Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EĞER ŞU AN FORD ASM ŞANZIMANI ÜRETMİYORSA PİYASADA TUTULMADIĞI İÇİN OLABİLİR. EĞER TUTULSA NEDEN SATMASIN.

AMA ARABAYI İLK ALIRKEN FİESTALARI ARAŞTIRDIĞIMDA ASM ŞANZIMANDAN MEMNUN OLANDA VARDI OLMAYANDA..

OTMATİK VİTESTE OLDUM OLASI HONDAYI ÖVERLER.

YYA DİĞER MARKALARI SEÇENEK OLARAK GÖZÖNÜNDE BULUNDURMALISIN.
    YADA FİESTA OTAMATİK KULLANAN BİRİSİNDEN TAM FİKİR ALMAK GEREK.
    TOPİC TE OTOMATİK KULLANAN PEK ARKADAŞ YOK MAALESEF.
    HEP MANUEL KULLANIYORUZ.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende daha önce bahsettiğim gibi siyah 2008 Fiesta (benzin) +Cool aldım.
    Arabanıza nasıl bakıyorsunuz. En iyi temizlik nasıl yapılır. İç temizlik konusunda neler yapıyorsunuz?
    Arabanın uzun süre yeni gibi kalması için neler yapabiliriz. Biraz da bunlardan bahsedebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebest -- 7 Eylül 2007; 18:38:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bluebest

Merhaba arkadaşlar,

Arabanıza nasıl bakıyorsunuz. En iyi temizlik nasıl yapılır. İç temizlik konusunda neler yapıyorsunuz?
    Arabanın uzun süre yeni gibi kalması için neler yapabiliriz. Biraz da bunlardan bahsedebilir miyiz?

Haftada bir yıkamacıya götür.İçini dışını bir güzel yıkattır.Birde parfüm sıksınlar arabanın içine.Al sana yeni gibi pırıl pırıl araba.Tavsiye edebileceğim tek yöntem bu.Yada hafta sonları çek arabayı evin önüne,al eline bezi,bir güzel parlat.Ziebart falan bunlar para tuzağı.Ben uzun vadede faydasını gören adam görmedim.

• eğer imkanın varsa boya koruma yaptırmanı öneririm. aracın henüz sıfır. dış etkenlerden boya koruma yaparak koruyabilirsin. bu boyanın uzun süre canlı kalmasını sağlar. senede 1 defa tekrarlarsınbu işlemi. imkanın varsa yine kapalı garajda tut.
  • arkadaşlar cuma günü (fiesta 1.4 tdci+cool 5 kapı),ankarada oto sport diye bir yere gittim, aracıma st versionundaki spoyleri taktırmak istedğimi söyledim adam bana önce orjinal çıkmasını gösterdi,bu parça 3 kapılı versiona ait olduğu için benimkine uymayacağını söylediler, adamlar orjinal st spoylerinin kalıbını yapmışlar benim arac üzerine 1 saat civarı çalıştılar ve spoyleri araca tam anlamıyla oturttular tabi dolgu malzemesi ekleyerek, salı günüde boyadan çıkacak parça ve takılacak, st spoylerinden hiç bir farkı yok görüntüsü harika, fiyatıda çok makul herşey dahil boya işçilik kdv 150 ytl, servise sorduğumda bu parçayı 600 ytl gibi bi rakam söylediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluebest

Merhaba arkadaşlar,

Ben boya koruması yaptırdım ama faydası olurmu olmazmı inan bilmiyorum. Bir sıvı sürüyolar sadece bu. Haftada bir kezde gidiyorum bi benzinliğe arabanın üstüne tazikli su tutturuyorum alıyorum elime bezi dışını bir güzel siliyorum.İçinide yapabildiğim kadarıyla siliyorum.
  • Dün forddan anket geldi ve bende doldurdum.Bugün göndericem umarım dikkate alırlar...

