Şimdi Ara

Fiber modemin yerini ev içinde nasıl değiştirebilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
30.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta Oris telekom dan fiber internet bağlattım. Gelen türk telekom ekibi evin girişindeki vestiyerin üstüneden bir kablo çıkardı ve küçük bir modem şeklinde aparata bağladı sonra ondan da bir kablo çekip tplink ac1200 router a bağladı. Fakat ev biraz geniş olduğu için uç odalarda sinyal iyice düşüyor hatta bu yüzden kopmalar oluyor. Türk telekom dan gelip bağlayan elemana söyledim modemin yerini nasıl değiştireceğim diye o da biraz zor olduğunu ve aşağıdaki ana şebeke den deneyerek bulabileceğimi ve benim kendi başıma yapamayacağımı söyledi. Çözüm önerisi olan var mı, gerçekten durum çok can sıkıcı.

Edit: Öğrendiğim kadarıyla süperonline da fiber modem yeri değişikliği için 75 tl ücret isteyenler olmuş. Daha önceki evde wifi repeater kullanıyordum bağlantı hızını çok fena düşürdüğü için repeater kullanmak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 20 Ekim 2018; 20:49:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiber Modemin Ev İçinde Yerini Değiştirme Kılavuzu

Fiber internetin sağladığı yüksek hız ve güvenilir bağlantı, evdeki çevrimiçi deneyimini iyileştirebilir. Fiber modemini farklı bir odaya taşıman gerekirse, bu adımları izleyerek kolayca yapabilirsin:

Malzemeler:

• Yeni modem konumu için fiber kablo
    • Ethernet kablosu
    • Tornavida (gerekirse)

Adımlar:

1. Eski konumdan ayır: Fiber kabloyu ve Ethernet kablosunu eski modem konumundan çıkar.
    2. Yeni konuma yerleştir: Modemi yeni konumuna yerleştir ve fiber kabloyu modemin fiber bağlantı noktasına tak.
    3. Ethernet bağlantısı kur: Ethernet kablosunu modemin Ethernet bağlantı noktasına ve ev ağındaki bir yönlendiriciye veya bilgisayara bağla.
    4. Güç ver: Modemi prize takarak güç ver.
    5. Cihazları tekrar bağla: Bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve diğer cihazları modeme yeniden bağla.
    6. Bağlantıyı test et: İnternet bağlantısının düzgün çalıştığını ve tüm cihazların internete erişebildiğini kontrol et.

İpuçları:

• Türk Telekom fiber modemi yer değiştirme işlemi için genellikle bir ücret alınmaz.
    • Superonline fiber modeminin yerini değiştirirken de benzer adımlar izlenir.
    • Fiber internet kablosunu modeme bağlarken, kablonun bükülmemesine veya hasar görmemesine dikkat et.
    • Modemi nemli veya sıcak ortamlarda konumlandırmaktan kaçın.

Yukarıdaki adımları izleyerek fiber modeminin ev içinde yerini kolayca değiştirebilir ve evinin herhangi bir yerinden sorunsuz bir şekilde internet bağlantısının keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Küçük modem şeklindeki aparattan, tp-link'e ethernet kablosu mu gidiyor? Ethernet kablosu gidiyorsa daha uzun bir ethernet kablosu alarak tp-link'i istediğiniz yere koyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Küçük modem şeklindeki aparattan, tp-link'e ethernet kablosu mu gidiyor? Ethernet kablosu gidiyorsa daha uzun bir ethernet kablosu alarak tp-link'i istediğiniz yere koyabilirsiniz.
    Hocam sistem tam olarak resimdeki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakteristik61 -- 20 Ekim 2018; 21:36:46 >

