Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Fiesta benzinli kullananlardan yakıt değerleri alabilir miyiz. Nedense hep dizel verilerinden bahsediliyor!
  • Valla dostum ben de 2006 benzinli var ortalaması 21-23 yeni kuruş arası değişiyor.Litre hesabına vurursak: 100 km de 7.2-7.9 arası tüketimi var.
  • tüm arkadaşlarıma merhaba.2004 1.4 benzinli fiesta kullanıcısıyım, hep fulleyerek kullanıyorum, şehir içi ağırlıklı nadiren ş.dışı, (tabi ş.dışından kasıt bir ilçeden diğerine gitmek) son 3 fullemeyi diyeyim size, 520 km ,470 km , 540 km . bence az gördüğünüz gibi, 470 de klima biraz fazla kullanmıştım. tabi bu değerleri gördüğümde tekrar fullemeye gittim, aracı fullediğimde 41 küsur lt aldı , demek ki 3-4 lt kalmış, o halde biz 550 gider diyelimbenim de iki sorum var bu aralar 2.vitesten 3 e geçince 3000 devirde hız ne olmalı, bende 45 gibi bir değer, eskiden(pek de eski değil , arabayı alaı zaten 10 ay oldu:) daha çoktu,55-60 gibi, ne oldu acaba? pek devirsiz de kullanmadık. son bir soru malum bizim araçta cd çalar yok, şu çakmağa takılan mp 3 çalarlardan alıp memnun olanlar var mı? bu başlığı tam okumadığımdan özellikle son sorumun yanıtı olabilir, varsa bir uyarı yeter, çok konuştuk. iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldumlord -- 15 Eylül 2007; 22:08:38 >

• Mp3 çaları bağlamak gayet güzel sonuç veriyor.Ses kalitesi gayet güzel.Saatlerce kullandığın halde herhangi bir cızırtı veya kesinti yapmıyor.Ama belirli bir marka öneremem.Sadece bit pazarından alma Alacaksan teknosada bimeksde satılan parçalardan al.En azından garantili parçalar.Sorun çıkacağınıda sanmıyorum ama arıza durumunda en azından değiştirme imkanın olur
  • 2006 model ve sonrasında aux girişi ve cd ile çok güzel çözüm getirdiler bu sıkıntıya!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebedi_Bedevi

Mp3 çaları bağlamak gayet güzel sonuç veriyor.Ses kalitesi gayet güzel.Saatlerce kullandığın halde herhangi bir cızırtı veya kesinti yapmıyor.Ama belirli bir marka öneremem.Sadece bit pazarından alma Alacaksan teknosada bimeksde satılan parçalardan al.En azından garantili parçalar.Sorun çıkacağınıda sanmıyorum ama arıza durumunda en azından değiştirme imkanın olur

teknosaya uğradım,şu çakmaklığa takılanlardan yokmuş ellerinde ve hiç satmamışlar ama soran oluyormuş, nasıl olmaz ya.. burası doğu karadeniz bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldumlord -- 17 Eylül 2007; 15:50:40 >

• selam herkeze 2006 fiesta dizel sahibiyim 30000 bakımına sokucam aracıda 3 filtre bide yağ deişiyomuş aynen 15000 bakımında olduğu gibi.... servis sorumlusu 330 ytl felan dedi ama onu aşşa çekeriz dedi sizin için 280 e felan diye..... sizce fiyat nasıl?? şişirme olayı varmı acaba? ne edeyim ne yapayım??
  • quote:

Orjinalden alıntı: mogan_dam

selam herkeze 2006 fiesta dizel sahibiyim 30000 bakımına sokucam aracıda 3 filtre bide yağ deişiyomuş aynen 15000 bakımında olduğu gibi.... servis sorumlusu 330 ytl felan dedi ama onu aşşa çekeriz dedi sizin için 280 e felan diye..... sizce fiyat nasıl?? şişirme olayı varmı acaba? ne edeyim ne yapayım??

