bina içerisinde bulunan dairelere kutu aracılığı ile dağıtım gerçekleşir. FTTB fiber altyapısında internet hızı 1000 Mbps’lere ulaşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackandwhite23 -- 11 Aralık 2024; 20:9:36 >

• @ru.celebi Sorguda Gpon 100 çıkmış; nedeni ne olabilir acaba?

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Cidden ilginç bir durum var anlamadım hocam bende , gpon çıkması da ilginç değil mi ? Aşağı inip baktım yani tüm kablolar cat6, gpon dediğimiz daireye kadar gelir küçük kutu dönüştürür modeme girer o değil mi gpon ?

• Bina içi 100 MBit portlu Fiber dönüştürücü vardır, kablolar cat6 olsa bile cihaz 100 mbit portluysa 100 alınır max

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    geçen yıl açıldı
    vdsl ve fiber altyapı sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

Üstat bizde de fiber GPON yazıyor daireye kadar da fiber kablo geliyor ama Türk Telekom maka 100veriyor 1000 mbps alabilmek için binanın içindeki ana cihazın mı sadece değiştirilmesi gerekiyor yoksa yeniden alt yapı çalışması yapılıp yollar falan kazılıp kablolarında değişmesi mi gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackandwhite23 B kullanıcısına yanıt

İnce kıl-fiber kablo ile eve kadar gelir. Miskindvd arkadaşımızın dediği olay olabilir.

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Demek ki öyle bir durum var hocam ne kadar mantıksız da olsa yaptıkları yapacak bir şey yok. Teşekkürler herkesin ilgisine.

Binanın internet kutusunun resmini paylaşabilir misiniz?

Kutudan daireye kadar CAT kablo geliyorsa sistem FTTB'dir. Dairenize kadar fiber kablo gelirse FTTH'dir.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Fiber internet çelişkisi Fiber internet çelişkisi

Cihaz bu hocam, binaya kadar fiber bina içi cat6 da olsa TT nin halt etmesiyle en fazla 100 veriyor.

FTTB altyapı hocam maalesef 100 mbps.

Edit: Datasheet bulamadım ancak bir kaç yerde 100 Mbps eth portlu olduğu yazıyor. 1000 alamamanız bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 11 Aralık 2024; 21:55:7 >
    Hocam anlayamadığım nokta neden ? Daha eski binalarda cat5 var her binada cat6 yok sıkıntı çıkmasın sistemden bunu ayarlayamayiz diye mi ? Yoksa 100 bile çok bunlara zaten diye mi ? Yoksa cihaz mı desteklemiyor ? Yoksa bu her eve fiber mevzusu da 4.5g mevzusu gibi mi ? Yoksa hepsi mi

Bir önceki mesajda editlemiştim. ETH portları 100 olduğu için :)

İçinde olmasak çok komik ülke ya cidden. 4.5g getiriyorsun ne ping değerin tutuyor ne hız değerin. Fiber altyapı diyorsun yine ne hızın fiber ne pingin.

• Comnet vdsl kullanıyordum turknete gecmek istediğimde mevcut aboneliğimin vdsl olduğu için online sistemi üzerinden hata kaydı aldım. Şimdi fiber için elektrikçi mi çağırmam gerekir altyapim şu şekilde
    Fiber internet çelişkisi

• uasimav U kullanıcısına yanıt
    Önce Turknet'e vdsl olarak taşıtın, aboneliğiniz başladıktan sonra fiber dönüşüm isteyim. Telekom ekibi kurulumu yapacaktır.

Turknet musteri hizmetleriyle görüştüm binaya fiber kutusu geldiği bu sebeple vdsl aboneliği acamayacaklarini bildirdiler. Nasıl bir yol izlemeliyim comnetzede olduk akşam akşam

• uasimav U kullanıcısına yanıt
    Anladım. Fiber geldikten sonra dsl altyapısı kapanıyor. Eski aboneler hizmete devam ediyor, yeni abonelik yapılamıyor dsl olarak. O zaman comnet aboneliğini direk iptal edeceksiniz. Turknet'in comnet aboneleri için kampanyası var, kurulum ücreti almıyorlarmış. Sitede bilgisi vardır mutlaka, yoksada araştırın. Kampanya kodu ile yeni abonelik açtırın fiber olarak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.