• Tamam hocam o küçük modem şeklindeki aparattan tp-link'e giden yeşil kabloya ethernet kablosu deniyor. Daha uzun bir ethernet kablosu alarak, o yeşil kablonun yerine bağlayıp tp-link'i istediğiniz yere koyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 20 Ekim 2018; 21:32:50 >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ev içerisinde kablo konusunda bizim hanım biraz hassas o yüzden başka çözümü yok mudur ? Fiber hat o sarı küçük kablodan mı geliyor acaba ? Adsl mantığı gibi odalardaki telefon hatlarından bağlantı olmuyor mu ki acaba ?
  • Yok hocam, olmuyor. Fiber hat o sarı küçük kablodan geliyor. O kabloya ek yapamıyorlar, o yüzden superonline modem değiştirmek istediğinizde o kabloyu baştan çekiyor. 75 tl ücreti ondan alıyor. Türk telekom'da nasıl işliyor bu süreç bilmiyorum ama o sarı küçük kabloyu kendi başınıza ek yaparak uzatmak imkansız. Bu yüzden ethernet kablosunu uzatarak modemi istediğiniz yere koyabilirsiniz. Ethernet kablosu 100 metreye kadar kayıpsız taşır.

Telefon prizinin içindeki kablo boşaltılarak fiber kablosu oraya yerleştirilebiliyor ama kolay bir iş değil anladığım kadarıyla. Bunu elektrikçinin yapması gerekiyor.

https://forum.donanimhaber.com/superonline-apartmandaki-kutudan-daireye-nasil-geliyor--129193398

Sarı kablomun metresi 75 kuruş ki superomline daha da ucuza Alıyordur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Superonline'ın servis ücreti 75 tl. Yani kablo parası değil de arıza, müşteri kaynaklı olmayan sorunlar dışında eve teknik servis çağırmanın bedeli 75 tl:

www.sikayetvar.com
    Superonline Fahiş Servis Ücreti!
    https://www.sikayetvar.com/superonline/superonline-fahis-servis-ucreti

www.sikayetvar.com
    Superonline İnternet Bağlantı Sorunu Ve Teknik Servis Ücreti İstenmesi
    https://www.sikayetvar.com/superonline/superonline-internet-baglanti-sorunu-ve-teknik-servis-ucreti-istenmesi

www.sikayetvar.com
    Superonline Servis Ücreti Alıyor
    https://www.sikayetvar.com/superonline/superonline-servis-ucreti-aliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 20 Ekim 2018; 22:03:48 >

Zaten ben interneti Oris telekomdan alıyorum. Oris in zaten ekibi yok, Türk telekom un da uğraşacağını zannetmiyorum ki uğraşsa da en az bu işlem için süperonline kadar para ister diye tahmin ediyorum. Gönderdiğiniz linkteki gibi kabloyu farklı bir yere affedersiniz ittirip kaktırarak uzatması için elektirkçi çağırsam acaba o ne kadar ister tabi Mardin gibi bir yerde bu işi üstlenebilecek elektrikçi bulabilecek miyiz acaba??
  • O konuda anlatıldığı gibi kılavuz kullanılarak elektrikçi yapabilir ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. O prizin içerisinde kablo bina içerisinde çok dolanıyor mu? fiber kablonun şimdiki uzunluğu yeterli olacak mı, yoksa daha mı uzun kablo gerekecek? Fiber kablo hassastır, çok fazla kıvırıp bükmeye gelmez. O prizin içinden geçirilirken kablo kırılacak mı? Bir de prizden geçirilirken muhtemelen fiber kabinden kablonun çıkartılması ve iki ucunun da kesilmesi gerekecek. Kesilen uçların tekrar takılması gerekecek. Telekom görevlisi ile elektrikçiyi aynı anda çağırmak gerekir sanırım. Bu sırada telekom görevlisi elektrikçiyi bekler mi, kabloya bir şey olursa yeni fiber kablo çekilmesi gerekecek, onu hemen halledebilir mi. vs bir sürü soru oluyor.

Sizin sistemi bu şekilde kurmuşlar, prizin içine alması zor duruyor hocam. Daha fiber bağlantıları yapılırken prizden geçirilip geçirilmeyeceğini belirlemeleri lazımdı. Forumda benzer sistemler var mesela:

https://store.donanimhaber.com/c1/fb/8e/c1fb8eaef3e9a04eccf0e3c6aa749ce5.jpg
    https://store.donanimhaber.com/0d/84/3e/0d843e796bd1633a1f952958b15342e0.jpg
    https://i.hizliresim.com/lWY9pk.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 20 Ekim 2018; 22:23:55 >

• Modem den zaten hiç memnun değilim , durmadan atıp duruyor. Yarın mecburen Oris ile durumu görüşüp meseleyi farklı şekilde çözmeye çalışacağım.
  • Aynı durumdayız. N11 den 10 metre ethernet kablosunu kargo dahil 14 tl ye aldım. Cat 5 kablo diye geçiyor. Modem sabit yerinde kaldı. Router kabloyla evin daha merkezi yerine koydum. Her yere eşit sinyal gidiyor. 75 tl falan vermeyin boşuna.

