Şimdi Ara

VDSL ve Fiber Modem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Hali hazırda Türk Telekom'un yıllar önce verdiği VDSL bir modem kullanıyorum, tahmin edersiniz ki wireless kalitesi yerlerde. İki duvar arkaya sinyal zar zor gidiyor. Bunu değiştirmek için F/P bir modem arayışındayım, bunun için önerilerinizi bekliyorum.

Bir tane daha öneri istediğim konu var. 1-2 ay içerisinde adresine fiber internet gelecek, kazı yapıldı, apartmana kutu konulmasını bekliyorum. Açıkçası ISS'in kendi modemini kullanmak istemiyorum. Adresime FTTB mi yoksa FTTH mi verecekler henüz bilmiyorum. FTTH getirince GPON cihazı da gerekecek sanırım. Sizce bu fiber konusunda işimi görebilecek, daha kaliteli bir modem/GPON ürünü var mı? Yoksa hiç uğraşma ISS'in getirdiği sistemi mi kullan dersiniz.

Şimdiden teşekkürler, piyasaya hakim bir arkadaş yardımcı olabilirse çok müteşekkir olurum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ONT zaten ISS tarafından veriliyor.

DSL router özellikli marka/model cihazlara yönelin.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Hocam Fiber/Vdsl/Adsl destekleyen, dubleks evde en azından 2.4 ghz modunda her yerden yeteri kadar kalite verebilecek bir modem biliyor musunuz?

• Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt

Öncelikle dubleks ve büyük metrekareli evler dahil tüm yapılarda, engellerin durumuna göre cihazların wifi kalite ölçümü yapmak doğru değildir.

İyi konumlandırma her zaman öncelikli olmak kaydı ile, ortalama 110 metrekare ve üzerine tek/çift kat bir ana cihaz bir tekrarlayıcı cihaz öneririm.

Yıldız ürünümüz olan en çok tedariğini sağladığımız Keenetic Hero DSL benim tavsiye edeceğim ürün olur. Tabiki yukarıda yorumuma istinaden incelenmesi ve tecrübe edilmesi sonucu tekrarlayıcı konumlandırmanız gerekebilecektir.

Diğer markalar için markayı kullanan forumdaşlar yorumlarını belirteceklerdir.

• fiber gelecekse vdsl modem almaya hiç gerek bile yok. ben size ax1800 tavsiye ederim. bimde 599 tl. çin romu yükleyeceksiniz arayüzden. çekim gücü evin heryerine yetecektir. tek cihazla ve uygun maliyetle işi çözersiniz. hemde elinizde wifi 6 destekli kaliteli bir router olur. fiber gelene kadar ikinci modem olarak kullanın yine farkı göreceksiniz.

• 06turkmen kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler, bahsettiğiniz cihaz modem değil, router anladığım kadarıyla. Fiber gelene kadar VDSL modemimle kombin edip kullanmamı söylüyorsunuz. Oraya kadar anladım. Fiber geldikten sonra ise ISS'in vereceği fiber modemle mi kullanmamı söylüyorsunuz yoksa bu Router'e direkt fiber kablo sokabiliyor muyuz? Tekrar söylüyorum bu konuda biraz cahilim, saçma bir soru olarak geldiyse kusura bakmayın.

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    Hocam bu cihaz ihtiyacımdan fazlası gibi geldi. Bir ton güzel özelliği var ama hiçbiri bana lazım değil. Bunun yarı maliyetine çözebileceğime inanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Modem Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Vdsl modem tavsiyesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt
    fiber geldikten sonra routeri tek başına kullanabilirsiniz. isterseniz de telekomun verdiği router ın yanında ikinci cihaz olarak interneti dağıtabilir.

sizin sorununuz wifi olduğu için önerdim. çekim gücü olarak memnun kalırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.