Bir ilk daha yaşadım...Mazot göstergemde kırmızı dün akşam 22:45 de 598km ilk kez kırmızı yandı...Benim anlamadığım kırmızı yandı ama yol bilgisayarı daha 75 km. daha gidebileceğimi söylüyor...Bu eskiden 30 km değilmiydi?
  • cumartesi günü kırmızı ışık yandı. fakat benim araçta yol bilgisayarı yok.80- 100 km daha gideceğimi düşünerek vede işim acele olduğu için mazot almadım. eşimi sınava yetiştirmem gerekiyordu. onun içinde biraz devirli kullandım arabayı. okulun tarifini aldım. shell benzinliğinin arkasında. okulun kapısına 100 metre falan var araç sarsılmaya başladı ufaktan. veeeee okulun tam önüne geldim araç stop etti kendiliğinden. neyse en azından hanım sınava yetişmişti. kırmızı yandıktan sonra 50 km yapmıştım.
    fakat ben neyapacağım diye arabayla baş başa kaldım. okulun ön tarafındaki benzinliğe gittim. pompacıya durumu anlattım. sağolsun boş bir bidon arayıp buldu, 10 ytl lik mazot koyduk. geldim aracın başına. mazotu nasıl koyacağım depoya. huni ve benzeri berşey yok. bagajı karıştırırken küçük su şişesi elime geçti. arka tarafını kesip huni yaptım, mazotu boşalttım depoya. fakat araba çalışmadı. kontağa basıyorum arab çalışır gibi oluyor ama çalışmıyor. biraz bekledim. tekrar denedim olmadı. artık arabayı kilitleyip tamirci falan getireceğim. çünkü hava yaptı ise nasıl havası alınır bilmiyorum. camları kapattım enson bir daha denedim. ÇALIŞTI. valla o an nasıl mutlu oldum anlatamam. ama bu bana ders oldu.
    birincisi. kırmızı yandıktan sonra en fazla 40 km yapmak gerek. oda eğer mecbursan. ve depoyu hemen doldurmak gerek.
    ikincisi. bidon 4 litre almıştı. daha sonra fulledim 35 litre daha aldı. küsüratları yazmadım. yani toplamda 40 litre. biraz daha zorlasan en fazla 42 litre. kapasite 45 litre diye yazıyor kitapçıkta ama tam 45 litre alması mümkün görünmüyor tecrübeme göre. hesabı buna göre yapmak gerekiyor.
    üçüncüsü. önemli bir yere gideceğimiz zaman erken çıkmak gerek. daha sonra yetişeceğim diye manyak gibi araba sürmek zorunda kalabiliyorsunuz...

quote:

Orjinalden alıntı: serkanblg

Dün forddan anket geldi ve bende doldurdum.Bugün göndericem umarım dikkate alırlar...

Bir ilk daha yaşadım...Mazot göstergemde kırmızı dün akşam 22:45 de 598km ilk kez kırmızı yandı...Benim anlamadığım kırmızı yandı ama yol bilgisayarı daha 75 km. daha gidebileceğimi söylüyor...Bu eskiden 30 km değilmiydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 11 Eylül 2007; 10:35:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zedire

cumartesi günü kırmızı ışık yandı. fakat benim araçta yol bilgisayarı yok.80- 100 km daha gideceğimi düşünerek vede işim acele olduğu için mazot almadım. eşimi sınava yetiştirmem gerekiyordu. onun içinde biraz devirli kullandım arabayı. okulun tarifini aldım. shell benzinliğinin arkasında. okulun kapısına 100 metre falan var araç sarsılmaya başladı ufaktan. veeeee okulun tam önüne geldim araç stop etti kendiliğinden. neyse en azından hanım sınava yetişmişti. kırmızı yandıktan sonra 50 km yapmıştım.
    fakat ben neyapacağım diye arabayla baş başa kaldım. okulun ön tarafındaki benzinliğe gittim. pompacıya durumu anlattım. sağolsun boş bir bidon arayıp buldu, 10 ytl lik mazot koyduk. geldim aracın başına. mazotu nasıl koyacağım depoya. huni ve benzeri berşey yok. bagajı karıştırırken küçük su şişesi elime geçti. arka tarafını kesip huni yaptım, mazotu boşalttım depoya. fakat araba çalışmadı. kontağa basıyorum arab çalışır gibi oluyor ama çalışmıyor. biraz bekledim. tekrar denedim olmadı. artık arabayı kilitleyip tamirci falan getireceğim. çünkü hava yaptı ise nasıl havası alınır bilmiyorum. camları kapattım enson bir daha denedim. ÇALIŞTI. valla o an nasıl mutlu oldum anlatamam. ama bu bana ders oldu.
    birincisi. kırmızı yandıktan sonra en fazla 40 km yapmak gerek. oda eğer mecbursan. ve depoyu hemen doldurmak gerek.
    ikincisi. bidon 4 litre almıştı. daha sonra fulledim 35 litre daha aldı. küsüratları yazmadım. yani toplamda 40 litre. biraz daha zorlasan en fazla 42 litre. kapasite 45 litre diye yazıyor kitapçıkta ama tam 45 litre alması mümkün görünmüyor tecrübeme göre. hesabı buna göre yapmak gerekiyor.
    üçüncüsü. önemli bir yere gideceğimiz zaman erken çıkmak gerek. daha sonra yetişeceğim diye manyak gibi araba sürmek zorunda kalabiliyorsunuz...

