Şimdi Ara

Fiber optik kablo tesisatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Binamın yanında TT’a ait fiber optik alt yapı rögarı var. Buraya kadar fiber optik kablo döşeli. Binamız 20-25 yıllık olduğu için klasik bakır kablo tesisatı döşeli. Türk Telekom binaya fiber optik kabloyu çekip dağıtım kutusunu koyabileceğini ama bina içinde bakır kablo tesisatı olduğunu belirterek tesisatı fiber optik tesisatına çevirmemiz gerektiğini ve buna türk telekomun karışmadığını kendimizin yapması gerektiğini söyledi. Bina içine harici fiber optik tesisatı yapılabilir mi veya fiber optik tesistatı yerine optimum hız alabileceğim farklı bir kablo tesisatı yaptırabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.alperenuluu -- 27 Aralık 2020; 2:1:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: beko64

Bu mesaj silindi.
    Hocam apartmanda zaten hali hazırda vdsl kullanıyoruz. Yanlış belirtmiş olabilirim apartmanın yanında rögarı var mahallede iki gündür çalışma yapıyorlar gidip şeflerine sorduğumda “mühendis geldiği zaman görüşün onay verirse rögardan binanıza kanal koyulmuş içindeki vdsl kablosunu fiber optik kabloyla değiştirir bina girişine de dağıtım kutunuzu koyarız ancak bina içerisinde fiber alt yapı yok bakır kablo var bunun için bina içi tesisatınızı değiştirmelisiniz türk telekom bina içine karışmaz kendiniz yaptıracaksınız” dedi. Bir kaç foruma göz gezdirdim bazıları ttnet kabloyu veriyor siz döşetiyorsunuz diyor bazıları fiber optik kablonuda sen alıcaksın diyor. Ayrıyeten görüştüğüm bir telekomünikasyon hizmeti veren firma fiber optik kabloların içi aynalı çok çabuk tahrip olabiliyor bu yüzden inşaat halindeyken tesisatı yapılır şuanda tesisat değiştirmesi sorun çıkartabilir tarzında konuştu kafamı kurcalayan şey o. İnterneti fiber yapacağız derken internetsiz kalmak istemediğim için herhangi bir yorum almadan bu işe kalkışmak istemiyorum.

• m.alperenuluu M kullanıcısına yanıt

Hocam zaten apartmada vdsl varsa bakır kabloların geçtiği delikler, kanallar vardır , onları söküp yerine fiber kabloyu geçirirsiniz tamamlanır.

Fiber kablo alma olayında ya size bırakıyorlar kabloyu yada siz müdürlüğe gidip alıyorsunuz.

Bence hocam şu an hazır çalışma yapılıyorken sizde çektirin fiberi ilerde rahat edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GupoBS -- 27 Aralık 2020; 1:14:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GupoBS

Hocam zaten apartmada vdsl varsa bakır kabloların geçtiği delikler, kanallar vardır , onları söküp yerine fiber kabloyu geçirirsiniz tamamlanır.

Fiber kablo alma olayında ya size bırakıyorlar kabloyu yada siz müdürlüğe gidip alıyorsunuz.

Bence hocam şu an hazır çalışma yapılıyorken sizde çektirin fiberi ilerde rahat edersiniz.

Yorumun için teşekkür ederim. Çalışmaya başladıkları gün müdürlüğe gittim. Nasıl bir işleyişse saha çalışmalarında mühendisle görüşün dediler bana klasik türktelekom...
    Mühendisle görüşüp kablo işini çözersem hiç beklemeyeceğim elektrikçinin bütün masrafını ben karşılarım hiç sorun değil. Bıktım artık ms ve düşük bit hızlarından dolayı sabah akşam türk telekomla görüşmekten, kurtulmak istiyorum.

• m.alperenuluu M kullanıcısına yanıt
    Ben bu işi çözemedim arkadaş ya. Türk Telekom biz kablo vermeyiz diyor şimdi de. Bu ne vurdum duymazlık. Bir denilen bir denileni tutmuyor. Bina içine Fiber optik tesisatını yaptırmakta baya tuzlu gelecek metresine 1,20$ istiyorşar. Şuan tek seçenek kaldı ben bu fiber optiği lan’a (rj45) nasıl çeviririm. Toplu 8 daireninkini çevirebileceğim bir converter vardır diye düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar benimle paylaşırsa sevinirim.
  • Arkadaşlar son durumu açıklayayım konuyu görüntüleyen arkadaşlarada yardımım dokunur. Az önce Türk Telekomun saha görevlisiyle görüştüm. Bakır kablo üzerinde üyelikler olduğu için şuanda bir çalışma yapamam dedi. Fiber alt yapıyı binaya kurabilmek için bütün üyeliklerin taşınması ya da iptal edilmesi gerçekleşir ise gelip alt yapıyı kurabileceğini belirtti. Taşıma masrafını iki kez çekeceğimiz için biraz maliyetli olacağından pek sıcak bakmıyorum. Taahüt sürelerinin durumuna bakarak apartmandaki abonelikleri iptal eder alt yapı çalışması için onay alabiliriz. Böyle bir durumda 2 günde ankastrenin kurulacağınıda belirtti. Bina içi tesisatın da bir gün süreceğini düşünürsek fiber optik sonlandırma çalışmaları vesayire ortalama 1 haftada tamamlanır. Şuanda sadece üyelik olmayan ve yeni yapılan binalara hizmet verdiklerini söyledi. Bir proje hazırlanıyormuş. İlerleyen aylarda aboneliklerin iptali gerçekleşmeden alt yapıyı binalara kurulacağını ve en geç 1 hafta içerisinde de internetin tekrar kullanabileceğini belirtti. İlgilenen arkadaşlara yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: beko64

Bu mesaj silindi.
    Yarın ilk işim o. Az önce müşteri hizmetlerini aradım ya mühendis beni sallıyor ya da müşteri temsilcisinin bir halttan haberi yok. Müdürlüğe numaramı ilettiker en kısa zamanda dönüş yaparlar dendi ama yinede sabahın köründe kapılarındayım. Evimin önüne kadar fiber gelmiş ben bu işin peşini bırakmam. Ayrıca mühendisle görüştüğümde bana bir numara verdi bölgede iş yapma ta olan bir tesisatçı görüştüğümde metresini 2₺ den döşeyeceklerini ayrıyeten daire başı 50₺ işçilik girileceğini söyledi cat7 kablodan çok daha uygun ve maksimum hızı göreceğiz. Görecektik, inşallah görürüz 🤦‍♂️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.alperenuluu -- 28 Aralık 2020; 14:27:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kopan Fiber Optik Kablolar Hk.
    2 yıl önce açıldı
    Fiber Optik Aydınlatma
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Durum güncellemesi yapayım. Yarın ankastre kutusunun olduğu bölümden dairelere fiber optik iç tesisatını tamamlayacağız. Türk telekom müşteri hizmetleriyle görüştüm, durumları anlattım mahallemde çalışma yapıldığını ve apartman içine tesisatımızın tamamladığını söyledim. Güzel bir dille yapılması gereken her şeyin tamamladığını binada ikamet eden şahısların internet abonesi olanların abone numarasıyla imzasını olmayan şahıslarında sadece imzasının bulunduğu bir dilekçe hazırlayıp türk telekom il müdürlüğüne teslim ettiğim takdirde bölgemizde çalışma yapan ekibin fiber dönüşüm için binaya alt yapıyı çekip kutuyu mümkün olan en kısa sürede kuracağını söylediler. Önümüzdeki hafta imzaları hazırlayıp başvuracağız bakalım sonuç ne olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.