Ben de geçen ay yaptırdım 30 000 km. bakımını.325 Ytl'ydi, %20 Koç persnoneli indirimi ile (araba koç gurubunda çalışan bir arkadaşın üstünü kayıtlı) 260'e geldi. (eskişehir-otokoç)
    Bence normal fiyat. İstanbulda isen şahsuvaroğlu 258ytl fiyat vermişti 30 000 bakımı için, ataşehir otokoç 320 ytl, taşdelen otokoç 332 ytl civarıydı. Tabi bunlar ekstra bir durumun olmadığı, standart bakım için verilen fiyatlar.
    Kolay gelsin.

• BU ARABALAR EN SON NE KADAR HIZ YAPIYOR
  • OTOYOLDA 180 GÖRDÜM.
  • 150-160 KM YE KADAR ÇIKMAKTA HİÇ ZORLANMIYO. DAHA FAZLASINI HİÇ DENEMEDİM DOĞRUSU.
  • Arkadaşlar merhaba,

Öncelikli olarak tüm araç sahiplerine kazasız ve sorunsuz günler diliyorum :)

Çocukluğumda edinmiş olduğum Ford tutkusu (17 M Ford, SW Taunus, Granada Coupe) en son kullanmış olduğum şirket arabası olan Focus 2 TDCI Collection ile bir kat daha arttı diyebilirim. Sedanlar konusunda o kadar savruluyor şehir hikayesine inatla, aracı yoldan çıkarmak için uğraştım ama nafile. Ford yol tutuş konusunda oldukça başarılı arkadaşlar.

Gelelim Fiesta'ya :) Hem benim hem aile bireylerinin kullanması için bir Ford almaya karar vermek üzereyim ve birçok arkadaş gibi ben de forumları dolaşarak kullanıcı memnuniyetlerini araştırıyorum. Önceleri Corsa, 207, ve Fiesta arasında gel-gitlerim vardı ama şimdi artık netleşti iyice.

Tecrübelerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. Her markanın kendine göre artıları eksileri olabilir. Tam anlamıyla kusursuz bir araç sanırım henüz üretilmedi ve üretilmez de kanımca :) Önemli olan arabayı kullanırken ne kadar keyif aldığınızdır bence. Yanına yakıt ekonomisi de eklenince tadından yenmez. Elbette servis, donanım vs belki önemli şeyler ama uzun vadede üç aşağı beş yukarı her markada aynı kronik dertler var.

Sözün kısası arkadaşlar... Yakında belki de aranıza bir Fiesta kullanıcısı olarak katılacağım. Sadece aklımı çelen bir model var şu an ona takmış durumdayım. 1.6 Sport TDCI. Araç görünüş ve donanım olarak harika. Motor deseniz 90 HP ve 204 Nm tork ile yolları kazıyormuş duyduğuma göre. Ancak beni tek endişelendiren araccın iki kapılı olması. Kalabalık kullanımlarda biraz sorun olabilir...

Bu aracı daha önce kullan veya bir arkadaşında olan varsa ve izlenimlerini paylaşırsa sevinirim.

Hepinize tekrar kazasız ve sorunsuz günler dilerim.

Sağlıkla kalın

• Bu arabayı 120 Km'ye kadar keyifle kullanabilirsiniz ki bu hem yeterli bir hız hemde araç bu hıza kadar rahatsızlık vermiyor. Ayrıca her şeyden önemlisi ne kadar yavaş giderseniz olası bir kaza sonucu ölmeniz ve ömrünüzün sonuna kadar sakat kalma olasılığınız o derecede düşüyor.
    Çık otoyolda 120 KM'ye, Fiestada standart olan muhteşem ses sisteminin keyifini çıkar, fazla benzin harcayıp da petrol krallarını daha da zengin etme, çevreyi kirletme, milli serveti boşa harcama!
    Fiesta 2008 Benzinli 1.4i +Cool (siyah) kullanıyorum.
    Ben böyle yapıyorum.
  • merhaba arkadaşlar 2005 tdci fiestam var ford servisinde bakımını kaça yaptırabilirim. bilgisi olan varmı bide taksit yapıyorlarmı balıkesirdeyim. ilginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pnrc98

merhaba arkadaşlar 2005 tdci fiestam var ford servisinde bakımını kaça yaptırabilirim. bilgisi olan varmı bide taksit yapıyorlarmı balıkesirdeyim. ilginiz için teşekkür ederim.

