Şimdi Ara

Uydunet için koaksiyel kablolama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ankaraya yeni taşındım, kablo TV ve uydunet kullanmak için abonelik işlemlerimi başlattım lakin sitedeki ankastre sistemde kullanılan kablolar çok eski keza benim daireme giren hatta da arıza var sinyal alamadık.
    Tüm kabloları değiştirmek istiyorum. Apartman kutusundan daire içine ve odalara kadar kabloyu yenilemek, evin içinde HD yayın ve yüksek hızlı internet olacağından dolayı forumda önerilen DSR115 ve/veya RG6 U6 kablolarınızın hangisinin uygun olduğunu genel olarak kıyaslamak için sormadan alış veriş yapmak istemedim.
    Bu konuda standartın üstünde kullanabileceğim bir kablo ürününü var ise yada standart kablonun zaten benim istediğim HD yayın ve yüksek hızlı internet için yeterli ise fikrinizi paylaşmanızı bekliyorum.

• Var olan kabloyu kullanırız dediler bende arızalı diye onlara iyi madem değitreyim dedim.
    Ben yeniler öyle çağırırım diye düşünmüştüm.
    Bilgi için sağol, müşteri hizmetlerini arayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

kutudan daireye kadar kabloyu çekmek kablonet'in işi. ödediğin ücret içinde dahildir (43tl) kendin uğraşma sakın onların sorumluluğunda

ek: kabloyu çekecek + splitter takacak + modeme ve 1 tv'ye kadar oradan kablo döşeyecek. hepsi kurulum (ve aktivasyon) ücreti diye alınan paranın içinde.

Bu gün müşteri hizmetleri ile görüştüm.
    Ankastre olduğu için ancak kutudan eve gelen tesistatı kullanabilirler miş.
    Arıza durumunda ise kabloyu değiştirmek onlarım yükümlülüğünde değilmiş.

Elimiz mahkum değiştireceğim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dg.TURK

quote:

kutudan daireye kadar kabloyu çekmek kablonet'in işi. ödediğin ücret içinde dahildir (43tl) kendin uğraşma sakın onların sorumluluğunda

ek: kabloyu çekecek + splitter takacak + modeme ve 1 tv'ye kadar oradan kablo döşeyecek. hepsi kurulum (ve aktivasyon) ücreti diye alınan paranın içinde.

Bu gün müşteri hizmetleri ile görüştüm.
    Ankastre olduğu için ancak kutudan eve gelen tesistatı kullanabilirler miş.
    Arıza durumunda ise kabloyu değiştirmek onlarım yükümlülüğünde değilmiş.

Elimiz mahkum değiştireceğim.

ben 2008'de abone oldum. bina aydınlığını kullanıp kutudan daireye coax kabloyu çektiler, 4. kat, en az 20-30m kablo.
    8-10 yıl önce abone olan 3-4 aile biliyorum, onlarda da herşeyi gelip yaptılar. yer Ankara.
    yani apt yönetimi mi karşı çıkıyor ayrı hat çekilmesine? illa ankastre kullanılacak mı diyor?
    ankastre dediğin bina içine gömülü kanallardan geçen kablo değil mi? değişmez onlar. apt'da vardı ankastre TV kablosu, salon duvarında prizden çıkıyordu, çatıya ortak anten yapıldı, ama hiç çalışmadı. tamir edilmez dediler, öyle bıraktık, sonra kablo tv geldi, kutudan her daireye ayrı hat çekildi.

esas soruna da cevap vermeye çalışayım:
    eğer bu iş gerçekten sana düşecekse, çok abartmana gerek yok. aradığın şey 75 ohm coax(koaksiyel) anten kablosu. alüminyum folyolu olanı tercih et (sert olacak, bükmesi zordur), saçak telleri gür olacak. gerekirse uydu kablosu diye sorarsın.

5 6 sene önce İstanbuldaki evimize de kablo tv aldık, seninde dediğin gibi 3 katlı binaya herşeyi yaptılar.
    Lakin 13 katlı sitenin kablosuna yanaşmayı bırakın , değiştirmeyi bile düşünmüyorlar.
    Başka bir arkadaşa telefon ettirip teyyit aldım.
    Binaya giren kutudan sonraki kablolama aboneye aitmiş.

Bende Ankara'da olduğum için araştrıdım reçber kablo RG 6 U6 alacağım metresi 85 Krş. Ostim dibimde gider alır rahat rahat içime sine sine kendi işimi yaparım.
    50 Metre alsam 42,5 TL tutuyor.
    Allahtan daire 2 katta ve kutuya giden kablo boşluğu modemi koyacağım yerin altında , yukarıdan taş atsam kablo tv kutusuna değer
    Kabloyu evin merkezine çekip duvar içinden dolaştıracağım, merkezdeki buatın altına spliterı koydurtur prizlerede bağlantı yapar arkama yaslanırım.

39 TL lik kampanyadan bir şekilde bu 42,5 tl y çıkartırım. olmadı üniversitedeki gibi DVD basar eşe dosta satarım
    Ürün bu:
    http://www.recber.com.tr/tr/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=80&category_id=7

• Urankentteyim.
    Kapasite derken herkes uydu nete mi abandı demek oluyor bu
  • Deneyip göreceğim.
    Hemen yanımızda Adalet sitesi var oraya superonline gelmiş ama biizm binada fiber yokmuş. Bende uydunet olsun istedim.
    Bir buçuk hafta geçti hala kabloyu çekemedim, Kızılaydaki merkezden arıyorlar gelelim bağlayalım diye ben kabloyu çekemedim ki daha diyorum iki sohbet edip kapatıyoruz neredeyse tüm serviz ile ahbap çıkacağım
  • quote:

vaziyet muhabbete kadar geldiyse, belki teklif etmeni bekliyorlardır
    sor bari, siz kaça çekersiniz kabloyu diye, 25-30tl'ye yaparlar tahminen

Bunu teknisyene sormam lazım aslında nasıl olsa kablo için hesap vermek zorunda değil.
    3 5 Cebine akşam evine götüreceği bir yemek parası çıksa hayır demez sanırım da; teklif etmem ne kadar doğru olur bilemedim.
    Adam parasıyla deyip yapabilirde illegal deyip yan çizebilirde.
    Hayırlısı ile ben yarın OSTIM den kablomu alır paşa paşa döşerim , olmazsada imdat hamit usta hattını ararım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.