quote:

Dün forddan anket geldi ve bende doldurdum.Bugün göndericem umarım dikkate alırlar...

Üstad belliki macera yaşamışın.Önemli olan yengenin sınava zamanında yetişmesi.eee onuda yetiştirmişin zaten takma kafaya fiesta yarı yolda koymamış seni kaptan 598+50=648 km yapmış oluyor benim araba ilk depoyla... Nasıl sence? varmıdır bir anormallik?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: zedire

cumartesi günü kırmızı ışık yandı. fakat benim araçta yol bilgisayarı yok.80- 100 km daha gideceğimi düşünerek vede işim acele olduğu için mazot almadım. eşimi sınava yetiştirmem gerekiyordu. onun içinde biraz devirli kullandım arabayı. okulun tarifini aldım. shell benzinliğinin arkasında. okulun kapısına 100 metre falan var araç sarsılmaya başladı ufaktan. veeeee okulun tam önüne geldim araç stop etti kendiliğinden. neyse en azından hanım sınava yetişmişti. kırmızı yandıktan sonra 50 km yapmıştım.

quote:

Üstad belliki macera yaşamışın.Önemli olan yengenin sınava zamanında yetişmesi.eee onuda yetiştirmişin zaten takma kafaya fiesta yarı yolda koymamış seni kaptan 598+50=648 km yapmış oluyor benim araba ilk depoyla... Nasıl sence? varmıdır bir anormallik?

arkadaşım, bir deponun tamamı ile mi bu yolu yaptın. sanırım depo 45 litre. kabaca bir hesapla 6,9 litre 100 km de. benim şehir içi tüketimim de o civarlarda şahsen bana biraz fazla geliyor.

• serkan kardeş

ilk depo için bence gayet iyi 648 km. aracın ileriki zamanlarda daha az yakacaktır. yaptığın km yi 45 litre değilde 41 litreden hesapladım. ozaman 6.2 civarı bir rakam çıkıyor. yukarıda yazdığım gibi depo 45 litre alacak gibi görünmüyor çünkü. kapasite 45 olabilir ama..
    depoyu aynı yerden aynı şekilde fulleyip hesaplamak daha net fikir verir. yani depoyu doldururken pompa ilk defa tık deyip attığında doldurma işlemini bitiriyorsanız her seferinde aynı şekilde doldurun.

şu ana kadar bir kaç kez denedim. şehir içi sakin kullanımda 5.5 civarı yakıyorum. eğer 6.9 yakıyorsanız aracın yeni olmasından dolayıdır.

yada gidip geldiğiniz mesafe çok kısadır.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Hepinize kazasız belasız günler dileyerek bir soru sormak istiyorum. 2005 Model TDCi Fiesta'larda malum yakıt göstergeleri dijital (ki hiç sevmiyorum). O göstergedeki kademe dağılımı sanki eşit değil gibi geliyor bana. Aynı tempoda kullanırken 3. kademe çok hızlı geçmesine rağmen, göstergenin 2. kademesi ile çok daha fazla yol yapıoyrum. Km bazında bir deneme yapmadım ama 2. kademe gösterirken bariz bir şekilde diğerlerine göre daha fazla yol yapıyorum. Servise sorduğumda deponun boğumlu bir yapıda olduğundandır gibi bir cevap verdiler, ben de pek üstelemedim ama pek de inandırıcı bulmadım. Sizlerden de böyle bir durum yaşayan var mı acaba?
    Saygılar
    Sürüş keyfiniz hiç eksilmesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stingray