kaç km de araban hocam yazmamışsın onu ama 15,000 30,000 arasında pek bi fark yok gibi
  • yurdaer kardeş bende ağustos ayı başında fiesta 1.4 tdci + cool marka araç aldım şu an çok memnunum, eğer bekar olsaydım kesinlikle alacağım araç fiesta 1.6 tdci sport olurdu, bu sport modeli kullanma ve yakından inceleme fırsatım oldu, arka koltuklar tabiki 4 kapılıya nazaran biraz dar gibi kilolu insanlar için oturmak biraz sıkıntı verebilir, ama onun dışında performans yol tutuş hızlanma konfor ve yakıt ekonomisi çok iyi , st versiyonundan sadece motor farkı var onun dışında fazla bi fark yok , aile aracı olacaksa 1.4 tdci + cool yoksa 1.6 tdci sport derim karar sizin bu arada almadan önce bana haber edin fiyat konusunda size ankaradan yardımcı olabilirim, cool versionla sport version arasında ortalama 2 000 - 2 500 ytl fiyat farkı fark var , saygılarımla
  • 2005 tdci 23000 de bakımını kaça yaptırabilirim. ayrıca ford servisi taksitlendiriyormu. teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: stingray

Ben de geçen ay yaptırdım 30 000 km. bakımını.325 Ytl'ydi, %20 Koç persnoneli indirimi ile (araba koç gurubunda çalışan bir arkadaşın üstünü kayıtlı) 260'e geldi. (eskişehir-otokoç)
    Bence normal fiyat. İstanbulda isen şahsuvaroğlu 258ytl fiyat vermişti 30 000 bakımı için, ataşehir otokoç 320 ytl, taşdelen otokoç 332 ytl civarıydı. Tabi bunlar ekstra bir durumun olmadığı, standart bakım için verilen fiyatlar.
    Kolay gelsin.

PNRC98;
    bu cevap fikir verebilir sana. ortalama fiyat açısından.

taksit ise yaptıracağın servis ile konuşmak gerekiyor. telefonla bile sorsan yapıp yapmadıklarını söylerler.

ayrıca aracın 23000 km de ise neden bakım yaptırıyorsun. 30000 de yaptırman grekmezmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 21 Eylül 2007; 10:02:14 >

• Arkadaşlar malum benim araba 2008 dizel,
    Yol bilgisayarım 98 km yol gidebileceğimi gösterdiği anda kırmızı ışığım yanıyor.Sizce yol bilgisayarının bu değerlerine ne kadar güvenilir? Yani açıkcası yol bilgisayarım 30 km yi gösterene kadar kullanmak istiyorumda istanbul trafiğine güvenilmiyor.Siz yol bilgisayarınız kaç km yi gösterdiğinde mazot alıyorsunuz?
  • Sağolasın arkadaşım... Ama sanırım alacağım araç ikinci el olacak. İlanlarda var birkaç tane ama yine bile fiyatlar yüksek geliyor. Biraz daha beklemekte fayda var belki. Sanırım şu Çin işi araçlar da Türkiye'ye girince fiyatlarda epey oynama olur diye düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: duratorq06

yurdaer kardeş bende ağustos ayı başında fiesta 1.4 tdci + cool marka araç aldım şu an çok memnunum, eğer bekar olsaydım kesinlikle alacağım araç fiesta 1.6 tdci sport olurdu, bu sport modeli kullanma ve yakından inceleme fırsatım oldu, arka koltuklar tabiki 4 kapılıya nazaran biraz dar gibi kilolu insanlar için oturmak biraz sıkıntı verebilir, ama onun dışında performans yol tutuş hızlanma konfor ve yakıt ekonomisi çok iyi , st versiyonundan sadece motor farkı var onun dışında fazla bi fark yok , aile aracı olacaksa 1.4 tdci + cool yoksa 1.6 tdci sport derim karar sizin bu arada almadan önce bana haber edin fiyat konusunda size ankaradan yardımcı olabilirim, cool versionla sport version arasında ortalama 2 000 - 2 500 ytl fiyat farkı fark var , saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.