Aldığım kablo..

urun.n11.com
    1,2,3,5,10,15,20,30,40,50 Metre Ethernet,internet Kablosu,cat5 - n11.com
    https://urun.n11.com/kablolar/1235101520304050-metre-ethernetinternet-kablosucat5-P264693503

• Sıkıntım bizim hanım. Evin içinde kablo görmekten nefret ediyor. Dark ın bir tane repeter ı var. Şimdilik onu mutfağa koydum ama tabi hız % 70 düşüyor neredeyse. Bir kaç eleltronikçi ye sorayım diyorum. Olmadı oris telekom a başka modem göndertmesi için ısrar edeceğim zaten bağlantıdaki kopmalardan bir ya modem ya da hat ile ilgili bir problem olduğu kesin. En az masrafla kurtarmaya çalışacağım. 😉
  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    en az masraflı ve en stabil çözüm ethernet kablosu ile modemi/routerı taşımak veya routerdan access point alıp kablo çekmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakteristik61

Sıkıntım bizim hanım. Evin içinde kablo görmekten nefret ediyor. Dark ın bir tane repeter ı var. Şimdilik onu mutfağa koydum ama tabi hız % 70 düşüyor neredeyse. Bir kaç eleltronikçi ye sorayım diyorum. Olmadı oris telekom a başka modem göndertmesi için ısrar edeceğim zaten bağlantıdaki kopmalardan bir ya modem ya da hat ile ilgili bir problem olduğu kesin. En az masrafla kurtarmaya çalışacağım. 😉

dostum ttnet veya oris elindekinden daha iyi bir modem vermeyecek, çünkü uzun süredir değişmeyen modemleri yeni değişti ve en az 3-4 sene bu modemi kullanacaklardır. Yapabileceğin 2 seçenek var.
    1- wireless repeater alıp hızdan feragat etmek.
    2- kabloyu süpürgelikten vb çekip hanımdan saklaya saklaya (gözle gözükmeyecek şekilde en azından) modemi taşımak ya da modemden kabloyu çekerek bir wireless routera bu kabloyu bağlamak.

• fiber kablonun ucundaki konektör muhtemelen single core sc'dir. eğer öyle ucuna adaptörünü takıp, internetten satın alacağınız fiber kablo ile istediğiniz yere koyabilirsiniz modemleri. tabi biraz masraflı olur.
    Senin çözümün kabloyla falan uğraşmadan powerline adaptör mevcut elektirik hattı üzerinden istediğin odaya neti çekersin

• Bugün bir elektrikçi farklı bir şey söyledi. Modem den gelen wan kablosunu internet prizine bağlarsak o zaman wan kablosu ile modemi evin içindeki herhangi bir wan prizine bağlayıp o şekilde routeru oraya alabilirsin abi dedi ama pek kafama yatmadı gibi. Kaça olur dedim. Eve servis sadece 25 lira dedi. Sonrasında eğer kablo hattı yoksa prizde ona göre fiayt artar dedi. Yani 50 -60 dan aşağı olmayscak gibi. Ev kemdimin olsa neyse de kiracıı adamım. Uğraşmaya değmez gibi.

@emo5313

Powerline adaptörü bende düşündüm ama fiyatları 150-200 den başlıyor. Kullanmadığım için bilmiyorum performansları nasıl, bunlardan router a bağlantı yapınca bağlantıda zayıflama oluyor mu acaba. Çünkü hat fiber olduğu için, biraz üst model olmalı.
    0 kayıpla iletiyor hızını
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Kablosuz olanların fiyatları ne civarda acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.