Merhaba arkadaşlar,
    Hepinize kazasız belasız günler dileyerek bir soru sormak istiyorum. 2005 Model TDCi Fiesta'larda malum yakıt göstergeleri dijital (ki hiç sevmiyorum). O göstergedeki kademe dağılımı sanki eşit değil gibi geliyor bana. Aynı tempoda kullanırken 3. kademe çok hızlı geçmesine rağmen, göstergenin 2. kademesi ile çok daha fazla yol yapıoyrum. Km bazında bir deneme yapmadım ama 2. kademe gösterirken bariz bir şekilde diğerlerine göre daha fazla yol yapıyorum. Servise sorduğumda deponun boğumlu bir yapıda olduğundandır gibi bir cevap verdiler, ben de pek üstelemedim ama pek de inandırıcı bulmadım. Sizlerden de böyle bir durum yaşayan var mı acaba?
    Saygılar

TeşekkürLer seninde sürüş keyfin hiç eksiLmesin dijitaL oLduğu için biraz sapma oLabiLir benimki anoLog ancak bazen biraz dik rampadan inersem biraz yukarı çıkıyo gösterge tam terside oLabiLiyo rampayı çıkarken birden azaLabiLiyorda sonra yerine geLiyo sanırım benzin deposundaki şamandıradan kaynakLanıyo mühim bişey yok merak etme

• quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Saygılar

Teşekkür ederiz.
    Sen daima mazotundan haberdar ol. Yani aşağı yukarı bir fikrin olsun derim. Arkadaşımında dediği gibi o tamamen dijital platformdan kaynaklanıyor.Hiç dikkatini çektimi bilmiyorum ama cep telefonlarında da yaşanır bu olay..BAZI YERLERDE ÇOK GEÇ TİK ATMASINA KARŞIN BAZI YERLERDE ÇOK GEÇ AÇAR...Bunun nedenide o anda ne yaptığındır

• sanada kazasız günler. aracım 2004 tdci. gösterge digital ve aynı şekilde. yani her kademede farklı km yapıyorum. normal bir durum.
    quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Saygılar

• selam arkadaşlar. benim fiesta 2004 model haliyle cd çalar yok. cd yada mp3 dinlemek için araştırma yapıyodum şu fm transmitter olayı kafama takıldı. herhangi bir ıpod yada mp3 çaların fm bandında yayın yapıp araçta dinlenmesi işi. aranızda hiç böyle bir şey deneyen oldu mu?
  • slm arkadaşlar fiesta gerçekten alımlı bir araç
    bir sorum olacak bir depoyla max kaç km yi gördünüz ?
    saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: placebo_as

slm arkadaşlar fiesta gerçekten alımlı bir araç
    bir sorum olacak bir depoyla max kaç km yi gördünüz ?
    saygılar...

Aramıza hoşgeldin...
    Abartısız sölüyorum şirket aracıyla 910km gördüm.1000 km yi yapanlar var. Benim araç daha yeni ve ilk depo ile 648 km yaptım. 2000 km den sonra düzelecektir.
  • gerçekten çok hoş
  • evet arkadaşım ben eski aracımda bu işlemi yaptım gayette başarılı ve ses kaliteside çok iyiydi, aracın kaset çalarına kaset şeklindeki cihazı takıyorsun (fm trasmitter) o kaset şeklindeki cihazı taktıktan sonra kablosunun ucunu mp3 çalara takıyorsun ve mp3 ü ve aracanın kaset çalarını açarak dinleyebilirsin, çok pahalı bi cihaz değil yaklaşık 15-20 ytl arasında, elektronik dükkanlarda bulabilirisn ben teknosadan almıştım, tipi aynı kaset gibi ,
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.